Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Αγορασα πριν2 μερες τον 850 evo και σημερα πηγα να τον βαλω στο επιτραπεζιο. ΜΕτα απο μια επεισωδιακη μερα τον εβαλα αλλα παρατηρησα οτι τν βλεπει σαν να ειναι σε σατα2. Με λιγο ψαξιμο διαβασα οτι θα πρεπει να γινει εγκατασταση των Windows αφου πρωτα εχει προεπιλεγει η επιλογη AHCI στο BIOS. ΤΟ προβλημα ειναι οτι οταν επιλεγω AHCI στο ΒΙΟS δεν μου βρισκεις καθολους τους δισκους. Οταν προσπαθω να κανω την εγκασταση και επιλεγω το αρχειο με τους drivers ahci για τη μητρικη μου δεν τους δεχεται και δεν βρισκει τους δισκους οποτε δεν μπορω να περασω τα windows με ahci επιλογη. Καμια ιδεα τι να κανω? Προσπαθω να περασω τα 8.1
Thanos1972 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Φτου δεν θυμαμαι τι πρεπει να κανεις και την ειχα την μητρικη και το θεμα που λες.το ειχα λυσει αλλα δεν θυμαμαι πως.....(ωραια βοηθεια σου προσεφερα). 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Φτου δεν θυμαμαι τι πρεπει να κανεις και την ειχα την μητρικη και το θεμα που λες.το ειχα λυσει αλλα δεν θυμαμαι πως.....(ωραια βοηθεια σου προσεφερα). τουλαχιστον ξερω οτι υπαρχει λυση
SPANK Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δηλαδή αν περάσεις πρώτα windows με ide mode και κάνεις την αλλαγή μετα με ahci κτλπ δεν θα λειτουργήσει σωστά ?
adtakhs Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Αγορασα πριν2 μερες τον 850 evo και σημερα πηγα να τον βαλω στο επιτραπεζιο. ΜΕτα απο μια επεισωδιακη μερα τον εβαλα αλλα παρατηρησα οτι τν βλεπει σαν να ειναι σε σατα2. Με λιγο ψαξιμο διαβασα οτι θα πρεπει να γινει εγκατασταση των Windows αφου πρωτα εχει προεπιλεγει η επιλογη AHCI στο BIOS. ΤΟ προβλημα ειναι οτι οταν επιλεγω AHCI στο ΒΙΟS δεν μου βρισκεις καθολους τους δισκους. Οταν προσπαθω να κανω την εγκασταση και επιλεγω το αρχειο με τους drivers ahci για τη μητρικη μου δεν τους δεχεται και δεν βρισκει τους δισκους οποτε δεν μπορω να περασω τα windows με ahci επιλογη. Καμια ιδεα τι να κανω? Προσπαθω να περασω τα 8.1 Tην μητρική την είχα παλαιότερα και δεν είχα πρόβλημα με το AHCI , αλλά δεν θυμάμαι ποιο bios φορούσα. Κοίταξε μήπως με νεότερο bios δεν έχεις θέμα. Τέλος μετά την αλλαγή από ide σε AHCI κοίταξε τις επιλογές που έχεις για sata II ή sata III mode . Τέλος δες σε ποιες SATA θύρες έχεις τους SSD γιατί οι δυο πρώτες ή οι δυο τελευταίες ΔΕΝ είναι για εκκίνηση windows αλλά φαίνονται και λειτουργούν ΜΟΝΟ όταν έχεις είδη μπει στα win. Το ίδιο κουλό έκαναν και άλλες ASUS σαν την M3A79T DELUXE κ.λ.π. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Λοιπον, τωρα που κοιταξα στο προγραμμα της samsung λεει οτι ο δισκος δουλευει σαν Sata III και οτι το AHCI ειναι ενεργοποιημενο! Οταν μπαινο στο bios στους δισκους δεν εμφανιζει τιποτα. Αν το βαλω σε ide θα τους βγαλει κανονικα. Το pc ανοιγει κανονικα δεν εχω θεμα. Bios εχω την τελευταια εκδοση! Αυτα! Α και ο δισκος στο benchmark και παλι δεν δειχνει τα νουμερα που θα πρεπε! Ο δισκος με το λειτουργικο ειναι στη sata 1 και οι θυρες που λες που δεν παιζουν ειναι οι 5-6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα