Click4Money Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Θέλω να ξεκινήσω να μαθαίνω ένα mvc framework. Ξέρω μερικά πράγματα από php και είχα σκοπό να ξεκινήσω με το laravel αλλά μετά από διάφορα που διάβασα μου έχει μπει στο μυαλό η ruby... Ποια η γνώμη σας...
WebDevGr Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Εφόσον δεν έχεις πολύ εμπειρία, νομίζω ότι θα μπορέσεις να μάθεις ποιο εύκολα το Laravel. Το θέμα είναι τι γουστάρεις περισσότερο εσύ και τα δύο είναι πολύ καλά εργαλεία και ειδικά στο εξωτερικό τα δουλεύουν πολύ.
antonisid Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Εχε υπόψιν ότι το Laravel απαιτεί καλή γνώση σε php και αντικειμενοστραφή προγραμματισμό .Προσωπικά το βρήκα δυσκολότερο στο ξεκίνημα έναντι άλλων framework αλλά νομίζω αξίζει ο κόπος να ασχοληθείς και να ξοδέψεις χρόνο στην καλή εκμάθησή του. Όσο για την Ruby, η προσφορά εργασίας στην php είναι πολύ μεγαλύτερη έναντι της Ruby. Αν δεν έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο μείνε στην php....
ALLisCHAOS Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Νομίζω πως πιο καλό fight θα γίνει laravel ή asp.net?
halvas0000 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Το laravel είναι τρομερό! Έχει το πιο καλόγραμμένο documentation που έχω δεί. Δεν πρόκειται να κολήσεις πουθενά.
Xvipes Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Νομίζω πως πιο καλό fight θα γίνει laravel ή asp.net? Ζει ακόμα η asp? Laravel και από εμένα αλλά δεν έχω δει σχεδόν καθόλου rails(άσχετα αν έχω ακούσει μόνο καλά λόγια για αυτό). Η ερώτηση για εμένα θα ήταν αν θες να μάθεις php ή ruby και μετά πας και στο αντίστοιχο framework.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Αν έχεις όρεξη και θέλεις να μάθεις κάτι σοβαρό, κάτσε μάθε Scala + Play! Framework. Ούτως η άλλως Ruby δεν ξέρεις, καλύτερα να ασχοληθείς με μια JVM γλώσσα. https://www.playframework.com/
mad-proffessor Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Απο τότε που ασχολήθηκα με pythοn όλα τα άλλα μου φαίνονται ασόβαρα μπροστά της. Δε θέλω να ξαναδώ μπροστά μου κώδικα μη καθαρογραμμένο(χωρίς indentation δηλαδή) και με αγκύλες(curly braces) Django λοιπον απο εμένα. Αν κ έχω διαβάσει ένα βιβλίο για REST που υλοποιούσε σε ruby μου φανηκε κάπως το συνταντικό. Δε συγκρινεται με την απλότητα της python π.χ Σίγουρα η php υπερτερεί σε code base πάντως 1
NoD Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Απο τότε που ασχολήθηκα με pythοn όλα τα άλλα μου φαίνονται ασόβαρα μπροστά της. Δε θέλω να ξαναδώ μπροστά μου κώδικα μη καθαρογραμμένο(χωρίς indentation δηλαδή) και με αγκύλες(curly braces) Django λοιπον απο εμένα. Αν κ έχω διαβάσει ένα βιβλίο για REST που υλοποιούσε σε ruby μου φανηκε κάπως το συνταντικό. Δε συγκρινεται με την απλότητα της python π.χ Σίγουρα η php υπερτερεί σε code base πάντως Θα συμφωνήσω απόλυτα. Είμαι php developer με μικρή εμπερία σε python. Είναι πολύ ώριμη και solid. Ο κώδικας που γράφεις είναι καθαρός και έχει κάποιες βιβλιοθήκες (όπως για υπολογισμούς, maths) που απλά είναι one-way. Έχω βέβαια την αίσθηση (δεν είμαι σίγουρος) ότι λίγο το community τρώγεται για μ@λ@κίες. Ισχύει ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα