fysikos Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 ρε παιδιά τι νόημα έχουν αυτές οι συζητήσεις; όποιος δεν το κρίνει καλό απλά δεν το αγοράζει..όποιος το αγόρασε κάτι του άρεσε και το πήρε ή το πήρε για να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπο...με 45ε/κινητο τι περιμένουμε; εγώ προσωπικά το ήθελα για τους γονεις να τους περάσω το viber και κανενα whatsapp για να στέλνω καμια εικόνα από το εγγονάκι όταν είναι μακριά...τιποτα παραπάνω τπτ παρακάτω... 3
Moderators matrixxx Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 ραμ/μπαταρία/σαρ +δεύτερη κάμερα [cpu/gpu παρόμοια πανω-κάτω] Απλά εσύ κοιτας την primary cam όπου όντως υστερεί και κρίνεις απ' αυτό μάλλον. ram ανευ πρακτικης ουσιας αφου ποτε δεν εχω δει πρόβλημα με τα 512 σε win, είναι παντως θεωρητικα ενα σημειο υπεροχης. μπαταρια αν κανεις την φορτιση στις 11.5 μερες αντι για 11 δεν αλλαζει κατι. SAR ok καλυτερο το 435 - ουσιαστικο μπροστα καμερα vga, καλο (για οποιο θελει μονο skype - βιντεοκλησεις. Αλλιως δεν λογιζεται για "καμερα"). Τα πρακτικα/ουσιαστικα/πολύ σημαντικα "υπερ" του 520 Οθονη IPS Protection: Scratch-resistant glass (στο 435 δεν λεει τιποτα - δεν ξερω αν εχει) Λεπτοτερο 9.9 vs 11.7mm Ελαφρυτερο 124 vs 134gr Βασικη καμερα, 5MP, F2.4, εστιακο μηκος 28mm, αισθητήρας 1/4'' vs 2ΜP, F2.7, εστιακο μηκος 36mm, αισθητήρας 1/5'' Βιντεο 1280x720 (720p HD) (30 fps) vs (800x480 (WVGA) (30 fps)) εδώ αλλη μια συγκριση http://www.phonearena.com/phones/compare/Microsoft-Lumia-435,Nokia-Lumia-520/phones/9092%2C7745 Από εκει και περα συμφωνω με τον fysiko στο μισο της σκεψης του, η άλλη οψη είναι οτι εγω απλα ειδα μια "ανακριβεια" που βγηκε στο ασχετο ξαφνικα μεσα στην κουβεντα ("Είναι πολύ καλύτερο από το 520 άρα τη δουλειά του την κάνει πολύ περισσότερο από παραπάνω"), και θεωρησα σωστο οτι επρεπε να την "βελτιωσω" ώστε μην μπερδευτεί κανεις και παρει κατι πιθανότατα (κατ' εμε σιγουρα) χειροτερο ενώ δηλωθηκε "πολύ καλυτερο". 1
Pseudonumo Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 δεν είναι και καλύτερο πάντως, αφού για κάποιο χρήστη μπορει η πισω καμερα να μην τον νοιαζει να βγαζει καλες φωτο, απλως να υπάρχει, ενω θελει να χει μπροστα για βιντεοκλησεις κτλ.<br><br><br><br> επίσης το 10 γραμμαρια ελαφρυτερο δεν νμζω οτι λεει πολλα!<br><br><br> το IPS παλι κερδιζει ποντους, αν και στο microsoft θα βλεπεις.<br><br> Υπερεχει αρκετά και σε ραμ που σε λίγο καιρό μπορεί να χρειαστει. Δεν είναι ανάξιο λόγου.<br><br><br><br> Οπότε, πιστεύω η επιλογή είναι εντελώς υποκειμενική, αν θες καλύτερη πίσω κάμερα+οθόνη(?), η να χεις 2 κάμερες και πιθανόν μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο. 1
nickmanak Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μπηκε 1gb ram σε ολα τα νεα "φθηνα" lumia για να παρουν τα windows 10 στο μελλον. Οσα ειναι με 512 ram δεν θα παρουν την αναβαθμιση.
Gauss3 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 μπαταρια αν κανεις την φορτιση στις 11.5 μερες αντι για 11 δεν αλλαζει κατι. Τα πρακτικα/ουσιαστικα/πολύ σημαντικα "υπερ" του 520Ελαφρυτερο 124 vs 134gr ΟΚ τι 11.5 μέρες τι 11... αλλά σημαντικό υπέρ τα 10gr? Ας ζυγίσουμε και τη θήκη τους τότε... Και εμένα το 520 μου μοιάζει καλύτερο πάντως, αλλά νομίζω ότι αν ισχύει αυτό που λέει ο συμφορουμίτης nickmanak η υπόλοιπη συζήτηση είναι ανευ λόγου και αιτίας...
nickmanak Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-supported-phones
privateer Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μπηκε 1gb ram σε ολα τα νεα "φθηνα" lumia για να παρουν τα windows 10 στο μελλον. Οσα ειναι με 512 ram δεν θα παρουν την αναβαθμιση. Δεν ισχύει αυτό.
Moderators matrixxx Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-supported-phones Οπου βλέπουμε τα win 10 και για οσα είναι με 512. Από παλια εχει ανακοινωθεί ότι θα παρουν τα δεκαρια και το 520 και όλα. ΟΚ τι 11.5 μέρες τι 11... αλλά σημαντικό υπέρ τα 10gr? Είναι το μονο που σκοπιμα δε εχω με Bold. Κατ'εμε παρολα αυτά είναι σημαντικοτερο τα -10gr (8% ελαφρυτερο) αφου τα κουβαλας παντα, από το 11 ή 11.5 μερες μεταξυ των φορτισεων που είναι σαν να μην υπαρχει καμια διαφορα.
Razor_7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Με 50ε μην περιμενεις να παρεις κινητο με καμερα...απλα μονο και μονο που ειναι windows phone me 1gb ram την δουλεια του ρην κανει με το παραπανο... Είναι πολύ καλύτερο από το 520 άρα τη δουλειά του την κάνει πολύ περισσότερο από παραπάνω http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6942&idPhone2=5322 ram ανευ πρακτικης ουσιας αφου ποτε δεν εχω δει πρόβλημα με τα 512 σε win, είναι παντως θεωρητικα ενα σημειο υπεροχης. μπαταρια αν κανεις την φορτιση στις 11.5 μερες αντι για 11 δεν αλλαζει κατι. SAR ok καλυτερο το 435 - ουσιαστικο μπροστα καμερα vga, καλο (για οποιο θελει μονο skype - βιντεοκλησεις. Αλλιως δεν λογιζεται για "καμερα"). Τα πρακτικα/ουσιαστικα/πολύ σημαντικα "υπερ" του 520 Οθονη IPS Protection: Scratch-resistant glass (στο 435 δεν λεει τιποτα - δεν ξερω αν εχει) Λεπτοτερο 9.9 vs 11.7mm Ελαφρυτερο 124 vs 134gr Βασικη καμερα, 5MP, F2.4, εστιακο μηκος 28mm, αισθητήρας 1/4'' vs 2ΜP, F2.7, εστιακο μηκος 36mm, αισθητήρας 1/5'' Βιντεο 1280x720 (720p HD) (30 fps) vs (800x480 (WVGA) (30 fps)) εδώ αλλη μια συγκριση http://www.phonearena.com/phones/compare/Microsoft-Lumia-435,Nokia-Lumia-520/phones/9092%2C7745 Από εκει και περα συμφωνω με τον fysiko στο μισο της σκεψης του, η άλλη οψη είναι οτι εγω απλα ειδα μια "ανακριβεια" που βγηκε στο ασχετο ξαφνικα μεσα στην κουβεντα ("Είναι πολύ καλύτερο από το 520 άρα τη δουλειά του την κάνει πολύ περισσότερο από παραπάνω"), και θεωρησα σωστο οτι επρεπε να την "βελτιωσω" ώστε μην μπερδευτεί κανεις και παρει κατι πιθανότατα (κατ' εμε σιγουρα) χειροτερο ενώ δηλωθηκε "πολύ καλυτερο". Δεν ήταν ούτε "ανακρίβεια" ούτε "βγήκε στο άσχετο". Αναφέρθηκε ακριβώς από πάνω απ' το ποστ μου (ο geoserve) και απλά είπα ότι κάνει κάτι περισσότερο από "απλά τη δουλειά του" βάζοντας και σχετικό συγκριτικό λινκ,για το "ανακρίβεια" που είπες. Μάλιστα είναι προφανές ότι δεν αναφέρομαι στην κάμερα αλλά στο υπόλοιπο κομμάτι μιας και όπως σωστά ανέφερε ο ίδιος με 50ε δεν περιμενεις να παρεις κινητο με καμερα,οπότε ούτε για εστιακά μήκη ούτε για διαφράγματα ούτε για λοιπές λεπτομέρειες μίλησα εγώ. Επίσης αυτό εδώ "HSPA 42.2/5.76Mbps" να το βάλουμε στα υπερ στη σύγκριση ή τα 10gr μόνο?
Moderators matrixxx Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Που λεει ο georsev για το 520 και δεν το βλεπω τοσες ωρες; Εχω παει πριν ποσταρω 10-15 ποστς πισω αδικα, 520 δεν υπαρχει. Φυσικα ηταν ανακριβεια όταν λες ειναι πολύ καλυτερο, αφου από το λινκ δεν προκυπτει κατι τετοιο, αλλα μαλλον το αντιθετο. Ναι βαλε και το 42Mbps και πες μου και τι δικτυο εχεις να αλλαξω ώστε να δω 42Mbps.
Razor_7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Ναι βαλε και το 42Mbps και πες μου και τι δικτυο εχεις να αλλαξω ώστε να δω 42Mbps. That's the point of 10grams
Gauss3 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Που λεει ο georsev για το 520 και δεν το βλεπω τοσες ωρες; Εχω παει πριν ποσταρω 10-15 ποστς πισω αδικα, 520 δεν υπαρχει. Φυσικα ηταν ανακριβεια όταν λες ειναι πολύ καλυτερο, αφου από το λινκ δεν προκυπτει κατι τετοιο, αλλα μαλλον το αντιθετο. Ναι βαλε και το 42Mbps και πες μου και τι δικτυο εχεις να αλλαξω ώστε να δω 42Mbps. Πάντως εγω στο πανεπιστήμιο έβλεπα νούμερα πάνω απο 64 Μbps... Και όταν έκανα διδακτορικό περνούσα πάνω απο 10 ώρες την ημέρα εκεί οπότε πίστεψε με υπάρχουν κάποιοι λίγοι που έχει νόημα αυτό το νούμερο.
Moderators matrixxx Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Πάντως εγω στο πανεπιστήμιο έβλεπα νούμερα πάνω απο 64 Μbps... Και όταν έκανα διδακτορικό περνούσα πάνω απο 10 ώρες την ημέρα εκεί οπότε πίστεψε με υπάρχουν κάποιοι λίγοι που έχει νόημα αυτό το νούμερο. Δεν ηξερα ότι υπαρχουν δικτυα 3G εκτος voda-cote-wind. Ποιο πανεπιστημιο είναι αυτό που εχει δικο του;
Gauss3 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δεν ηξερα ότι υπαρχουν δικτυα 3G εκτος voda-cote-wind. Ποιο πανεπιστημιο είναι αυτό που εχει δικο του; Εντός εργαστηρίων σε περιορισμένη κλίμακα-έκταση βέβαια, υπάρχουν σε όλα τα πανεπιστήμια όπου υπάρχει τηλεποικοινωνιακός εξοπλισμός και προορίζεται για δοκιμές-πειράματα. Γενικά τα ταλαίπωρα Ελληνικά πανεπιστήμια έχουν και είχαν ταχύτητες όνειρο εδώ και χρόνια. Ακόμα θυμάμαι φίλο που βρέθηκε στο πανεπιστήμιο πριν 10+ χρόνια την αντίδραση του όταν έβλεπε ταινία=700MByte να κατεβαίνει απο το gamato με σταθερά 8Μb/s δηλαδή σε λιγότερο απο 2λεπτά... Βέβαια το πόσοι έχουν αυτές τις ταχύτητες είναι άλλοι ιστορία. Στην ουσία τώρα γιατί έχω γνωστό που νοιάζεται θα πάρουν και τα άλλα τα win10 αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα