Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το Thomson TG585 V8 και ειμαι στην Forthnet καπου 5 χρονια.Δεν εχω αλλαξει ποτε modem router.

1)Καθε ποτε εχω το δικαιωμα να ζητησω αλλο modem router?Το παρεχουν δωρεαν?

2)Αυτο που δινουν ειναι καλυτερο απο το Thomson σε καποιον τομεα,πχ στις ρυθμισεις?Μπορει να εχει χειροτερες αποδοσεις?

Το μονο προβλημα που εχω με αυτο το modem ειναι οτι καποια παιχνιδια πρεπει να τα παιζω σε nat type 3 γιατι αλλιως με "πεταει εξω".Πχ στο Battlefield 3 στο PS3 και στο στo Plants VS Zombies(EA) στο PS4,αν επαιζα με Nat Type 2 με "πετουσε εξω"(Lost connection)Οποτε πρεπει να αλλαζω το Nat Type απο 2 σε 3 το οποιο ομως ειναι χειροτερο.(strict).Τα αλλα παιχνιδια παιζουν και με τα 2 Nat Types,αλλα σε αυτα επιλεγω το Nat Type 2.

3)Για ποιον λογο γινεται αυτο,ειναι θεμα των server της εταιριας των 2 αυτων παιχνιδιων(EA)?Αλλα ατομα που ρωτησα,ειναι σε διαφορετικη εταιρια κσι εχουν διαφορετικο modem δεν εχουν αυτο το προβλημα στα ιδια παιχνιδια που σε εμενα  απαιτουν Nat Type 3.

Επισης εχω διαβασει οτι το Thomson δεν κανει σωστη διαχειριση μεταξυ 2 συνδεσεων.Και μαλλον ισχυει γιατι πχ παιζω online και ταυτοχρονα το modem δινει internet ασυρματα πχ σε ταμπλετ τοτε στο παιχνιδι online "κολλαει".

Οποτε σκεφτηκα αν αλλαζα modem να μην υπηρχε αυτη η ιδιαιτεροτητα με το Nat Type και την διαχειριση.

4)Αν το modem που δινουν ειναι χειροτερο τοτε καλυτερα να επελεγα καποιο για αγορα?Οσοι εχετε Forthnet με ποιο εισαστε ευχαριστημενοι?Σε καποιο θεμα νομιζω πως ειχα διαβασει για το NetGear DGN2200.

Δυστυχως για 1 χρονο,ισως και παραπανω επιανα 11-15 Mbps και τωρα πιανω 8-9.Το upload δεν αλλαξε,ειναι 0,950 απ'οσο θυμαμαι.

Πριν λιγους μηνες ειχα προβλημα,πολυ ping,μιλησα μαζι τους και για να το μειωσουν ανεβασαν το sn margin απο default  5-5,5 στα 8-8,5 με αποτελεσμα να μειωθει και αλλο το download απο 9,5-10,5 στα 8-9.

Δημοσ.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το Thompson δεν έπαιζε σωστά με το Nat... Πράγματι είναι ένα θέμα.
Πάρε ένα τηλέφωνο την Forthnet και ρώτησε τους.

Δημοσ.

Θεωρητικα καθε χρονο η καθε οποτε ανανεωνεις το συμβολαιο σου δικαιουσε router, αμα ζητησεις σιγουρα θα σου δωσουν αλλο...λογικα κανενα zte θα δεις βελτιωση στη ταχυτητα και με το nat δεν θα εχεις λογικα προβλημα, αν και τα zte ειναι για πεταμα τελικα. Παντως ζητα τους ενα τηλεφωνικως και δοκιμασε εγω εδω και 9 χρονια τους εχω ταραξει 6 router τους εχω παρει...παντως προσωπικη αποψη δωσε λιγα χρηματα και αγορασε ενα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, παρε να υποστηριζει και vdsl μελλοντικα.

Δημοσ.

Πηγα σε καταστημα της Forthnet να πληρωσω τον λογαριασμο και οταν ρωτησα καθε ποτε δικαιουμαι Modem ο υπαλληλος ειπε οτι μπορει να μου δωσει 1 επι τοπου με ανανεωση συμβολαιου,αλλιως πρεπει να παρω τηλεφωνο στα κεντρικα και να ζητησω αλλαγη εφοσον ομως υπαρχει προβλημα στο Modem.Δηλαδη θα τους στοιχιζε αν μου εδιναν 1.Αφου το συμβολαιο ληγει σε 2-3 μηνες.

Δινουν το ZTE(μαλλον το ZHHN H108L).Μαλλον με αυτο μπορει να εχω προβληματα και να ειναι χειροτερο απο το Thompson.Ισως σε ρυθμισεις μονο να ειναι διαφορετικο.

Βασικα μπορει να κανω διακοπη του συμβολαιου οταν ληξει γιατι μπορει να εχω μετακομισει εως τοτε.

Πιθανον να αγορασω 1 του εμποριου.

Δημοσ.

μην μπεις καν στον κοπο να ζητησεις zte.πηγαινε να παρεις ενα απο το εμποριο.

το Nat strict διορθωνεται με πολλους τροπους.δεν ξερω με ποιον τροπο το εκανες.το εχεις κανει με cone

:connection bind application=CONE(UDP) port=3478

το εχεις κανει με την εντολη αυτη?

nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.60

το εχεις κανει με port forward?

ρουτερ θα σου δωσουν αλλο α.αν κανεις ανανεωση.
β.αν εχει χαλασει αυτο αλλα να ειναι στην εγγυηηση που εσενα δεν ειναι.

τωρα για το Ping .αλλο το θεμα Ping αλλο το θεμα Margin>εφοσον επαιζες μια χαρα σε ταχυτητα χωρις αποσυνδεσεις αλλα ειχες μεγαλο Ping επρεπε να ζητησεις να σε αφησουν στο ιδιο margin δηλαδη 6 που ειναι το default απλα με fast path.τωρα αυτοι σου αλλαξαν το interleave σε Fast για καλυτερο ping(μειωθηκε η ταχητητα) αλλα ταυτοχρονα σου αλλαξαν και το Profile οποτε εχασες και αλλο.ζητα 6 ari fast path για να παρεις κανα megabit Παραπανω.
τωρα για αυτο για την διαχειριση που λες.αμα το tablet σκιζει το ιντερνετ τοτε δεν ειναι θεμα router αλλα ειναι θεμα οτι πιταρει λιγο την συνδεση με αποτελεσμα να μεγαλωνει το Ping σου.οποτε το tablet θα πρεπει να κανει λογικη χρηση.
σε καθε περιπτωση ναι θα μπορουσες να παρεις κατι πιο δυνατο απο το εμποριο.υπαρχει και sticky topic 
Δημοσ.

μην μπεις καν στον κοπο να ζητησεις zte.πηγαινε να παρεις ενα απο το εμποριο.

το Nat strict διορθωνεται με πολλους τροπους.δεν ξερω με ποιον τροπο το εκανες.το εχεις κανει με cone

:connection bind application=CONE(UDP) port=3478

το εχεις κανει με την εντολη αυτη?

nat tmpladd intf=Internet type=nat outside_addr=0.0.0.1 inside_addr=192.168.1.60

το εχεις κανει με port forward?

ρουτερ θα σου δωσουν αλλο α.αν κανεις ανανεωση.
β.αν εχει χαλασει αυτο αλλα να ειναι στην εγγυηηση που εσενα δεν ειναι.

τωρα για το Ping .αλλο το θεμα Ping αλλο το θεμα Margin>εφοσον επαιζες μια χαρα σε ταχυτητα χωρις αποσυνδεσεις αλλα ειχες μεγαλο Ping επρεπε να ζητησεις να σε αφησουν στο ιδιο margin δηλαδη 6 που ειναι το default απλα με fast path.τωρα αυτοι σου αλλαξαν το interleave σε Fast για καλυτερο ping(μειωθηκε η ταχητητα) αλλα ταυτοχρονα σου αλλαξαν και το Profile οποτε εχασες και αλλο.ζητα 6 ari fast path για να παρεις κανα megabit Παραπανω.
τωρα για αυτο για την διαχειριση που λες.αμα το tablet σκιζει το ιντερνετ τοτε δεν ειναι θεμα router αλλα ειναι θεμα οτι πιταρει λιγο την συνδεση με αποτελεσμα να μεγαλωνει το Ping σου.οποτε το tablet θα πρεπει να κανει λογικη χρηση.
σε καθε περιπτωση ναι θα μπορουσες να παρεις κατι πιο δυνατο απο το εμποριο.υπαρχει και sticky topic 

Οταν θελω να εχω στο PS4 Nat Type 2 εχω κλικαρισμενο το upnp.Οταν θελω να εχω Nat Type 3 το ξεκλικαρω.

Καθε φορα πρεπει να κανω test connection στο PS4 για να παρει το αντιστοιχο Nat Type.

Ο 1ος τροπος που γραφεις τι ειναι?Βαζω στο modem εκει που γραφει UDP το συγκεκριμενο νουμερο?

Ο 3ος τροπος με port forward εννοεις το ιδιο με τον 1ο τροπο?

Αν βαλω την εντολη αυτη στον 2ο τροπο τι Nat type πρεπει να εχω στο modem πιο πριν και τι Nat Type θα εχει μετα την εντολη?

Θα εχει 2 και μετα την εντολη θα μεινει 2 αλλα χωρις να υπαρχει το προβλημα στα παιχνιδια που θα πρεπει να αλλαζω σε 3?

Ο σκοπος ειναι να εχω Nat type 2 και να μην το αλλαζω ποτε.

Δημοσ.

Οταν θελω να εχω στο PS4 Nat Type 2 εχω κλικαρισμενο το upnp.Οταν θελω να εχω Nat Type 3 το ξεκλικαρω.

Καθε φορα πρεπει να κανω test connection στο PS4 για να παρει το αντιστοιχο Nat Type.

Ο 1ος τροπος που γραφεις τι ειναι?Βαζω στο modem εκει που γραφει UDP το συγκεκριμενο νουμερο?

Ο 3ος τροπος με port forward εννοεις το ιδιο με τον 1ο τροπο?

Αν βαλω την εντολη αυτη στον 2ο τροπο τι Nat type πρεπει να εχω στο modem πιο πριν και τι Nat Type θα εχει μετα την εντολη?

Θα εχει 2 και μετα την εντολη θα μεινει 2 αλλα χωρις να υπαρχει το προβλημα στα παιχνιδια που θα πρεπει να αλλαζω σε 3?

Ο σκοπος ειναι να εχω Nat type 2 και να μην το αλλαζω ποτε.

ολες οι εντολες θα σου ανοιξουν το Nat Θεωρητικα.
οι εντολες :connection bind application=CONE(UDP) port=3478
saveall
πρεπει να τις περασεις απο Cli interface.

η δευτερη εντολη
kai saveall κλασσικα επισης απο cli interface και αυτη ειναι αρκετα διαδεδομενη.σου ανοιγει ολα τα ports για την Ip
που θα δωσεις.
γ.Port forward κανεις απο το toolbox και game and application sharing.

πρεπει να τα δοκιμασεις για να δεις τι θα σου παιξει.το πιο σιγουρο που θα παιξει γενικα ειναι το Nat tmpladd κτλ κτλ.
απλα πρεπει να γινει απο cli interface και να ειναι και ανοιχτο το cli interface αλλιως πρεπει να το ανοιξεις εσυ.
to upnp μαλλον ναι δεν ειναι η καλυτερη λυση.υπαρχουν αρκετα θεματα για το Nat strict και για το thomson που εχουν συζητηθει αρκετα αναλυτικα τα παραξενα του nat strict σε συνδυασμο με το thomson.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...