Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω έναν εξωτερικό δίσκο και μέσα έχω κάποια αρχεία που δεν θέλω να δει κανένας..και επειδή τον δίσκο τον χρησιμοποιώ και για ταινίες και πηγαίνει απο pc σε pc, θέλω να κλειδώσω κάποιους φακέλους...

Αλλά να παραμένουν κλειδωμένοι σε όπιο pc και αν βάλω τον δίσκο...

Κατέβασα το TrueCrypt αλλά μου πετάει αυτό το μήνυμα..:

post-278010-0-11174000-1432939567_thumb.png

Δημοσ.

Κατέβασα το TrueCrypt αλλά κάνει πολύ ώρα να κάνει κρυπτογράφηση...εγώ θέλω κάτι απλό ..να βάλω έναν κωδικό στον φάκελο και να μπορώ όποτε θέλω να το ξεκλειδώσω.

• Moderators
Δημοσ.

Κατέβασα το TrueCrypt αλλά κάνει πολύ ώρα να κάνει κρυπτογράφηση...εγώ θέλω κάτι απλό ..να βάλω έναν κωδικό στον φάκελο και να μπορώ όποτε θέλω να το ξεκλειδώσω.

Η κρυπτογραφηση εξαρταται καθαρα απο τον χωρο που εχεις επιλεξει να κρυπτογραφησεις (aka ΜΒ/GB/TB) και απο τον τροπο κρυπτογραφησης, μια  και μοναδικη φορα. Η αποκρυπτογραφηση (aka να "δεις" τον φακελο που θελεις) διαρκει οσο το "πληκτρολογω τον κωδικο μου και παταω enter".

Δημοσ.

μπορεις να φτιαξεις bat με χρηση κωδικου που θα τον γραφεις εσυ καθε φορα που θες να ανοιξεις τα αρχεια

cls
@ECHO OFF 
title Folder Private 
if EXIST "HTG Locker" goto UNLOCK 
if NOT EXIST Private goto MDLOCKER 
:CONFIRM 
echo Are you sure you want to lock the folder(Y/N) 
set/p "cho=>" 
if %cho%==Y goto LOCK 
if %cho%==y goto LOCK 
if %cho%==n goto END 
if %cho%==N goto END 
echo Invalid choice. 
goto CONFIRM 
:LOCK 
ren Private "HTG Locker" 
attrib +h +s "HTG Locker" 
echo Folder locked 
goto End 
:UNLOCK 
echo Enter password to unlock folder 
set/p "pass=>" 
if NOT %pass%== malakas goto FAIL 
attrib -h -s "HTG Locker" 
ren "HTG Locker" Private 
echo Folder Unlocked successfully 
goto End 
:FAIL 
echo Invalid password 
goto end 
:MDLOCKER 
md Private 
echo Private created successfully 
goto End 
:End

στη περιπτωση μου ο κωδικος ειναι μαλακας και το ονομα φακελου private
γραψτο σε notepad και save .bat
Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω αυτό με το bat αν με βολέψει...εγώ θέλω να κλειδώσω έναν φάκελο και όχι όλο τον δίσκο..

• Moderators
Δημοσ.

εγώ θέλω να κλειδώσω έναν φάκελο και όχι όλο τον δίσκο..

Εαν αυτο παει για τη χρηση του TrueCrypt, δεν αφορα την κρυπογραφηση δισκων και μονο.

Φτιαχνεις ενα container (πεστο φακελο) των 10MB (ή οποια αλλη χωρητικοτητα θελεις), πετας μεσα οτι θελεις να κλειδωσεις και στη συνεχεια το κλειδωνεις.

Δημοσ.

μμμ αυτό ακούγετε ωραίο... μπορείς να μου πεις τα βήματα για να το κάνω;;;; 

Δημοσ.

Eψαξες και δεν βρηκες?

Ακολούθησα τα βήματα που λέει εδώ:

http://www.pcworld.com/article/242612/how_to_use_truecrypt_to_encrypt_your_sensitive_documents.html

δημιουργει ένα αρχέιο με κατάληξη .tc στον δίσκο ...και μόλις το  ξεκλειδώνω μου εμφανίζει έναν εικονικό δίσκο...αν όμως διαγράψω αυτό το αρχείο τότε τα χάνω όλα...πως μπορώ να το κάνω να μην διαγράφετε ;;

• Moderators
Δημοσ.

Ακολούθησα τα βήματα που λέει εδώ:

http://www.pcworld.com/article/242612/how_to_use_truecrypt_to_encrypt_your_sensitive_documents.html

δημιουργει ένα αρχέιο με κατάληξη .tc στον δίσκο ...και μόλις το  ξεκλειδώνω μου εμφανίζει έναν εικονικό δίσκο...αν όμως διαγράψω αυτό το αρχείο τότε τα χάνω όλα...πως μπορώ να το κάνω να μην διαγράφετε ;;

Δεν εξαρταται απο το προγραμμα αυτο, αλλά απο τα δικαιωματα του χρηστη που προσπαθει να το διαγραψει. Εαν δεν μπορεις να "παιξεις" με τα δικαιωματα του χρηστη, εναλλακτικα μπορεις να το κανεις κρυφο αρχειο, να το βαλεις μεσα σε φακελο που δεν μπορει να βρεθει ευκολα, και αλλα τετοια αντιστοιχα.

Δημοσ.

Μάλιστα κατάλαβα....με τα δικαιώματα του χρηστη δεν γινετε να κάνω κάτι γιατί τον δίσκο θα τον μεταφέρω και σε άλλα pc...

το hidden volume τι διαφορά έχει απο αυτό που έκανα ;; να το δοκιμάσω ;;

Δημοσ.

Δοκίμασα καο το hidden volume αλλά δεν κατάλαβα τι κάνει...μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...