ilias_97 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Ευχαριστώ φίλε θα κοιτάξω και αυτή τη σύνθεση. Αν πάω όμως στον 5820 πρέπει να πάρω και κάρτα μιας και δεν έχει ενσωματωμένη απ'ότι διάβασα οπότε φεύγει λίγο η τιμή..
Donalhioy Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 ο 6πυρινος cpu ειναι παρα πολυ καλος.. αλλα ας μην ξεχναμε οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ενσωματωμενα γραφικα.. οπως και η μητρικη.. οποτε στο επανω συστημα δεν μπορεις να κοτσαρεις οθονη... επισης ειναι υπερβολη.. ειναι μηχανημα για δουλεια απο επαγγελματιες.. παραπαει για ενα συστημα φοιτητη που θελει να κανει το κομματι του.. ενας ι7 4771 ειναι μια χαρα εφοσον ειναι και εντος budget.. βγαζεις την καρτα γραφικων και μενεις με τα ενσωματωμενα εστω για αρχη.. θα σου βγει 968... το τροφοδοτικο για να το παρεις στην τιμη που βλεπεις πρεπει να τους πεις τον κωδικο newsletter http://www.e-shop.gr/newsletter/mail-150515.html
johninio Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Στο σύστημα που του έφτιαξα πιο πάνω βγαίνει 1050 με καρτα Sent from my iPhone using Insomnia
ilias_97 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Λοιπόν παιδιά όπως το σκέφτομαι τώρα θα πάω στον i7-4790k (ή μήπως όχι κ; ), στο παραπάνω τροφοδοτικό, 16gb ram ddr4 (ή μήπως δε γίνεται να βάλω ddr4 και αυτόν τον cpu;). Για σκληρό - μαγνητικό δίσκο σε αυτούς που έχουν προταθεί όπως και στο κουτί (enthoo pro). Κάρτα γραφικών προς το παρών δε θα βάλω μιας και δεν είναι προτεραιότητα. Για μητρική θα κοιτάξω αυτές που μου προτείνατε και θα καταλήξω. Τέλος, μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε και μία (όσο το δυνατόν πιο) αθόρυβη ψύχτρα; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Στο σύστημα που του έφτιαξα πιο πάνω βγαίνει 1050 με καρταSent from my iPhone using Insomnia Φίλε δε ξέρω αλλά δε βλέπω κάρτα edit: Τώρα το κατάλαβα έλεγες την αρχική σου σύνθεση. Ε σε κάτι τέτοιο θα πάω απλά χωρίς κάρτα αρχικά μιας και δε μου χρειάζεται για να μειώσω και το κόστος... Επεξ/σία 31 Μαΐου 2015 από ilias_97
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 δεν μπορεις να βαλεις ddr4...δεν παιρνουν οι h97 μητρικες! https://www.skroutz.gr/s/4334627/Be-Quiet-Dark-Rock-Pro-3.htmlαυτη για ψυχτρα!εκτος αν βγαινεις εκτος budget
johninio Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Φιλε μου εγω παντως σε συστημα 1000 ε δεν θα εβαζα τροφοδοτικο κατω απο gold πιστοποιηση
ilias_97 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Ίσως να έχεις δίκιο και πάω σε αυτό που είχες προτείνει αρχικά (να φανταστώ τα 650watt ειναι αρκετά έτσι; ) Για την ψύχτρα δε θα τσιγκουνευτώ μιας και 3 χρόνια τώρα το καλοκαίρι βλέπω τεράστιες θερμοκρασίες στον cpu και συνέχεια φοβάμαι πως θα δημιουργηθούν πτοβλήματα πέρα απότι μου έχει σπάσει τα νεύρα ο θόρυβος. Οπότε θα πάω σε αυτή που λες αλέξανδρε ακόμα και αν ξεφύγω λίγο. Δεν ξέρω είμαι σε δίλλημα σχετικά με το τι θα κάνω... i7 5820-ddr4-ακριβότερη μητρική και gpu ή i7 4790-ddr3 χωρις gpu ; Αξίζει η διαφορά χρημάτων...;
Donalhioy Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Φιλε μου εγω παντως σε συστημα 1000 ε δεν θα εβαζα τροφοδοτικο κατω απο gold πιστοποιηση ειναι λαθος τοποθετηση.. αναλογα παντα το τροφοδοτικο.. και τις αναγκες η βασικη διαφορα ενως bronze ενως silver και ενως gold ειναι η αποδοτικοτητα.. οχι οτι δεν υπαρχει στην ποιοτητα αλλα οπως ειπα και πριν ειναι και θεμα χρησης, ποσες ωρες το λειτουργεις και τετοια συστηματα που τρεχουν 24/7 χρειαζονται ενα gold τουλαχιστον.. απλα gaming συστηματα με ενα bronze ειναι ιδανικο VFM για απλες εφαρμογες ενως all around pc με μετρια χρηση ενα απο τα απλα 80+ ειναι επισης μια χαρα.. Ίσως να έχεις δίκιο και πάω σε αυτό που είχες προτείνει αρχικά (να φανταστώ τα 650watt ειναι αρκετά έτσι; ) Για την ψύχτρα δε θα τσιγκουνευτώ μιας και 3 χρόνια τώρα το καλοκαίρι βλέπω τεράστιες θερμοκρασίες στον cpu και συνέχεια φοβάμαι πως θα δημιουργηθούν πτοβλήματα πέρα απότι μου έχει σπάσει τα νεύρα ο θόρυβος. Οπότε θα πάω σε αυτή που λες αλέξανδρε ακόμα και αν ξεφύγω λίγο. Δεν ξέρω είμαι σε δίλλημα σχετικά με το τι θα κάνω... i7 5820-ddr4-ακριβότερη μητρική και gpu ή i7 4790-ddr3 χωρις gpu ; Αξίζει η διαφορά χρημάτων...; 1) το συστημα χωρις gpu δεν ξερω αν καταφερει να ξεπερασει τα 150W αλλα ακομα και αν ειχες gpu και πιο συγκεκριμενα μια 960-970 και 550W ακομα θα εφταναν.. παρολα αυτα αν εχεις κολλησει με τα gold τοτε υπαρχουν φτηνοτερα.. https://www.skroutz.gr/s/4561594/Thermaltake-Paris-650W.html"οχι οτι το προτεινω αλλα οτι ειναι gold δεν σημαινει οτι ειναι και καλυτερο" αν θα προτεινα gold σιγουρα ενα απο τα τοπ στην λιστα θα ηταν το superflower ασχετα που ειναι full wired που με το ENTHOO PRO δεν θα εχεις κανενα θεμα.. 2) φυσικα και αξιζει η διαφορα χρηματων.......... αν εισαι επαγγελματιας... οπως αν εισαι επαγγελματιας φωτογραφος αξιζει μια καλη μηχανη των 1500 ευρο.. δουλεια θα κανεις ισως για πανω απο 5ετια βγαζοντας μοντελα κτλ.. αν ομως δεν εισαι να την κανεις τι? να βγαζεις selfie μαζι με τον παπου και τον κολλητο στο αμαξι? αν παλι εχεις την φωτογραφιση τοπιων κτλ για χομπι δεν θα πας στην 15000 καμερα.. αλλα στην 750.. "φανταζομαι καταλαβες το σκεπτικο" αν τωρα εισαι φοιτητης και απλα θελεις να δοκιμασεις να πειραματιστεις και ισως να ασχοληθεις ερασιτεχνικα για 2-3-4 χρονια o i7 ισως να θεωρειτε και υπερβολη.. αν παλι θελεις να πεταξεις λεφτα εχω καλυτερη προταση https://www.skroutz.gr/s/2259774/Cisco-Xeon-E7-4870.html μολις 5413,20 ευρο.. αυτος και αν κανει..!!! 1
ilias_97 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μόνο 10 πυρήνες; Τι να τον κάνω; Οκ κατάλαβα το σκεπτικό... παρόλα αυτά ο στόχος μου είναι να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον προγραμματισμό ή δίκτυα (δεν έχω αποφασίσει ακόμα) Οπότε λογικά πάω στην δεύτερη επιλογή (i7 4790) Ευχαριστώ για τις συμβουλές! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα