aposporis Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Καλημέρα. Πριν 5 χρόνια έφτιαξα ένα σύστημα για ένα φίλο μου και χθες mου ζήτησε να το αναβαθμίσει. Κυρίως το χρησιμοποιεί για παιχνίδια. Τωρινή σύνθεση: CPU: i5 750 @2.66GHZ (4c/4t, 8MB cache, 1156, stock cooler) MB: Asrock P55 extreme RAM: 8 GB DDR3 (4*2GB, Corsair CM3X2G1333C9D) VGA: MSI Radeon HD7850 2GB PSU: OCZ 500SXS (+3.3V@30A, +5V@30A, +12V1@18A, +12V2@18A, [email protected], [email protected]) HDD: 500GB Samsung spinpoint F1 Monitor: Samsung T220 1680*1050 2msec Tower: Thermaltake M5 Το σίγουρο που θα αγοραστεί είναι ένας SSD, πιθανόν ο Samsung 850 Evo 120GB. Για gpu θέλει την GTX970 4GB. Και εδώ είναι που αρχίζει όλη η συζήτηση. - Του λέω ότι η κάρτα είναι λίγο overkill για το υπόλοιπο σύστημα * Απαντάει ότι θα κάνουμε overclock επεξεργαστή τουλάχιστον στα 3,6 - Του λέω ότι θα χρειαστεί καλή ψύξη γιατί τώρα έχει το stock cooler. * Θα πάρω διπλό ψυγείο. - Το κουτί είναι μικρό! * Θα πάρω μονό ψυγείο. - Το τροφοδοτικό δε θα τα αντέξει όλα. * Θα αλλάξουμε και τροφοδοτικό κτλ κτλ κτλ Μέχρι που φτάνουμε στο οικονομικό και αρχίζει να μαζεύεται Οι ερωτήσεις που έχω είναι: 1) Για stock χρονισμούς cpu, τι gpu προτείνετε; Το psu θα αντέξει; 2) Αν ανεβάσω τον cpu όσο μπορέσω, τι gpu, psu και ψύξη να βάλεί; Το κουτί είναι στριμόκωλο και δε ξέρω αν θα χωρέσει μονή υδρόψυξη. Διπλή σίγουρα όχι. Μήπως μια ψύκτρα τύπου tower να μην μπλέκει με νερά; 3) Μήπως αντί για την gtx970 να πάει στη gtx960; Προσπαθόντας και κρατήσουμε το budget χαμηλά το κουτί θα παραμείνει αν και τον σπρώχνω να το αλλάξει για να βάλει καλύτερη ψύξη. Cpu και motherboard δε βλέπω νόημα να τα αλλάξει. Θα ανέβει πολύ το κόστος μετά. Ότι αλλαχθεί θα πουληθεί μετά. Συνολικό budget υπολογίζει max 500. Εδώ βλέπετε το χώρο γύρω από τον επεξεργαστή.
Sheogorath Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Αν πάει σε καρτούλα Nvidia το τροφοδοτικό πιθανόν να αντέξει. Αλλά έχει και 5 χρόνια στην πλάτη του και μόνο 4πιν στον επεξεργαστή. Προτείνω το Berlin 630. Αφού θέλει μόνο 3.6 ας δει την NIntza 3, είναι πολύ καλή ψύκτρα. Εχω ανεβάσει i7 870 στα 3.7 με αυτή με πολύ καλές θερμοκρασίες Κάρτα ας μην πάει στην 960, αλλά την 970, έχουν αρκετή διαφορά στις επιδόσεις και όχι τόσο μεγάλη στα χρήματα. Εκτός αν ζοριστεί και πάρει την φθηνότεργ 2gb 960. Αυτά απο μένα! 1
Fulgore Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Αφου ο φιλος σου δεν γνωριζει απο αυτα γιατι τοτε σου απανταει με οτι να ναι κουβεντες τυπου''θα βαλω 2πλο ψυγειο'' ''θα κανουμε oc τον επεξεργαστη''' . 1ον μιλαμε για παλιο επεξεργαστη ο οποιος βεβαια κραταει σχετικα καλα για τωρα αλλα δεν ειναι για πολλα πολλα. Για να κανεις overclock πρεπει να το κατεχεις παρα πολυ το αθλημα καθως ο συγκεκριμενος επεξεργαστης ειναι κλειδωμενος σε αντιθεση με τους i5 3570k και γενικα ολους τους νεοτερους k επεξεργαστες της Intel που ειναι ξεκλειδωτοι και ευκολοτεροι στο Oc. 2ο Το 2πλο ψυγειο στο παραπανω συστημα και με αυτη την οθονη ειναι το λιγοτερο αστειο μονο και που ειπωθηκε. 3ο Δεν νας εχεις γραψει την χρηση του υπολογιστη και αν ειναι για παιχνιδια,για ποια παιχνιδια προοριζεται ο υπολογιστης. 4ο Το ενδεχομενο να παει σε 1920x1080 το σκεφτηκε ο φιλος σου???Εστω σε μια απλη 23αρα Lg/samsung των 130/150ευρω. 5ο Το σιγουρο ειναι οτι καλα του ειπες για την 970 οτι ειναι οχι υπερβολη αλλα μονο για γελια
Sheogorath Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Αφου ο φιλος σου δεν γνωριζει απο αυτα γιατι τοτε σου απανταει με οτι να ναι κουβεντες τυπου''θα βαλω 2πλο ψυγειο'' ''θα κανουμε oc τον επεξεργαστη''' . 1ον μιλαμε για παλιο επεξεργαστη ο οποιος βεβαια κραταει σχετικα καλα για τωρα αλλα δεν ειναι για πολλα πολλα. Για να κανεις overclock πρεπει να το κατεχεις παρα πολυ το αθλημα καθως ο συγκεκριμενος επεξεργαστης ειναι κλειδωμενος σε αντιθεση με τους i5 3570k και γενικα ολους τους νεοτερους k επεξεργαστες της Intel που ειναι ξεκλειδωτοι και ευκολοτεροι στο Oc. 2ο Το 2πλο ψυγειο στο παραπανω συστημα και με αυτη την οθονη ειναι το λιγοτερο αστειο μονο και που ειπωθηκε. 3ο Δεν νας εχεις γραψει την χρηση του υπολογιστη και αν ειναι για παιχνιδια,για ποια παιχνιδια προοριζεται ο υπολογιστης. 4ο Το ενδεχομενο να παει σε 1920x1080 το σκεφτηκε ο φιλος σου???Εστω σε μια απλη 23αρα Lg/samsung των 130/150ευρω. 5ο Το σιγουρο ειναι οτι καλα του ειπες για την 970 οτι ειναι οχι υπερβολη αλλα μονο για γελια Κοίτα ανεβαίνουν πολύ εύκολα, και κρατάει αρκετά καλά! Αν τον χρονίσει ψηλά θα είναι μια χαρά! Εγώ με το σύστημα της υπογραφής μου σε παιχνίδια έχω cpu 50-55% και κάρτα 100% ακόμα και σε χαμηλή ανάλυση! Δεν πεθαίνουν εύκολα οι παλιοί Quad και i5 1
Fulgore Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Κοίτα ανεβαίνουν πολύ εύκολα, και κρατάει αρκετά καλά! Αν τον χρονίσει ψηλά θα είναι μια χαρά! Εγώ με το σύστημα της υπογραφής μου σε παιχνίδια έχω cpu 50-55% και κάρτα 100% ακόμα και σε χαμηλή ανάλυση! Δεν πεθαίνουν εύκολα οι παλιοί Quad και i5 Ναι αλλο το ανεβαινουν ευκολα οπως ειπα απο ατομα που γνωριζουν και αλλο απο ατομα οπως παραπανω που βλεπεις που λενε σχολια του τυπου θα κάνουμε overclock επεξεργαστή τουλάχιστον στα 3,6 Θα πάρω διπλό ψυγείο. Οσο για καρτες γραφικων προφανως και για την αναλυση που ειναι μιλαμε για 960 2gb,αφου τα παραπανω 2gb της 960 4gb δεν προσφερουν κατι απο πλευρας επιδοσεων σε αυτη την αναλυση. 1
aposporis Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Παίζει αρκετά παιχνίδια, θα τον ρωτήσω ποιά. (το γράφω στην αρχή αρχή ότι είναι κυρίως για παιχνίδια) Στο γραφείο έχει τη συγκεκριμένη οθόνη αλλά με τη νέα κάρτα θα το συνδέσει στη TV που είναι 1920*1080. Monitor θα αλλάξει αλλά σε κανά χρόνο το πιο πιθανό. Αν ήξερα τι να αναβαθμω δε θα ρώταγα εδώ μέσα. Το θέμα είναι με αυτά που έχει τι μπορεί να κάνει.
Fulgore Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Παίζει αρκετά παιχνίδια, θα τον ρωτήσω ποιά. (το γράφω στην αρχή αρχή ότι είναι κυρίως για παιχνίδια) Στο γραφείο έχει τη συγκεκριμένη οθόνη αλλά με τη νέα κάρτα θα το συνδέσει στη TV που είναι 1920*1080. Monitor θα αλλάξει αλλά σε κανά χρόνο το πιο πιθανό. Αν ήξερα τι να αναβαθμω δε θα ρώταγα εδώ μέσα. Το θέμα είναι με αυτά που έχει τι μπορεί να κάνει. Το ποια παιχνιδια παιζει θα κρινει την αναβαθμιση στην καρτα γραφικων με βαση τον επεξεργαστη και αναλογα με το υπολοιπο που θα μεινει θα δουμε και για τα υπολοιπα με τα χρηματα που περισσευουν για αυτο το λεω.
Sheogorath Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Λοιπόν για το OC αν θες σε π.μ σου δίνω τηλέφωνο όταν προσπαθήσεις, να μου χτυπήσεις να σε βοηθήσω όσο μπορώ! Ψύκτρα καλή χρειάζεται, και τροφοδοτικό επίσης. Αν θέλει φτηνότερη ψύκτρα ας δει και την 212 evo ή την Themis. Κατα τα άλλα, ναι πιο ισορροπημένο θα είναι με 960 παρά με 970
TEOKOS Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Ο 750 πάει πανεύκολα 3.6. Και στα 4.0 πάει χωρίς πολλά ζορίσματα. Σε gpu bound παιχνίδια με την 970 θα τα πάει μια χαρά. Σε παιχνίδια που απαιτούν δυνατό cpu θα έχει τα μικροθεματάκια του. Π.χ gta Ένα παλιότερο με τον 760 στα 3.3 και την 290 tri-x oc
aposporis Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Από παιχνίδια παίζει assasins greed unity, mortal kombat x, far cry 4, dying light κτλ κτλ.
Aten-Ra Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Να πάρει μια Noctua NH-L12 η την Noctua NH-U12S αν μπαίνει στο Case που έχει, να ανεβάσει το CPU στα 3.2-3.6GHz και να πάρει την R9 290 η την GTX970 με ένα καλό τροφοδοτικό. 1
aposporis Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Για ψύκτρα μου άρεσε η Thermalright HR-22, η οποία θα καταλάμβανε όλο το χώρο της cpu με τους πίσω και πάνω ανεμιστήρες να λειτουργούν σε pull mode πρακτικά (αλλά άντε να τη βρω...). Σε κάποια παρόμοια θα καταλήξουμε. Για ssd πού είναι το πιο σίγουρο, λέω να πάμε σε Samsung 850 120GB. Κάρτα πρέπει να το ψάξω κι άλλο γιατί θα επηρεάσει και το τροφοδοτικό.
Anastazio Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Οτι να ναι...με 500 ευρω τσιμπας μεταχειρισμενα ι5 haswell+mb και μια 290 και παιζεις αρχοντας για καιρο...πουλας και το σαπακι combo ενα 100ρικο και παιρνεις και τροφοδοτικο...
aposporis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Οτι να ναι...με 500 ευρω τσιμπας μεταχειρισμενα ι5 haswell+mb και μια 290 και παιζεις αρχοντας για καιρο...πουλας και το σαπακι combo ενα 100ρικο και παιρνεις και τροφοδοτικο... Και ο SSD που είναι; Μέσα στα 500 έχω υπολογίσει και αυτόν.
Sheogorath Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Και ο SSD που είναι; Μέσα στα 500 έχω υπολογίσει και αυτόν. Καλύτερα κράτα τα και άσε τα μεταχειρησμένα. Μια χαρά είναι αυτά. Για μένα μια ψύκτρα, ένας SSD, ενα τροφοδοτικό (Berlin 630) και μια R9 290 και είσαι κομπλέ! Και στην τελική η κάρτα μένει για επόμενο συστημα! Στο OC κοίτα να ρίξεις τον πολλαπλασιαστή στις ραμ για να δουλεύουν στα 1333 και οχι πολύ πάνω απο αυτό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα