Fulgore Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Εγω τα specs θελω να τα δω για ενα μονο λογο.Για να δω τι σοι τιμη θα πανε να πλασαρουν στον κοσμο. 1
Darthvader Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Παίδες έτσι είναι οι πολυεθνικές. 'Οποιος έχει εμπειρία καταλαβαίνει τι εννοώ. Για όσους δεν γνωρίζουν,συνήθως όταν επισημαίνεις τα προβλήματα η απάντηση από την διοίκηση είναι : "Αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας, έτσι θα δουλέψεις..." Προφανώς η Nintendo , συμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο... και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο... *Προσωπικά θα κρατήσω και εγώ αποστάσεις, αυτή τη φορά, από την καινούρια κονσόλα...
ikaruga24 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Πάντως από τη στιγμή που το κάνουν όλοι όπως λέει και ο ίδιος δεν θα έπρεπε να του φαίνεται περίεργο. Βέβαια αν μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν αποφασίστηκε η οριστικοποίηση των specs δύσκολο να τους τα δώσουν. Αυτό όμως τώρα εμένα με βάζει σε άλλες σκέψεις. Εχουμε ακούσει φήμες ότι η το μηχάνημα μπορεί να είναι οτιδήποτε, Χ86-Χ64, Power PC, ARM CPU και πάει λέγοντας. Μήπως παίζει απλά να δοκιμάζουν το μηχάνημα με ΟΛΕΣ αυτές και τέλος θα επιλέξουν μια;
dimyok Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Στο τελος θα μας πουν οτι ειναι Power Mac .....με το αναλογο price-tag βεβαιως
D.Luffy Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Εχουμε ακούσει φήμες ότι η το μηχάνημα μπορεί να είναι οτιδήποτε, Χ86-Χ64, Power PC, ARM CPU και πάει λέγοντας. Μήπως παίζει απλά να δοκιμάζουν το μηχάνημα με ΟΛΕΣ αυτές και τέλος θα επιλέξουν μια; Να "δοκιμάζουν" όλες αυτές τις αρχιτεκτονικές λίγο δύσκολο. Απλά περιμένουν ποιος από όλους τους κατασκευαστές θα τους κάνει την καλύτερη προσφορά. Πραγματικά είναι ο Νο1 λόγος. Ούτε τι είναι πιο δυνατό, εύκολο, δύσκολο κλπ. Τι συμφέρει οικονομικά τους νοιάζει. Και αν λάβουμε υπόψην το hardware τους τις δυο τελευταίες γενιές, μάλλον θα χώσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο πάλι για το πιο φθηνό. Και φυσικά να περιμένουμε και τις αλλαγές τελευταίας στιγμής. Πχ ακόμα θυμάμαι όταν το 3DS αρχικά ανακοινώθηκε με Tegra και βγήκε με... Pica. 2
Fulgore Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Να "δοκιμάζουν" όλες αυτές τις αρχιτεκτονικές λίγο δύσκολο. Απλά περιμένουν ποιος από όλους τους κατασκευαστές θα τους κάνει την καλύτερη προσφορά. Πραγματικά είναι ο Νο1 λόγος. Ούτε τι είναι πιο δυνατό, εύκολο, δύσκολο κλπ. Τι συμφέρει οικονομικά τους νοιάζει. Και αν λάβουμε υπόψην το hardware τους τις δυο τελευταίες γενιές, μάλλον θα χώσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο πάλι για το πιο φθηνό. Και φυσικά να περιμένουμε και τις αλλαγές τελευταίας στιγμής. Πχ ακόμα θυμάμαι όταν το 3DS αρχικά ανακοινώθηκε με Tegra και βγήκε με... Pica. Ω ναι Και αν κρινουμε και απο το Playstation μαλλον για Amd http://www.gamespot.com/articles/ps4-not-worth-the-cost-says-nvidia/1100-6405300/
bedazzled Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Για κονσόλες δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής που να δίνει το όλο πακέτο (aka APU). Άρα AMD κατά 99%.Intel/nVidia σίγουρα όχι και IBM μάλλον όχι, εκτός αν πάνε πάλι σε PPC arch. http://www.gamespot.com/articles/ps4-not-worth-the-cost-says-nvidia/1100-6405300/ Έχει πλάκα το σκεπτικό της nVidia... ναι, από τις κονσόλες δεν θα βγάλεις τρελά φράγκα, γιατί το hardware το πουλάνε σχεδόν σε τιμή κόστους ή άντε με ελάχιστο κέρδος (καμία σχέση με PC hardware δηλαδή ). Κάποτε πήγε να βγάλει από την μύγα ξύγκι (δεν πάσαρε τα savings από τα die shrinks της GPU στην MS, κι έτσι η δεύτερη αναγκάστηκε να βγάλει το 360 ASAP, με Radeon GPU αυτή την φορά). Το κύριο κέρδος της AMD από την ενασχόληση με τις κονσόλες είναι η καθιέρωση της GCN αρχιτεκτονικής στην βιομηχανία και η εξοικείωση των προγραμματιστών με αυτήν, με τα διάφορα καλούδια (ACEs/Async Compute) που φέρνει η GCN για το DX12, όπου εκεί η AMD λογικά θα εκθρονίσει την nVidia. Με άλλα λόγια, όσα δεν φτάνει η πράσινη αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια... 1
ikaruga24 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Προσωπικά και εγώ ποντάρω να επιλέξει τελικά AMD η nintendo για το NX και για τα δυο μέρη (φορητό και σταθερό). Οι άλλες εταιρίες απλά δεν προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο και κυρίως παγειωμένο πακέτο παραγωγής. Ολόκληρη η βιομηχανία παίζει σε Χ86-Χ64, πόσο πολύ θέλουν να ζορίσουν τον εαυτό τους πηγαίνοντας αλλού; Οχι ότι δεν την έχω ικανή για άλλη μια φορά να πάει και πάλι στο δρόμο της αλλά θέλω να πιστεύω ότι αφού μιλάμε πλέον για "πλατφόρμα" τότε είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό να επιλέξεις hardware που θα είναι όσο πιο βατό, εύκολο και προσβάσιμο γίνεται για μακροχρόνια υποστήριξη.
gkalas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Για τη Nintendo μιλάτε οπότε μη πηγαίνετε βάση λογικής . Οτι είναι πιο παράλογο αυτό θα κάνει. Εν τω μεταξύ μαζεύω λεφτά απο τώρα για να το τσιμπήσω ενώ ξέρω οτι θα κάνει πατατια. Σα να μη μπορώ να ξεκολλήσω απο μια τρελή γκομενα νιώθω. 3
ikaruga24 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Για τη Nintendo μιλάτε οπότε μη πηγαίνετε βάση λογικής . Οτι είναι πιο παράλογο αυτό θα κάνει. Εν τω μεταξύ μαζεύω λεφτά απο τώρα για να το τσιμπήσω ενώ ξέρω οτι θα κάνει πατατια. Σα να μη μπορώ να ξεκολλήσω απο μια τρελή γκομενα νιώθω. Ναι γιατί ξέρεις ότι ακόμα και έτσι να είναι η γκόμενα με τα περίεργα της έχει κάποια χαρίσματα που πραγματικά αξίζουν. Είναι αυτό που λένε οι ξένοι flawed excellence. 2
gkalas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Bασικα τη Nintendo τη γουσταρω λογω του οτι τολμαει.Ειναι η μοναδικη εταιρεια που παει να σου δωσει το κατι παραπανω εκτος απο μια κλασσικη κονσολα.Μπορει να απετυχε με το wii u αλλα σαν ιδεα οταν το ειδα το καραγουσταρα με την οθονη στο pad.Οι μαλακισμενες εμμονες της ομως την κανουν να μην προχωραει.Παντως χωρις τις διαμανταρες της εγω δε μπορω. 1
bedazzled Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Πάντως ο κύριος λόγος που πήγαν σε x86-64 στα PS4/X1 ήταν το 64-bit addressing... από 4GB RAM και πάνω θες 64-bit CPU & OS, αλλιώς θα βλέπεις ~3.5GB, άρα πάει στράφι ένα μέρος της RAM. Αρχικά το PS4 προοριζόταν να βγει με 4GB και τελευταία στιγμή το πήγαν στα 8, ενώ το X1 εξαρχής είχε 8GB λόγω multimedia center σχεδιασμού. Το 2012 που έγινε το tape out των APU chips δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική σε προσιτό κόστος... η ARM64 τότε ήταν στα σπάργανα. Πάντως σήμερα εν έτει 2016 έχει προοδεύσει πολύ η ARM (βλ. Apple SoCs). Κοντράρουν κάποιους low-end Intel. Δεν είναι μονόδρομος η x86, ειδικά αν σκεφτούμε ότι η κυρίαρχη πλατφόρμα στις μέρες μας είναι το mobile (smartphones/tablets), όχι οι κονσόλες, ούτε τα PC. Εξάλλου η AMD έχει πει ότι στις APUs μπορεί να βάλει και x86 ή/και ARM cores. Προσωπικά θα ήθελα να δω ένα τουμπανάκι με Zen cores (x86) στα 14nm και ίσως και ΗΒΜ RAM.
Fulgore Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Bασικα τη Nintendo τη γουσταρω λογω του οτι τολμαει.Ειναι η μοναδικη εταιρεια που παει να σου δωσει το κατι παραπανω εκτος απο μια κλασσικη κονσολα.Μπορει να απετυχε με το wii u αλλα σαν ιδεα οταν το ειδα το καραγουσταρα με την οθονη στο pad.Οι μαλακισμενες εμμονες της ομως την κανουν να μην προχωραει.Παντως χωρις τις διαμανταρες της εγω δε μπορω. Ναι βεβαια οπως δεν μπορεις χωρις τις διαμανταρες και του Playstation και του pc.Δεν εχει να λεει κατι αυτο 1
ikaruga24 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Ναι βεβαια οπως δεν μπορεις χωρις τις διαμανταρες και του Playstation και του pc.Δεν εχει να λεει κατι αυτο Δεν είναι το ίδιο, καμιά άλλη εταιρία δεν παράγει τόσα πολλά διαχρονικά παιχνίδια (που είναι και μπροστά από τον καιρό τους) και γενικότερα προσπαθεί να προσφέρει το κάτι "μαγικό". Δεν είναι τυχαίο που στις περισσότερες των περιπτώσεων τα παιχνίδια της δεν έχουν ηλικία αλλά ούτε και ο χρόνο μπορεί να μειώσει την δύναμη τους. Ελάχιστα άλλα παιχνίδια το καταφέρνουν αυτό. Αυτή η εταιρία έχει creative vision που λένε και συνεπώς τα παιχνίδια της ακόμα και τα εντελώς απλά έχουν μια Α ποιότητα και τρόπο σχεδίασης που θα παίζονται το ίδιο εύκολα πάντα και θα είναι γενικότερα σταθμοί σε κάτι για όλα τους τα χρόνια. Προσωπικά μπορώ να αντέξω χωρίς να αγγίξω ένα σκασμό παιχνίδια αλλά δεν θα αντέξω αν δεν μπορέσω να έχω αυτήν την μοναδική εμπειρία και τη χαρά του παιχνιδιού που προσφέρει γενικότερα με τους τίτλους της η nintendo. Εντάξει το ξέρω ότι κάποιος θα πει ότι αυτό είναι υποκειμενικό γούστο του καθενός αλλά για εμάς που λέμε τέτοιες κουβέντες προφανώς και τα παιχνίδια της εταιρίας προσφέρουν κάτι παραπάνω για εμάς από τους άλλους που απλά είναι εφήμερες παρουσίες με τα παιχνίδια fast food που μας σερβίρουν. 1
bedazzled Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Εντάξει, μην υπερβάλλουμε τώρα. Διαμαντάρες θα βρεις σε ΟΛΕΣ τις πλατφόρμες. Δεν μπορώ να δεχτώ π.χ. ότι το TLOU είναι λιγότερο διαμάντι από το Zelda ή το Mario.
Προτεινόμενες αναρτήσεις