Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά έχουμε και λέμε.

Idle:

post-193931-0-07415800-1432925460_thumb.jpg

Load με Hot CPU Tester:

post-193931-0-44933400-1432925513_thumb.jpg

Και CPUZ σε idle κατάσταση:

post-193931-0-73966500-1432925718_thumb.jpg

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

OXI μείνε όπως είσαι αν δεν benchαρεις ήμουν στο 1366 με μητρικές απο (EVGA, Asus,intel, Dfi)

και επεξεργαστές ι7 920, 965, 980χ, Χeon L5639, Xeon X5650

Tελευταίο setup Asus P6td deluxe με Χeon [email protected] 24/7

Πήγα σε Χ99/ 5820Κ @4,6 24/7

Αν εξαιρέσεις τα benchmarks που ΥΠΑΡΧΕΙ μια διαφορά περίπου στο 20% στην ίδια συχνότητα λειτουργίας ΣΤΑ παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν δεν θα δείς ΟΥΤΕ ενα fps διαφορά, ΠΑΡ ολη την ηλικία του ο επεξεργαστής είναι τέρας, απλά είναι δύσκολος να πάει πα΄νω απο 4,5 σταθερά, εγώ όσο είχα τον 980 μέχρι 4,2 έπαιζα (πωληθηκε, λόγω οτι η μητρική μας άφησε χρόνους) κωλο vrm της evga με την προοπτική αναβάθμισης, μπορεί να τον είχα ακόμη και να μην είχα πάει σε haswell-e, Και τους xeon τους λάτρεψα, γενικά είναι by far το αγαπημένο μου socket, KAI ΑΝ σου πεί κάποιος ότι είναι παλιό ΑΠΛΑ δεν ξέρει που του παν τα 4, το μόνο πραγματικά που του λείπει είναι το sata3, αλλά και πάλι το sata 2 επαρκεί (ορισμένες μητρικές που έχουν sata 3 ελενκτές είναι στην πληοψηφία τους άθλιοι)

Τρέξε και ένα Linx, τα καταφέρνει με 4.6ghz?

Μου φενεται απίθανο. Εγώ 4.3ghz stable με Linx.

Δημοσ.

Idle:

attachicon.gifIdle.JPG

Load με Hot CPU Tester:

attachicon.gifLoad.jpg

attachicon.gifcpuz.JPG

Οι θερμοκρασίες είναι εντελώς απαγορευτικές. Load σε στοκ συχνότητα και να δίνει 80-88°, θεωρώ ότι είναι εντελώς εκτός ορίων. Αυτοί οι 6πύρηνοι πρέπει να διατηρούνται κάτω από 70° γενικώς, και άντε να πιάσουν 75° σε κανένα bench. Παραπάνω με τίποτα.  

Πόσο καιρό είναι επάνω η ψύκτρα; Έχει γίνει ποτέ αλλαγή πάστας κ.λπ.; 

Όπως και να έχει, πρέπει επειγόντως να διορθώσεις το θέμα ψύξη πρίν κάνεις οτιδήποτε άλλο. 

Ξεκίνα από κουτί-ψύκτρα και μετά κοίταξε για κάρτα γραφικών κ.λπ. Και να έχεις υπόψη ότι μπορεί να έχει γίνει ζημιά στην cpu αν επί χρόνια έτρεχε σε θερμοκρασίες άνω τον 80°, που με την στοκ ψύκτρα και τα 4.2Ghz μου φαίνεται το πιθανότερο σενάριο. 

Δημοσ.

Idle:

attachicon.gifIdle.JPG

Load με Hot CPU Tester:

attachicon.gifLoad.jpg

attachicon.gifcpuz.JPG

Το ρευμα σου για στοκ ειναι πολυ μεγαλο.. Εμενα τρεχει στα 3.5 με 1.08 ρευμα και στα 2.66 (στοκ) με 0.8 ρευμα!. Και οι θερμοκρασιες και αυτες στο load μεγαλες ειναι για στοκ ταχυτητες. Φυσικα μιλαμε για τη στοκ ψυκτρα οποτε τι να περιμενεις..

Με τα 1.22 που εχεις εσυ σε στοκ ο δικος μου φτανει τα 4.0ghz. Δοκιμασε λιγο χειροκινητες ρυθμισεις στα 3.5. Βαλε ρευμα 1.2 και 20x175, τα αλλα αστα οπως ειναι.

Δημοσ.

Αλλαγή πάστας δεν έχει γίνει ποτέ... Το σύστημα το έφτιαξα αρχές 2010 οπότε να φανταστώ ότι η ζημιά έχει γίνει ήδη...  :(

Παρ όλα αυτά για την Corsair H110i GT νομίζω ότι τελικά υπάρχει χώρος εαν μπει στο επάνω μέρος του tower όπως δείχνει η Corsair στο site της:

post-193931-0-72252900-1432927644_thumb.jpg

Η δική μου μονάδα έχει ήδη δυο 200mm fans (και τα fans του radiator της Corsair είναι στα 140mm)

post-193931-0-88634400-1432927636_thumb.jpg

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι η διάμετρος των ανεμιστήρων, αλλά το συνολικό πάχος radiator-ανεμιστήρων. Πρέπει να δείς αν στο κουτί που έχεις μπαίνουν ΑΙΟ 240/280 στο επάνω μέρος ή αν βρίσκουν στην μητρική. Αμφιβάλω ότι γίνεται. 

Δημοσ.

Ως προς το πάχος νομίζω ναι, έτσι όπως το βλέπω. Υπάρχουν τρύπες για 120/140mm ανεμιστήρες επάνω, ή θα πρέπει να κάνεις μοντάρισμα, π.χ. να χρησιμοποιήσεις το grid για να βιδώσεις τις βίδες της υδρόψυξης; 

Δημοσ.

Βίδες υπάρχουν μόνο για 200mm fan. Οπότε μάλλον θα πρέπει να κάνω μοντάρισμα με το grid.

Ψύξη θα βάλω σίγουρα. Η cpu όμως είναι στα τελειώματα άραγε?  :(

Γενικά τι προβλήματα θα μπορούσε να παρουσιάσει μια cpu που δουλεύτηκε με OC και τέτοια ψήκτρα? Εαν θα έχω μόνο πρόβλημα με OC ας πάει στην ευχή, θα τον αφήσω μόνιμα σε stock συχνότητα... Υπάρχει περίπτωση να βγάλει πρόβλημα και stock όμως?? Για να πω την αλήθεια δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο στη λειτουργία του ακόμα. Αλλά δεν ξέρω πόση "ζωή" του απέμεινε...

Edit:

Άκυρο για τις βίδες, παρατήρησα ότι υπάρχει και δεύτερη σειρά με μικρότερη διάμετρο. Ίσως κάτσει κανονικά λοιπόν.. 

Δημοσ.

Τρέξε και ένα Linx, τα καταφέρνει με 4.6ghz?

Μου φενεται απίθανο. Εγώ 4.3ghz stable με Linx.

Τι εννοείς Linux, δεν πρόκειται καθώς ούτε έχω ούτε μου χρειάζονται στα 4,6 με multi x46 και vote 1,31 το σύστημα ειναι σταθερό ταρό περνάει intel burn test στο very high και τελειώνει το Sandra οποιοδήποτε benchmark και παίζω και συμπιέζω αρχεία μέχρι και 5 ώρες σερί κρασσσαρισμα μηδέν, απο θερμοκρασία στο burn test βερεσέ 72 μέγιστη αλλιώς δεν παει πάνω απο 58, με custom υδροψυξη με 3 ψυγεία

Δημοσ.

Ψύξη θα βάλω σίγουρα. Η cpu όμως είναι στα τελειώματα άραγε? :(

Αν είναι στα τελειώματα η όχι,κανεις δεν μπορεί να σου απαντήσει...Εσύ έχεις χρέος να βάλεις γρήγορα μια καλή λύση ψύξης.

Κάνοντας αυτό το βήμα,σιγά σιγά θα μπορείς να βλέπεις τι συμβαίνει με τον επεξεργαστή και μ'αυτό που ανέφερες παραπάνω και να έχεις μια πιο καθαρή εικόνα.

Κρίμα πάντως τέτοιος επεξεργαστής και να μην του έχεις αλλάξει ούτε πάστα τα τελευταία 5 χρονια.Το μονο σίγουρο είναι ότι θα δεις πολύ μεγάλη διαφορα στις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Τι εννοείς Linux, δεν πρόκειται καθώς ούτε έχω ούτε μου χρειάζονται στα 4,6 με multi x46 και vote 1,31 το σύστημα ειναι σταθερό ταρό περνάει intel burn test στο very high και τελειώνει το Sandra οποιοδήποτε benchmark και παίζω και συμπιέζω αρχεία μέχρι και 5 ώρες σερί κρασσσαρισμα μηδέν, απο θερμοκρασία στο burn test βερεσέ 72 μέγιστη αλλιώς δεν παει πάνω απο 58, με custom υδροψυξη με 3 ψυγεία

linx πρόγραμμα στρεσαρίσματος. Με αυτό θα δεις διαφορά στις θερμοκρασίες.Και τη σταθερότητα του pc σου. Το intel burn test δεν ζορίζει καθόλου.

Ή το prime 95 με την έκδοση 28.5

Δοκίμασε και θα δεις.

20 βαθμούς πάνω θα είσαι. 92+ θα πιάσεις. + ότι εάν δεν έχεις κάνει σωστό oc, θα κρασάρει.

Εγώ τεστάρω με αυτά τα 2 για να είμαι 100% ότι είμαι stable. Αλλιώς θα πήγαινα και εγώ 4.6. Τώρα είμαι 4.3

Δημοσ.

linx πρόγραμμα στρεσαρίσματος. Με αυτό θα δεις διαφορά στις θερμοκρασίες.Και τη σταθερότητα του pc σου. Το intel burn test δεν ζορίζει καθόλου.

Ή το prime 95 με την έκδοση 28.5

Δοκίμασε και θα δεις.

20 βαθμούς πάνω θα είσαι. 92+ θα πιάσεις. + ότι εάν δεν έχεις κάνει σωστό oc, θα κρασάρει.

Εγώ τεστάρω με αυτά τα 2 για να είμαι 100% ότι είμαι stable. Αλλιώς θα πήγαινα και εγώ 4.6. Τώρα είμαι 4.3

Υπερβολικό σε βρίσκω για το intel burn test, σου είπα καλύετρο burn test είναι αν είναι σταθερό το σύστημα στην χρήση που του κάνεις, οπότε crysis 3 και ταυτόρονα freemake video converter και δουλεύεις απροβλημάτιστα 5 ώρες σερί με την θερμοκρασία max 59 βαθμούς για εμένα είναι το καλύτερο stress test, ;όταν απο τη 2η μέρα που το σετάρισα εδω και 2 μήνες περίπου δεν μου έχει ουτε κρασάρει και ουτε μπλέ οθονη έχω δεί ε δε θα κάτσω να κάνω την ζωή μου δύσκολη τηγανίζοντας το σύστημα μου με το prime για παράδειγμα, στήνω μηχανήματα καμια 20αρια χρόνια και κλοκάρω πάνω απο 15, και πάντα η συζήτηση τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια με γνωστούς που ασχολούνται ήταν τa stress tests είδικα΄άλλοι πίνουν νερό στο όνομα του Prime , εγώ το θεωρώ άχρηστο, να θέτω τον επεξεργαστή σε παραμέτρους λειτουργίας που σε πραγματικές συνθήκεσ δεν θα τις αντιμετωπίσεις σχεδόν ποτέ ή λογική του είναι δηλαδή αν σου δώσουν ενα αμάξι με 200 χλμ τελική πόσο θα το πάς στην τελική του θα κάνεις 5 χιλιόμετρα τελικής, ή τον γύρω του κόσμου τελικιασμένος, αυτό τελίως μπακαλίστικα προσομοιάζει το prime,  εγω δεν θα το έκανα σε δικό μου σύστημα βέβαια ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, εσύ μπορει π.χ. να θές με τον 5930@4,3 να βγάλεις 24 ώρες στο prime, ;εγώ προτιμώ να απολαμβάνω τα 4,6 ghz εφόσον δουλεύει σταθερά, ΠΟΤΕ δεν θα θυσίαζα 300mhz παραπάνω για οποιοδήποτε stress test B)

• Like 3
Δημοσ.

Υπερβολικό σε βρίσκω για το intel burn test, σου είπα καλύετρο burn test είναι αν είναι σταθερό το σύστημα στην χρήση που του κάνεις, οπότε crysis 3 και ταυτόρονα freemake video converter και δουλεύεις απροβλημάτιστα 5 ώρες σερί με την θερμοκρασία max 59 βαθμούς για εμένα είναι το καλύτερο stress test, ;όταν απο τη 2η μέρα που το σετάρισα εδω και 2 μήνες περίπου δεν μου έχει ουτε κρασάρει και ουτε μπλέ οθονη έχω δεί ε δε θα κάτσω να κάνω την ζωή μου δύσκολη τηγανίζοντας το σύστημα μου με το prime για παράδειγμα, στήνω μηχανήματα καμια 20αρια χρόνια και κλοκάρω πάνω απο 15, και πάντα η συζήτηση τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια με γνωστούς που ασχολούνται ήταν τa stress tests είδικα΄άλλοι πίνουν νερό στο όνομα του Prime , εγώ το θεωρώ άχρηστο, να θέτω τον επεξεργαστή σε παραμέτρους λειτουργίας που σε πραγματικές συνθήκεσ δεν θα τις αντιμετωπίσεις σχεδόν ποτέ ή λογική του είναι δηλαδή αν σου δώσουν ενα αμάξι με 200 χλμ τελική πόσο θα το πάς στην τελική του θα κάνεις 5 χιλιόμετρα τελικής, ή τον γύρω του κόσμου τελικιασμένος, αυτό τελίως μπακαλίστικα προσομοιάζει το prime,  εγω δεν θα το έκανα σε δικό μου σύστημα βέβαια ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, εσύ μπορει π.χ. να θές με τον 5930@4,3 να βγάλεις 24 ώρες στο prime, ;εγώ προτιμώ να απολαμβάνω τα 4,6 ghz εφόσον δουλεύει σταθερά, ΠΟΤΕ δεν θα θυσίαζα 300mhz παραπάνω για οποιοδήποτε stress test B)

Όπως νομίζει ο καθένας.  :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...