Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v1

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επίσης, η Apple και η Nintendo (στο κομμάτι των 1st-party games) κρατάνε υψηλές τις τιμές όχι επειδή θεωρούν ότι έχουν premium προϊόν, αλλά επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα πουλάνε σαν τρελά. Δεν βλέπουν να συντρέχει λόγος να ρίξουν τις τιμές όταν τα iphone ή τα Mario Kart κάνουν τέτοιες πωλήσεις.

Δηλαδή θες να πεις ότι πχ το Mario 3D World (το οποίο έχει ακόμα ίδια τιμή από τότε που βγήκε), πουλάει την σήμερον ημέρα σαν τρελό και γι αυτό δεν υπάρχει και λόγος να πέσει η τιμή του? Μάλιστα.

Όσο και να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε την Nintendo κάνοντας αναφορά σε ποιότητα (λες και δεν υπάρχουν άλλα ποιοτικά παιχνίδια εκεί έξω που να αξίζουν τα λεφτά τους) η αλήθεια είναι ότι... δεν γουστάρουν τις μειώσεις τιμών γιατί είναι φραγκοφονιάδες απλά  :P. Δεν θέλουν απλώς να εξαπλωθούν στην αγορά μεγαλώνοντας την πελατειακή βάση τους όπως MS και Sony. Να πάρουν γρήγορα τα χρήματα τους πίσω θέλουν και να βγάλουν ακόμα περισσότερα έστω και από λιγότερους πελάτες. Είναι και αυτό μια στρατηγική. Όπως οι εταιρίες luxury αυτοκινήτων.

Απλώς το να λέμε ότι τα παιχνίδια τους κοστίζουν τόσο επειδή τόσο αξίζουν είναι λίγο.. πως να το πω... Φαιδρό?

Είμαι πολύ περίεργος να δω την τιμολογιακή πολιτική της καινούργιας κονσόλας/πλατφόρμας/τάμπλετ/κινητού (ή όπως αλλιώς αποφασίσουν να την πουν τέλος πάντων). Αν και περιμένω το hardware στον πάτο και την τιμή στο Θεό. Μακάρι να βγω λάθος... 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Δηλαδή θες να πεις ότι πχ το Mario 3D World (το οποίο έχει ακόμα ίδια τιμή από τότε που βγήκε), πουλάει την σήμερον ημέρα σαν τρελό και γι αυτό δεν υπάρχει και λόγος να πέσει η τιμή του? Μάλιστα.

Το Mario 3D World έχει πουλήσει καλύτερα από οποιοδήποτε exclusive του XBONE, έχοντας πουλήσει σχεδόν τις μισές κονσόλες από αυτό, και έχει πουλήσει σχεδόν όσο το The Last of Us -αν το δεχτώ χαριστικά ως PS4 exclusive (ενδιαφέρον το γεγονός ότι το πιο καλοπουλημένο exclusive του PS4 είναι ένα PS3 remaster)- στο PS4 ,έχοντας πουλήσει το 1/4 των κονσολών που έχει πουλήσει το PS4.

Γενικά, δεν καταλαβαίνω πότε πιστεύεις ότι οι πωλήσεις ενός exclusive σε κάποιο σύστημα είναι καλές και πότε όχι. Εγώ πιστεύω ότι οι πωλήσεις που κάνουν τα exclusives της Ν είναι μέσα στα όρια αυτού που θα χαρακτήριζα «τρελές». Εσύ μπορεί και όχι, αλλά τότε κατά την άποψή σου, κανένα exclusive δεν πουλάει «τρελά» σε κανένα σύστημα. Έτσι είναι;

Btw, εγώ δεν είπα ποτέ ότι «τόσο αξίζουν», ούτε μίλησα για premium προϊόντα. Μπορεί να αναφέρεσαι σε κάποιον άλλο. Εγώ επ' ουδενί δεν πιστεύω ότι το Mario 3D World είναι πιο premium από το TLoU. Ίσα ίσα που το δεύτερο το έχω τελειώσει τρεις φορές στο PS3 μου, ενώ το πρώτο μόλις μία.

Γενικά, δεν καταλαβαίνω πότε πιστεύεις ότι οι πωλήσεις ενός exclusive σε κάποιο σύστημα είναι καλές και πότε όχι. Εγώ πιστεύω ότι οι πωλήσεις που κάνουν τα exclusives της Ν είναι μέσα στα όρια αυτού που θα χαρακτήριζα «τρελές». Εσύ μπορεί και όχι, αλλά τότε κατά την άποψή σου, κανένα exclusive δεν πουλάει «τρελά» σε κανένα σύστημα. Έτσι είναι;

Btw, εγώ δεν είπα ποτέ ότι «τόσο αξίζουν», ούτε μίλησα για premium προϊόντα. Μπορεί να αναφέρεσαι σε κάποιον άλλο. Εγώ επ' ουδενί δεν πιστεύω ότι το Mario 3D World είναι πιο premium από το TLoU. Ίσα ίσα που το δεύτερο το έχω τελειώσει τρεις φορές στο PS3 μου, ενώ το πρώτο μόλις μία.

Μα φυσικά θα κάνουν καλές πωλήσεις τα exclusives της Nintendo αφού η κονσόλα έχει.... μόνο exclusives της Nintendo! Ξέρεις πολλούς που αγόρασαν WiiU για να παίξουν Batman Arkham City?

Όσο αναφορά το δεύτερο δεν αναφερόμουν σε εσένα. Το είχε πει κάποιο άλλο μέλος πιο πάνω, απλώς δεν έκανα quote.

• Like 1

Κατ' αρχάς με παρεξήγησες, μάλλον. Καρφί δεν μου καίγεται για την Nintendo και την κάθε Nintendo. Δεν είμαι μέτοχός της και δεν με ενδιαφέρουν -άμεσα- τα οικονομικά της. Αυτό που με «ενοχλεί» είναι όταν κάνουμε κουβέντα και έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά για παρόμοιες καταστάσεις. Γιατί εγώ θεωρώ ότι όπως η Apple και η Nintendo κρατάνε επίτηδες υψηλές τιμές, το ίδιο κάνει και η Sony. Εκεί είναι η διαφωνία μου στο ότι είπες ότι τιμολογιακά δεν έχει γίνει Apple η Sony.

Επίσης, η Apple και η Nintendo (στο κομμάτι των 1st-party games) κρατάνε υψηλές τις τιμές όχι επειδή θεωρούν ότι έχουν premium προϊόν, αλλά επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα πουλάνε σαν τρελά. Δεν βλέπουν να συντρέχει λόγος να ρίξουν τις τιμές όταν τα iphone ή τα Mario Kart κάνουν τέτοιες πωλήσεις.

Μου αρέσει που με ειρωνεύεσαι για μια αναλογία που δεν ισχύει. Η παραγωγή PS3 κονσολών σταμάτησε πριν 5 μήνες. Πότε πρόλαβε κι έγινε legacy πρϊόν (όταν μάλιστα συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν τίτλοι για αυτό) για να τιμολογείται και ως τέτοιο, μου διαφεύγει εντελώς.

Για να ισχυρίζεσαι ότι η Sony είναι η Apple του gaming επειδή το PS3 είναι ακριβό για τα δεδομένα του 2016, είναι σαν να μας λες ότι το PS3 πουλάει όσο το iPhone ή το Mario Kart και γι' αυτό δεν πέφτει η τιμή του (όχι γιατί είναι legacy προϊόν με εξωτικό hardware που ΔΕΝ μπορεί να πιάσει την οικονομία κλίμακας του PS4).

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι εκτός πραγματικότητας, έτσι; Σχεδόν κανείς δεν αγοράζει PS3 πλέον, γι' αυτό και από φέτος σταματάνε τα cross-gen (με εξαίρεση κανά ποδοσφαιράκι -> FIFA έβγαινε για το PS2 μέχρι το 14).

Η σύγκριση της Sony με την Apple είναι εντελώς άκυρη. Η αρχική τιμή κυκλοφοριας του PS4 (και του One χωρίς το Kinect) ήταν απόλυτα λογική και τίμια για το hardware που έχει μέσα. Φθηνό και προσιτό απο την αρχή χωρίς περιττές μλκς. Η Apple που ακριβώς κολλάει; Και τώρα άρχισαν και οι μειώσεις.

Όσο αναφορά τις προηγούμενες κονσόλες της, καλώς η κακώς ήταν και παράδειγμα τεχνολογίας οταν κυκλοφορούσαν, φέρνοντας μαζί τους και ένα καινούργιο οπτικό μέσο αντί για γκιμικίλες.

• Like 2

• Moderators

Για να ισχυρίζεσαι ότι η Sony είναι η Apple του gaming επειδή το PS3 είναι ακριβό για τα δεδομένα του 2016, είναι σαν να μας λες ότι το PS3 πουλάει όσο το iPhone ή το Mario Kart και γι' αυτό δεν πέφτει η τιμή του (όχι γιατί είναι legacy προϊόν με εξωτικό hardware που ΔΕΝ μπορεί να πιάσει την οικονομία κλίμακας του PS4).

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι εκτός πραγματικότητας, έτσι; Σχεδόν κανείς δεν αγοράζει PS3 πλέον, γι' αυτό και από φέτος σταματάνε τα cross-gen (με εξαίρεση κανά ποδοσφαιράκι -> FIFA έβγαινε για το PS2 μέχρι το 14).

Δεν είπα «επειδή είναι ακριβό», είπα «επειδή κρατάει τεχνιέντως υψηλή την τιμή». Γι' αυτό δεν πουλάει πλέον το PS3, επειδή έχει επίτηδες υψηλή τιμή. Ψάξε βρες πόσο είχε το PS2 δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του PS3 και αν πούλαγε ακόμα και τότε. Pro-tip: Σίγουρα δεν είχαν την ίδια τιμή, όπως γίνεται σήμερα (500άρι PS3 ίδια τιμή με 500άρι PS4).

Τέσπα, κουράστηκα, ο καθένας με τις απόψεις του, ούτως ή άλλως είμαστε σε άσχετο νήμα. Τέλος από μένα.

Κανείς δεν αγοράζει κονσόλα χωρίς future proofness.

Εδώ δεν αγοράζουν Wii U (λόγω NX) που έχει ακόμα exclusives να δώσει, θα αγοράσουν PS3 που δεν περιμένει τίποτα παρά κανά downgraded FIFA; FIFA παίζεις και στο PS4 σε καλύτερη ποιότητα.

malth δε παρακολουθώ γενικά φίλε ,έχω καιρό να ποστάρω ,απλά το είδα στα πρώτα και είπα να μπω να δω μήπως είχαμε κάνα νέο για wii u, μόνο την τελευταία σελίδα είδα. 
σαφώς και δε θα έκανα αγορά παλιάς κονσόλας ακόμα και αν έχει 100 παιχνίδια που με ενδιαφέρουν, ναι πείτε με κομπλεξικό ,δε θα έδινα λεφτά για "τελειωμένη" κονσόλα

όσον αφορά το remaster στα 45ε,είναι επειδή είναι ps4 game. και έχουν τιμή εκκίνησης τα 70ε στο ελλαδιστάν.απαράδεκτο αλλα τι να κάνεις.btw και στο last of us αλλα και στο wind waker έγινε σοβαρή δουλειά έτσι ώστε να αξίζουν τα λεφτά τους.

τώρα στο αν είναι η νιντέντο η αππλε των videogames είναι, και δεν είναι κακό αυτό, ότι αγοράζεις έχει αξία μεταπώλησης ,οι τιμές δε πέφτουν ούτε σε παλιούς τίτλους και αυτό κρατάει την αξία των μεταχειρισμένων,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ζούμε σε μια χώρα οπου τα μεταχειρισμένα είναι μόνο σε αγγελίες γιατί τα καταστήματα έχουν λαμόγικες πολιτικές buyback and sell. 

εγώ όταν αγοράζα προιόν νιντέντο ήξερα οτι το χρυσοπλήρωνα αλλα δε με πείραζε και όλας. 50ε για fire emblem awakening day 1 και wii/3ds day 1. wii u απο μακριά και αγαπημένοι. τώρα περιμένω να δω το nx αν θα με κερδίσει .

• Like 1

@Malthador

Επίσης η σύγκριση που κάνεις δεν είναι σωστή... συγκρίνεις 500άρι PS3 με 500άρι PS4, όταν το PS2 δεν είχε καν σκληρό δίσκο και γενικά ήταν μια μικρή, compact κατασκευή. Ούτε καν Blu-Ray δεν είχε, αλλά το φτηνότερο DVD.

Γνωρίζεις ότι στο PS2 Slim ΕΕ+GS ήταν σε ένα die/SoC και η RAM ήταν μόνο 2 chips; Γνωρίζεις ότι ακόμα το PS3 έχει ξεχωριστά chips για Cell & RSX και 6 chips για RAM (2 XDR + 4 GDDR3); Λες αυτά να μην ανεβάζουν το κόστος;

Κάτι σου έγραψα πιο πάνω για οικονομία κλίμακας και εξωτική τεχνολογία, αλλά είτε δεν το κατάλαβες, είτε το αγνόησες... δεν τα γράφω στην τύχη αυτά.

Για να επαναφέρω το νήμα στο ΝΧ παραθέτω κάποιες νέες φήμες που κυκλοφόρησαν πριν λίγο.

1. Η Bandai Namco ετοιμάζει αρκετούς τίτλους για το ΝΧ

2. Θα κυκλοφορήσει Super Smash Bros ως launch title αλλά δε γνωρίζουμε αν θα είναι τελείως καινούριο ή port.

3. Η εταιρεία Macronix International αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου 2015,  ότι θα παρέχει προϊόντα μνήμης στη Nintendo για το νέο μηχάνημα (new machine) Nintendo NX το οποίο θα κυκλοφορήσει φέτος.

http://mynintendonews.com/2016/01/28/rumour-bandai-namco-making-several-nintendo-nx-games-including-smash-bros-for-launch/

http://mynintendonews.com/2016/01/28/macronix-says-they-will-provide-memory-products-for-nintendo-nx-this-year/

Αν υπάρξει Smash για το ΝΧ απευθείας τότε να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι εντελώς νέο. Θα είναι μεταφορά του υπάρχοντος και θα είναι σίγουρα cross-platform για το multiplayer. Ισως υπάρξει κάποιο έξτρα περιεχόμενο ή κάποιο season 2 (το οποίο θα υπάρξει και για WiiU) προκειμένου να "γιορτάσουν" την νέα έκδοση αλλά προσωπικά δεν το βλέπω να γίνεται καθώς ήδη η τωρινή έκδοση είναι φουσκωμένη με περιεχόμενο μέχρι τα μπούνια. Το πιθανότερο σενάριο είναι να είναι απλά και πάλι μια επανέκδοση με όλα τα DLC μέσα. 

Πάντως εδώ θα είστε και θα το δείτε, πολλά project έχουν μεταφερθεί στο ΝΧ (είμαι σίγουρος και το Metroid/F-Zero/Mario Galaxy 3 ή όπως αλλιώς θα λέγεται) και βασικά δείχνει πολύ επιθετική αυτή τη φορά σε ότι αφορά το λανσάρισμα της νέας κονσόλας.  

• Like 1

Τουλάχιστον ας περιέχει τα DLC χωρίς επιπλέον χρέωση.

F-Zero..? Νέο NEO Fast ίσως, εκτός κι αν "αξιοθούν" να ασχοληθούν πάλι με τη σειρά.

Κι εγώ για το Smash αυτό πιστεύω. Θα είναι ένα complete edition με όλα τα dlc σε τιμή γύρω στα 60 αν πρόκειται για κονσόλα. Ελπίζω μόνο να προσφέρει crossplatform multiplayer με το Wii U, γιατί τελευταία στα τουρνουά (ακόμη και στα regular) δεν πατάει ψυχή. Οι φήμες, βέβαια, πληθαίνουν ότι το ΝΧ θα είναι 2 κομμάτια, ΝΧ φορητό (με κυκλοφορία 2016) και ΝΧ κονσόλα (με κυκλοφορια 2017).  Πιστεύω πάντως ότι την επόμενη εβδομάδα κάτι θα μάθουμε για το ΝΧ, από επίσημα χείλη πλέον, στη συνάντηση των επενδυτών.

• Moderators

Οι φήμες, βέβαια, πληθαίνουν ότι το ΝΧ θα είναι 2 κομμάτια, ΝΧ φορητό (με κυκλοφορία 2016) και ΝΧ κονσόλα (με κυκλοφορια 2017). 

Link για τις διαφορετικές ημερομηνίες κυκλοφορίας έχουμε; Το βρίσκω λίγο περίεργο να μην κυκλοφορήσουν και τα δύο κομμάτια ταυτόχρονα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...