Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα κανω καποιες ερωτήσεις μαζεμένες γιατι έχω μπερδευτει
το λαπτοπ μου εχει γνήσια windows 8.1 αν εγκαταστήσω τα windows 10 θα είναι τσάμπα για πάντα? ή μόνο για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα και μετά θα θέλει πληρωμή?
τα windows 8.1 (μου φαινεται γιατι δεν τα ξερω και καλα αυτα) ειναι εγκατεστημένα σε ένα δίσκο ssd, τα windows 10 θα πάνε και αυτά σε αυτό τον δίσκο αυτόματα?
τα win 10 ειναι πιο ελαφρια απο τα 8?
τα win 10 εχουν το προφιλ οπως τα win 7?
τα win 10 θα έχουν γνωστές εφαρμογές προς εγκατάσταση?viber,facebook...
υποστήριξη θα έχω απο την εταιρία οπου προέρχεται το λαπτοπ μου?ή θα σταματήσει και αυτή? (πχ vaio care για όσους έχουν )
και τελευταιο..αν το μετανιώσω και δεν μαρέσουν τα 10 μπόρω να γυρίσω στα 8 χωρίς να χρεωθώ κάτι?

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα κανω καποιες ερωτήσεις μαζεμένες γιατι έχω μπερδευτει

το λαπτοπ μου εχει γνήσια windows 8.1 αν εγκαταστήσω τα windows 10 θα είναι τσάμπα για πάντα? ή μόνο για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα και μετά θα θέλει πληρωμή?

τα windows 8.1 (μου φαινεται γιατι δεν τα ξερω και καλα αυτα) ειναι εγκατεστημένα σε ένα δίσκο ssd, τα windows 10 θα πάνε και αυτά σε αυτό τον δίσκο αυτόματα?

τα win 10 ειναι πιο ελαφρια απο τα 8?

τα win 10 εχουν το προφιλ οπως τα win 7?

τα win 10 θα έχουν γνωστές εφαρμογές προς εγκατάσταση?viber,facebook...

υποστήριξη θα έχω απο την εταιρία οπου προέρχεται το λαπτοπ μου?ή θα σταματήσει και αυτή? (πχ vaio care για όσους έχουν )

και τελευταιο..αν το μετανιώσω και δεν μαρέσουν τα 10 μπόρω να γυρίσω στα 8 χωρίς να χρεωθώ κάτι?

Εκτός από την πληθώρα νέων χαρακτηριστικών και λειτουργιών που θα φέρει το Windows 10, η αναβάθμιση θα φέρει ταυτόχρονα και το τέλος ορισμένων λειτουργιών των προηγούμενων εκδόσεων και καλό θα είναι να έχετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε. Η παρακάτω λίστα έρχεται επίσημα από τη Microsoft:

Κατάργηση του Windows Media Center
Κατάργηση του DVD playback. Για να παρακολουθήσετε DVD θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξεχωριστά κάποιο λογισμικό (π.χ. VLC Media Player, BS Player).
Κατάργηση των desktop gadgets της έκδοσης Windows 7
Οι χρήστες του Windows 10 Home θα λαμβάνουν αυτόματα τα updates του λειτουργικού συστήματος, αλλά οι χρήστες Windows 10 Pro και Windows 10 Enterprise θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τη λήψη των updates.
Τα προεγκατεστημένα παιχνίδια Solitaire, Minesweeper και Hearts της έκδοσης Windows 7 θα αντικατασταθούν από τα Microsoft Solitaire Collection και Microsoft Minesweeper.
Απαιτείται εγκατάσταση νέου driver από τον τομέα Windows Update για τη χρήση USB floppy drive.
Αν έχετε εγκατεστημένο το Windows Live Essentials στον υπολογιστή σας, η εφαρμογή OneDrive θα αφαιρεθεί και θα αντικατασταθεί από την inbox έκδοση της υπηρεσίας OneDrive.
Υπενθυμίζουμε ότι το Windows 10 κυκλοφορεί στις 29 Ιουλίου.

Δημοσ.

Τα gadgets δεν υπηρχαν ουτε στα 8/8.1...

Μπορούσες να τα πάρεις από τα 7 και να τα βάλεις στα 8, αλλά εδώ λέει σε σχέση με τα 7 τι αλλάζει.

• Like 1
Δημοσ.

Αντε την κανω την αναβαθμιση σε 10 απο 8.1..Πες οτι πολυ αργοτερα θελω να κανω φορματ για καποιο λογο και να ξαναβαλω τα 10 καθαρη εγκατασταση. Τα σκαω κανονικα τοτε ε?

Δημοσ.

Αντε την κανω την αναβαθμιση σε 10 απο 8.1..Πες οτι πολυ αργοτερα θελω να κανω φορματ για καποιο λογο και να ξαναβαλω τα 10 καθαρη εγκατασταση. Τα σκαω κανονικα τοτε ε?

Πειρατικά, ναι. Αυθετικά, όχι.

Δημοσ.

Εγώ έχω στο laptop μου ένα στρωμένο λειτουργικό με Windows 7, με κανένα critical error στο event log εδώ και μήνες, και με 11 δευτερόλεπτα boot time μετρημένο με το Boot Timer.

Άσε που έχω εγκατεστημένα προγράμματα που δεν τρέχανε σε Windows 8 και αναγκάστηκα να κάνω downgrade σε Windows 7.

Γιατί να ρισκάρω αναβάθμιση?

Επίσης έχω ένα Tablet με Windows 8.1, που έχει ελεύθερο χώρο στον δίσκο του 9Gb από τα 32Gb.

Αξίζει τον κόπο να ρισκάρω να χάσω και άλλο ελεύθερο χώρο για το λειτουργικό?

Τι επιπλέον θα μου προσφέρει?

Έχω έναν κανόνα που λέει: ότι δουλεύει, δεν το πειράζεις.

Αν αγοράσω νέο μηχάνημα, μόνο τότε θα φορτώσω τα Windows 10.

Για αναβάθμιση του λειτουργικού σε αυτά που έχω, δεν το συζητώ καθόλου.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω ακολουθω τον κανονα που εχεις και συ, αλλα προσωπικα εχω και το μικροβιο να ψαχνω παντα το καλυτερο απο αυτο που εχω προς το παρον, αν υπαρχει καλυτερο φυσικα.

Δημοσ.

Και εγω ακολουθω τον κανονα που εχεις και συ, αλλα προσωπικα εχω και το μικροβιο να ψαχνω παντα το καλυτερο απο αυτο που εχω προς το παρον, αν υπαρχει καλυτερο φυσικα.

Για δοκιμή θα το κάνω και εγώ στο laptop μου, αφού κρατήσω πρώτα ένα image του partition με το λειτουργικό για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σε windows 7 starter ακόμα περιμένω να έρθει η ειδοποίηση για αναβάθμιση.

Μήπως φταίει που ο c: είναι γεμάτος ?

Έχει λιγότερο από 1γιγα οτι και να κάνω, διαβάζω οτι το πρόβλημα το εχουν αρκετοί χρήστες 7 και 8, κάτι τρώει τον χώρο οτι και να κάνουν.

Πχ δίνω απο το άλλο partition 10γιγα και σε 2 μέρες ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ οτι και να δοκίμασα πχ το avast να ψάξει ατα την εκκίνηση, να σβήσω τα restore point κλπ.

Ακομα ειναι καλύτερο να περασω κλειδί πριν την αναβάθμιση στα 10 και να κανω τα 7 ultimate?

Δημοσ.

Αν δεν είσαι ήδη σε windows 7 SP1 δες από http://windows.microsoft.com/el-gr/windows/which-operating-system τι έχεις τρέξε το http://windows.microsoft.com/el-GR/windows/troubleshoot-problems-installing-updates#1TC=windows-7 για να λύσεις προβλήματα update του λειτουργικού σου γιατί το sp1 είναι προαπαιτούμενο για την αναβάθμιση αυτή.

Αν είσαι ήδη σε SP1 τρέξε το this Windows troubleshooter από τη σελίδα https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081048

Αν θέλεις το windows 10 pro τότε να κάνεις την αναβάθμιση των windows 7 σε ultimate με το starter θα έχεις τα home μετά την αναβάθμιση.

Το αρχείο που κατεβάζει είναι περίπου 3 gb όποτε σίγουρα θα χρειαστείς επιπλέον χώρο όχι μόνο τόσο αλλά και για τη διαδικασία της μετατροπής καθώς και για το windows old.

Δεν παίζει ρόλο ο χώρος στο δίσκο πιστεύω για την εμφάνιση της ειδοποίησης ή μη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...