Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πανελλήνιες τέλος! Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα μιας και (πιστεύω πως) συγκέντρωσα τα απαραίτητα μόρια για να μπω σε όποια σχολή πληροφορικής θέλω (το ποιά είναι άλλη συζήτηση). Παρ'όλα αυτά ένα χρόνο τώρα δεν παρακολουθούσα απολύτως τίποτα σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο. Θέλω λοιπόν τα φώτα σας στην αγορά ενός νέου υπολογιστή!

Ακολουθεί η φόρμα αγοράς:

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 900 - 1000 €

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι :  Προγραμματισμός - Γενική χρήση

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Σε συνδυασμό και με τη σχολή στην οποία θα περάσω θα ήθελα να ασχοληθώ αρκετά με τον προγραμματισμό. Ένας άλλος τομέας που με ενδιαφέρει είναι τα δίκτυα ( ειδικότερα το penetration testing -μην παρεξηγηθώ δεν το ξέρω απλά με ενδιαφέρει-).Συνεπώς θα φτιάξω κάποιο εικονικό εργαστήριο με 2-3 λειτουργικά για να πειραματίζομαι με επιθέσεις. Γενικά, θα ήθελα να μπορώ να ασχοληθώ με οτιδήποτε τρελό μου έρθει στο κεφάλι με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?

Να μην συμπεριληφθεί. Έχω είδη μία lg fhd 23''. Ισως αγοράσω άλλη μία (σύστημα με 2 οθόνες δηλαδή) αλλά εκτός αυτού του budget.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Προτιμώ η αγορά να γίνει από ένα κατάστημα για ευκολία. Παρ'όλα αυτά αν η διαφορά τιμής ξεπερνά τα 50€ δεν έχω πρόβλημα στην αγορά από διαφορετικά καταστήματα.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το συναρμολογήσω εγώ.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού 

Δε θα γίνει sli/crossfire. (για αναβαθμίσεις hardware δείτε πιο κάτω)

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

Μικρό - μεσαίο. Ίσα - ίσα να ασχοληθώ και με αυτό μιας και ποτέ δεν το έχω επιχειρήσει! (όχι κάτι το τρελό δηλαδή) (η ψύχτρα θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη)

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

Όχι

Όσον αφορά τη κάρτα γραφικών πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή για παιχνίδια. Σίγουρα δεν αποκλείω τελείως αυτά απλά δεν τρελαίνομαι να έχω τα μεγαλύτερα fps και να παίζω τα τελευταία παιχνίδια. Συνεπώς, μία κάρτα μεσαίας ή και χαμηλής κατηγορίας πιστεύω θα με κάλυπτε.

Από το γυμνάσιο είμαι με amd. Θέλω μία αλλαγή (αν ενδείκνυται δηλαδή). Άρα, κοιτάω περισσότερο για intel επεξεργαστή.

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις...

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δώσω 1000-1500 € για κάτι το απίστευτο και σε 1-2 χρόνια να είναι mid range. Το ζητούμενο ,δηλαδή, είναι όχι να δώσω πολλά χρήματα για να πάρω το καλύτερο αλλά το σύστημα μου να έχει υψηλή αναβαθμισιμότητα έτσι ώστε να μην μένω πολύ πίσω στις εξελίξεις χωρίς να δίνω τεράστια ποσά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις προτάσεις σας! :)

Δημοσ.

Πανελλήνιες τέλος! Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα μιας και (πιστεύω πως) συγκέντρωσα τα απαραίτητα μόρια για να μπω σε όποια σχολή πληροφορικής θέλω (το ποιά είναι άλλη συζήτηση). Παρ'όλα αυτά ένα χρόνο τώρα δεν παρακολουθούσα απολύτως τίποτα σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο. Θέλω λοιπόν τα φώτα σας στην αγορά ενός νέου υπολογιστή!

Ακολουθεί η φόρμα αγοράς:

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 900 - 1000 €

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι :  Προγραμματισμός - Γενική χρήση

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Σε συνδυασμό και με τη σχολή στην οποία θα περάσω θα ήθελα να ασχοληθώ αρκετά με τον προγραμματισμό. Ένας άλλος τομέας που με ενδιαφέρει είναι τα δίκτυα ( ειδικότερα το penetration testing -μην παρεξηγηθώ δεν το ξέρω απλά με ενδιαφέρει-).Συνεπώς θα φτιάξω κάποιο εικονικό εργαστήριο με 2-3 λειτουργικά για να πειραματίζομαι με επιθέσεις. Γενικά, θα ήθελα να μπορώ να ασχοληθώ με οτιδήποτε τρελό μου έρθει στο κεφάλι με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?

Να μην συμπεριληφθεί. Έχω είδη μία lg fhd 23''. Ισως αγοράσω άλλη μία (σύστημα με 2 οθόνες δηλαδή) αλλά εκτός αυτού του budget.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Προτιμώ η αγορά να γίνει από ένα κατάστημα για ευκολία. Παρ'όλα αυτά αν η διαφορά τιμής ξεπερνά τα 50€ δεν έχω πρόβλημα στην αγορά από διαφορετικά καταστήματα.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το συναρμολογήσω εγώ.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού 

Δε θα γίνει sli/crossfire. (για αναβαθμίσεις hardware δείτε πιο κάτω)

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

Μικρό - μεσαίο. Ίσα - ίσα να ασχοληθώ και με αυτό μιας και ποτέ δεν το έχω επιχειρήσει! (όχι κάτι το τρελό δηλαδή) (η ψύχτρα θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη)

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

Όχι

Όσον αφορά τη κάρτα γραφικών πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή για παιχνίδια. Σίγουρα δεν αποκλείω τελείως αυτά απλά δεν τρελαίνομαι να έχω τα μεγαλύτερα fps και να παίζω τα τελευταία παιχνίδια. Συνεπώς, μία κάρτα μεσαίας ή και χαμηλής κατηγορίας πιστεύω θα με κάλυπτε.

Από το γυμνάσιο είμαι με amd. Θέλω μία αλλαγή (αν ενδείκνυται δηλαδή). Άρα, κοιτάω περισσότερο για intel επεξεργαστή.

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις...

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δώσω 1000-1500 € για κάτι το απίστευτο και σε 1-2 χρόνια να είναι mid range. Το ζητούμενο ,δηλαδή, είναι όχι να δώσω πολλά χρήματα για να πάρω το καλύτερο αλλά το σύστημα μου να έχει υψηλή αναβαθμισιμότητα έτσι ώστε να μην μένω πολύ πίσω στις εξελίξεις χωρίς να δίνω τεράστια ποσά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις προτάσεις σας! :)

Παλικάρι ξέχασε τον όρο υψηλή αναβαθμισιμότητα.

Η αναβάθμιση (σε βάθος χρόνου) σε ένα υπολογιστή συνήθως αφορά καινούργια τεχνολογία π.χ καινούργιο socket

παρά αναβάθμιση εξαρτήματος.Δηλαδή αν σήμερα πας σε 1151 μετά από τρια χρόνια π.χ. δεν θα σε συμφέρει να

αναβαθμίσεις τον επεξεργαστή του 1151 αλλά θα πας σε καινούργιο socket

οπότε υπό αυτή την λογική ισχύει ο εξής απλός κανόνας

Ή ρίχνεις ευρώ και αποκτάς μηχάνημα που μπορεί να δουλέψει στις τεχνολογικές απαιτήσεις του αύριο

ή δεν ρίχνεις ευρώ και δουλεύεις στις τεχνολογικές απαιτήσεις του σήμερα.

Αλλά αν δεν ρίξεις πολλά ευρώ και έρθει το αύριο,τότε αναγκαστικά πας για αγορά καινούργιου μηχανήματος.

Για τις τεχνολογικές απαιτήσεις του μεθαύριο είναι σίγουρο πως θα χρειαστείς καινούργιο pc είτε έχεις ρίξει σήμερα

πολλά ευρώ είτε όχι.

Εν κατακλείδι,όσο πιο πολλά ευρώ τόσο περισσότερος χρόνος αντοχής στις τεχνολογικές απαιτήσεις

• Like 1
Δημοσ.

Χμ... Οκ το κρατάω αυτό που λες και θα το κοιτάξω.. Είχα άλλη κατάσταση στο μυαλό μου (πιθανόν κάνω λάθος).

Δηλαδή πιστεύεις ότι με 950 € περίπου δεν χτίζω ένα σύστημα "του αύριο"; 

Εσύ έχεις κάποια πρόταση για εξαρτήματα;

Δημοσ.

συστημα του αυριο αν εννοεις ddr4 απο λιγο που προσπαθησα να σου φτιαξω κανα build δεν βγαινει γτ ενας i7 5820 κανει 420 ευρο και η μητρικη αλλα 250!αρα θα πρεπει να αναιβεις στα 1300 ευρο για να το φτιαξεις!εκτος αν δεν βαλεις καθολου καρτα γραφικων προς το παρων.Με 1000 ευρο κοντα ομως νμζ βγαινει ενας ξεκλειδωτος i7 με την καταλληλη μητρικη αν και για το OC που λες σε τετοιο συστημα τοσων λεφτων εγω δεν θα το ρισκαρα να το κλοκαρο...οποτε περιμενω την αποφαση σου για να δω τι μπορω να σου φτιαξω!

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση το oc είναι δευτερεύον και μπορώ να πειραματιστώ με τον υπολογιστή που έχω τώρα μέσα στο καλοκαίρι.

Φυσικά και μπορώ χωρίς κάρτα στην αρχή μιας και όπως είπα δεν καίγομαι για παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ περισσότερο τις κονσόλες σε αυτόν το τομέα..οπότε τη θυσιάζουμε για έναν επεξεργαστή με καλύτερες επιδόσεις. Αρκεί βέβαια να μην υπάρξει πρόβλημα που δεν νομίζω (μιας και πολύ πιθανόν να έχω 2 οθόνες στο σύστημα).

Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Δημοσ.

Ο όρος "αύριο" είναι υποκειμενικός.Κάθε χρήστης ορίζει με βάση τις ανάγκες του τον όρο "αυριο".

Π.χ κατά την αποψή μου το 1080 θεωρείται ως σήμερα,το 4Κ ως αύριο και το 8Κ ως μεθαύριο.

Κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί το 1080 ως χτες,το 4Κ ως σήμερα και το 8Κ ως αύριο.

Επιπλέον,καποιος μπορεί να θεωρεί οτι τα 4gb σε μια κάρτα γραφικών είναι το σήμερα και οτι για το αύριο τα 4gb θα είναι ξεπερασμένα

Συνεπώς,όλες οι απόψεις που θα ειπωθούν για το συγκεκριμένο θέμα είναι άκρως υποκειμενικές.

Κατα την δική μου (υποκειμενική) άποψη με 1000 ευρώ χτίζεις ένα σύστημα του σήμερα.
Για σύστημα του αύριο πρέπει να έχεις στο τσεπάκι σου τουλάχιστον δυο χιλιαρικακια.

Μόνο η cpu μαζί με την ψύκτρα και η gpu στο ξετινάζουν για την πλάκα το χιλιάρικο

Δημοσ.

Μιας και λοιπόν το budget δε φτάνει εκεί θα αρκεστώ σε ένα καλό σύστημα του "σήμερα" -με τα δικά σου κριτήρια-.

Δημοσ.

Μιας και λοιπόν το budget δε φτάνει εκεί θα αρκεστώ σε ένα καλό σύστημα του "σήμερα" -με τα δικά σου κριτήρια-.

Σαν τελευταια συμβουλή θα σου πω το εξής.

1.Το case δεν ξεπερνιέται τεχνολογικά.Επενδύεις σε ένα άψογο κουτί και  το έχεις μια ολόκληρη ζωη.

2.Το Α και το Ω σε έναν υπολογιστή είναι η σωστή τροφοδοσία- σωστή ψύξη

Καλή αγορά!

• Like 1
Δημοσ.

Αν πας σε ιντελ θα δωσεις ΠΑΡΑ πολλα λεφτα για o.c που δεν θα κανεις.. τι θα πει λιγο? θα δωσεις κοντα στα 200 ευρο παραπανω για λιγο?

με  1000 κανεις ενα συστημα με Ι5 και 970 μαζι 16αρα ραμ

ή αφου το θελεις για προγραμματισμο κτλ κτλ.. ενα συστημα με ι7 και Η97 μαμα..

εναλλακτικα πας σε AMD που με αυτο το budget δεν το προτεινω

ΥΓ

"οτι ειπε ο απο επανω.. σου προτεινω full tower" ακουγονται μονο καλα λογια για το ENTHOO PRO

Δημοσ.

Είπα πως το oc δεν είναι απαραίτητο και πως για το λίγο που θέλω θα το κάνω με τον υπολογιστή που έχω τώρα. Οπότε όχι oc στο νέο υπολογιστή αφού η διαφορά τιμής είναι εξωφρενική όπως λες. Γιατί όμως να αγοράσω την 970 αφού όπως είπα τα παιχνίδια με ενδιαφέρουν ελάχιστα; Καλύτερα να ρίξω τα χρήματα σε ένα καλύτερο επεξεργαστή (ή κουτί ή τροφοδοτικό κλπ).

Όσον αφορά το κουτί πέρα από κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει πιστεύω είναι και λίγο υποκειμενικό το θέμα (χωρίς να το υποβαθμίζω σε καμία περίπτωση)..θα κοιτάξω και αυτό που προτείνεις πάντως.

Σαν τελευταια συμβουλή θα σου πω το εξής.

1.Το case δεν ξεπερνιέται τεχνολογικά.Επενδύεις σε ένα άψογο κουτί και  το έχεις μια ολόκληρη ζωη.
2.Το Α και το Ω σε έναν υπολογιστή είναι η σωστή τροφοδοσία- σωστή ψύξη

Καλή αγορά!

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

PER.812241.jpg PER.812241

CASE PHANTEKS ENTHOO PRO BLACK

product_wishlist_small.jpg
106.04 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 106.04 € basket_delete.png PER.811694.jpg PER.811694

PSU COOLERMASTER G750M GM SERIES 750W MODULAR 80+ BRONZE (RS750-AMAAB1-EU)

80.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 80.90 € basket_delete.png PER.558463.jpg PER.558463

CPU INTEL CORE I5-4690 3.50GHZ LGA1150 - BOX

243.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 243.90 € basket_delete.png PER.523198.jpg PER.523198

ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS H97-PLUS RETAIL

105.29 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 105.29 € basket_delete.png PER.552873.jpg PER.552873

RAM KINGSTON HX316C9SRK2/16 16GB (2X8GB) 1600MHZ DDR3 XMP HYPERX SAVAGE

125.99 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 125.99 € basket_delete.png PER.306098.jpg PER.306098

SSD SAMSUNG MZ-75E250B/EU 850 EVO SERIES 250GB 2.5'' SATA3

124.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 124.90 € basket_delete.png PER.301911.jpg PER.301911

HDD SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3

55.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 55.90 € basket_delete.png PER.321046.jpg PER.321046

SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK

14.99 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 14.99 € basket_delete.png PER.513638.jpg PER.513638

VGA ASUS R9 270X R9270X-DC2T-2GD5 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL

182.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 182.90 € basket_delete.png Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 1040.81 € basket_delete.png

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις!

@Donalhioy

Μήπως είναι καλύτερο να πάω στον i7 4790 που προτείνει και το παιδί από πάνω και να κόψουμε από την κάρτα γραφικών; (αφού αυτός έχει ενσωματωμένη κάρτα θα μπορούσα για αρχή να μην πάρω και καθόλου).

Ακόμα υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ ddr3-4 ή δεν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα;

Δημοσ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...