Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος πλατφόρμας X58 με έναν i7 980x.

Θα ήθελα τη γνώμη σας παιδιά εαν αξίζει αυτή τη στιγμή να κάνω μετάβαση σε νέα πλατφόρμα και να δώσω κάτι παραπάνω για X99 με έναν i7 5930K ή να προτιμήσω κάτι με λιγότερα χρήματα όπως z97 με i7 4790K.

Χρησιμοποιώ το PC μου αποκλειστικά για gaming και τίποτα άλλο.

Απ' ότι καταλαβαίνω η κύρια διαφορά μεταξύ z97 και x99 είναι η υποστήριξη DDR4 μνήμης. Υπάρχει όμως σημαντική διαφορά μεταξύ DDR3 και DDR4 σε πραγματικές συνθήκες παιχνιδιών?

Από gpu αυτή τη στιγμή έχω 780ti αλλά σκεφτόμουν να αλλάξω σε 980ti. Αναρωτιέμαι όμως μήπως θα ήταν καλύτερα να μείνω με αυτή τη gpu προς το παρόν και να αναβαθμίσω το υπόλοιπο σύστημα όπως αναφέρω πιο πάνω για να μην έχω κάποιο bottleneck μελλοντικά από θέμα cpu. Ποια είναι η γνώμη σας?

Τα τελευταια χρονια απο i7 3770(τοτε ηταν ο αντιστοιχο i7 3930k)μεχρι και σημερα,οι 4πυρηνοι I7 παραμενουν οι καλυτερες αγορες για παιχνιδια απο πλευρας i7 σε σχεση με τους ακρυβοτερους επεξεργαστες. 

Για μενα προσωπικα δωσε τον επεξεργαστη και μητρικη που εχεις και πηγαινε σε ενα i5. Αν ειδικα δεν εισαι και τυπος του Oc τοτε πηγαινε ειτε σε κλειδωμενο i5(οπου γλυτωνεις και πολλα φραγκα)ειτε σε i7 4790(ειτε i7 4790k αν και πολλα τα φραγκα για τις Stock διαφορες μεταξυ 4790κ και i5 4690).

Ψυκτρες κανουν την δουλεια τους για κλειδωμενους επεξεργαστες και φθηνοτερες των 30ευρω πχ CM Evo,Themis κλπ.

Ειναι κριμα να εχεις τοσο καλη καρτα(650ευρω πριν 1 χρονο και κατι μηνες)και να σε περιοριζει οσο να ναι ο επεξεργαστης(ο οποιος οταν βγηκε φυσικα ηταν θηριο)

Οσο για το Socket 2011-3 για παιχνιδια,το πληρωνεις τωρα για να υπαρξει αξιοποιηση στο μελλον(στο οποιο θα εχουν βγει καλυτεροι και φθηνοτεροι αντιστοιχοι επεξεργαστες,βλεπε πριν 3 χρονια τον 6πυρηνο i7 3930k σε σχεση με τον τωρινο i7 5820k και i7 5930k). Γιαυτο και δεν αξιζουν αυτοι οι επεξεργαστες για παιχνιδια αυτη την στιγμη. Σε καποια χρονακια ισως αλλαξει αυτο,πιθανως οταν γινουν Mainstream Οι Ddr4.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Υπερβολικό σε βρίσκω για το intel burn test, σου είπα καλύετρο burn test είναι αν είναι σταθερό το σύστημα στην χρήση που του κάνεις, οπότε crysis 3 και ταυτόρονα freemake video converter και δουλεύεις απροβλημάτιστα 5 ώρες σερί με την θερμοκρασία max 59 βαθμούς για εμένα είναι το καλύτερο stress test, ;όταν απο τη 2η μέρα που το σετάρισα εδω και 2 μήνες περίπου δεν μου έχει ουτε κρασάρει και ουτε μπλέ οθονη έχω δεί ε δε θα κάτσω να κάνω την ζωή μου δύσκολη τηγανίζοντας το σύστημα μου με το prime για παράδειγμα, στήνω μηχανήματα καμια 20αρια χρόνια και κλοκάρω πάνω απο 15, και πάντα η συζήτηση τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια με γνωστούς που ασχολούνται ήταν τa stress tests είδικα΄άλλοι πίνουν νερό στο όνομα του Prime , εγώ το θεωρώ άχρηστο, να θέτω τον επεξεργαστή σε παραμέτρους λειτουργίας που σε πραγματικές συνθήκεσ δεν θα τις αντιμετωπίσεις σχεδόν ποτέ ή λογική του είναι δηλαδή αν σου δώσουν ενα αμάξι με 200 χλμ τελική πόσο θα το πάς στην τελική του θα κάνεις 5 χιλιόμετρα τελικής, ή τον γύρω του κόσμου τελικιασμένος, αυτό τελίως μπακαλίστικα προσομοιάζει το prime,  εγω δεν θα το έκανα σε δικό μου σύστημα βέβαια ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, εσύ μπορει π.χ. να θές με τον 5930@4,3 να βγάλεις 24 ώρες στο prime, ;εγώ προτιμώ να απολαμβάνω τα 4,6 ghz εφόσον δουλεύει σταθερά, ΠΟΤΕ δεν θα θυσίαζα 300mhz παραπάνω για οποιοδήποτε stress test B)

Πες τα. Σωστό σε βρίσκω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...