pavloa Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Παιδιά έχω έναν εξωτερικό δίσκο και μέσα έχω κάποια αρχεία που δεν θέλω να δει κανένας..και επειδή τον δίσκο τον χρησιμοποιώ και για ταινίες και πηγαίνει απο pc σε pc, θέλω να κλειδώσω κάποιους φακέλους... Αλλά να παραμένουν κλειδωμένοι σε όπιο pc και αν βάλω τον δίσκο... Κατέβασα το TrueCrypt αλλά μου πετάει αυτό το μήνυμα..:
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Κατεβασε το απο εδω (εκδοση 7.1a και οχι την 7.2 η οποια ειναι και ητ ελευταια του, αλλα δεν εχει σαν στοχο την κρυπτογραφηση) και χρησιμοποιησε το.
accipio Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις το VeraCrypt που βασίζεται στο TrueCrypt.
pavloa Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Κατέβασα το TrueCrypt αλλά κάνει πολύ ώρα να κάνει κρυπτογράφηση...εγώ θέλω κάτι απλό ..να βάλω έναν κωδικό στον φάκελο και να μπορώ όποτε θέλω να το ξεκλειδώσω.
Moderators Gi0 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Κατέβασα το TrueCrypt αλλά κάνει πολύ ώρα να κάνει κρυπτογράφηση...εγώ θέλω κάτι απλό ..να βάλω έναν κωδικό στον φάκελο και να μπορώ όποτε θέλω να το ξεκλειδώσω. Η κρυπτογραφηση εξαρταται καθαρα απο τον χωρο που εχεις επιλεξει να κρυπτογραφησεις (aka ΜΒ/GB/TB) και απο τον τροπο κρυπτογραφησης, μια και μοναδικη φορα. Η αποκρυπτογραφηση (aka να "δεις" τον φακελο που θελεις) διαρκει οσο το "πληκτρολογω τον κωδικο μου και παταω enter".
MaxPayne Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 μπορεις να φτιαξεις bat με χρηση κωδικου που θα τον γραφεις εσυ καθε φορα που θες να ανοιξεις τα αρχεια cls @ECHO OFF title Folder Private if EXIST "HTG Locker" goto UNLOCK if NOT EXIST Private goto MDLOCKER :CONFIRM echo Are you sure you want to lock the folder(Y/N) set/p "cho=>" if %cho%==Y goto LOCK if %cho%==y goto LOCK if %cho%==n goto END if %cho%==N goto END echo Invalid choice. goto CONFIRM :LOCK ren Private "HTG Locker" attrib +h +s "HTG Locker" echo Folder locked goto End :UNLOCK echo Enter password to unlock folder set/p "pass=>" if NOT %pass%== malakas goto FAIL attrib -h -s "HTG Locker" ren "HTG Locker" Private echo Folder Unlocked successfully goto End :FAIL echo Invalid password goto end :MDLOCKER md Private echo Private created successfully goto End :Endστη περιπτωση μου ο κωδικος ειναι μαλακας και το ονομα φακελου privateγραψτο σε notepad και save .bat
pavloa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Θα το δοκιμάσω αυτό με το bat αν με βολέψει...εγώ θέλω να κλειδώσω έναν φάκελο και όχι όλο τον δίσκο..
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 εγώ θέλω να κλειδώσω έναν φάκελο και όχι όλο τον δίσκο.. Εαν αυτο παει για τη χρηση του TrueCrypt, δεν αφορα την κρυπογραφηση δισκων και μονο. Φτιαχνεις ενα container (πεστο φακελο) των 10MB (ή οποια αλλη χωρητικοτητα θελεις), πετας μεσα οτι θελεις να κλειδωσεις και στη συνεχεια το κλειδωνεις.
pavloa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 μμμ αυτό ακούγετε ωραίο... μπορείς να μου πεις τα βήματα για να το κάνω;;;;
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Καμιά βοήθεια για να το κάνω? Eψαξες και δεν βρηκες?
pavloa Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Eψαξες και δεν βρηκες? Ακολούθησα τα βήματα που λέει εδώ: http://www.pcworld.com/article/242612/how_to_use_truecrypt_to_encrypt_your_sensitive_documents.html δημιουργει ένα αρχέιο με κατάληξη .tc στον δίσκο ...και μόλις το ξεκλειδώνω μου εμφανίζει έναν εικονικό δίσκο...αν όμως διαγράψω αυτό το αρχείο τότε τα χάνω όλα...πως μπορώ να το κάνω να μην διαγράφετε ;;
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Ακολούθησα τα βήματα που λέει εδώ: http://www.pcworld.com/article/242612/how_to_use_truecrypt_to_encrypt_your_sensitive_documents.html δημιουργει ένα αρχέιο με κατάληξη .tc στον δίσκο ...και μόλις το ξεκλειδώνω μου εμφανίζει έναν εικονικό δίσκο...αν όμως διαγράψω αυτό το αρχείο τότε τα χάνω όλα...πως μπορώ να το κάνω να μην διαγράφετε ;; Δεν εξαρταται απο το προγραμμα αυτο, αλλά απο τα δικαιωματα του χρηστη που προσπαθει να το διαγραψει. Εαν δεν μπορεις να "παιξεις" με τα δικαιωματα του χρηστη, εναλλακτικα μπορεις να το κανεις κρυφο αρχειο, να το βαλεις μεσα σε φακελο που δεν μπορει να βρεθει ευκολα, και αλλα τετοια αντιστοιχα.
pavloa Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μάλιστα κατάλαβα....με τα δικαιώματα του χρηστη δεν γινετε να κάνω κάτι γιατί τον δίσκο θα τον μεταφέρω και σε άλλα pc... το hidden volume τι διαφορά έχει απο αυτό που έκανα ;; να το δοκιμάσω ;;
pavloa Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δοκίμασα καο το hidden volume αλλά δεν κατάλαβα τι κάνει...μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα