Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρον και θετικά τα νέα αλλά δεν μου αρέσει το τελευταίο κομμάτι. Proprietary chip = μη συμβατότητα με τις υπόλοιπες γνωστές τεχνολογίες Χ86. Οσο ισχυρό και να είναι το μηχάνημα αν είναι να ξαναγυρίσουμε στις προηγούμενες εποχές που ο καθένας είχε το δικό του hardware πάει το χάσαμε και επίσης το πρόβλημα του WiiU ουσιαστικά θα συνεχιστεί και σε αυτό το μηχάνημα (μη υποστήριξη third party) αν και μόνο λόγο δύναμης προφανώς και είναι καλύτερη από τώρα αλλά όχι ιδιαίτερα. 

Δεν ξέρω, ίσως και να κάνω λάθος αλλά οι εποχές PS3/X360 νομίζω μας το έδειξαν ξεκάθαρα αυτό. Ακόμα και αν το υποστηρίξουν οι εκδόσεις των παιχνιδιών θα είναι υποδεέστερες με αρκετές διαφορές από ότι θα είναι στο PS4/Xone. Θα δούμε πάντως επί της ουσίας όταν θα έρθει η στιγμή. 

Δημοσ.

Ποιος ομως καθεται τωρα να επενδυσει σε νεα κονσολα,μιας και κακα τα ψεμματα σχεδον ολοι πια εχουν ειτε ps4 ειτε Xbox.

Να πω ακομα οτι οταν πρωτοβγηκε το Wii U ολοι αγοραζαν το Call Of Duty τοτε μονο και μονο γιατι ηταν το μονο Online που μπορουσαν να αγορασουν και ειχε λιγο κοσμο. Και παλι ομως μετα απο λιγες μερες σχεδον κανεις δεν επαιζε Online. Ειναι δυστηχως θεμα νοοτροπιας. Και μην ξεχναμε οτι δυστηχως σε αντιθεση με τις προηγουμενες χρονιες,οι νεες κονσολες ηρθαν με το καλημερα σε μειωμενη τιμη και αν ησουν τυχερος μπορει να εβρισκες και XboxOne με μολις 200-250ευρω οπως εμεις απο την προσφορα του Γερμανου με το Lumia.

Δημοσ.

Εντάξει δεν λειτουργεί ο κόσμος με βάση την Ελλάδα. Στην Ελλάδα έτσι και αλλιώς επίσημη κυκλοφορία του ΝΧ δεν θα έχουμε αφού κλείνει η αντιπροσωπεία και χλωμό να αναλάβει άλλος τα σκήπτρα. Από εκεί και πέρα οι σημερινοί καταναλωτές (δυστυχώς δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο gamer) αν το προμοτάρει η nintendo σαν την ισχυρότερη κονσόλα ever έχει καλές πιθανότητες να πάρει μπροστά σχετικά νωρίς. 

Σκέψου ότι PS4 και Xone ακόμα δεν έχουν σοβαρό κατάλογο παιχνιδιών πάνω τους. Αν κάνει την κίνηση ματ να κυκλοφορήσει το μηχανάκι μέσα στο 2016 με κάνα δυο δυνατούς first party launch τίτλους και έχει και ανάλογη δύναμη των twins (που σημαίνει third party support) μπορεί να κερδίσει εύκολα μεγάλο μερίδιο αγοράς. Το μυστικό είναι το πλασάρισμα και η διαφήμιση. Αν δηλαδή ο νέος πρόεδρος το δει σοβαρά το θέμα μπορεί να σκίσει με ορισμένες καλές διαφημιστικές καμπάνιες.

Σκέψου μόνο αυτό. Νέο 3D Mario, Zelda U για το NX όμως, Dragon Quest XI, Pikmin 4 και ίσως μερικά μικρότερα παιχνίδια σαν launch σε συνδυασμό με ότι άλλο του πετάξουν οι άλλοι third party devs και δυνατότητες φορητής κονσόλας. Εχουν επίσης ήδη πει ότι θα φάει και γερό Upgrade το net infrastructure και ο σχεδιασμός του e-shop οπότε ίσως έχουμε επιτέλους την up to date υπηρεσία που πάντα χρειαζόταν η nintendo, αρκεί να παραμείνει δωρεάν. 

P.S. Μου ήρθε ιδέα τώρα. Σκέψου λόγο cartidges/SD cards που λέγαμε παραπάνω να είναι μικροσκοπικό το μέγεθος της κονσόλας και να είναι full φορητή επίσης με χειριστήριο τύπου WiiU που το μόνο που θα χρειάζεται να είναι απλά να μπαίνει στο ρεύμα και wirelessly να τρέχει τα παιχνίδια στην οθόνη. Η διαφορετικά, το ίδιο το χειριστήριο να έχει μέσα το hardware και να κάνει screen projection αυτό που παίζεις. Reverse N-Vidia shield δηλαδή. God damn αν συμβεί κάτι τέτοιο. 

Βέβαια είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η λύση θα είναι πολύ πιο συμβατική αλλά λέμε τώρα...

Δημοσ.

Πλακα θα εχει το 2016 να βγαλει η ms καμια καινουργια κονσολα(xbox two) και να το γειωσει το NX μαζι με την sony που δεν εχει φραγκο για καινουργια κονσολα. Ισως η μοναδικη που μπορει αυτη την στιγμη να προμοταρει καινουργιο hardware γιατι μπορει.

Αν αυτο συμβει θα ειναι πολυ κακο για την nintendo γιατι στοχευει σε πωλησεις σαν ισχυροτερο hardware και ελπιδα third party devs για να γινει κερδοφορα παλι... Αλλα εδω ειναι και το προβλημα ακομα και να παρουσιασει και να βγαλει την κονσολα αν αρχισουν οι φημες για νεο xbox/ps τον ιδιο καιρο θα της κανει ζημια γιατι πολλοι θα περιμενουν και δεν θα την προτιμησουν.

Τωρα ας ελπισουμε οτι η ninty θα επιλεξει τον ευκολο δρομο φυγει λιγο απο τα συννεφα που ζει και βγαλει μια κονσολα οπως το xbox/ps που για καποιο λογο κανουν επιτυχια.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοινώσει η MS καινούργια κονσόλα τόσο σύντομα.

Παράλληλα δε νομίζω να έχει τόσο άχτι ο Spencer "το One του Mattrick" για να προβεί σε τέτοια κίνηση.

Εδώ σωστό Gears και Halo δεν είδαμε ακόμη, νέα κονσόλα θα βγάλουν..?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοινώσει η MS καινούργια κονσόλα τόσο σύντομα.

Παράλληλα δε νομίζω να έχει τόσο άχτι ο Spencer "το One του Mattrick" για να προβεί σε τέτοια κίνηση.

Εδώ σωστό Gears και Halo δεν είδαμε ακόμη, νέα κονσόλα θα βγάλουν..?

Λεω βρε! Σιγουρα δεν θα βγαλει, αλλα δεν νομιζω να γινει οπως την προηγουμενη γενια που πηρε 8 χρονια να αλλαξει. Το 2018 πιθανον να δουμε νεα γενια κονσολων αλλα αν οι φημες αρχισουν πολυ γρηγορα παιζει να το χασει η ninty.

Δημοσ.

Αν η κονσόλα είναι πράγματι αρκετά ισχυρότερη βάση των μπλα μπλα που κυκλοφορούν από το PS4 τότε μια χαρά θα μπορέσει να βγάλει άλλα 4 χρονάκια το NX μετά την κυκλοφορία του ή παραπάνω αν το πάνε και αυτές οι κονσόλες παραπάνω που δεν το βλέπω. Πιστεύω σε διάρκεια ζωής τελική γύρω στα 6 χρονάκια για PS4 και Xone. 

Δημοσ.

Αν η κονσόλα είναι πράγματι αρκετά ισχυρότερη βάση των μπλα μπλα που κυκλοφορούν από το PS4 τότε μια χαρά θα μπορέσει να βγάλει άλλα 4 χρονάκια το NX μετά την κυκλοφορία του ή παραπάνω αν το πάνε και αυτές οι κονσόλες παραπάνω που δεν το βλέπω. Πιστεύω σε διάρκεια ζωής τελική γύρω στα 6 χρονάκια για PS4 και Xone. 

Πιστευω οτι για να σπρωξουν το VR και το 4k ισως τις δουμε συντομοτερα.Το 4k παιζει σε 2 χρονια απο τωρα να γινεται mainstream οποτε καθολου απιθανο. Τωρα η ninty να εχει κανα πλανο αραγε για VR? 

Δημοσ.

Εχουν επίσης ήδη πει ότι θα φάει και γερό Upgrade το net infrastructure και ο σχεδιασμός του e-shop οπότε ίσως έχουμε επιτέλους την up to date υπηρεσία που πάντα χρειαζόταν η nintendo, αρκεί να παραμείνει δωρεάν.

Μια χαρά είναι το eShop.

Μην το κάνουν σαν την Sony που το άλλαξε σε πιασάρικο Netflix-esque metro design το 2012 και έκτοτε σέρνεται και κρασάρει στο PS3 λόγω RAM (το PS4 δεν έχει θέμα λόγω hardware).

Δημοσ.

Πιστευω οτι για να σπρωξουν το VR και το 4k ισως τις δουμε συντομοτερα.Το 4k παιζει σε 2 χρονια απο τωρα να γινεται mainstream οποτε καθολου απιθανο. Τωρα η ninty να εχει κανα πλανο αραγε για VR? 

Εγώ πιστεύω ότι η ninty δεν θα κοιτάξει καν το θέμα VR για τουλάχιστον μια πενταετία ακόμα. Τουλάχιστον όχι πριν να κάνει all in one streamlined όλες τις συσκευές που (θα) διαθέτει στην αγορά. Δεν νομίζω ότι το ΝΧ θα κάνει αυτό το βήμα αν και ποτέ και τίποτε δεν είναι απίθανο. Είπαμε ότι το industry leading chips έχει πολλές μεταφράσεις. 

Μια χαρά είναι το eShop.

Μην το κάνουν σαν την Sony που το άλλαξε σε πιασάρικο Netflix-esque metro design το 2012 και έκτοτε σέρνεται και κρασάρει στο PS3 λόγω RAM (το PS4 δεν έχει θέμα λόγω hardware).

Μωρέ εγώ συμφωνώ αλλά ακούστηκε ότι απλά θα αλλάξει το look για να είναι περισσότερο μοντέρνο το design. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ το σχέδιο αυτό του e-shop. Είναι εύκολο και χρηστικό και πολύ όμορφα δομημένο. Δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να κάνουν για να το κάνουν περισσότερο μοντέρνο που λένε. 

Πάντως εγώ δεν με ενδιαφέρει η κονσόλα πόσο ισχυρότερη ή πόσο ισχυρή θα είναι γενικά, με ενδιαφέρει τι θα -προσφέρει- πάνω από τους άλλους. Είπαμε, τρίτο αδερφάκι δεν θέλω. Μου φτάνουν τα δίδυμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Το προβλημα με την Nintendo ομως ειναι και το αρχικο κοστος της κονσολας. H sony επενδυσε στην Amd αλλα και στο Ps plus για να ειναι προσιτη η αγορα ακομα και day one(ασχετως αν μακροπροθεσμα η κονσολα κοστιζει ακριβοτερα απο τα Ps3 και Ps2 Day One).

Επισης η Nintendo με το Wii U δεν αξιοποιησε δυστηχως και αυτη την φορα το Online κομματι,ουτε καν με την προσθηκη Achievements δεν ασχοληθηκε εστω τυπου Bayonetta 2.

Τελος δεν μου αρεσει προσωπικα αυτο που συμβαινει το 2015 απο πλευρας κυκλοφοριας τιτλων ενω το 2014 ηταν η καλυτερη της χρονια.

Αυτα δυστηχως ειναι τα αρνητικα οταν εχεις μονοπωλειο στους τιτλους που βγαζεις και πουλανε. Ηδη εκανε κατι που κανενας μας ποτε μα ποτε δεν θα μπορουσε να το φανταστει,αυτο που μολις εκανε με την σειρα Metroid.

Και το ξαναλεω δειτε πχ αποδοχη που ειχε το Black Ops 2 για το Wii U οταν πρωτοβγηκε οταν ακομα δεν ειχε καταλλαβει ο κοσμος οτι δεν θα εχει υποστηριξη η κονσολα απο 3rd party studios http://www.vgchartz.com/game/70961/call-of-duty-black-ops-ii/

Για να μην μιλησω για την αλλη κουλη περιπτωση της ανακοινωσης αρχικα,αλλα ακυρωσης μετα του Project Cars.

Χρειαζεται πχ να αναφερω ακομα και τραγικα Console ports που βγηκαν στο Wii U και ειχαν θεματα στον τεχνικο τομεα και τα frames οπως τα παιχνιδια Batman???Το Wii U ειναι δυνατοτερο απο το Ps3 γιατι ομως τα Batman τρεχανε χειροτερα αλλα και το Mass Effect 3???

Παλι καλα που βγαινει το Xenoblade και το Zelda αλλιως την κονσολα πολυ φοβαμαι οτι ισως την ειχα ηδη δωσει τελη του χρονου(παρολο την υποστηριξη Wii τιτλων).

Προφανως και με τον θανατο του Iwata περιμενω αλλα πραγματα να δω πλεον απο Nintendo και ισως με την αλλαγη και του προεδρου να δουμε και στροφη προς 3rd party studios,αλλα ειναι βλεπεις και η αλλη ανακοινωση που εβγαλε η Nintendo οτι κοιταζει πλεον και την Mobile αγορα με χαρακτηριστικο παραδειγμα το Pokemon Go,οταν με το καλο βγει.

Αξιολογο Pokemon παιχνιδι αλα Colloseum δεν βγαλανε στο Wii U αλλα μου πανε να μου βγαλουν στο Mobile κοινο(που προφανως ειναι γιγαντια η αγορα και μεγαλωνει??) Δεν μπορω να πω οτι μου αρεσει και πολυ αυτο. Αλλωστε για την Mobile αγορα δεν υπαρχει καλυτερο παραδειγμα στην συγχρονη ιστορια απο την απιστευτη επιτυχια του Hearthstone πραγμα που και εκει δειχνει την στροφη μιας απο τις μεγαλες εταιριες του χωρου στο mobile κοινο.

Κοινως και εγω περιμενω τις οποιες εξελιξεις για το NX αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα δω και πραγματα που θα με απογοητευσουν πολυ.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μάθουμε το οτιδήποτε τόσο νωρίς όταν όλοι είναι κάτω από NDA. Ετσι και αλλιώς όλα είναι στον αέρα και οι αποφάσεις για το τελικό chip θα παρθούν κάποιους μήνες νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Πάντως κοντός ψαλμός το μηχάνημα -πρέπει- να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016. Απλά πρέπει.  

Δημοσ.

λοιπόν θα γράψω και εγώ τι θέλω απο το nx 

1.price πολύ σημαντικό 250-300ε οτιδήποτε παραπάνω σε μια δύσκολη αγορά ακόμα και αν είναι πιο δυνατό απο ps4-one πάει απατο,μιλάμε για ps4-one στα 300ε ήδη (bundles στα 350etc)

2.heavy launch τίτλο, θέλει ένα zelda/galaxy style mario/pokemon (το τελευταίο με το pokemon go στα σκαριά δε το κόβω)

3.δύναμη έστω ισάξια με ps4 και αρχιτεκτονική παρόμοια.

4.φουλ κλασική κονσόλα με κανονικό χειρηστήριο ή κάτι που θα μας τρελάνει όπως το wii mote, όχι άλλη παντόφλα στυλ ταμπλέτας wii u.

5. να κάνει την κονσόλα τον παράδεισο των japanese games, βοήθησε να βγει το bayonetta2 στο wii u,ας κλείσει συμφωνία με konami για suikoden vi ,με capcom για breath of fire,με nis για τα disgaea, ας φτιάξει συμφωνία με studio ghibli . αντί να προσπαθεί να δυτικοποιηθεί θα έπρεπε να κάνει το εντελώς αντίθετο, πιστέυω πάρα πολλοί σε ευρώπη και αμερική θα αγόραζαν jrpg console heavy. το ps4 κάνει αρκετές πωλήσεις και γιαυτό ,με persona/disgaea σίγουρα χαρτιά .δεν υπάρχουν πλέον console jrps ,σπάνια βγαίνουν,ο κόσμος όμως τα περιμένει πως και πως και είναι λόγος για αγορά κονσόλας, πχ όπως βοηθάει το persona 5 να φύγουν ps4 έτσι θα βοηθούσε και ένα shin megami tensei 5 να φύγουν nintendo nx. ας χάσει λίγο απο το handheld dev και ας ρίξει χρόνο στην console, ειδικά τώρα με τις συμφωνίες για νιντεντο games σε mobile. και φυσικά fire emblem για κονσόλα..... πραγματικό fire emblem όχι την αιδία που βγάζουν με την άτλους και το κοτσάρανε και όνομα fire emblem...

η νιντέντο παίζει πλέον μπάλα για 2η κονσόλα εδώ και αρκετές γενιές, ας βγάζει ισάξια σε δύναμη κονσόλα μετά απο 3 χρόνια για να έχει χαμηλή τιμή και ο κόσμος να είναι ήδη έτοιμος να προχωρήσει σε αγορά 2ης κονσόλας. αλλα να σου δίνει και ερεθίσματα να αγοράσεις την κονσόλα,δε ζητάμε να πετύχει πάλι φλέβα χρυσού όπως με το wii mote /sports αλλα ότι και να κάνει χειρότερα απο το wii u δε πάει με τπτ.κονσόλα που τα games που έβγαλε αδικήθηκε λόγο κακού pricepoint/marketing/design/controls/ui etc 

πάντος πάρα πολύ κόσμος ακόμα δε πήρε κονσόλα τωρινής γενιάς ,περιμένουν το pricedrop ή τα slim revisions(πόσο πιο slim να γίνει το ps4?),προσωπικά πήρα new pc 1100ε γιαυτό και καθυστέρησα την αγορά νέας κονσόλας.οπότε για μένα αργεί η αγορά του nx εκτός αν με εντυπωσιάσει 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...