Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς δεν εννοώ ότι σήμερα πουλάει όσο η Apple, αλλά έχει περάσει τέτοια μεγαλεία στο παρελθόν (εποχές NES-SNES, Wii-DS).

Επεξ/σία από bedazzled
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τιμολογιακά ευτυχώς δεν έχει γίνει Apple...

Το να κρατάς τεχνιέντως την τιμή της προηγούμενης κονσόλας σου στο θεό μόνο και μόνο για να μην κανιβαλήσει την καινούρια σου είναι κλασικότατη τιμολογιακή πολιτική apple. Τουλάχιστον το wii για κάτι πενταροδεκάρες το αγοράζεις πλέον.

Δημοσ.

Το ίδιο γίνεται και με τις DDR οπότε βγαίνει η επόμενη τεχνολογία μνήμης. Δεν έχει να λέει κάτι. Πάντα υπάρχει η sweet spot περίοδος αγοράς και η κακή περίοδος αγοράς. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Έτσι πάνε αυτά.

Πάντως εγώ στις τιμές των παιχνιδιών αναφερόμουν...

• Moderators
Δημοσ.

Το ίδιο γίνεται και με τις DDR οπότε βγαίνει η επόμενη τεχνολογία μνήμης. Δεν έχει να λέει κάτι. Πάντα υπάρχει η sweet spot περίοδος αγοράς και η κακή περίοδος αγοράς. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Έτσι πάνε αυτά.

Πάντως εγώ στις τιμές των παιχνιδιών αναφερόμουν...

Άρα:

Η Nintendo κρατάει τεχνιέντως τις τιμές υψηλές -> έχει γίνει η Apple του gaming τιμολογιακά.

Η Sony κρατάει τεχνιέντως τις τιμές υψηλές -> ε, τι να κάνουμε, όποιος πρόλαβε πρόλαβε, έτσι πάνε αυτά.

Κλασική τακτική κραξίματος στην Nintendo, όπου εφαρμόζεται ο αντικειμενικότατος κανόνας των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ, οι τιμές των 1st-party παιχνιδιών της Nintendo παραμένουν τραγικά υψηλές. Ωστόσο κάνουν εξωφρενικές πωλήσεις ακόμα κι έτσι. Γενικότερα αν εξετάσουμε την Nintendo σαν 1st-party developer ή 2nd-party publisher, μάλλον είναι η πιο επιτυχημένη εταιρεία που υπάρχει αυτή τη στιγμή (στις κονσόλες μιλάμε πάντα).

Δημοσ.

Το να κρατάς τεχνιέντως την τιμή της προηγούμενης κονσόλας σου στο θεό μόνο και μόνο για να μην κανιβαλήσει την καινούρια σου είναι κλασικότατη τιμολογιακή πολιτική apple. Τουλάχιστον το wii για κάτι πενταροδεκάρες το αγοράζεις πλέον.

ότινανε....

παραθέτω μερικές αποδείξεις skroutz 

https://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles.html?keyphrase=wii&from=autocomplete

wii -150e το μοναδικό που έμεινε στην αγορά, να υπενθυμίσω στο φίλτατο malthador οτι είχε αρχική τιμή τιμή 250ε το wii.

https://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles.html?from=catspan&keyphrase=ps3

ps3 -207e το πιο φτηνό μοντέλο. αρχική τιμή κονσόλας 600ε.....

το wii βγήκε και 1 χρόνο νωρίτερα

ναι η σόνυ κρατάει υψηλές τιμές στις κονσόλες της ..... τώρα το κάθε μπακάλικο της γειτονιάς που έτυχε να έχει ένα παλιό που δε παρασκευάζεται πλέον ή αν το παραγγείλεις απο amazon/ebay και χίλιες 2 κουταμάρες δε τις συζητάω καν. γιατί αν είναι να πάμε τη συζήτηση εκεί πάμε στους τίτλους των 50ε του wii ενώ του ps3 έχουν πενταροδεκάρες..... 

μη λέμε και ότι θέλουμε η νιντέντο ήταν είναι και πάντα θα είναι ακριβή, γιατί θέλει κέρδος απο τα πάντα, και απο τις κονσόλες(τις πουλάει με κέρδος day1 ενώ άλλοι μπαίνουν μέσα στην  αρχή) και απο games και φυσικά πλέον amibo merchantise etc.

btw δε λέω οτι είναι φτηνό το ps3 ,σκατά τιμή έχει ,αλλα όχι να κάνουμε και τους τυφλούς ......

• Like 1
Δημοσ.

Άρα:

Η Nintendo κρατάει τεχνιέντως τις τιμές υψηλές -> έχει γίνει η Apple του gaming τιμολογιακά.

Η Sony κρατάει τεχνιέντως τις τιμές υψηλές -> ε, τι να κάνουμε, όποιος πρόλαβε πρόλαβε, έτσι πάνε αυτά.

Κλασική τακτική κραξίματος στην Nintendo, όπου εφαρμόζεται ο αντικειμενικότατος κανόνας των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Καλέ μου φίλε καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ή λες ό,τι να' ναι για να ανεβαίνει το post count;

Γιατί το πήρες ως κράξιμο προς την Nintendo αυτό περί Apple; Μήπως είσαι πολύ μυγγιάγγιχτος; Πάντως οι υπόλοιποι μια χαρά κατάλαβαν τι είπα περί Apple/premium λογικής... όπως δεν πέφτουν οι τιμές των iPhone, έτσι δεν πέφτουν και τα 1st party της Ninty. Αυτή είναι η αναλογία και μην προσπαθείς να την διαστρεβλώσεις.

Το να κράζεις την Sony για την τιμή του PS3 ή του PS2 (€150 το βρίσκεις σήμερα, όταν το 2008 είχε €60), δηλαδή για hardware που έχει πάψει να παράγεται στα εργοστάσια, είναι σαν να κράζεις την JEDEC που η DDR2 είναι πιο ακριβή της DDR3 και σε λίγο καιρό η DDR4 θα είναι φθηνότερη της DDR3. Την έπιασες την αναλογία κύριε PCάκια ή μπα;

Apple του gaming η Sony θα ήταν αν σου πούλαγε €800 το PS4 και €70 τα παιχνίδια για πάντα. Στα κάνω ταληράκια μπας και συνεννοηθούμε.

Αν θες να κράξεις την Sony, μαζί σου, απλά να βρεις σωστούς λόγους εν έτει 2016 (π.χ. τιμονιέρες). Όχι για τις τιμές παλαιού hardware.

Το ίδιο ισχύει και για το ΧΒΟΧ 360: https://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles.html?keyphrase=xbox+360&order_by=pricevat&order_dir=asc

ΥΓ: Αν θεωρείς φτηνό το Fischer Price Wii με τα κόκκινα πλαστικά και την έλλειψη WiFi/Component στα €150, τότε μάλλον εσύ έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Δημοσ.

Καλέ μου φίλε καταλαβαίνεις τι διαβάζεις ή λες ό,τι να' ναι για να ανεβαίνει το post count;

Γιατί το πήρες ως κράξιμο προς την Nintendo αυτό περί Apple; Μήπως είσαι πολύ μυγγιάγγιχτος; Πάντως οι υπόλοιποι μια χαρά κατάλαβαν τι είπα περί Apple/premium λογικής... όπως δεν πέφτουν οι τιμές των iPhone, έτσι δεν πέφτουν και τα 1st party της Ninty. Αυτή είναι η αναλογία και μην προσπαθείς να την διαστρεβλώσεις.

Το να κράζεις την Sony για την τιμή του PS3 ή του PS2 (€150 το βρίσκεις σήμερα, όταν το 2008 είχε €60), δηλαδή για hardware που έχει πάψει να παράγεται στα εργοστάσια, είναι σαν να κράζεις την JEDEC που η DDR2 είναι πιο ακριβή της DDR3 και σε λίγο καιρό η DDR4 θα είναι φθηνότερη της DDR3. Την έπιασες την αναλογία κύριε PCάκια ή μπα;

Apple του gaming η Sony θα ήταν αν σου πούλαγε €800 το PS4 και €70 τα παιχνίδια για πάντα. Στα κάνω ταληράκια μπας και συνεννοηθούμε.

Αν θες να κράξεις την Sony, μαζί σου, απλά να βρεις σωστούς λόγους εν έτει 2016 (π.χ. τιμονιέρες). Όχι για τις τιμές παλαιού hardware.

Το ίδιο ισχύει και για το ΧΒΟΧ 360: https://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles.html?keyphrase=xbox+360&order_by=pricevat&order_dir=asc

ΥΓ: Αν θεωρείς φτηνό το Fischer Price Wii με τα κόκκινα πλαστικά και την έλλειψη WiFi/Component στα €150, τότε μάλλον εσύ έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Αντε πάλι με τα first party  της ninty. Η νιντεντο δινει μια προτεινομενη τιμη. Απο εκει και πέρα τα καταστηματα αποφασιζουν αν θα αυξησουν η θα μειωσουν την τιμή.

Δημοσ.

Basketfallfan πρώτη φορά ακούς την ορολογία evergreen game? Η ίδια η Nintendo τα έχει πει, οπότε δεν χρειάζονται υπεράσπιση.

Παγκοσμίως οι τιμές των Nintendo 1st party δεν πέφτουν (από Αμερική μέχρι Ελλάδα), με εξαίρεση ξεστοκαρίσματα σαν αυτά του Γερμανού μια φορά στο τόσο.

Εσύ τι μας λες τώρα δηλαδή; Ότι Nintendo, Sony, MS πουλάνε στην ίδια τιμή χονδρικής τα παιχνίδια στους retailers και αυτοί συνωμοτούν με υπερχρέωση των παιχνιδιών της Nintendo ακόμα και 10+ χρόνια μετά (βλ. DS games σαν το Mario Kart);

Προτεινόμενη τιμή έχουν και τα παιχνίδια για PS/XBOX, μόνο που αυτή πέφτει σε βάθος χρόνου. Αν το Last of Us ήταν Nintendo 1st party, ακόμα €70 θα είχε. Ή μήπως είναι λιγότερο ποιοτικό επειδή το χρηματοδότησε/έκανε publish η Sony; Μην τρελαθούμε τελείως.

Δημοσ.

Στην Ευρώπη έχουμε ελεύθερη τιμολόγηση που σημαίνει ότι πουλάμε όσο θέλουμε εμείς και η εταιρία δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι αυτό. Αν θέλουν να πουλήσουν κάτι 100 ευρώ μπορούν, αν θέλουν 20 πάλι μπορούν. Κανείς δεν τους κάνει κουμάντο. Απλά όπως είναι φυσικό οι τιμές έχουν και μια πάγια τακτική προηγούμενων ετών και ονόματος. 

Δημοσ.

Αντε πάλι με τα first party  της ninty. Η νιντεντο δινει μια προτεινομενη τιμη. Απο εκει και πέρα τα καταστηματα αποφασιζουν αν θα αυξησουν η θα μειωσουν την τιμή.

Δεν ισχυει εν μερη αυτο που λες γιατι με την λογικη αυτη μπορουσαμε να δουμε στα καταστηματα τιμες ανω των 69ευρω σε nintendo παιχνιδια  :)

Δηλαδη αν ειχε κανει και μεγαλες πωλησεις δεν θελω καν να σκεφτω τι τιμες θα βλεπαμε :P

Δημοσ.

Νομίζω ότι ο λόγος που δε βλέπουμε τις υψηλές τιμές που αναφέρεις είναι ο ανταγωνισμός. Κανείς δε θα αγοράσει από τον retailer που ζητάει την υψηλότερη τιμή και ειδικά αν αυτή υπερβαίνει και την τιμή που το πουλάει η ίδια η Nintendo.

• Moderators
Δημοσ.

ότινανε....

παραθέτω μερικές αποδείξεις skroutz 

https://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles.html?keyphrase=wii&from=autocomplete

wii -150e το μοναδικό που έμεινε στην αγορά, να υπενθυμίσω στο φίλτατο malthador οτι είχε αρχική τιμή τιμή 250ε το wii.

https://www.skroutz.gr/c/108/game_consoles.html?from=catspan&keyphrase=ps3

ps3 -207e το πιο φτηνό μοντέλο. αρχική τιμή κονσόλας 600ε.....

το wii βγήκε και 1 χρόνο νωρίτερα

Έδωσα links από amazon γιατί είχαν δωθεί links από amazon σε προηγούμενο post. Αν ήθελα να πικάρω τη Sony χρησιμοποιώντας skroutz θα έδινα αυτό το link, όταν αναρρωτήθηκε ο Fulgore (νομίζω) για το Wind Waker πως είναι δυνατόν remaster παλιού παιχνιδιού να έχει 45 ευρώ.

Το PS3 με τα 12 GB σκληρό ή το X360 με τα 4 GB σκληρό, δεν θεωρούνται σοβαρές αγορές, κατά την άποψή μου. Εσύ θα το αγόραζες το SuperSlim με τα 12 GB;

Κατ' αρχάς με παρεξήγησες, μάλλον. Καρφί δεν μου καίγεται για την Nintendo και την κάθε Nintendo. Δεν είμαι μέτοχός της και δεν με ενδιαφέρουν -άμεσα- τα οικονομικά της. Αυτό που με «ενοχλεί» είναι όταν κάνουμε κουβέντα και έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά για παρόμοιες καταστάσεις. Γιατί εγώ θεωρώ ότι όπως η Apple και η Nintendo κρατάνε επίτηδες υψηλές τιμές, το ίδιο κάνει και η Sony. Εκεί είναι η διαφωνία μου στο ότι είπες ότι τιμολογιακά δεν έχει γίνει Apple η Sony.

Επίσης, η Apple και η Nintendo (στο κομμάτι των 1st-party games) κρατάνε υψηλές τις τιμές όχι επειδή θεωρούν ότι έχουν premium προϊόν, αλλά επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα πουλάνε σαν τρελά. Δεν βλέπουν να συντρέχει λόγος να ρίξουν τις τιμές όταν τα iphone ή τα Mario Kart κάνουν τέτοιες πωλήσεις.

Μου αρέσει που με ειρωνεύεσαι για μια αναλογία που δεν ισχύει. Η παραγωγή PS3 κονσολών σταμάτησε πριν 5 μήνες. Πότε πρόλαβε κι έγινε legacy πρϊόν (όταν μάλιστα συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν τίτλοι για αυτό) για να τιμολογείται και ως τέτοιο, μου διαφεύγει εντελώς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...