SPANK Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Καλημέρα Φτάνει η ώρα να κάνω μετα απο χρόνια μια αναβαθμισούλα , το μόνο που χρειάζομαι ειναι αγορά μητρικής και επεξεργαστή ολα τα υπόλοιπα τα έχω . Για επεξεργαστή εχω επιλέξει να πορευθώ / επενδύσω στον Intel Core i7 4790K , το μονο που με προβληματίζει ειναι η motherboard που κοιτάω κατα κύριο λόγο να ειναι gaming σειρά αλλα να έχει και περιθώρια για overclocking και εδώ θέλω τις προτάσεις σας , αυτην την στιγμή ειμαι ανάμεσα στην MSI Z97A GAMING 9 ACK και την GA-Z97X-Gaming G1. Πείτε μου την γνώμη σας για αυτες τις 2 και οποιαδήποτε αλλη πρόταση που αξίζει σε αυτα τα επίπεδα Ευχαριστώ
TRILOBYTER Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Υπαρχει καποιο παιχνιδι που εχει θεμα με τον επεξεργαστη που εχεις τωρα? Νομιζω μιας και θα βγουν νεοι επεξεργαστες μεσα στο χρονο αξιζει να περιμενεις. Οι χασβελλ εχουν παλιωσει οσο ναναι..
TEOKOS Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Όντως τον Σεπτέμβρη έρχονται οι skylake,δεν μπορείς να περιμένεις; Αν για οποιοδήποτε λόγο η αναβάθμιση θα γίνει άμεσα προτείνω την Asus Maximus I I Ranger που έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πρώτα από όλα κάνεις απαιτητικό oc και κουλός να είναι κάποιος. Δεν είμαι o/c er ,stock τρέχω πάντα αλλά στην αρχή δοκιμάζω κάτι όταν το παίρνω. Με πήγε άνετα σε νούμερα που βλέπω σε εξειδικευμένα site για oc χωρίς πολλά -πολλά. Δεύτερον με εντυπωσίασε με τα software ? μπιχλιμπίδια που έχει. Π.χ είχα πρόβλημα με το τροφοδοτικό στις 12αρες. Έκλεισε το pc ,έκανε επανεκκίνηση και έβγαλε μύνημα ότι υπάρχει πρόβλημα υπέρτασης. Γαμάτο ;;;;;; Δεν ξέρω και οι άλλες z97 που ψάχνεσαι μπορεί να είναι εξίσου καλές,ίσως και καλύτερες, απλά προτείνω αυτήν που ξέρω
kosmasgr Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Οποιαδήποτε και απο τις δύο που λές , ειναι καλές μητρικές. Ερώτηση : Γιατί τόσο ισχυρό επεξεργαστή ? Θα κάνεις video editing κλπ ? Ρωτάω γιατί ειναι λίγο Overkill και αν θέλεις απλά μηχάνημα για gaming και οχι 4Κ θα μπορούσες να γλιτώσεις κάποια χρήματα
SPANK Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δεν έχω πρόβλημα να περιμένω μέχρι Σεπτέμβριο οσο για τον επεξεργαστή γενικά οταν κάνω αναβάθμιση μετα απο χρόνια (συνήθως motherboard και επεξεργαστή) αγοράσω αρκετά δυνατό setup για να με κρατήσει για χρόνια, θέμα χρημάτων εχω αποφασίσει να δώσω αυτα τα χρήματα για επεξεργαστή και motherboard όπως κάνω πάντα. Θα ήθελα να πάω στο καινούργιο chipset και ddr4 αλλα εκτός οτι ανεβαίνει αρκετά μετα το κόστος , εκτος οτι οι υπάρχουν οι ddr3 δεν νομίζω οτι εχει και μεγάλη ουσία / διαφορά η μετάβαση σε ddr4 ακόμα 1
kosmasgr Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Χτύπα την gigabyte GA-Z97X-Gaming G1 ειναι πολύ καλή Κάρτα γραφικών τι παίζει ?
SPANK Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Τα υπόλοιπα κομμάτια ειναι στο σύστημα της υπογραφής μου στο οποίο θα αλλαχτεί μονο η μητρική και ο επεξεργαστής στην αναβάθμιση , η κάρτα γραφικών ειναι μια χαρά ακομα για εμένα θα αλλαχτεί καποια στιγμή οταν δεν θα με καλύπτει
TEOKOS Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Θα ήθελα να πάω στο καινούργιο chipset και ddr4 αλλα εκτός οτι ανεβαίνει αρκετά μετα το κόστος , εκτος οτι οι υπάρχουν οι ddr3 δεν νομίζω οτι εχει και μεγάλη ουσία / διαφορά η μετάβαση σε ddr4 ακόμαΕάν σε προβληματίζει το κόστος γιατί κοιτάς mobo των 300+ ευρώ; Αυτή που σου πρότεινα είναι αν μη τι άλλο αξιοπρεπέστατη.Τις ddr3 μπορείς να τις πουλήσεις. Αν είναι να διαθέσεις τόσα για mobo πας από τώρα σε Χ99 και 5820Κ (Κατα τα άλλα έχεις δίκιο ουσία/διαφορά δεν υπάρχει) 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Με πρόλαβε ο teokos, αυτό θα έλεγα τώρα, αν είναι να πας σε τόσο ακριβή μητρική πας σε x99 πλατφόρμα και χτυπάς τον 5820k στα 4ghz για να έχεις ίδια απόδοση με 4790k στα games και θα έχεις και 2 επιπλέον πυρήνες.
Fulgore Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Ισχυει αυτο που λεει ο ΤΕΟΚΟΣ παραπανω,οτι αν ειναι να φυγουν τοσα πολλα σε μητρικη καλυτερα η μεταβαση σε νεο Socket. Το μονο προβλημα ειναι οτι και οι νεεοι Intel που εχουν ανακοινωθει απο πλευρας επιδοσεων θα ειναι μια απο τα ιδια με αυτους που υπαρχουν τωρα,και το αλλο θεμα ειναι οτι για παιχνιδια ο i7 4790k(ή και ο προηγουμενος i7 4770k)ειναι ελαχιστα μπροστα στα benchmark παιχνιδιων απο οτι οι 6πυρηνοι i7. Συμφωνω και εγω οτι το καλυτερο combo ειναι i7 4790 +μητρικη μεχρι 160-175ευρω Max,για Ddr4 ειναι νωρις ακομα και δεν βοηθαει και το γεγονος οτι απο αρχες τους χρονου εχουν ανεβει και οι τιμες σε οτι εχει να κανει με Hardware υπολογιστη.
aetos1988 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Για μένα είναι υπερβολή να πας στην X99 πλατφόρμα δεν θα κερδίσεις κάτι ουσιαστικά ένας i7 4790k θα σε καλύψει άνετα για πολλά χρόνια , εδώ ακόμα και ο i5 2500k που έχω τα βγάζει άνετα όλα τα παιχνίδια . Για μητρική προτείνω την Gigabyte G1 Sniper https://www.skroutz.gr/s/4858136/Gigabyte-G1-Sniper-Z97.html Παρακάτω είναι κάποια benchmarks που κυκλοφόρησαν για τους Skylake i7 6700k http://www.techpowerup.com/212137/intel-skylake-to-be-6th-generation-core-series-first-i7-6700k-benchmarks.html
TRILOBYTER Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Βασικα δεν καταλαβαινω γιατι θελει να αλλαξει πλατφορμα. Εγω για ενα 2μηνο που ειχα μια 7870χτ επαιζα ολα τα παιχνιδια χωρις προβληματα. Μονο στο rome επεφτα καπως, στα 30 και στα 40 αναλογα με τη σκηνη, αλλα τιποτα το τραγικο. Αν απλα σου μπηκε το μικροβιο της αναβαθμισης, θα σου ελεγα να το αφησεις να περασει. Ακομα κρατανε οι wm/nehalem Και οπως ειπα να δωσεις τοσα λεφτα για παλιο (πλεον) σοκετ δεν αξιζει.
SPANK Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Εντάξει γενικά δεν πουλάω πράγματα όταν αλλαζω τα παλιά με τα οποία φτιάχω έχω και άλλο μηχάνημα η τα κρατάω για ανταλλακτικά οποτε δεν τίθεται θέμα πώλησης των προηγουμενων. Επειδή το καινούργιο chipset και επεξεργαστές δεν προσφέρουν κάτι τρομερά παραπάνω με το z97 για αυτό έλεγα να πάω στον 4790k
johninio Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Αφού το σύστημα σου ειναι πολυ δυνατό γιατί δεν περιμένεις μεχρι Σεπτέμβρη να βγουν οι καινούριοι θα πέσουν οι τιμές και θα έχεις περισσότερες επιλογές. Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα