teo20net Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Χαιρετώ το forum, έχω το Notebook του τίτλου εδώ και 2-3 μέρες και ενδιαφέρομαι για αλλαγή Ram και προσθήκη SSD δίσκου. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής: Επεξεργαστής (CPU) Κατασκευαστής Intel Οικογένεια Celeron Dual Core Μοντέλο N2840 Συχνότητα 2,16 GHzΟθόνη Τύπος LED LCD Διαγώνιος 14 " Ανάλυση 1366x768Μνήμη (RAM) Χωρητικότητα Μνήμης 2 GB Τύπος DDR3Κάρτα Γραφικών Κατασκευαστής Intel Μοντέλο HD Graphics Shared Μνήμη ΝαιΣκληρός Δίσκος Τύπος HDD Χωρητικότητα 500 GBΜέσα Ανάγνωσης Card Reader ΝαιΣυνδεσιμότητα Συνδέσεις Bluetooth, Ethernet, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, Wi-FiΓενικά Χαρακτηριστικά Βάρος 1,96 kgr Τύπος Notebook Για την RAM στο Cpuz έχω τα παρακάτω: Και ώς προς το χώρο που έχω για να μπει ο SSD, είναι ο χώρος στο πλάι όπου μπαίνει το οπτικό μέσο. Στο σημείο αυτό υπάρχει κάποιο καπάκι μιας και το notebook δεν διαθέτει CD-DVD εξαρχής. Για RAM νομίζω ότι 4Gb είναι αρκετά οπότε λέω να πάω σε αυτήν: http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmv4gx3m1c1600c11-4gb-ddr3l-1600mhz-p-PER.549707 Νομίζω ότι είναι συμβατή αλλά δεν είμαι σίγουρος. Για SSD θα ήθελα τις γνώμες σας γιατί είναι ο πρώτος που θα αποκτήσω και δεν γνωρίζω ακριβώς ούτε τις διαστάσεις ούτε τι χαρακτηριστικα να προσέξω. Έναν 120άρι χρειάζομαι να μου προτείνεται μιας και δεν θα χρειαστώ παραπάνω.
SPANK Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 4gb δεν νομίζω οτι παίρνει η αλλιώς οπου και να έψαξα 2gb λεει οχι παραπάνω καμιά φορά ομως μπορείς να βάλεις και παραπάνω και ας μην το γράφει , οσο για ssd δές αυτον http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=42591&cat=6&sub=318&pmanuf=12&sort=3&step=undefined
teo20net Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Σαν χαρακτηριστικά (volt, συχνότητες κλπ) ωστόσο η Ram που παρέθεσα είναι συμβατή; Για τον SSD σ'ευχαριστώ, αυτόν είχα κατα νού αλλά απο άλλο κατάστημα μιας και έχω προσωπική μέτρια εμπειρία απο το συγκεκριμένο. Θα χρειαστεί θήκη, καλώδια ή κάτι άλλο για να τον περάσω;
SPANK Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Ναι μια χαρά συμβατή ειναι καλώδια δεν θα χρειαστείς ή κατι αλλο βγάζεις τον εναν βάζεις τον αλλον , κουμπωτοί ειναι οι δίσκοι στα laptops δεν έχουν καλώδια οπως στα desktop
teo20net Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Ναι μια χαρά συμβατή ειναι καλώδια δεν θα χρειαστείς ή κατι αλλο βγάζεις τον εναν βάζεις τον αλλον , κουμπωτοί ειναι οι δίσκοι στα laptops δεν έχουν καλώδια οπως στα desktop Σκεφτόμουν να τον βάλω στη θέση του CD-DVD και να τον έχω ταυτόχρονα με τον ήδη υπάρχων HDD. Δεν έχω ανοίξει να δω ακόμη τι παίζει μέσα αλλά πιστεύω ότι θα έχει χώρο.
SPANK Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Ναι αλλα καλύτερα να βάλεις τον ssd στην θέση του δίσκου που ειναι τώρα και τον αλλο στο hdd candy γιατι δεν ξέρω αν θα έχεις τις ίδιες ταχύτητες 1
GiOrGoSk21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Σκεφτόμουν να τον βάλω στη θέση του CD-DVD και να τον έχω ταυτόχρονα με τον ήδη υπάρχων HDD. Δεν έχω ανοίξει να δω ακόμη τι παίζει μέσα αλλά πιστεύω ότι θα έχει χώρο. Αυτό μη το δένεις και κόμπο, γιατί πρόσφατα το συζητούσα σε παραδιπλανό topic και μου έλεγαν ότι παίζει να μη δέχεται τίποτα. Βασικά το θέμα δεν είναι μόνο να χωράει, αλλά να το δέχεται και η μητρική, να έχει δηλαδή υποδοχή. Αμα το βρεις κάπου γραμμένο, έχει καλώς. Διαφορετικά, μόνο με άνοιγμα του netbook θα βγάλεις άκρη. Από 'κει και πέρα... Κι επειδή το είχε πάρει το μάτι μου κι αλλού πιο παλιά αλλά δεν θυμάμαι τι και πως. Όσον αφορά την παραπάνω από 2GB RAM. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ να μην δεχεται παραπάνω από 2GB RAM είναι να μην το "επιτρέπει" για κάποιον -περίεργο(; )- λόγο η μητρική. Γιατί από τον CPU, απ' ό,τι βλέπω εδώ, έχει το ok (εκτός αν χάνω κάτι άλλο). @teo20net Ψηφιακή Αλληλεγγύη ε;
teo20net Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Ναι, ψηφιακή αλληλεγγύη. Δεν το χρειαζόμουν αλλά λέω να το κρατήσω μόνο και μόνο για το λόγο ότι η μπαταρία του κρατάει ώωωωωωρες και τώρα το καλοκαίρι θα βολέψει. Έλεγα να πάρω αυτά που χρειάζομαι και να το ανοίξω μια και καλή αλλά απο ότι καταλαβαίνω πρέπει να το ανοίξω να δω τι παίζει μέσα πρώτα.
teo20net Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Μια επισήμανση...χθές ήμουν έτοιμος να κάνω αγορά και κόλλησα. DDR3 SDRAM φοράει το εργαλείο ή SO DIM DDR3? Είναι να πάρω αυτή http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmv4gx3m1c1600c11-4gb-ddr3l-1600mhz-p-PER.549707 αλλά μην την πάρω και μου μείνει στο ράφι.
teo20net Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Απο το ψάξιμο που έκανα, διάβασα DDR3 SDRAM ότι παίρνει. Και η Corsair που παρέθεσα παραπάνω είναι τέτοια (όχι SO Dimm) για την οποία με επιβεβαίωσες ότι είναι συμβατή. Τελικά...τι γίνεται;
SPANK Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Έχεις δίκιο με μπέρδεψε γιατι έλεγε DDR3L και δεν έγραφε καθόλου specs στο eshop , αυτη ειναι sodimm http://www.e-shop.gr/ram-kingston-kvr16ls11-4-4gb-so-dimm-ddr3-1600mhz-value-ram-p-PER.552754
teo20net Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Θα χρειαστεί να το ανοίξω να σιγουρευτώ λοιπόν. Ξέρω ότι τα laptop φοράνε so dimm αλλά όπου κι αν κοίταξα specs, γράφουνε SDRAM DDR3 παντού. Πάλι καλά που δεν βιάστηκα να την αγοράσω γιατί τώρα θα ήμουν με ανοιχτό pc και άκυρη ram.
SPANK Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Άνοιξέ το ναι δεν ξέρω πάντως κανενα laptop να φοράει κανονική ram 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα