Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum,

έχω το Notebook του τίτλου εδώ και 2-3 μέρες και ενδιαφέρομαι για αλλαγή Ram και προσθήκη SSD δίσκου.

Τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

Επεξεργαστής (CPU) Κατασκευαστής Intel Οικογένεια Celeron Dual Core Μοντέλο N2840 Συχνότητα 2,16 GHz
Οθόνη Τύπος LED LCD Διαγώνιος 14 " Ανάλυση 1366x768
Μνήμη (RAM) Χωρητικότητα Μνήμης 2 GB Τύπος DDR3
Κάρτα Γραφικών Κατασκευαστής Intel Μοντέλο HD Graphics Shared Μνήμη Ναι
Σκληρός Δίσκος Τύπος HDD Χωρητικότητα 500 GB
Μέσα Ανάγνωσης Card Reader Ναι
Συνδεσιμότητα Συνδέσεις Bluetooth, Ethernet, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, Wi-Fi
Γενικά Χαρακτηριστικά Βάρος 1,96 kgr Τύπος Notebook

Για την RAM στο Cpuz έχω τα παρακάτω:

image.jpg

Και ώς προς το χώρο που έχω για να μπει ο SSD, είναι ο χώρος στο πλάι όπου μπαίνει το οπτικό μέσο. Στο σημείο αυτό υπάρχει κάποιο καπάκι μιας και το notebook δεν διαθέτει CD-DVD εξαρχής.

20150416125714_6e9f2d21.jpeg

Για RAM νομίζω ότι 4Gb είναι αρκετά οπότε λέω να πάω σε αυτήν:

http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmv4gx3m1c1600c11-4gb-ddr3l-1600mhz-p-PER.549707

Νομίζω ότι είναι συμβατή αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Για SSD θα ήθελα τις γνώμες σας γιατί είναι ο πρώτος που θα αποκτήσω και δεν γνωρίζω ακριβώς ούτε τις διαστάσεις ούτε τι χαρακτηριστικα να προσέξω. Έναν 120άρι χρειάζομαι να μου προτείνεται μιας και δεν θα χρειαστώ παραπάνω.

Δημοσ.

4gb δεν νομίζω οτι παίρνει η αλλιώς οπου και να έψαξα 2gb λεει οχι παραπάνω καμιά φορά ομως μπορείς να βάλεις και παραπάνω και ας μην το γράφει , οσο για ssd δές αυτον http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=42591&cat=6&sub=318&pmanuf=12&sort=3&step=undefined

Δημοσ.

Σαν χαρακτηριστικά (volt, συχνότητες κλπ) ωστόσο η Ram που παρέθεσα είναι συμβατή;

Για τον SSD σ'ευχαριστώ, αυτόν είχα κατα νού αλλά απο άλλο κατάστημα μιας και έχω προσωπική μέτρια εμπειρία απο το συγκεκριμένο.

Θα χρειαστεί θήκη, καλώδια ή κάτι άλλο για να τον περάσω;

Δημοσ.

Ναι μια χαρά συμβατή ειναι καλώδια δεν θα χρειαστείς ή κατι αλλο βγάζεις τον εναν βάζεις τον αλλον , κουμπωτοί ειναι οι δίσκοι στα laptops δεν έχουν καλώδια οπως στα desktop

Δημοσ.

Ναι μια χαρά συμβατή ειναι καλώδια δεν θα χρειαστείς ή κατι αλλο βγάζεις τον εναν βάζεις τον αλλον , κουμπωτοί ειναι οι δίσκοι στα laptops δεν έχουν καλώδια οπως στα desktop

Σκεφτόμουν να τον βάλω στη θέση του CD-DVD και να τον έχω ταυτόχρονα με τον ήδη υπάρχων HDD. Δεν έχω ανοίξει να δω ακόμη τι παίζει μέσα αλλά πιστεύω ότι θα έχει χώρο.

Δημοσ.

Ναι αλλα καλύτερα να βάλεις τον ssd στην θέση του δίσκου που ειναι τώρα και τον αλλο στο hdd candy γιατι δεν ξέρω αν θα έχεις τις ίδιες ταχύτητες

• Like 1
Δημοσ.

Σκεφτόμουν να τον βάλω στη θέση του CD-DVD και να τον έχω ταυτόχρονα με τον ήδη υπάρχων HDD. Δεν έχω ανοίξει να δω ακόμη τι παίζει μέσα αλλά πιστεύω ότι θα έχει χώρο.

Αυτό μη το δένεις και κόμπο, γιατί πρόσφατα το συζητούσα σε παραδιπλανό topic και μου έλεγαν ότι παίζει να μη δέχεται τίποτα.

Βασικά το θέμα δεν είναι μόνο να χωράει, αλλά να το δέχεται και η μητρική, να έχει δηλαδή υποδοχή. Αμα το βρεις κάπου γραμμένο, έχει καλώς. Διαφορετικά, μόνο με άνοιγμα του netbook θα βγάλεις άκρη.

Από 'κει και πέρα... Κι επειδή το είχε πάρει το μάτι μου κι αλλού πιο παλιά αλλά δεν θυμάμαι τι και πως. Όσον αφορά την παραπάνω από 2GB RAM. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ να μην δεχεται παραπάνω από 2GB RAM είναι να μην το "επιτρέπει" για κάποιον -περίεργο(; )- λόγο η μητρική. Γιατί από τον CPU, απ' ό,τι βλέπω εδώ, έχει το ok (εκτός αν χάνω κάτι άλλο).

@teo20net Ψηφιακή Αλληλεγγύη ε;

Δημοσ.

Ναι, ψηφιακή αλληλεγγύη. Δεν το χρειαζόμουν αλλά λέω να το κρατήσω μόνο και μόνο για το λόγο ότι η μπαταρία του κρατάει ώωωωωωρες και τώρα το καλοκαίρι θα βολέψει.

Έλεγα να πάρω αυτά που χρειάζομαι και να το ανοίξω μια και καλή αλλά απο ότι καταλαβαίνω πρέπει να το ανοίξω να δω τι παίζει μέσα πρώτα.

Δημοσ.

Απο το ψάξιμο που έκανα, διάβασα DDR3 SDRAM ότι παίρνει. Και η Corsair που παρέθεσα παραπάνω είναι τέτοια (όχι SO Dimm) για την οποία με επιβεβαίωσες ότι είναι συμβατή. Τελικά...τι γίνεται;

Δημοσ.

Θα χρειαστεί να το ανοίξω να σιγουρευτώ λοιπόν. Ξέρω ότι τα laptop φοράνε so dimm αλλά όπου κι αν κοίταξα specs, γράφουνε SDRAM DDR3 παντού.

Πάλι καλά που δεν βιάστηκα να την αγοράσω γιατί τώρα θα ήμουν με ανοιχτό pc και άκυρη ram.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...