kjtzemis Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Γεια χαρα σε ολους παλικαρια θελω την βοηθεια σας. Λοιπον εχω εναν ενισχυτη και πανω του συνδεμενα 2 ηχεια (κολωνες) προς το παρον και εδω και ποσα χρονια τον ειχα ως βασικο ηχοσυστημα στο σαλονι, μου μπηκε στο μυαλο μια ιδεα μπας και μπορεσω και τον συνδεσω στο pc δλδ να βγαζω απο εκει ηχο και οχι απο τα ηχεια (phillips 2.1 τα γραφω και στην υπογραφη μου) που εχω αυτη την στιγμη. Δεν ξερω αν γινετε ομως, δλδ δεν ξερω αν υπαρχει τροπος συνδεσης μεταξυ του pc μου με τον ενισχυτη. Γιαυτο σας βαζω παρακατω καποιες εικονες απο το πισω μερος του ενισχυτη και απο το πισω μερος της μητρικης του pc. Ελπιζω να ξερει καποιο παλικαρι και να βοηθησει να μου λυθει η απορια και να μου ξεκολλησει απτο μυαλο αν σε περιπτωση δεν γινετε η συγκεκριμενη συνδεση.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μια χαρα γινεται και με πολυ μικρο κοστος! Περνεις αυτo που γραφω και εισαι κομπλε! https://www.skroutz.gr/s/3193747/Valueline-Audio-Cable-3-5mm-male-2x-RCA-male-2-5m-CABLE-458-2-5.html. το συνδεεις απο την μερια των δυο καλωδιων, στην μια απο τις διαθεσιμες θυρες του ενισχυτη και το jack το βαζεις στο πισι! Το καλωδιο κοκκινο ασπρο rca, βαλτο εκει που λεει ο ενισχυτης απο πισω cd in και το jack στο πισι!
spacecowboy Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 φυσικα και γινεται ετσι εχω και εγω συνδεμενο το pc μου απο οτι βλεπω η μητρικη σου (φανταζομαι την onboard καρτα ηχου δουλευεις) βγαζει coaxial (θα συνδεσεις το coaxial out του pc στο coaxial in του ενισχυτη) ετσι θα συνδεθεις ψηφιακα (μπορεις και αναλογικα οπως λεει ο φιλος απο πανω αλλα ετσι κανει διαφορα το ποσο καλη καρτα ηχου εχεις)ενω ψηφιακα δεν κανει διαφορα μιας και χρησιμοποιεις τα dac-adc του ενισχυτη edit: στο ιντερνετ που κοιταξα το μοντελο της μητρικης σου ειδα οτι εβγαζε coaxial out στις photo σου που κοιταξα τωρα βλεπω optical out οποτε συνδέεσαι με optical απο το optical out στο optical in του ενισχυτη (ας πουμε το dvd/ld optical in) εδω αν δεν εχεις optical καλωδιο https://www.skroutz.gr/c/1967/kalodia_optical.html?from=catspan&keyphrase=optical+cable
kjtzemis Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 @GeorgeSmirlis αν καταλαβα καλα εννοεις τα 2 καλωδιο (κοκκινο ασπρο rca) μπαινουν στο σημειο που εχω κοκκινισμενο στην παρακατω φωτογραφια και το audio jack το βαζω στην καρτα ηχου της μητρικης στην εισοδο με μαυρο χρωμα. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι σε αυτο εδω που εγραψες "το συνδεεις απο την μερια των δυο καλωδιων, στην μια απο τις διαθεσιμες θυρες του ενισχυτη". Επισης αν καταλαβαινω καλα στην φωτο που εβαλα απο το πισω μερος της μητρικης πανω πανω βλεπω μια θυρα ενα τετραγωνακι (φαινεται και στην φωτο) αν καταλαβαινω καλα optical καλωδιο ειναι αυτο?Γινεται με τετοιο καλωδιο να φευγει απο εκει και να πηγαινει στην εισοδο για optical του ενισχυτη? @spacecowboy το συγκεκριμενο καλωδιο που λες coaxial μηπως ειναι το optical που γραφω εγω παραπανω? EDIT:Με το συγκεκριμενο καλωδιο θα κανω δουλεια ή δεν κανει για τον ενισχυτη? https://www.skroutz.gr/s/5315284/Valueline-Digital-Optical-Audio-Cable-TOS-male-TOS-male-2m-VLAP25000B2-00.html
spacecowboy Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 ναι φιλε μου optical (toshlink) θες εκανα edit στο πριν post
kjtzemis Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Ναι δεν ειχα προσεξει το link, αρα κανει το καλωδιο που εβαλα σε link, θα παω αν ειναι σε κανα μαγαζι εδω στα Γιαννενα να το παρω γτ θα μου φυγει το 10Ε αν το παραγγειλω απο skroutz λογο μεταφορικων. Ακομα μια τελευταια ερωτηση, αφου γινει η συνδεση σε ποια συχνοτητα να βαλω τον ενισχυτη για να ακουγετε ο ηχος?πχ τωρα οταν θελω cd επιλεγο cd, ραδιο το αντιστοιχο μετα απο την συνδεση του optical να το βαζω στο dvd/ld? Επισης το καλωδιο μπορει να συνδεθει μονο στο dvd/ld για να λειτουργει σωστα ή μπορω να το βαλω και σε οποια αλλη optical in του ενισχυτη? EDIT:στο συγκεκριμενο καλωδιο https://www.skroutz.gr/s/4947992/Thomson-Digital-Optical-Audio-Cable-TOS-male-TOS-male-1-5m-KBA746.htmlβλεπω διαφορα στις εξοδους του αποτι στο προηγουμενο που ποσταρα.μηπως θα ηταν καλυτερο να εβρησκα ενα σαν αυτο για να συνδεθει πιο ευκολα στον ενισχυτη γτ δεν ειναι και οι δυο εξοδοι με αυτο το τεραγωνο βισμα?
spacecowboy Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 σε οποιαδηποτε optical in του ενισχυτη θες φιλε μου...οσο για το τι και πως ο δικος μου (και ο δικος σου φανταζομαι) εχει στα μενου του πως να κανεις ποια εισοδο να αντιστοιχει σε ποια επιλογη (πχ μπορεις να κανεις το md/dat να ειναι απο την αναλογικη η το ψηφιακο md/dat η cd in ect...) δες το manual του ενισχυτη σου θα τα γραφει αναλυτικα το τι και πως
kjtzemis Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Οκ φιλε μου σας ευχαριστω ολους για της πληροφοριες και την βοηθεια αν προκυψει οποιοδηποτε θεμα θα επανελθω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα