Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι Dolby Laboratories και η Microsoft ανακοίνωσαν (δείτε εδώ και εδώ αντίστοιχα) ότι η τεχνολογία Dolby Audio θα αποτελέσει μέρος του λειτουργικού συστήματος Windows 10 και πως θα υποστηρίζεται εγγενώς από τον browser Microsoft Edge για την αναπαραγωγή περιεχομένου στο Internet ενώ θα είναι προσβάσιμη και από εφαρμογές τρίτων στο Windows Store.Οι χρήστες των Windows 10 PCs και tablets θα μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία και την ποιότητα ήχου που προσφέρει η τεχνολογία της Dolby μέσω διάφορων εφαρμοφών ή και μέσω του Microsoft Edge.

Η τεχνολογία Dolby Audio (υποστηρίζει Dolby Digital Plus) θα είναι διαθέσιμη σε Windows 10 PCs και tablets για την αναπαραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και βίντεο, με καθαρούς διαλόγους και μεγαλύτερη λεπτομέρεια ήχου.

Οι χρήστες επίσης των Windows 7 και Windows 8 που θα αναβαθμίσουν σε Windows 10 θα μπορούν επίσης να απολαύσουν τα οφέλη της τεχνολογίας ήχου της Dolby χρησιμοποιώντας τα headphones τους, τα ενσωματωμένα ηχεία στους υπολογιστές ή στα tablets τους ή τα διακριτά συστήματα home theater που διαθέτουν.

O browser Microsoft Edge θα είναι ο πρώτος browser που θα εκμεταλλεύεται τον αποκωδικοποιητή Dolby Digital Plus στο λειτουργικό σύστημα Windows 10, επιτρέποντας στους παρόχους online περιεχομένου να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας που προσφέρουν σε εκατομμύρια χρήστες του Internet με Dolby Audio.

Να σημειώσουμε εδώ, πως εκτός και αν οι Google και Mozilla μετατρέψουν τους Chrome και Firefox σε Windows apps, οι δύο δημοφιλείς browsers δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το χαρακτηριστικό. Αν "έχετε" Microsoft Edge, πατήστε εδώ.

Link.png Site: TechPowerUp

Δημοσ.

Εγώ θέλω να δω στον ενισχυτή μου να γράφει επιτέλους όταν παίζω games Dolby Surround,DTS κλπ και όχι PCM,πολλά ζητάω? :P 

• Like 2
Δημοσ.

Θετική αλλαγή αλλά το αρνητικό είναι ότι αφορά λίγους.Τι να το κάνεις το dolby όταν ο μέσος χρήστης περιορίζεται στα ηχεία που φοράει το laptop του,στα ακουστικά (με τιμή κάτω των 20ευρώ) και σε περίπτωση που έχει σταθερό σίγουρα δεν έχει επιλέξει ηχεία 5 καναλιών κ.τ.λ. Φυσικά δεν φταίει η μσ για αυτό,απλά είναι ο τομέας του hardware που εμποδίζει τους περισσότερους να βιώνουν ουσιαστικά τέτοιου είδους αλλαγές,σε σημείο να μην γίνονται και αντιληπτές τις περισσότερες φορές... 
P.S Τα 10άρια συνεχίζουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου.

Δημοσ.

Δοκίμασε τον SMplayer

Μπα βάζεις k-lite mega codec pack και τελείωσε. Παίζουν όλοι οι players. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ Kodi και MPC.

Θετική αλλαγή αλλά το αρνητικό είναι ότι αφορά λίγους.Τι να το κάνεις το dolby όταν ο μέσος χρήστης περιορίζεται στα ηχεία που φοράει το laptop του,στα ακουστικά (με τιμή κάτω των 20ευρώ) και σε περίπτωση που έχει σταθερό σίγουρα δεν έχει επιλέξει ηχεία 5 καναλιών κ.τ.λ. Φυσικά δεν φταίει η μσ για αυτό,απλά είναι ο τομέας του hardware που εμποδίζει τους περισσότερους να βιώνουν ουσιαστικά τέτοιου είδους αλλαγές,σε σημείο να μην γίνονται και αντιληπτές τις περισσότερες φορές... 

P.S Τα 10άρια συνεχίζουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου.

Εγώ έχω 5.1 ηχεία εδώ και χρόνια(της πλάκας βέβαια). Το θέμα είναι ότι Dolby ήχο έχουν μόνο μερικές ταινίες και συνήθως όχι του θείου αν με εννοείς. Το θέμα είναι το "μόνο οι universal apps θα μπορούν να το χρησιμοποιούν" που μου φαίνεται και χαζό τελείως και αν ισχύει όντως, λουστιά της Μ$ για να εξαναγκάσει δημιουργία τέτοιων εφαρμογών.

Δημοσ.

Εγώ θέλω να δω στον ενισχυτή μου να γράφει επιτέλους όταν παίζω games Dolby Surround,DTS κλπ και όχι PCM,πολλά ζητάω? :P

Aν εχεις καρτα ηχου με DTS connect, ειναι πολυ απλο.

Το κανω απο το 2010 με ενσωματωμενη καρτα ηχου.

• Like 1
Δημοσ.

Στο ταμπλετάκι μου της Τοσίμπα που έχω και είναι 8άρι το έχει ενσωματώσει η εταιρία με 8.1 και να σας πω την αλήθεια βλέπω ταινίες με απίστευτο ήχο...

• Super Moderators
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι Dolby ήχο έχουν μόνο μερικές ταινίες και συνήθως όχι του θείου αν με εννοείς.

όταν λες Dolby ήχο τι εννοείς?

Δημοσ.

Και οι εκβιασμοί της MS στην επιβολή του metro (apps) με το έτσι θέλω, συνεχίζονται. Μόνο αν τα προγράμματα γίνουν apps, θα υποστηρίζουν το Dolby! MS να βάλεις τα 10άρια στον κ*λο σου!

Τώρα για τους υπόλοιπους, η αποκωδικοποίηση του Dolby μπορεί να γίνει από software, αν το υποστηρίζει το πρόγραμμα ή εγκαταστήσεις τους κατάλληλους codecs, ή απο hardware, αν το υποστηρίζει η κάρτα ήχου ή οδηγήσεις το σήμα μέσω spdf ή οπτικής εξόδου σε εξωτερικό αποκωδικοποιητή. Εγώ βγάζω οπτική έξοδο στον πολυκάναλο Denon μου και μια χαρά DTS έχω από τις ταινίες εδώ και χρόνια. Πριν, είχα Creative Audigy που αναλάμβανε την αποκωδικοποίηση και έβγαζα πολυκάναλο ήχο με αναλογικές εξόδους σε πολυκάναλο ηχοσύστημα. Πολυκάναλο ήχο έχω από το 2005 περίπου.

Τι το καινούριο δηλαδή μας δίνει η ΜΣ τώρα; Τον εκβιασμό να βάλουμε 10άρια και metro apps; ΟΥΥΥΥΣΤ!

Δημοσ.

Tο θέμα είναι ότι Dolby ήχο έχουν μόνο μερικές ταινίες και συνήθως όχι του θείου αν με εννοείς. 

όταν λες Dolby ήχο τι εννοείς?

Eλα ντε! Σχεδον ολες οι ταινιες (κ του θειου) ειναι με πολυκαναλο ηχο, AC-3 ή DTS .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...