skepasti21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Χαιρετώ παιδες, πριν από 3 μερες ένα φιλαρακι μου ηθελε να παει το λαπτοπακι του για φορματ και γω προσφερθηκα να τον βοηθησω για να γλυτωσει κανα φραγκο λεγοντας ότι είναι μια απλη διαδικασια και με 2-3 κλικ θα του περνανε 30 ευρώ(το λιγοτερο)... προκειται για ένα SONY VAIO PCG-71211M, ενα λαπτοπ 5τιας , και όπως είθισται ειχε ετοιμο image σε ξεχωριστο partision για recovery. Kαι ετσι ξεκινησα να το φερνω σε factory settings, αμεσως μετα όταν τελειωσε το recovery, αρχισα να του περναω ενημερώσεις από το windows update.Από την αρχη το λαπτοπ εδειξε να ζοριζεται χωρις να εχω περασει καποιο update ακομα.... και όταν αρχισαν να περνιούνται οι ενημερώσεις ,τοτε ηταν λες και εκαιγε ΚΑΡΒΟΥΝΟ!! Λεω δεν είναι δυνατον!! Καινουριο μηχανημα χωρις προγράμματα, χωρις τπτ(απεγκατεστησα και καποιες γνωστες σουβουρες software που εχουν προεγκατεστημενα, όπως trial antivirus ,sony gate) να συμπεριφέρεται ετσι.Τσεκαρα την μνημη του στο taskmanager και εμεινα έκπληκτος όταν ειδα την μνημη στο 85%!!!!!!!! ελεος τσεκαρα και τις διεργασίες και δεν υπηρχε καποιο πρόγραμμα που να τραβαει πολύ μνημη, οριστε και φωτο1 και φωτο2 για του λογου του αληθες...δεν μπορω ουτε τα updates να κανω,παίρνει κανα 20λεπτο για να κλεισει και χθες ένα ολοκληρο βραδυ περνουσε ενημερώσεις, τσεκαρα τον σκληρο του με το HDSENTINEL και δεν βρηκε σφαλματα, 100% υγιης.Παιδια δεν ξερω αν εχει σχεση με το ότι ο κατοχος του δεν είναι και πολύ νοικοκυρης και δεν εχει ποτε καθαρισμο εντος του μηχανήματος, δεν ακουγονται όμως θορυβοι εκτος από το ανεμηστηρακι του επεξεργαστη. Παρακαλω την βοηθεια σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
pirate79 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 εβαλες τα win 8.1; δοκιμασε και win 7. edit:οι φωτο που εβαλες ειναι απο win 7,οποτε ακυρο
TheELF Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Έτσι είναι με τα μηχανήματα πενταετίας και τα αρχαία λειτουργικά μέχρι να περάσει όλες της ενημερώσεις θα σέρνεται,οι υπηρεσία που κάνει τα Update δεν εμφανίζεται στον task manager οπότε κάνε κουράγιο και δες μετά τι γίνεται. 2
cabdik Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 1. για να δεις ποια διεργασια τραβαει μνημη, πατα και το "εμφανιση διεργασιων απο ολους τους χρηστες" στο κατω μερος...!!! ετσι θα δεις ολες τις διεργασιες και φυσικα, ποια τρωει την μνημη. 2. αν δουλευεις με την onboard καρτα γραφικων, ρυθμισε το λαπτοπ (τουλαχιστον μεχρι να τελειωσεις με τις εγκαταστασεις- ενημερωσεις.....), να δουλευει με την ΑΤΙ, ωστε να αποφυγεις την χρηση μερους μνημης απο την onboard VGA.....!! αυτα για αρχη..!! δεν ειναι ΤΟΣΟ παλιο το λαπτοπ, ωστε να μην σηκωνει τα 7αρια και τα 8αρια...!! ΥΓ. και πες του φιλου σου, να βαλει μια 4αρα μνημη ακομα. καλο θα κανει....!!!! 1
skepasti21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 <p>1. για να δεις ποια διεργασια τραβαει μνημη, πατα και το "<strong>εμφανιση διεργασιων απο ολους τους χρηστες</strong>" στο κατω μερος...!!! ετσι θα δεις ολες τις διεργασιες και φυσικα, ποια τρωει την μνημη. </p> <p> </p> <p>2. αν δουλευεις με την onboard καρτα γραφικων, ρυθμισε το λαπτοπ (τουλαχιστον μεχρι να τελειωσεις με τις εγκαταστασεις- ενημερωσεις.....), να δουλευει με την ΑΤΙ, ωστε να αποφυγεις την χρηση μερους μνημης απο την onboard VGA.....!!</p> <p> </p> <p>αυτα για αρχη..!! δεν ειναι ΤΟΣΟ παλιο το λαπτοπ, ωστε να μην σηκωνει τα 7αρια και τα 8αρια...!! </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p>ΥΓ. και πες του φιλου σου, να βαλει μια 4αρα μνημη ακομα. καλο θα κανει....!!!!</p> Οπα! Πως γίνεται αυτο ;; Δν το ήξερα !! Εννοώ αυτο με τις GPUs ευχαριστώ παντως πολυ χρήσιμα ολα αυτα που μου είπες!
Redshift Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 μην περνας windows απο recovery,σβησε ολα αυτα τα partition και περνα του καθαρα windows 8.1 η εστω τα πιο προσφατα windows για τα οποια βρισκεις drivers
cabdik Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Οπα! Πως γίνεται αυτο ;; Δν το ήξερα !! Εννοώ αυτο με τις GPUs ευχαριστώ παντως πολυ χρήσιμα ολα αυτα που μου είπες! στη φωτο 1 που ανεβασες, φαινεται αυτο που σου ειπα..!!! ακυρο...! αλλο νομισα αυτη η ρυθμιση με τις καρτες, γινεται και απο τον πινακα ελεγχου, αλλαζοντας την διαχειριση ενεργειας των Windows σε υψηλη, στην διαμορφωση, νομιζω οτι εχει ρυθμιση στο ποια καρτα θα ειναι ενεργη..!! δεν θυμαμαι ακριβως την διαδρομη που πρεπει να ακολουθησεις, γιατι ειμαι σε desktop και ισως ειναι λιγο διαφορετικα..! αν το ψαξεις λιγο θα το βρεις. επισης, αλλα δεν ειμαι σιγουρος, πρεπει να εχει ρυθμιση, και στο CCC..., για να βαλεις την ΑΤΙ σαν κυρια..! για κοιταξε το...!!
skepasti21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Οπα! Πως γίνεται αυτο ;; Δν το ήξερα !! Εννοώ αυτο με τις GPUs ευχαριστώ παντως πολυ χρήσιμα ολα αυτα που μου είπες! στη φωτο 1 που ανεβασες, φαινεται αυτο που σου ειπα..!!! ακυρο...! αλλο νομισα αυτη η ρυθμιση με τις καρτες, γινεται και απο τον πινακα ελεγχου, αλλαζοντας την διαχειριση ενεργειας των Windows σε υψηλη, στην διαμορφωση, νομιζω οτι εχει ρυθμιση στο ποια καρτα θα ειναι ενεργη..!! δεν θυμαμαι ακριβως την διαδρομη που πρεπει να ακολουθησεις, γιατι ειμαι σε desktop και ισως ειναι λιγο διαφορετικα..! αν το ψαξεις λιγο θα το βρεις. επισης, αλλα δεν ειμαι σιγουρος, πρεπει να εχει ρυθμιση, και στο CCC..., για να βαλεις την ΑΤΙ σαν κυρια..! για κοιταξε το...!! δεν νομίζω να εχει και intergraded graphics.
cabdik Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 δεν νομίζω να εχει και intergraded graphics. οι επεξεργαστες που ειχε αυτη η σειρα, απο οσα ειδα στο net, ηταν οι i5 σε H55 chipset..! αρα.... εχουν ενσωματωμενα HD graphics..!!! http://ark.intel.com/products/43537/Intel-Core-i5-430M-Processor-3M-Cache-2_26-GHz
skepasti21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Εντέλει ξανά εκανα recovery για 2η φορά , ξέρω οτι επρεπε να κάνω clean install αλλά δν το είχα σκεφτεί μεχρι που το είπατε , και δυστυχώς δν παίζει πολύς χρόνος για τέτοια (σκυλιά γατιά μωρά κτλ) την πρώτη φορά είχε φάει σκαλωμα όταν περνούσε 210 ενημερώσεις και κάτι έγινε μπορούσε να τις περάσει όλες και μετά άρχισε να κανει επαναφορά όπου εκεί έμεινε κολλημένο κανά 8ωρο ... Το σβήνω και ξαναρχιζω recovery για 2η φορά , έκανε όλες τις ενημερώσεις , έκλεισα το update για να μην τραβάει μνήμη και ολα καλα ... Ευχαριστώ όλους όσους καταθεσαν την γνώμη τους για το πρόβλημα μου ... Peace 1
skepasti21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 οι επεξεργαστες που ειχε αυτη η σειρα, απο οσα ειδα στο net, ηταν οι i5 σε H55 chipset..! αρα.... εχουν ενσωματωμενα HD graphics..!!! http://ark.intel.com/products/43537/Intel-Core-i5-430M-Processor-3M-Cache-2_26-GHz Απο περιεγεια και μονο ειπα να το τσεκαρω, το λαπτοπ εχει αυτον εδω και αυτη ειναι η εικονα απο το device manager. Επομενως δεν μπορω να καταλαβω αν εχει ενσωματωμενη ή οχι.Λογικα δεν πρεπει να λειπει καποιος driver μιας κ εχει γινει μολις χθες recovery
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μπορεί ο επεξεργαστής να διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά αλλά η μητρική του φορητου να μην τα υποστηρίζει. Το 2010 δεν έβγαζαν ακόμα λαπτοπ με εναλλάξιμα γραφικα (Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος).
Jason 93 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2015 Μπορεί ο επεξεργαστής να διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά αλλά η μητρική του φορητου να μην τα υποστηρίζει. Το 2010 δεν έβγαζαν ακόμα λαπτοπ με εναλλάξιμα γραφικα (Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος). Εχεις απολυτο δικιο και ο δικος που εχει παρομοιο chipset (ΗΜ55) ενω ο επεξεργαστης εχει ενσωματομενα γραφικα η μητρικη δεν τα χρησιμοποιει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα