billyray Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Εχω αγορασει το συγκεκριμενο laptop dell 3543 inspiron 15 3000 series χαρακτηριστηκα: i5 5200u 4 GB ram HD 5500 graphics card OS ubuntu 14.04 LTS το προβλημα μου ειναι το εξης εκανα φορματ και εβαλα τα windows 8,1 χανωντας το factory image της dell απο το recovery partition και τωρα που το συστημα σερνεται δεν μπορω να κανω επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις . Εχω δοκιμασει clean install απο windows 8.1 εχω βαλει και τα ubuntu 14.04 απο το site και παλι δεν ειναι οπως στην αρχη κολανε παρα πολυ κατεληξα στο οτι το λειτουργικο που ειχε το μηχανημα οταν ηρθε στα χερια μου ητανε τροποποιημενο απο την dell και δεν ειναι οπως το απλο . εχω παρει τηλεφωνο στην τεχνικη υποστηριξη της dell ελλαδος και δεν θελουν να με βοηθησουν εχω γραψει και σε forum του εξωτερικου γιατι η εξυπηρετηση στην ελλαδα ειναι σα το δημοσιο και παρολαυτα δεν μπορουν να "κανουν κατι" για την περιπτωση μου οποτε διαλεξα να παρω την κατασταση στα χερια μου και να παρακαλεσω οποιον εχει το ιδιο συστημα με μενα και δεν εχει κανει φορματ να κανει ενα clone το image της dell και να μου το στειλει. Η καποιος που να εχει γνωστους πωλητες η φιλους να ζητησουν να κανουν ενα αντιγραφο, ειμαι ετοιμος και να πληρωσω ακομα ωστε να το ξαναπαρω στα χερια μου το αρχικο image. αυτα σας ευχαριστω πολυ θα περιμενω αγωνιωδώς
Xristaras12 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 το achi στο bios είναι ενεργοποιημένο; ο δίσκος ειναι στις 5400 στροφές ό,τι και να περάσεις απο ενα σημείο και μετά θα σέρνεται οπως λες.
billyray Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 το achi στο bios είναι ενεργοποιημένο; ο δίσκος ειναι στις 5400 στροφές ό,τι και να περάσεις απο ενα σημείο και μετά θα σέρνεται οπως λες. Το θεμα ειναι οτι εκανα εγκατασταση ενος driver και απο τοτε δεν μπορω να ξανακανω το συστημα οπως πριν ακομη και μετα απο format οι ρυθμισεις του driver πανω στην μητρικη παραμενουν και κανει το συστημα μου να ειναι αργο. Δεν ξερω τι driver ειχε αρχικα το μηχανημα οταν μου το παρεδωσε η dell παντως ητανε πολυ καλυτερος και πιο γρηγορος απο αυτον που δινουν στο site τους για το μοντελο μου.. ειμαι πολυ βλακας που δεν ειχα ενα σημειο επαναφορας η το factory image της dell.......Τωρα το μονο που κανω ειναι να προσπαθω και να μην το βαζω κατω γιατι ξερω οτι με το factory image τα προβληματα μου θα λυθουν , παιρνω τηλεφωνα στα μαγαζια και τους ρωταω αν μπορουν να μουν ενα αντιγραφο και μαλιστα ο κοτσωβολος μου ζητησε και 40 ευρω....fail
Xristaras12 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 καταλαβαίνεις φυσικά ότι δεν στέκει ο driver(ΚΟΙΝΩΣ ΕΝΑ SOFTWARE)να επηρεάζει την ΜΗΤΡΙΚΗ(ΕΝΑ HARDWARE). Μην τρελαθούμε κιόλας. Για win 8.1 περνάς με την σειρά που λέει η dell τους drivers και εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα; υπόψιν και το επαναλαμβάνω το λάπτοπ έχει δίσκο στις 5400 οπότε πάντα θα είναι αργό. Δεύτερον,όταν έκανες την αλλαγή απο ubuntu σε win,γύρισες σε uefi boot το λάπτοπ και πέρασες με uefi τα 8άρια η το έκανες με το κλασσικό Legacy τρόπο; ο πρώτος είναι γενικότερα γρηγορότερος σε όλα. Τρίτον,το fastboot απ τα 8.1 το έχεις ενεργοποιήσει; αυτό που σου ζητάνε είναι απόλυτα λογικό να σε χρεώσουν.Πιθανότατα και η ίδια η dell θα σε χρέωνε για να σου περάσει ξανά το εργοστασιακό oem partition με windows μιας και το λάπτοπ ΔΕΝ έχει ζημιά ώστε να περαστούν τα έξοδα στην εγγύηση αλλά είναι υπαιτιότητα χρήστη.
TheELF Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 καταλαβαίνεις φυσικά ότι δεν στέκει ο driver(ΚΟΙΝΩΣ ΕΝΑ SOFTWARE)να επηρεάζει την ΜΗΤΡΙΚΗ(ΕΝΑ HARDWARE). Μην τρελαθούμε κιόλας.Μα αυτή είναι η δουλειά του driver,το να επηρεάζει το hardware και να το κάνει να δουλεύει σωστά. Μπίλη ή δεν πέρασες σωστά όλα τα driver ή κάτι γενικά κάνεις λάθος. Έχεις δοκιμάσεις να μην περάσεις εσύ driver αλλά να το αφήσεις να τα βρει μόνο του; Το διαμέρισμα σίγουρα το έσβησες ή απλά δεν βγάζει ποια το μενού; (δεν δουλεύει το κουμπί whatever)
Xristaras12 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μα αυτή είναι η δουλειά του driver,το να επηρεάζει το hardware και να το κάνει να δουλεύει σωστά. Το θεμα ειναι οτι εκανα εγκατασταση ενος driver και απο τοτε δεν μπορω να ξανακανω το συστημα οπως πριν ακομη και μετα απο format οι ρυθμισεις του driver πανω στην μητρικη προς το συγκεκριμένο αναφερόμουν.
billyray Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 προς το συγκεκριμένο αναφερόμουν. οταν περνας εναν driver για chipset αλλαζει ολη την μητρικη. Ειμαι φοιτητης μηχανικων πληροφορικης ξερω την ειδηκοτητα και να σου πω την αληθεια ουτε εγω ξερω να το εξηγησω πως και γιατι μετα απο εναν driver που ειναι και ανανεωμενος το μηχανημα μου λειτουργει χειροτερα και πως γινεται παρολα αυτα μετα απο format που ολοι ξερουμε το χανονται ολα εξακολουθει να λειτουργει ετσι. Το θεμαι ειναι οτι ειχε προ εγκατεστημενα τα ubuntu 14.04 τα οποια σιγουρα ειχανε drivers μεσα που ειχανε αλλες ρυθμισεις για το μηχανημα μου οι οποιες παρεμειναν οταν εγω εκανα format για να περασω τα windows 8.1 και πραγματικα σου μιλαω δεν λεω ψεματα ουτε υπερβαλω ενοιωθα σαν να ειχα ssd πριν περασω τους drivers της dell γιατι το μηχανημα bootare χωρις να κολλαει καθολου χωρις να φωρτονει ο cursoras η κατι τετοι χωρις να εχει καποιο προβλημα και ολα αυτα μεσα σε 7 δευτερα ..... Οταν ομως κατεβασα τους drivers οι οποιο ειναι και οι σωστοι ειμαι σιγουρος δεν εκανα καποιο λαθος γιατι ειμαι πολυ προσεχτικος με το τι περναω στο μηχανημα τοτε ητανε που παρατηρησα την αλλαγη στο συστημα αμεσως! γιαυτο και τα ριχνω ολα στον συγκεκριμενο driver που οπως και συ μου λες οτι δεν θα μπορουσε να ισχυει κατι τετοιο υστερα απο format, εγω ομως σου λεω οτι απο την πρωτη στιγμη που τον εκανα install το μηχανημα bootare μεσα σε 25 δευτερα και φαινοτανε οτι ζοριζοτανε αλλα δεν μπορω να κανω κατι απτην στιγμη που δεν εχω το αρχικο image για να το επαναφερω στις εργοστασιακες. Μακαρι να ειχα κανει ενα σημειο επαναφορας.... και αν τυχον βρω αντιγραφο και ολα ειναι οπως ητανε πριν θα σου στειλω βιντεο να δεις. Ποσο γρηγορα θα ξανα bootarei
loic Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Το θεμαι ειναι οτι ειχε προ εγκατεστημενα τα ubuntu 14.04 τα οποια σιγουρα ειχανε drivers μεσα που ειχανε αλλες ρυθμισεις για το μηχανημα μου οι οποιες παρεμειναν οταν εγω εκανα format για να περασω τα windows 8.1 Δεν ισχυει αυτο φιλε, ρωτα οποιον -σχετικο με Η/Υ- θες, και μην το πεις παραεξω μιας και σπουδαζεις και πληροφορικη. Φιλικα στο λεω, δεν εχω διαθεση να σε προσβαλω. Αν συνεχισεις να το υποστηριζεις, απαντησε μου αν θες σε αυτο: Οταν κανεις format, σβηνονται τα δεδομενα απο τον δισκο. Που λοιπον "αποθηκευονται" οι drivers και οι ρυθμισεις τους? Οι μονες ρυθμισεις που μπορουν να "μεινουν", ειναι αν εχεις απενεργοποιησει π.χ με Fn + Fx το touchpad ή καμια καρτα wifi, αλλα αυτο δεν εξαρταται απο το λογισμικο ουτε "τραβαει" καποια ρυθμιση απο drivers...
billyray Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μπίλη ή δεν πέρασες σωστά όλα τα driver ή κάτι γενικά κάνεις λάθος. Έχεις δοκιμάσεις να μην περάσεις εσύ driver αλλά να το αφήσεις να τα βρει μόνο του; Το διαμέρισμα σίγουρα το έσβησες ή απλά δεν βγάζει ποια το μενού; (δεν δουλεύει το κουμπί whatever) Τους περασα με την σωστη σειρα δεν κανω κατι λαθος. Επισης τον εχω κανει και format και περιμενα χωρις να τους βαλω να δω αν θα τα βρει μονο αλλα τιποτα.....τι ειναι αυτο το πραγμα ρε παιδι μου... δεν μπορω να το εξηγησω δεν ξερω πως γινεται να ητανε πιο γρηγορος πριν αλλα δεν εχω λογο να πω ψεματα και δεν θα εμπαινα καν σαυτην τη διαδικασια κιολασ αμα ελεγα....το θεμα ειναι οτι πριν ητανε σαφως γρηγοροτερος και τωρα δεν μπορω να συμβιβαστω με αυτην την ταχυτητα παρολο που και να φωρτονει στα 25 δευτερα δεν ειναι λιγο αλλα απο την στιγμη που στην αρχικη του κατασταση bootare σε λιγοτερο απο 10 γιατι να συμβιβαστω? δεν ξερω τι να κανω πηρα κα ιστην dell και μου ειπαν οτι δεν εχουν κανει ποτε διανομη του υλικου τους μεσω dvd η stick και δεν μπορουν να μου δωσουν συνδεσμο να το κατεβασω. Τωρα πως ο κωτσοβολος εχει καταφερει να το βρει και οχι η dell ενας θεος ξερει... αλλα και παλι προτιμω να βρω καποιον που να εχει ιδιο συστημα με μενα και να κανω ενα copy και μετα να τον πληρωσω παρα να παω να δωσω τα λεφτα μου στον κωτσοβολο που στο κατω κατω νομιζω πως απλα θα μου πλασαρανε ενα απλo dvd με την Orginal εκδοση του ubuntu 14.04. Δεν ισχυει αυτο φιλε, ρωτα οποιον -σχετικο με Η/Υ- θες, και μην το πεις παραεξω μιας και σπουδαζεις και πληροφορικη. Φιλικα στο λεω, δεν εχω διαθεση να σε προσβαλω. Αν συνεχισεις να το υποστηριζεις, απαντησε μου αν θες σε αυτο: Οταν κανεις format, σβηνονται τα δεδομενα απο τον δισκο. Που λοιπον "αποθηκευονται" οι drivers και οι ρυθμισεις τους? εγω το βλεπω σαν το update του bios. που και αυτο παραμενει αλλα και παλι ρε παιδια αυτην ειναι η γνωμη μου τωρα θα με κρινετε γιαυτο η εχετε καποια βοηθεια να μου προσφερετε???? σας ειπα δεν ξερω πως να το εξηγησω αλλα ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ update σε αυτον τον driver ητανε που ειδα το μηχανημα να αργει. που θες να τα ριξω? ναι παντως εκανα format ολοκληρωτικο οσες φορες τον εκανα δεν εμενε τιποτα πισω....
loic Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Εχεις αργο δισκο. Ειχε linux. Εβαλες Windows. Το linux κανει boot πιο γρηγορα απο τα Windows. Ολα ειναι νορμαλ. Βαλε δισκο στις 7200 στροφες ή καλυτερα SSD. -ΤΕΛΟΣ-
billyray Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 δεν ξερω τι φταει ειλικρινα εχω κανει τα παντα και χω ψαξει τα παντα..... το μονο που μου μενει ειναι να δοκιμασω και με την επαναφορα στις εργοστασιακες ρυθμισεις. αν παλι αυτο δεν δουλεψει τοτε δεν ξερω τι να πω. θα θεωρησω πως ητανε τυχερο πως δουλεψε γρηγορα για ενα μικρο διαστημα και οτι αυτο ητανε ολο. Εχεις αργο δισκο. Ειχε linux. Εβαλες Windows. Το linux κανει boot πιο γρηγορα απο τα Windows. Ολα ειναι νορμαλ. Βαλε δισκο στις 7200 στροφες ή καλυτερα SSD. -ΤΕΛΟΣ- ξερεις ποιο ειναι το θεμα?? η ειρωνια της υποθεσης ειναι οτι εκανα φορματ τα windows και ξανα εβαλα τα Ubuntu παρολ'αυτα ομως ακομη και στα ubuntu ητανε αργο , πιο αργο και απο τα αρχικα ubuntu. εκτος αυτου μπορεις να με βοηθησεις? σε εκλιπαρω αν οχι δεν θελω να με κοροιδεψεις η κατι αλλο και δεν σου ζηταω να με πιστεψεις απλα αν θα μπορουσες να με βοηθησεις με το να βρουμε αντιγραφο δεν θελω τπτ αλλο αν μετα ολα ξαναγινουν οπως πριν θα δεις την διαφορα με τα ματια σου
TheELF Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Κοίτα,ο μόνος τρόπος να bootαρε σε κάτω από 10 δεύτερα είναι να έμπαινε σε μια προσωρινή κατάσταση,κάτι σαν μενού επιλογής(πάρα πολύ ελαφρύ λειτουργικό) που μέσα από αυτό διάλεγες λειτουργικό κάποιο πρόγραμμα ή λειτουργία. Διαφορετικά ούτε με ssd δεν ξεκινάει σε κάτω από 10" εκτός και αν το ανοίγεις με hybernation.
billyray Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Κοίτα,ο μόνος τρόπος να bootαρε σε κάτω από 10 δεύτερα είναι να έμπαινε σε μια προσωρινή κατάσταση,κάτι σαν μενού επιλογής(πάρα πολύ ελαφρύ λειτουργικό) που μέσα από αυτό διάλεγες λειτουργικό κάποιο πρόγραμμα ή λειτουργία. Διαφορετικά ούτε με ssd δεν ξεκινάει σε κάτω από 10" εκτός και αν το ανοίγεις με hybernation. οχι δεν ητανε σε hybernation τον εβγαζα απο την πριζα το βραδυ και δεν ειχε μπαταρια. Τελος παντων παιδια το θεμα ειναι οτι απο την αρχη επρεπε να ειχα κανει ενα σημειο επαναφορας τωρα ολα αυτα δεν θα ειχανε συμβει. μπορω να βγαλω ενα βιντεο απο το boot που κανει τωρα και να σας δειξω την διαφορα σε ποια σημεια εννοω δηλαδη οτι αργει.
loic Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 εκτος αυτου μπορεις να με βοηθησεις? σε εκλιπαρω αν οχι δεν θελω να με κοροιδεψεις η κατι αλλο και δεν σου ζηταω να με πιστεψεις απλα αν θα μπορουσες να με βοηθησεις με το να βρουμε αντιγραφο δεν θελω τπτ αλλο αν μετα ολα ξαναγινουν οπως πριν θα δεις την διαφορα με τα ματια σου Ο Xristaras προσπαθησε ηδη να σε βοηθησει, σου εγραψε μερικα πραγματα και σου εκανε καποιες ερωτησεις, αλλα αντι να του απαντησεις, συνεχισες να γραφεις τα δικα σου... Για μενα, δεν υπαρχει προβλημα. Καλη συνεχεια και ελπιζω να βρεις τη λυση που ψαχνεις...
billyray Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Ο Xristaras προσπαθησε ηδη να σε βοηθησει, σου εγραψε μερικα πραγματα και σου εκανε καποιες ερωτησεις, αλλα αντι να του απαντησεις, συνεχισες να γραφεις τα δικα σου... Για μενα, δεν υπαρχει προβλημα. Καλη συνεχεια και ελπιζω να βρεις τη λυση που ψαχνεις... αντε καλο βραδυ καταλαβαίνεις φυσικά ότι δεν στέκει ο driver(ΚΟΙΝΩΣ ΕΝΑ SOFTWARE)να επηρεάζει την ΜΗΤΡΙΚΗ(ΕΝΑ HARDWARE). Μην τρελαθούμε κιόλας. Για win 8.1 περνάς με την σειρά που λέει η dell τους drivers και εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα; υπόψιν και το επαναλαμβάνω το λάπτοπ έχει δίσκο στις 5400 οπότε πάντα θα είναι αργό. Δεύτερον,όταν έκανες την αλλαγή απο ubuntu σε win,γύρισες σε uefi boot το λάπτοπ και πέρασες με uefi τα 8άρια η το έκανες με το κλασσικό Legacy τρόπο; ο πρώτος είναι γενικότερα γρηγορότερος σε όλα. Τρίτον,το fastboot απ τα 8.1 το έχεις ενεργοποιήσει; αυτό που σου ζητάνε είναι απόλυτα λογικό να σε χρεώσουν.Πιθανότατα και η ίδια η dell θα σε χρέωνε για να σου περάσει ξανά το εργοστασιακό oem partition με windows μιας και το λάπτοπ ΔΕΝ έχει ζημιά ώστε να περαστούν τα έξοδα στην εγγύηση αλλά είναι υπαιτιότητα χρήστη. ναι με την σειρα που λεει η dell αλλα καμια διαφορα. οταν εκανα την αλλαγη οχι δεν πειραξα κατι απο bios. το fastboot στο bios λεει οτι ειναι ενεργοποιημενο παντως. και στο 3ο δεν θα πρεπε να με χρεωσουν απτην στιγμη που τα Ubuntu ειναι δωρεαν λογισμικο κατι τετοιο θα ητανε μεγαλο λαθος για την dell, απλα ο κωτσοβολος προσπαθησε να βγαλει κερδος απο αυτη την υποθεση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα