Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρεζ και καλό μήνα. Εχω αρχίσει να διαβάζω βιβλία τελευταία (αν και ποτέ δεν το έκανα) για να διορθώσω την ορθογραφία μου και να εξελίξω παράλληλα και το λέγειν μου . Το πρόβλημα ειναι οτι βαριέμαι , όχι το διάβασμα αλλα την θεματολογία των βιβλίων που είχα εύκαιρα, οπότε είπα να διαλέξω μια θεματολογία που με ενδιαφέρει και δεν θα βαρεθώ και αυτή ειναι η δαιμονολογία.
Ξέρει κανένας κάποιο σοβαρό βιβλίο πάνω στο θέμα? Ναι οκ μυθολογικά είναι όλα αυτά απλά θα ήθελα τα ποιο σοβαρά βιβλία επι του θέματος. 

thanks 

Δημοσ.

Σε βιβλιοθήκες έψαξες;

χοαχοχοχοαχαο

βαριέμαι , θέλω κάτι καλό απ την αρχή κ όχι να ψάξω 500 σαβούρες 

Ελληνικά βιβλία duh.. για τα Ελληνικά με ενδιαφέρει 

Δημοσ.

Ψήνεσαι να ανοίξουμε ένα μοναστήρι μόνο για bodybuilders, νεοσύλλεκτους ασκητές και να τους εκπαιδεύουμε έναντι ενός μικρού αντιτίμου; Από βιβλία προτείνω την σολωμονική: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/04/72.html

την έχω διαβάσει παλιότερα που είχα ασχοληθεί με τον σχεδιασμό των σφραγίδων (δοκίμαζα σχεδιάκια με χέννα να δω αν το χω για τατουαζάς ) , κάτι άλλο ?

Δημοσ.

Googlαρε βιβλία για αποκρυφισμό και occultism. Είχα διαβάσει ένα πολύ ενδιαφέρον κάποτε που εξηγούσε διάφορα μυστικιστικά σύμβολα / οντότητες από διάφορους αρχαίους λαούς και πως συνδέονταν ή συνέχισαν να υπάρχουν στην ιστορία.

Δημοσ.

ρε παιδιά να σας πω κάτι ? τι διαφορά θα είχε να διαβάσω ενα μυθιστόρημα ? απλά να ανοίξει το μάτι μου θέλω και να μη βαρεθώ 

Δημοσ.

Στα Ελληνικα σοβαρο βιβλιο για τον αποκρυφισμο δεν υπαρχει. Αγγλικα δεν ξερεις ωστε να διαβασεις?

Τωρα για το θεμα που εβαλες,δεν υπαρχει τετοιο βιβλιο πουθενα,γιατι κανεις δεν ξερει την ταυτοτητα αυτων των οντων,αν υποθεσουμε οτι υπαρχουν. Το μονο που θεωρειται γνωστο,απο οσους πιστευουν σε αυτα τα πραγματα,ειναι καποια,ελαχιστα ονοματα συγκεκριμενων δαιμονων ανωτερης ταξης που κατα καιρους εχουν ''εμφανιστει'' σε ανθρωπους σε διαφορες θρησκειες,απο την ορθοδοξη χριστιανικη μεχρι την βουδιστικη και σε πολυ αρχαιοτερες θρησκειες. 

Τα περισσοτερα που εχουν γραφτει σχετικα οπως το Necronomicon η το Simon Necronomicon εχει αποδειχτει οτι ειναι μυθοπλασιες.Εχουν κυκλοφορησει και μερικα αλλα που ειναι ξεκαθαρα απατη για αδαεις.

Το μονο βιβλιο μαγειας που θεωρειται οτι εχει σοβαρη βαση και καποιοι το εφαρμοζουν ειναι το Sepher Ha-Razim , που καποιοι εξτρεμιστες Εβραιοι το χρησιμοποιουν επικαλουμενοι ομως οχι δαιμονες αλλα αγγελους για να κανουν κακο σε εχθρους τους η εχθρους του λαου τους. Ενα παραδειγμα χρησης αυτου το βιβλιου ειναι η καταρα Pulsa diNura που εχει επισημα χρησιμοποηθει κατα συγκεκριμενων πολτικων του Ισραηλ,και το περιεργο ειναι οτι ολοι αυτοι πεθαναν αργοτερα. Διαβασε εδω σχετικα :

http://en.wikipedia.org/wiki/Pulsa_diNura

Παντως επειδη εχω ενα φιλο(μεσω internet)Ραββινο και τον εχω ρωτησει,μου ειπε οτι αυτοι που ασχολουνται με αυτα ειναι αμορφωτοι και καταδικαστεοι εξτρεμιστες και οτι ο συγχρονος Ιουδαισμος καταδικαζει αυτο το βιβλιο και την σχετικη καταρα σαν ασεβεις και αιρετικες πραξεις που καμμια σχεση δεν εχουν με τον Θεο. Για να το πουμε λαικοτερα προκειται για παπαριες.

Αν παντως σου αρεσουν βιβλια με μυστηριο που δεν εχουν αναγκαια σχεση με την πραγματικοτητα αλλα ειναι διασκεδαστικα,μπορεις να διαβασεις καποιο βιβλιο που περιγραφει σαν εγκυκλοπαιδια τις θρησκειες διαφορων λαων και την μυθολογια τους απο τα αρχαια χρονια μεχρι σημερα που ειναι ενδιαφερον και μορφωτικο.Αλλα μονο στα Αγγλικα.

Δημοσ.

ναι ρε δε τα παίρνω της μετρητής , for fun ασχολούμαι γιατι έχουν ενδιαφέρον. Όταν ήμουν μικρός είχα πειραματιστεί με διάφορες επικλήσεις δαιμόνων που έβρισκα σε random βιβλία που έπεφταν στα χέρια μου αλλα και απο το internet ,  όταν με έτρωγε να δω αν υπάρχει κάτι εκει έξω  :-D  αλλα δεν βρήκα κάτι (λογικό) και ηταν απλά για τη μαλακία της εφηβείας με την παρέα όπως άλλοι πιτσιρικάδες που ψάχνονται για ouija ή πάνε κ αράζουν σε νεκροταφεία με Πανσέληνο. 

απλά έψαχνα στα Ελληνικά γιατι ο κύριος λόγος που θέλω είναι όπως είπα να διορθώσω διαβάζοντας την ορθογραφία μου(τα greeklish μας κατέστρεψαν xD) αλλα και την ευφράδεια λόγου με όσο το δυνατών περισσότερο fun fun τρόπο, διαβάζοντας κάτι που μου κινεί το ενδιαφέρον. 

καλή ιδέα το τελευταίο που είπες , θα κοιτάξω για θρησκείες αλλα και μυθολογίες. 
Θα πάω μια βόλτα απο την βιβλιοθήκη της Πάτρας , με βλέπω το καλοκαίρι να αράζω για ώρες εκει μέσα , έχει και AC χαχαχα :P

• Like 1
Δημοσ.

Nicoc βλέποντας προσεκτικά το παρελθόν σου συνειδητοποιώ ότι είσαι και συ άλλος ένας άπιστος Θωμάς που αν δεν "πάθεις κάτι δεν θα μάθεις" γι'αυτό φιλική συμβουλή να σταματήσεις αυτές τις πνευματικές σου αναζητήσεις γιατί γνώμη μου είναι ότι δεν θα σου βγει σε καλό.

Θέμα σου για πίνακες quija το 2012 (και ακόμα δεν έχεις βάλει μυαλό)http://www.insomnia.gr/topic/438834-ouija-board-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82/?hl=%20quija

Leviticus 19:31 

"Do not turn to mediums or necromancers; do not seek them out, and so make yourselves unclean by them: I am the Lord your God".

πηγή: http://www.openbible.info/topics/magic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...