HALF EVIL Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Σε συνέχεια αυτού του θέματος http://www.insomnia.gr/topic/570737-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81/ τις τελευταίες εβδομάδες συμβαίνει το εξής: Ενώ σερφάρω ή (μερικές φορές όταν κάνω ανακατεύθυνση πατώντας σε κάποιο λίνκ πχ. μέσα από το insomnia), η Η110 του συστήματος ξαφνικά πιάνει φούλ στροφές, η θερμοκρασία της CPU από 33-34 πηγαίνει στους 50 βαθμούς και χάνεται η σύνδεση στο Internet στο PC. Τα λαμπάκια στο ρούτερ παραμένουν πράσινα και οι υπόλοιπες συσκευές στο σπίτι smartphones, laptop εξακολουθούν να έχουν σύνδεση). Το μύνημα στην αντιμετώπιση προβλημάτων είναι το παρακάτω: Το πρόβλημα κατά 99% λύνεται με επανεκκίνηση. Υπαίτιος το ρούτερ, η μητρική ή κάτι άλλο;; Έχω διαβάσει φυσικά τα περί ZTE του ΟΤΕ , αλλά φταίει αυτό σίγουρα;
micha24 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 φιλε και εγω εχω το ιδιο προβλημα εχω εδω και εναν μηνα με το ιδιο ρουτερ.και το κακο ειναι οτι βαζω ενα αλλο ρουτερ που εχω τις tp-link και μου ριχνει την ταχυτητα απο τα 10mbps στα 6
kaktos77 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Ειναι απλά απο τα χειρότερα, ζήτα αλλαγή αν και κατα την γνώμη μου πηγαινε πάρε ένα καινούργιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ειναι απλά απο τα χειρότερα, ζήτα αλλαγή αν και γνώμη μου πηγαινε πάρε ένα καινούργιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
infin1tyGR Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δεν μπορεί να ευθύνεται το router που αυξάνεται η χρήση CPU στον υπολογιστή. Έχεις παρατηρήσει όταν το κάνει αυτό ποια διεργασία χρησιμοποιεί τη CPU; Scan με Malwarebytes, Hitman Pro κλπ. έχεις κάνει;
HALF EVIL Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) 1. Όχι θα το κάνω αν και δεν νομίζω να υπάρχει εκεί το πρόβλημα. Πάντως δεν το κάνει πάντα .2. Το ότι οι υπόλοιπες συσκευές έχουν Internet δικαιολογειται?3. Μπορεί να φταίει κάτι στην έξοδο ethernet της μητρικής? ή του ρούτερ?4. Και τέλος ποιο να πάρω? Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2015 από HALF EVIL
poulinos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 φιλε και εγω εχω το ιδιο προβλημα εχω εδω και εναν μηνα με το ιδιο ρουτερ.και το κακο ειναι οτι βαζω ενα αλλο ρουτερ που εχω τις tp-link και μου ριχνει την ταχυτητα απο τα 10mbps στα 6 α.κανε firmware update στο tp link.β. βαλτο καρφωτα σε adsl2+ και αν εχει επιλογη για annex a βαλτο annex a οχι annex m ειδικα αν εχεις οτε.μου φαινεται παραξενο τοσο μεγαλη διαφορα.παντως πεταμα το zte Ειναι απλά απο τα χειρότερα, ζήτα αλλαγή αν και κατα την γνώμη μου πηγαινε πάρε ένα καινούργιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ειναι απλά απο τα χειρότερα, ζήτα αλλαγή αν και γνώμη μου πηγαινε πάρε ένα καινούργιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. δεν εχει νοημα να το αλλαξει παλι με zte απο τον παροχο.ναι μεν μπορει ναλυσει το προβλημα απο την αλλη ομως ειναι χαλια ρουτερ οποτε καλυτερα να παρει καινουριο οπως λες. 1. Όχι θα το κάνω αν και δεν νομίζω να υπάρχει εκεί το πρόβλημα. Πάντως δεν το κάνει πάντα . 2. Το ότι οι υπόλοιπες συσκευές έχουν Internet δικαιολογειται? 3. Μπορεί να φταίει κάτι στην έξοδο ethernet της μητρικής? ή του ρούτερ? 4. Και τέλος ποιο να πάρω? 2.δειχνει οτι το ρουτερ συνεχιζει να παιζει αλλα αμα οι αλλες συσκευες ειναι ασυρματα μπορει να σημαινει οτι το ρουτερ συνεχιζει να παιζει αλλα οι ethernet Μπορει να εχουν κολλησει .το λεω διοτι αρκετα ατομα λενε οτι εχουν προβλημα με το zte και με συσκευες που ειναι με ethernet.αν μπορεις βαλε αλλη μια συσκευη με ethernet πανω να δεις αν θα εχεις και εκει θεμα.αν οχι τοτε κατι με το Pc.αν ναι τοτε κατι με το ρουτερ. 3.ναι βλεπε το 2. μπορεις να δοκιμασεις full update τα windows οπως και πιο νεους Drivers για την καρτα δικτυου. 4.http://www.insomnia.gr/topic/569213-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-adslvdsl-router-post-here%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%88%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B4%CF%8E/
HALF EVIL Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Κατ' αρχάς ευχαριστώ. Λοιπόν, οι οδηγοί του προσαρμογέα δικτύου είναι οι τελευταίοι, έγινε σάρωση με MM , δεν βρέθηκε τίποτε, είναι εγκατεστημένες οι τελευταίες ενημερώσεις του OS. Κατέληξα σ' αυτό http://www.skroutz.gr/s/5176675/TP-LINK-TD-W9980.html?from=drop%C2%A0 μιας και είναι και VDSL για μελλοντική αναβάθμιση της σύνδεσης. Το μόνο που με φοβίζει είναι οι ρυθμίσεις και η παραμετροποίηση μιας και έχω ελάχιστες γνώσεις στο αντικείμενο. Σημειωτέον ότι πάνω στο ΖΤΕ είναι συνδεδεμένος ένας wifi εκτυπωτής , ο οποίος μέχρι στιγμής λειτουργεί κανονικά.
poulinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Κατ' αρχάς ευχαριστώ. Λοιπόν, οι οδηγοί του προσαρμογέα δικτύου είναι οι τελευταίοι, έγινε σάρωση με MM , δεν βρέθηκε τίποτε, είναι εγκατεστημένες οι τελευταίες ενημερώσεις του OS. Κατέληξα σ' αυτό http://www.skroutz.gr/s/5176675/TP-LINK-TD-W9980.html?from=drop%C2%A0 μιας και είναι και VDSL για μελλοντική αναβάθμιση της σύνδεσης. Το μόνο που με φοβίζει είναι οι ρυθμίσεις και η παραμετροποίηση μιας και έχω ελάχιστες γνώσεις στο αντικείμενο. Σημειωτέον ότι πάνω στο ΖΤΕ είναι συνδεδεμένος ένας wifi εκτυπωτής , ο οποίος μέχρι στιγμής λειτουργεί κανονικά. α.δεν χρειαζεται τρελες ρυθμισεις.pppoe/llc vpi 8 vci 35 username/password αν εχει ο παροχος σου αλλιως βαζεις οτι να νε.αν δωσεις ιδιο ονομα στο δικτυο και ιδιο κωδικο και ιδιο τυπο κλειδωματος με το παλιο ρουτερ τοτε κατα 99 τις 100 δεν θα χρειαστει να πειραξεις κατι στον εκτυπωτη.οταν το παρεις προληπτικα κανε firmware update γαι να εισαι Up to date.καναλι βαλε απο 1-11 .οχι 12 οχι 13 οχι auto γιατι 12 και 13 δεν τα πιανουν συσκευες απο αμερικη.αν τωρα βαλεις αλλο ονομα δικτυου θα πρεπει να μπεις με καλωδιο στον εκτυπωση και να ξανακανεις τις ρυθμισεις. 1
HALF EVIL Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Πατώντας στο παραπάνω λίνκ , το πρόβλημα του αρχικού μηνύματος. Είναι σίγουρα πρόβλημα του ρούτερ??
infin1tyGR Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δοκίμασες να δώσεις στατική διεύθυνση IP στον υπολογιστή σου μήπως κολλάει ο DHCP Server του router; http://www.linksys.com/gb/support-article?articleNum=140106 φτάνεις μέχρι την τελευταία εικόνα και στη διεύθυνση IP βάζεις 192.168.1.10 (ή κάποια τέλος πάντων που δεν χρησιμοποιείται από άλλη συσκευή), Subnet mask αυτό που έχει, Προεπιλεγμένη πύλη 192.168.1.1 και στους DNS servers από κάτω 8.8.8.8 και 8.8.4.4.
andreapaog328 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2015 το ιδιο μου κανει και μενα. μια στο τοσο μου κοβει το wifi (βλέπω koκκινο x κατω στο wifi) και μετα ξαναρχεται. σε online games κατι ping spikes πανε και ερχοντε.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 το ιδιο μου κανει και μενα. μια στο τοσο μου κοβει το wifi (βλέπω koκκινο x κατω στο wifi) και μετα ξαναρχεται. σε online games κατι ping spikes πανε και ερχοντε. αν μιλας για zte δεν με παραξενευει.γνωστα τα θεματα του wireless.μικρη εμβελεια αποσυνδεσεις και παει λεγοντας.για παιχνιδια καλυτερα να εισαι με καλωδιο και καλυτερα να ζητησεις και fast path απο τον παροχο.μπορει βεβαια να ευθυνεται και στην ασυρματη καρτα κατι και να στο κανει.περνα και εσυ τελευταιους drivers χωρις να περασεις το προγραμμα της καρτας αμα δινει.περνα και updates των windows Κιολας μηπως στρωσει. Καταγραφή 2.PNG Πατώντας στο παραπάνω λίνκ , το πρόβλημα του αρχικού μηνύματος. Καταγραφή 1.PNG Είναι σίγουρα πρόβλημα του ρούτερ?? α.δοκιμασε ενα ρουτερ δανεικο απο καποιο φιλο.β.ακομα και να μην ειναι το ρουτερ δεν αξιζει να το κρατησεις αυτο το ρουτερ.μαυρα χαλια ειναι. Δοκίμασες να δώσεις στατική διεύθυνση IP στον υπολογιστή σου μήπως κολλάει ο DHCP Server του router; http://www.linksys.com/gb/support-article?articleNum=140106 φτάνεις μέχρι την τελευταία εικόνα και στη διεύθυνση IP βάζεις 192.168.1.10 (ή κάποια τέλος πάντων που δεν χρησιμοποιείται από άλλη συσκευή), Subnet mask αυτό που έχει, Προεπιλεγμένη πύλη 192.168.1.1 και στους DNS servers από κάτω 8.8.8.8 και 8.8.4.4. την στιγμη που κολλαει το pc μπορει να αποσυνδεθει /συνδεθει με μια αλλη συσκευη να δει αν θα παρει ip.αλλιως και να βαλει static οπως ειπες.παντως για να το κανει μονο το pc δεν ξερω αν θα φταιει ο dhcp.το παραξενο ειναι που σηκωνει cpu usage.EKTOS αν το παμε αναποδα.οτι το pc εχει καποιο θεμα σηκωνει 100 τις 100 cpu usage και λογω του 100 τις 100 τον πεταει απο το ιντερνετ.οτι δηλαδη η cpu κανει προβλημα στο ιντερνετ και οχι το ιντερνετ στο cpu usage.
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 αν μιλας για zte δεν με παραξενευει.γνωστα τα θεματα του wireless.μικρη εμβελεια αποσυνδεσεις και παει λεγοντας.για παιχνιδια καλυτερα να εισαι με καλωδιο και καλυτερα να ζητησεις και fast path απο τον παροχο.μπορει βεβαια να ευθυνεται και στην ασυρματη καρτα κατι και να στο κανει.περνα και εσυ τελευταιους drivers χωρις να περασεις το προγραμμα της καρτας αμα δινει.περνα και updates των windows Κιολας μηπως στρωσει. α.δοκιμασε ενα ρουτερ δανεικο απο καποιο φιλο.β.ακομα και να μην ειναι το ρουτερ δεν αξιζει να το κρατησεις αυτο το ρουτερ.μαυρα χαλια ειναι. την στιγμη που κολλαει το pc μπορει να αποσυνδεθει /συνδεθει με μια αλλη συσκευη να δει αν θα παρει ip.αλλιως και να βαλει static οπως ειπες.παντως για να το κανει μονο το pc δεν ξερω αν θα φταιει ο dhcp.το παραξενο ειναι που σηκωνει cpu usage.EKTOS αν το παμε αναποδα.οτι το pc εχει καποιο θεμα σηκωνει 100 τις 100 cpu usage και λογω του 100 τις 100 τον πεταει απο το ιντερνετ.οτι δηλαδη η cpu κανει προβλημα στο ιντερνετ και οχι το ιντερνετ στο cpu usage. Το πρόβλημα παρουσιάζεται κατά 99% όταν πατάω σε έναν άλλο σύνδεσμο και όχι στο σερφάρισμα, όπως το παράδειγμα που έγραψα παραπάνω. Επομένως , χωρίς και να είμαι ο ειδικότερος , δεν μου φαίνεται πρόβλημα της CPU. Εξάλλου δεν θα μου έβγαζε και κάποιο άλλο πρόβλημα κατά την διάρκεια άλλης δουλειάς : πχ. σε ένα παιχνίδι; ή σε μια μετατροπή αρχείου ήχου ; Any way σήμερα μου ήρθε το TP-LINK TP-W9980 οπότε λίγη αξία έχει πλέον το θέμα. Όταν το βάλω θα επανέλθω . Αν χρειαστώ βοήθεια στην εγκατάσταση και ρύθμιση, εδώ είμαστε έτσι; Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2015 Το πρόβλημα παρουσιάζεται κατά 99% όταν πατάω σε έναν άλλο σύνδεσμο και όχι στο σερφάρισμα, όπως το παράδειγμα που έγραψα παραπάνω. Επομένως , χωρίς και να είμαι ο ειδικότερος , δεν μου φαίνεται πρόβλημα της CPU. Εξάλλου δεν θα μου έβγαζε και κάποιο άλλο πρόβλημα κατά την διάρκεια άλλης δουλειάς : πχ. σε ένα παιχνίδι; ή σε μια μετατροπή αρχείου ήχου ; Any way σήμερα μου ήρθε το TP-LINK TP-W9980 οπότε λίγη αξία έχει πλέον το θέμα. Όταν το βάλω θα επανέλθω . Αν χρειαστώ βοήθεια στην εγκατάσταση και ρύθμιση, εδώ είμαστε έτσι; Ευχαριστώ. α οκ δεν το ηξερα αυτο.απλα το ειπα μηπως ψαχναμε σε λαθος δρομο.η πιο καλη δοκιμη βεβαια ειναι αλλο ρουτερ ή εστω αλλο pc για να ειναι αλλη ethernet Καρτα.μπορει πραγματι κατι με τις ethernet του να ειναι.απλα παραξενο να σηκωνει cpu usage.ναι θα μπορουσε ενδεχομενως να βγαζει αλλο προβλημα χωρις να σημαινει οτι θα ειναι σιγουρο. κανε firmware update το tp link και αν μπορεσεις γραψε αν σου ελυσε το προβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα