Προς το περιεχόμενο

SSD CORSAIR CSSD-F240GBLS FORCE LS SERIES 240GB SATA3 102.9 ευρώ [eshop.gr]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Για ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στις αξιολογήσεις από τους αγοραστές...

Δεν ξερω τι πουλαει το πλαισιο ή τι ετυχε, τον εχω 6 μηνες χωρις κανενα πρόβλημα (από άλλο μαγαζι, 85€). Καλυτερες μετρήσεις από του θεματος - 460 εγγραφη. (Δεν είναι κακος παντως του θεματος, απλα δεν είναι καμια τρομερη προσφορα/vfm.)

Και τα σχολια εδώ δεν εχουν καμια σχεση με του πλαισιου ως αριθμοι

http://www.amazon.com/OCZ-Solutions-2-5-Inch-Ultra-Slim-ARC100-25SAT3-240G/dp/B00LULV4V2/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1433102460&sr=1-1&keywords=arc100-25sat3-240g

Δημοσ.

Γιάννη το ανέφερα γιατί οι 3 στους 5 νομίζω είχαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα: μετά από μικρή χρονικά χρήση τα συστήματά τους δεν αναγνώριζαν πλέον τον SSD. Μπορεί να "έτυχε" στην συγκεκριμένη παρτίδα του Πλαισίου...

• Moderators
Δημοσ.

Γιάννη το ανέφερα γιατί οι 3 στους 5 νομίζω είχαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα: μετά από μικρή χρονικά χρήση τα συστήματά τους δεν αναγνώριζαν πλέον τον SSD. Μπορεί να "έτυχε" στην συγκεκριμένη παρτίδα του Πλαισίου...

Καλα εκανες. Επειδή όμως τον εχω τοσο καιρο αλλα και το ειχα ψαξει πριν τον παρω εκανα και εγω την παρεμβαση. Δεν υπηρχαν αναφορες με προβλήματα και doa, παντου εχει ακομα ηψηλοτατο βαθμο "ευχαριστημένων αγοραστων".  Το 3 στα 5 ειναι πολύ περιεργο. Κατι ισως παιζει με την παρτιδα...

Να πουμε ότι ocz από τις αρχες του 2014 = toshiba. Την εξαγορασε και πλεον φυσαει.

Δημοσ.

Mήπως είναι ο λόγος που έδωσαν firmware update?

Δημοσ.

Mήπως είναι ο λόγος που έδωσαν firmware update?

Αυτό το πρόβλημα όντως το είχαν κάμποσοι και όπως είπε και ο achilles λύθηκε (θεωρητικά τουλάχιστον) με την νέα έκδοση του firmware στο οποίο η ocz είχε βάλει σήμανση κρίσιμο και σύστηνε σε όλους να το περάσουν. Ίσως τα παιδιά που έκαναν την αξιολόγηση στο πλαίσιο να μην είχαν δει την ανακοίνωση για το firmware.

Μπες αν θέλεις να διαβάσεις το φόρουμ της crucial, εκεί να δεις τι χαμός γίνεται με τον MX100 και το ίδιο πρόβλημα. Βγήκε νέο firmware το οποίο το διόρθωσε για λίγους αλλά όχι για όλους. Η "λύση" που προτείνει η crucial είναι να τον αφήσεις μόνο με ρεύμα για 1-2 ώρες "για να κάνει reset". Δυστυχώς το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να σου τύχει σε οποιοδήποτε μοντέλο SSD (εκτός από κάποια enterprise class που έχουν dedicated πυκνωτές για αυτό το θέμα). Πέφτει το ρεύμα ή ενεργοποιούν τα windows το power management και ο controller του ssd γράφει σκουπίδια με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ο δίσκος μέχρι να γίνει "reset" (ή και να υπάρξει corruption σε ορισμένες περιπτώσεις).

Εκτός από τις καλύτερες επιδόσεις του OCZ (και την μικρότερη τιμή στο πλαίσιο) ένα ακόμη ατού που έχει είναι ότι υποστηρίζει encryption ΑΝ το χρειάζεται κάποιος. Πολλά laptop και κάποιες desktop μητρικές έχουν υποστήριξη για ATA password (όχι bios password) οπότε μπορείς να ενεργοποιήσεις την κρυπτογράφηση με μηδέν απώλεια σε επιδόσεις αντί για την software λύση του λειτουργικού. Εγώ έχω ζητήσει από την Asrock και μου έδωσε έκδοση με υποστήριξη κωδικού και αντί για LUKS (η software λύση σε linux) που χρησιμοποιούσα, χρησιμοποιώ τώρα την λύση του SSD. Μπορεί βέβαια να μην ενδιαφέρει κάποιον άλλον.

Δημοσ.

Αυτό το πρόβλημα όντως το είχαν κάμποσοι και όπως είπε και ο achilles λύθηκε (θεωρητικά τουλάχιστον) με την νέα έκδοση του firmware στο οποίο η ocz είχε βάλει σήμανση κρίσιμο και σύστηνε σε όλους να το περάσουν. Ίσως τα παιδιά που έκαναν την αξιολόγηση στο πλαίσιο να μην είχαν δει την ανακοίνωση για το firmware.

Μπες αν θέλεις να διαβάσεις το φόρουμ της crucial, εκεί να δεις τι χαμός γίνεται με τον MX100 και το ίδιο πρόβλημα. Βγήκε νέο firmware το οποίο το διόρθωσε για λίγους αλλά όχι για όλους. Η "λύση" που προτείνει η crucial είναι να τον αφήσεις μόνο με ρεύμα για 1-2 ώρες "για να κάνει reset". Δυστυχώς το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να σου τύχει σε οποιοδήποτε μοντέλο SSD (εκτός από κάποια enterprise class που έχουν dedicated πυκνωτές για αυτό το θέμα). Πέφτει το ρεύμα ή ενεργοποιούν τα windows το power management και ο controller του ssd γράφει σκουπίδια με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ο δίσκος μέχρι να γίνει "reset" (ή και να υπάρξει corruption σε ορισμένες περιπτώσεις).

Εκτός από τις καλύτερες επιδόσεις του OCZ (και την μικρότερη τιμή στο πλαίσιο) ένα ακόμη ατού που έχει είναι ότι υποστηρίζει encryption ΑΝ το χρειάζεται κάποιος. Πολλά laptop και κάποιες desktop μητρικές έχουν υποστήριξη για ATA password (όχι bios password) οπότε μπορείς να ενεργοποιήσεις την κρυπτογράφηση με μηδέν απώλεια σε επιδόσεις αντί για την software λύση του λειτουργικού. Εγώ έχω ζητήσει από την Asrock και μου έδωσε έκδοση με υποστήριξη κωδικού και αντί για LUKS (η software λύση σε linux) που χρησιμοποιούσα, χρησιμοποιώ τώρα την λύση του SSD. Μπορεί βέβαια να μην ενδιαφέρει κάποιον άλλον.

Για κατι τετοιο ομως δεν απαιτει να υποστηριζει και το "AES New Instructions" ο επεξεργαστης;

Δημοσ.

Για κατι τετοιο ομως δεν απαιτει να υποστηριζει και το "AES New Instructions" ο επεξεργαστης;

Όταν πας σε μία "software" λύση κρυπτογράφησης, όπως είναι η LUKS σε linux και η αντίστοιχη σε windows, τότε όλη τη δουλειά την αναλαμβάνει ο επεξεργαστής. Αυτό έχει ως συνέπεια να πέφτουν οι επιδόσεις. Όσο πιο δυνατός είναι ο επεξεργαστής (και φυσικά ανάλογα και με το workload σου) τόσο λιγότερη μείωση έχεις.

Για παράδειγμα σε ένα P4 3.0GHz που είχα, ενώ ο δίσκος μπορούσε να δώσει 100MB/sec εγώ έπαιρνα 30-40MB/sec. Σε ολόιδιο hardware με μόνη αλλαγή ένα Core2Duo επεξεργαστή, έπαιρνα 75-85MB/sec γιατί ο επεξεργαστής μπορούσε να ανταποκριθεί καλύτερα στο φόρτο που απαιτεί η AES. Με ένα σχετικά γρήγορο επεξεργαστή δεν θα δεις πτώση επιδόσεων σε συμβατικό δίσκο αλλά εννοείται πως σε SSD αλλάζει το πράγμα και δύσκολα ο επεξεργαστής να μπορέσει να ανταποκριθεί στα 350-550MB/sec που δίνουν οι SSD.

Το "AES instruction set" είναι ένα σετ εντολών που υλοποιεί ακριβώς τον AES αλγόριθμο. Δηλαδή οι i5+ και οι αντίστοιχοι amd έχουν ένα dedicated τμήμα μέσα τους που κάνει αυτή τη δουλειά οπότε δεν χάνεις καθόλου σε επιδόσεις. Αν έχεις ένα τέτοιο επεξεργαστή, δεν θα χάσεις τίποτα σε σχέση με το να είχες τον SSD χωρίς κρυπτογράφηση.

Όλα αυτά όμως παίζουν ρόλο στην "software" κρυπτογράφηση. Οι SSD που υποστηρίζουν οι ίδιοι κρυπτογράφηση δεν χρειάζονται καμμία υποστήριξη από τον επεξεργαστή αλλά κάνουν οι ίδιοι όλη τη δουλειά εσωτερικά (και μάλιστα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται πάντα ακόμη και αν δεν το έχεις ενεργοποιήσει απλά δεν είναι κλειδωμένο το κλειδί με κωδικό).

Και επειδή ξεφεύγουμε από το θέμα, η τιμή του corsair δεν είναι κακή (αλλά ούτε και κάτι ιδιαίτερο) και ούτε είναι κακός ssd. Και τον χειρότερο ssd να πάρεις, η διαφορά θα είναι τεράστια σε σχέση με ένα συμβατικό (για τους περισσότερους από εμάς θα παίξει ρόλο αν έχει εγγραφή 450MB/sec ή 490MB/sec ?).

Απλά υπάρχουν και άλλες λύσεις σε παρόμοια χρήματα και συμφωνώ και εγώ με τον matrix για τον Ocz. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στον Ocz είναι ότι δεν υποστηρίζει κάποιες νέες μορφές power management που λέγονται deep sleep ή κάτι παρόμοιο και ρίχνουν πάρα πολύ την κατανάλωση οπότε σε ένα λάπτοπ θα κρατάει παραπάνω η μπαταρία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...