Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος πλατφόρμας X58 με έναν i7 980x.

Θα ήθελα τη γνώμη σας παιδιά εαν αξίζει αυτή τη στιγμή να κάνω μετάβαση σε νέα πλατφόρμα και να δώσω κάτι παραπάνω για X99 με έναν i7 5930K ή να προτιμήσω κάτι με λιγότερα χρήματα όπως z97 με i7 4790K.

Χρησιμοποιώ το PC μου αποκλειστικά για gaming και τίποτα άλλο.

Απ' ότι καταλαβαίνω η κύρια διαφορά μεταξύ z97 και x99 είναι η υποστήριξη DDR4 μνήμης. Υπάρχει όμως σημαντική διαφορά μεταξύ DDR3 και DDR4 σε πραγματικές συνθήκες παιχνιδιών?

Από gpu αυτή τη στιγμή έχω 780ti αλλά σκεφτόμουν να αλλάξω σε 980ti. Αναρωτιέμαι όμως μήπως θα ήταν καλύτερα να μείνω με αυτή τη gpu προς το παρόν και να αναβαθμίσω το υπόλοιπο σύστημα όπως αναφέρω πιο πάνω για να μην έχω κάποιο bottleneck μελλοντικά από θέμα cpu. Ποια είναι η γνώμη σας?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πολλοί θα ζήλευαν το pc σου σήμερα που μιλάμε. Όχι, με τίποτα δεν αξίζει για σένα η μετάβαση στο Χ99, ειδικά αν μιλάμε μόνο για gaming. Αλλά και για άλλες εργασίες, όπως προγράμματα επεξεργασίας, είναι εξαιρετικός και μόνο ένας 5960Χ θα είχε νόημα για σένα. Υποθετικά όλα αυτά.

Έχεις εξαιρετικό επεξεργαστή, 6πύρηνο και oc'able και κορυφαία κάρτα γραφικών, ακόμα και τώρα που μιλάμε. Το μόνο που αν θέλεις, μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις μνήμη, αν χρειάζεσαι παραπάνω (δεν μας λές και πόση έχεις, π.χ. αν έχεις 6gb μπορείς να πας στα 12 και να ξενοιάσεις για κάμποσο καιρό), ή να επιχειρήσεις καλό oc με μια καλή ψύξη, ώστε να δώσει ο ήδη πολύ καλός επεξεργαστής το καλύτερο που έχει να σου δώσει. 

Τώρα, το θέμα της κάρτας θα στο εξηγήσουν άλλοι καλύτερα. Αν τα 3gb της 780Ti σε κόβουν σε κάτι από αυτά που παίζεις, τότε ναι, σκέψου την αλλαγή με κάρτα με περισσότερη vram.

Όσο για το θέμα ddr3 vs ddr4, μη το σκέφτεσαι. Η μνήμη είναι το τελευταίο bottleneck στα σημερινά συστήματα, τουλάχιστον από πλευράς bandwidth. Η ποσότητά της να σε ενδιαφέρει περισσότερο, παρά η ταχύτητά της ή άλλα χαρακτηριστικά. 

• Like 3
Δημοσ.

Απλά αναρωτιόμουν μήπως ο 980x λόγω παλαιότητας θα αποτελούσε bottleneck σε μελλοντική αναβάθμιση gpu.

Από RAM είμαι ήδη στα 12Gb.

Αξίζει λοιπόν να επενδύσω αποκλειστικά και μόνο σε gpu όταν χρειαστεί και να αφήσω το υπόλοιπο σύστημα όπως είναι προς το παρών? 

Δημοσ.

Απλά αναρωτιόμουν μήπως ο 980x λόγω παλαιότητας θα αποτελούσε bottleneck σε μελλοντική αναβάθμιση gpu.

Από RAM είμαι ήδη στα 12Gb.

Αξίζει λοιπόν να επενδύσω αποκλειστικά και μόνο σε gpu όταν χρειαστεί και να αφήσω το υπόλοιπο σύστημα όπως είναι προς το παρών? 

Gamer δεν είμαι, αλλά θα σου έλεγα σε γενικές γραμμές να κάνεις τα εξής:

1. Βάλε καλή ψύξη στον επεξεργαστή και κάνε γερό oc. Πες αν θέλεις τί κομμάτια έχεις τώρα επάνω, βασικά κουτί, ψύκτρα και τροφοδοτικό, ώστε να δούμε τί σηκώνει το σύστημα από oc. Εννοείται, λοιπόν, κρατάς τον 980Χ για καιρό ακόμα. 

2. Αν, και μόνο αν, σε περιορίζει η μνήμη της 780Ti αυτή την στιγμή, και εφόσον δεν μιλάμε απλά για 1080p οθόνη, τότε ναι, σκέψου να την δώσεις και να αναβαθμίσεις. Μόνο μια 980 ή 980 Ti (όταν έρθει) θα είχε νόημα για σένα. Η 970 ούτε καν. Αν όμως έχεις οθόνη 1080p τότε κάτσε όπως είσαι. Με την 780Ti θεωρώ ότι θα ήσουν καλυμμένος για καιρό ακόμα. Αλλά εδώ ας μιλήσουν οι gamers. 

Δημοσ.

Η μητρική μου είναι Asus Rampage III Extreme ROG.

Από θέμα OC, όταν πρωτοαγόρασα το σύστημα το είχα πάντα στα 4.2Ghz από την αυτόματη επιλογή Bios και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Τότε είχα πάνω μια gtx 580.

Μετά από καιρό όμως και με το που άλλαξα σε 780ti, το σύστημα άρχισε να κρασάρει με OC. Οπότε τώρα είμαι αναγκαστικά με default χρονισμούς. Δεν ξέρω εαν αυτό είναι τυχαίο και απλά συνέπεσε με την αλλαγή gpu ή έχει κάποια σχέση.

Η ψύκτρα επάνω στον 980x είναι η original που ήρθε με την cpu. 

Το τροφοδοτικό επίσης είναι στα 1000W και δεν νομίζω να έχω θέμα με ανεπαρκή τροφοδοσία.

Μήπως ήρθε η ώρα απλά να αλλαξω σύστημα ψύξης ή η cpu άρχισε να τα τινάζει?

Το κουτί είναι Thermaltake Element V.

Δημοσ.

Από μητρική είμαστε κομπλέ. Η καλύτερη της εποχής της.

4.2GHz με την στοκ ψύκτρα είναι κάτι αδιανόητο για τον 980Χ. Μιλάμε για επεξεργαστή που τράβαγε 200-250W στην καθισιά του. Τσέκαρες ποτέ θερμοκρασίες; Έχω την εντύπωση ότι τον παραζέστανες στον παρελθόν (μη πω κάτι πιό ακραίο και σε αγχώσω...). 

Το κουτί έχει ψωμιά ακόμα, αλλά δεν χωράει από ό,τι βλέπω σοβαρές AIO ψύκτρες εκτός από μικρές 120άρες. Είναι και σχετικά παλιό μοντέλο πιά. Δεν θα επιχειρούσα σοβαρό oc μέσα στο συγκεκριμένο, και ειδικά με πανάκριβο hardware.

To τροφοδοτικό μπορεί να είναι 1000W, αλλά καλό είναι να μας πείς τί μάρκα/μοντέλο είναι. Δεν είναι όλα τα 1000άρια καλά και δεν βγάζουν και όλα τα τροφοδοτικά την ονομαστική τιμή. Υπάρχουν και κινεζιές που μπορεί να λένε 1000, αλλά....

Δημοσ.

Εφυγα προσφατα απο s1366 μονο και μονο λογο του μικροβιου της αναβαθμισης. Ημουν με χειροτερο επεξεργαστή απο τον δικό σου (920) και ποτε δεν ενιωσα οτι με περιοριζε σε κατι ουτε οτι κερδισα κατι με την αναβαθμιση. Παντα μιλώντας βαση χρήσης.

Οποτε το συστημα σου ειναι ικανο να σε καλυψει για πολυ καιρο ακομη απο εκει και περα ειναι καθαρα ποσο σε τρώει το χερι σου....

Οσο για το oc κακως εκανες χρήση της αυτοματης επιλογής διοτι το πιο πιθανο ειναι να εδινε υπερβολικα πολυ ρευμα η μητρική και να εφαγε degrade ο επεξεργαστής! 

Δημοσ.

Λοιπόν, τροφοδοτικό CoolerMaster Silent Pro M1000.

Από ψήκτρα παίζει να πάρω μια Corsair H110i GT?

Τώρα με άγχωσες ήδη  :P

ΥΓ

Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι για να ελέγξω γενικά σε τι κατάσταση βρίσκεται η cpu ώστε να δω αν υπάρχει πρόβλημα??

Παραθέτω επίσης την stock ψύκτρα που ήρθε με τη cpu:

post-193931-0-88531600-1432906297_thumb.jpg

Επειδή την είδα μεγάλη μάλλον πήρα θάρρος που δεν έπρεπε...

Δημοσ.

Παρ' όλα αυτά μια Corsair H110i GT θα ήταν μια καλή επιλογή για να ξαναπάω στα 4.2Ghz ή να το ξεχάσω εντελώς?

Δημοσ.

Εαν τον παραζεστανες θα συμφωνησω με τον WalkerSW οτι μπορει να εφαγε degrade και πλεον με τα ιδια ρευματα να μη φτανει τα 4.2 γιατι το νουμερο ειναι υπερβολικα μεγαλο για τη στοκ ψυκτρα, μαλλον τον ετρεχες για χρονια σε 80-95 βαθμους. Απο εκει και περα, παρε μια ψυκτρα και δοκιμασε με μανουαλ σεττινγκς να τον πας στα 4.0 να δεις αν γινεται. Επισης παιζει καποια απο τις μνημες σου να εχει καποιο θεμα και για αυτο να εχασες το stability. Και τελος εαν το τροφοδοτικο τα εχει παιξει τοτε λογικο ειναι να μην εφτανε πλεον το ρευμα και να εσβηνε ο υπολογιστης.

Δημοσ.

OXI μείνε όπως είσαι αν δεν benchαρεις ήμουν στο 1366 με μητρικές απο (EVGA, Asus,intel, Dfi)

και επεξεργαστές ι7 920, 965, 980χ, Χeon L5639, Xeon X5650

Tελευταίο setup Asus P6td deluxe με Χeon [email protected] 24/7

Πήγα σε Χ99/ 5820Κ @4,6 24/7

Αν εξαιρέσεις τα benchmarks που ΥΠΑΡΧΕΙ μια διαφορά περίπου στο 20% στην ίδια συχνότητα λειτουργίας ΣΤΑ παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν δεν θα δείς ΟΥΤΕ ενα fps διαφορά, ΠΑΡ ολη την ηλικία του ο επεξεργαστής είναι τέρας, απλά είναι δύσκολος να πάει πα΄νω απο 4,5 σταθερά, εγώ όσο είχα τον 980 μέχρι 4,2 έπαιζα (πωληθηκε, λόγω οτι η μητρική μας άφησε χρόνους) κωλο vrm της evga με την προοπτική αναβάθμισης, μπορεί να τον είχα ακόμη και να μην είχα πάει σε haswell-e, Και τους xeon τους λάτρεψα, γενικά είναι by far το αγαπημένο μου socket, KAI ΑΝ σου πεί κάποιος ότι είναι παλιό ΑΠΛΑ δεν ξέρει που του παν τα 4, το μόνο πραγματικά που του λείπει είναι το sata3, αλλά και πάλι το sata 2  επαρκεί (ορισμένες μητρικές που έχουν sata 3 ελενκτές είναι στην πληοψηφία τους άθλιοι)

• Like 1
Δημοσ.

Παρ' όλα αυτά μια Corsair H110i GT θα ήταν μια καλή επιλογή για να ξαναπάω στα 4.2Ghz ή να το ξεχάσω εντελώς?

Θα ήταν με άλλο κουτί, όμως. Σου είπα και σε προηγούμενο μήνυμα ότι στο κουτί αυτό δεν χωράνε μεγάλες ΑΙΟ όπως η Η110i. 

Κατέβασε το Core Temp και πες μας θερμοκρασίες σε idle και load να δούμε τί γίνεται. Το 4.2 θα είναι απολύτως εφικτό αν ο επεξεργαστής σου δεν έχει ήδη πάθει ζημιά (αυτό ήταν που δεν έλεγα για να μη σε αγχώσω, αλλά στο είπαν άλλοι). 

Και εννοείται, χειροκίνητο oc γιατί τα αυτόματα preset δίνουν συνήθως πολύ παραπάνω ρεύμα από ό,τι πραγματικά χρειάζεται. 

Κατέβασε και το cpu-z και το hardware monitor να δούμε και από ρεύματα πώς πάς και τα ξαναλέμε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...