Αφροδιτη 2 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Καλησπέρα παιδιά! Προχτές είδα για πρωτη φορα τη ταινία Νύφες του Π.Βούλγαρη (ναι, ξέρω νωρίς νωρίς) και έπαθα πλάκα!Αν και έιχα δεί το Mikra Anglia όταν βγηκε και μου φάνηκε απλά ωραία ταινία, τώρα με αυτή πραγματικά τρελάθηκα απο την τόσο έντονη δραματικότητα και το ποσο ωραία περνάει τα μηνύματα που θέλει ο σκηνοθέτης.Έχετε υποψη σας άλλες του ίδιου στυλ, δραματικές-ηθογραφικές; Ευχαριστώ
Scullbag Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δεν έχω πιάσει ακριβώς τι ταινίες ψάχνεις. Αν θες μόνο ελληνικές δεν έχω να σου προτείνω κάτι.Από κει και πέρα, μια ταινία που πραγματεύεται το ίδιο σχεδόν θέμα με την ταινία Νύφες είναι το The Immigrant.Ο όρος ηθογραφία περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα ταινιών. Αν με το "ίδιο στιλ" εννοείς ταινίες που έχουν να κάνουν με τη θέση της γυναίκας τότε προτείνω:The Color PurpleCloudburstAlbert NobbsThe Crimson Petal and the White (mini-series)The PianoMemoirs of a GeishaAn EducationΝα σημειώσω ότι όλες αυτές οι ταινίες έχουν εξαιρετική φωτογραφία, για την περίπτωση που αυτό είναι κάτι που σε ενδιαφέρει
bluesattack Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Εγω θα συμπληρωνα στα παραπανω τις δυο αυτες γλυκες κομεντι-κοινωνικες που πιθανοτατα να σου αρεσουν (αν δεν τις εχει δει) .Oχι ακριβως στο στυλ των ταινιων εποχης που θες (δεν μου ερχεται κατι τωρα ) A Walk in the Clouds http://www.imdb.com/title/tt0114887/ Les femmes du 6e étage http://www.imdb.com/title/tt1805297/ Μπορεις βεβαια να δεις και αυτο Hannah and Her Sisters http://www.imdb.com/title/tt0091167/ Μετα μπρουμε να παμε και σε αλλη κατηγορια, ταινιες που βασιζονται σε πραγματικες ιστοριες παλης για τα ανθρωπινα (γυναικεια ) δικαιωματα Σε ελληνικο θα αναφερω μια πασιγνωση , που σιγουρα την εχεις δει, αλλα που πραγματικα μου αρεσε Την πολιτικη κουζινα
Αφροδιτη 2 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια παιδια! Να ξεκαθαρίσω όμως, το θέμα μου δεν είναι η θέση της γυναίκας ή η μετανάστευση...όπως λεει και ο τίτλος ψάχνω ''δραματικές'' ταινίες άσχετα με το τί πραγματεύονται, π.χ. και το the theory of everything ειναι στο μούντ που ψάχνω (αν και λιγάκι παραπαπάνω ρομαντική) και η πολίτικη κουζίνα που προτάθηκε ήδη .. Κατα τ'άλλα θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα για εμένα αν είχε και ηθογραφικά στοιχεία (δηλ. περιέγραφε μια άλλη εποχή), χωρίς όμως να είναι δεσμευτικό αυτό.
Scullbag Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Όλες οι ταινίες που αναφέρθηκαν είναι ηθογραφικές δραματικές ταινίες εποχής (με εξαίρεση τα cloudburst,an education και το Hannah and her sisters που δεν είναι εποχής, είναι όμως ηθογραφικές και δραματικές). Όπου εποχής σημαίνει έργο που τοποθετείται πριν την περίοδο του μεσοπολέμου.Για να είναι ηθογραφική μια ταινία δεν είναι απαραίτητο να τοποθετείται στο παρελθόν, απλά να έχει ως θεματική της την περιγραφή των συνθηκών/ηθών μιας περιοχής/κοινωνικής ομάδας κ.τ.λ. Γενικά ο όρος ηθογραφία είναι ξεπερασμένος και εγκαταλελειμμένος γιατί τα συγγραφικά ρεύματα έχουν αλλάξει πολύ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί σαν όρος να τα περιγράψει.Πλέον τα έργα διάνοιας που ασχολούνται με κοινωνικά ζητήματα λέγονται κοινωνικά στην Ελλάδα. Αν και για μένα θα πρεπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Αμερικάνων/Ευρωπαίων που τα ονομάζουν όλα drama, όπου drama="μια συναρπαστική, συναισθηματική, ή απροσδόκητη σειρά από γεγονότα ή σύνολο περιστάσεων" και τελειώνει η υπόθεση. Άσχετο, αλλά είπα να το σημειώσω για μελλοντική χρήση
cthulhucarbide Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Ο άνθρωπος ελέφαντας πάντως θα σου αρέσει λογικά
DeadOrganPlayer Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 το Still Alice που ειδα χτες...αρκετά καλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα