Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός Ipad, το οποίο εξετάζω εδώ και πολύ καιρό. Κοιτάζω τα τελευταία μοντέλα. Ipad Air 2 και Ipad mini 2 ( από τη στιγμή που δεν έχει τρελές διαφορές για μένα για να επιλέξω το mini 3)

Οι βασικοί λόγοι απόκτησής του είναι επαγγελματικοί. Δηλαδή, από καθημερινές εργασίες βλέπω να έχω το πολύ πολύ σημειώσεις, ανάγνωση σημειώσεων, mail, σερφάρισμα στο internet, καμια μουσική. Δεν θα είναι παιχνιδομηχανή, ταινίες άντε να δω σε κανένα ταξίδι να περάσει η ώρα. Αυτά πάνω κάτω!

Η μόνη μου αμφιβολία μέχρι στιγμής είναι αν πρέπει να πάρω το Air ή το mini. Από πλευράς χαρακτηριστικών ξέρω ότι και τα δύο μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μου. Με το Air φυσικά να τις υπερκαλύπτει!

Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν θα με βολεύει το μέγεθος της οθόνης σε κατάσταση δουλειάς. Τι εννοώ;

Με το Ipad 4 που έτυχε να τρέξω μία εφαρμογή από αυτές που χρειάζομαι, είδα ότι βόλευε αρκετά από πλευράς μεγέθους οθόνης. Αλλά δεν βόλευε και πολύ λόγο συνολικού μεγέθους και βάρους.

Οπότε αυτό που θα ήθελα είναι να δοκιμάσω, τουλάχιστον στο mini, γιατί αν δεν με βολεύει αυτό η λύση του Air είναι μονόδρομος μιας και είναι κοντά στο ipad4, πως θα φαίνονται εκεί οι εφαρμογές, αλλά και πόσο άνετα θα μπορούσα να δουλέψω μαζί τους.

Επισκέφτηκα γνωστό κατάσταστημα ηλεκτρονικών ειδών,το οποίο είναι είναι authorised retailer και όταν τους ρώτησα αν γίνεται να εγκαταστήσω κάποιες εφαρμογές και να δω πως τρέχουν, αλλά και αν μπορούσα να φέρω και τα περιφερειακά που ήθελα να δοκιμάσω, μου το αρνήθηκαν.

Άρα λοιπόν έχετε υπ όψιν κάποιο άλλο κατάστημα που θα επέτρεπε κάτι τέτοιο;

Είναι κρίμα γιατί το θεωρώ πολύ βασικό να μπορείς να δεις πως τρέχουν οι εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν, και όχι το Angry Birds που είχαν εγκατεστημένο, πριν κάνεις μία τόσο ακριβή αγορά.

Δημοσ.

Από κανένα φίλο-γνωστό πιο πιθανό μου φαίνεται...κατάστημα το βλέπω δύσκολο να σε αφήσει να κάνεις τέτοιες δοκιμές! (Οι demo συσκευές ίσως δεν έχουν καν τη δυνατότητα για εγκατάσταση εφαρμογών)

• Like 1
Δημοσ.

Γεια και ευχαριστώ για την απάντηση.

Απο φίλο ή γνωστό λίγο δύσκολο. Όπως είπα μόνο ipad 4 έχω καταφέρει να βρω απο φίλο, το οποίο και κατάφερα να δοκιμάσω. Αλλά για ipad mini λίγο δύσκολο. Δεν φαίνεται να το έχει αποκτήσει κάποιος μέχρι στιγμής.

Οκ. Μάλλον δεν επιτρέπουν, αλλά το Angry Birds και κάποια παιχνίδια ακόμα ήταν εγκατεστημένα, ενώ σύμφωνα με το site της Apple δεν είναι προεγκατεστημένα, οπότε δυνατότητα εγκαταστασης υπάρχει, απλά μάλλον είναι κλειδωμένα για να μην χρειάζεται να τα κάνουν restore κάθε φορά.

• Like 2
Δημοσ.

Γεια και ευχαριστώ για την απάντηση.

Απο φίλο ή γνωστό λίγο δύσκολο. Όπως είπα μόνο ipad 4 έχω καταφέρει να βρω απο φίλο, το οποίο και κατάφερα να δοκιμάσω. Αλλά για ipad mini λίγο δύσκολο. Δεν φαίνεται να το έχει αποκτήσει κάποιος μέχρι στιγμής.

Οκ. Μάλλον δεν επιτρέπουν, αλλά το Angry Birds και κάποια παιχνίδια ακόμα ήταν εγκατεστημένα, ενώ σύμφωνα με το site της Apple δεν είναι προεγκατεστημένα, οπότε δυνατότητα εγκαταστασης υπάρχει, απλά μάλλον είναι κλειδωμένα για να μην χρειάζεται να τα κάνουν restore κάθε φορά.

Ναι πρέπει να έχουν κάποιο κλείδωμα γιατί φαντάσου να έβαζε κάποιος apple id και να τα κλείδωνε πχ!

Δημοσ.

φιλε, γενικα το 4 ομως με το 6 που θες να παρεις εχει τεραστια διαφορα ως προς μεγεθος-βαρος.

επισης το μινι2 ειναι πισω σε σχεση με το air2 σε χαρακτηριστικα, και σε τιμη.

τι εφαρμογες θες να χρησιμοποιεις; μηπως μπορουμε να σε βοηθησουμε; εγω παντως πηγα απο το ipad 3 σε ipad mini 2 και δεν ειχα καποιο θεμα με καμια εφαρμογη (να μην με εξυπηρετει το μεγεθος).

Δημοσ.

φιλε, γενικα το 4 ομως με το 6 που θες να παρεις εχει τεραστια διαφορα ως προς μεγεθος-βαρος.

επισης το μινι2 ειναι πισω σε σχεση με το air2 σε χαρακτηριστικα, και σε τιμη.

τι εφαρμογες θες να χρησιμοποιεις; μηπως μπορουμε να σε βοηθησουμε; εγω παντως πηγα απο το ipad 3 σε ipad mini 2 και δεν ειχα καποιο θεμα με καμια εφαρμογη (να μην με εξυπηρετει το μεγεθος).

Ποιο 6 εννοείς; Μπερδεύτηκα! :)

Δημοσ.

Μάλλον εννοεί το Ipad Air 2 ως 6! :)

Γνωρίζω τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους τα διάφορα μοντέλα! To 4 με το Air2 για την ακρίβεια έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά στο πλάτος και στο πάχος. Αλλά δεν είναι και διαφορά μεταξύ Air και mini. Αυτό εννοούσα παραπάνω. Οκ κάποια εκατοστά μπορούν να κάνουν σοβαρή διαφορά αλλά δεν είναι εκεί το νόημα στην δική μου περίπτωση. Επίσης, δεν ξέρω αν έγινε κάτι τέτοιο κατανοητό, αλλά δεν ενδιαφέρομαι σε καμία περίπτωση για Ipad προηγούμενης γενιάς. Μιλάω μόνο για Ipad Air 2 και Ipad mini 2.

Ο λόγος που έχω βάλει Air και mini σε σύγκριση είναι καθαρά στο θέμα οθόνης. Σε πρώτη φάση. Για να το ξεκαθαρίσω, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχω συλλέξει, ό,τι χρειάζομαι από ένα ipad μπορεί να μου το προσφέρει άνετα ένα mini. Απο πλευράς απόδοσης, επεξεργαστή, κλπ κλπ. Το μόνο πρόβλημα είναι αν τελικά θα με βολέψει το μέγεθος της οθόνης.

Ευχαρίστως να αναφέρω ποιες εφαρμογές είναι, αλλά δεν με ενδιαφέρει πως φαίνονται σε κάποιον άλλον, ελπίζω να μην είναι παρεξηγίσιμο αυτό, όσο το να σιγουρέψω ότι εγώ θα μπορώ να τις δουλεύω άνετα. Αν θα είναι όλα οκ στο μάτι, αν θα μπορώ να επιλέξω τα διάφορα virtual στοιχεία εύκολα, κλπ.

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις! :)

Δημοσ.

Μάλλον εννοεί το Ipad Air 2 ως 6! :)

Γνωρίζω τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους τα διάφορα μοντέλα! To 4 με το Air2 για την ακρίβεια έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά στο πλάτος και στο πάχος. Αλλά δεν είναι και διαφορά μεταξύ Air και mini. Αυτό εννοούσα παραπάνω. Οκ κάποια εκατοστά μπορούν να κάνουν σοβαρή διαφορά αλλά δεν είναι εκεί το νόημα στην δική μου περίπτωση. Επίσης, δεν ξέρω αν έγινε κάτι τέτοιο κατανοητό, αλλά δεν ενδιαφέρομαι σε καμία περίπτωση για Ipad προηγούμενης γενιάς. Μιλάω μόνο για Ipad Air 2 και Ipad mini 2.

Ο λόγος που έχω βάλει Air και mini σε σύγκριση είναι καθαρά στο θέμα οθόνης. Σε πρώτη φάση. Για να το ξεκαθαρίσω, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχω συλλέξει, ό,τι χρειάζομαι από ένα ipad μπορεί να μου το προσφέρει άνετα ένα mini. Απο πλευράς απόδοσης, επεξεργαστή, κλπ κλπ. Το μόνο πρόβλημα είναι αν τελικά θα με βολέψει το μέγεθος της οθόνης.

Ευχαρίστως να αναφέρω ποιες εφαρμογές είναι, αλλά δεν με ενδιαφέρει πως φαίνονται σε κάποιον άλλον, ελπίζω να μην είναι παρεξηγίσιμο αυτό, όσο το να σιγουρέψω ότι εγώ θα μπορώ να τις δουλεύω άνετα. Αν θα είναι όλα οκ στο μάτι, αν θα μπορώ να επιλέξω τα διάφορα virtual στοιχεία εύκολα, κλπ.

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις! :)

Αν κατάλαβα σωστά θες ένα ipad (air 2 ή mini 2) για πολύ ελαφριά χρήση. Η οθόνη γενικά της σειράς mini δεν είναι τόσο καλή όσο των κανονικών ipad. Πιστεύω πως το μέγεθος της οθόνης θα σε βολέψει με το air 2. Μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο αλλά είναι πιο λεπτό και δεν καταλαβαίνεις ότι το κρατάς. 

Υ.Γ.:  Την δουλειά σου την κάνεις και με ένα android tablet των 200-250 ευρώ (αν θες μάρκα). Στο ipad πληρώνεις απλά το design, το όνομα και την μεταπωλητική αξία του

Δημοσ.

Thanks για την απάντηση! :)

Το ότι θα με βολεύει η οθόνη στο Air δεν το συζητάμε καν. Είμαι σίγουρος γιατί έχω δουλέψει όπως είπα στο 4 που έχει ίδιο μέγεθος οθόνης. Το θέμα είναι ότι εμένα προσωπικά μπορεί να με βολεύει και στο mini η οθόνη γι αυτά που θέλω, οπότε να μην υπάρχει λόγος να παω σε περισσότερες ίντσες και προφανώς περισσότερα χρήματα.

Η ερώτηση του θέματος ήταν αν υπάρχει κάποιο κατάστημα που να μου επιτρέψει να εγκαταστήσω και να δοκιμάσω τις εφαρμογές που θέλω. Και όχι ποιο από τα δύο θεωρείται καλύτερο. Από τεχνικά χαρακτηριστικά είναι φανερό. Οι μεγαλύτερες οθόνες είναι παντα πιο βολικές. Δεν χρειάζεται δηλαδή να το αναλύσουμε παραπάνω.

ΥΓ: Την συγκεκριμένη δουλειά που θέλω να κάνω δυστυχώς δεν μπορεί να μου την προσφέρει ένα android tablet. Οι εφαρμογές που θέλω να τρέξω έχουν σχέση με audio και μέχρι στιγμής δεν έχουν support για android. Φαντάζομαι κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει αλλά προς το παρόν κοιτάζω σε apple πλευρά αναγκαστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά σε όλα τα καταστήματα γίνεται. Αν τώρα στο κατάστημα που πήγες το δοκιμαστικό προϊόν ήταν "ελαττωματικό¨ τότε πρέπει να δοκιμάσεις σε ένα άλλο που να είναι πιο μεγάλο. Πάντως οι συσκευές που είναι  για δοκιμή πάντοτε απέχουν πολύ από το αντικείμενο που θα αγοράσεις εσύ. Ακόμα μπορεί το δίκτυο του καταστήματος εκείνη την ώρα να ήταν αρκετά υπερφορτωμένο. 

Αν σου φαίνεται καλύτερο το "mini" μοντέλο (π.χ. είναι πιο βολικό, εύκολο στη μεταφορά κτλ.) τότε πάρε το mini. Από ταχύτητες σκίζουν και τα 2 οπότε είναι καθαρά απόφαση της στιγμής και πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις.

Όπως το θέτεις τώρα, μπορεί να σε βολέψει περισσότερο το μίνι. Μην νομίζεις πως είναι μικρό επειδή έχει αυτή την ονομασία. Απλά είναι μικρότερο από το θηρίο (προσωπικά έχω τάμπλετ των 7 ιντσών και είναι αρκετά καλό το μέγεθός του) 

Δημοσ.

Ελπίζω να μην θεωρηθεί ούτε διαφήμιση ούτε δυσφήμιση... το κατάστημα που πήγα ήταν της αλυσίδας Public! Το αναφέρω για να μην νομίζει κάποιος ότι πήγα σε κάποιο συνοικιακό κατάστημα που δεν είχε έκθεση ή κάτι αντίστοιχο.

Δεν νομίζω ότι ήταν ελαττωματικό. Μια χαρά δούλευε. Εννοώ ότι το έπιασα στα χέρια μου. Και δοκίμασα και τις προεγκατεστημένες εφαρμογές. Απλά όταν ρώτησα για εγκατάσταση δικών μου εφαρμογών, μου το αρνήθηκαν. Γι' αυτό ρωτάω, αν έχει τύχει σε κάποιον εδω μέσα ή αν έχει κάποιος να προτείνει κάποιο άλλο κατάστημα που θα είναι εφικτό. Για παράδειγμα οι επίσημοι resellers εδώ στην Ελλάδα παρέχουν αυτή τη δυνατότητα;

Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλιώς θα κοίταζα μόνο το mini και δεν θα χρειαζόταν να δοκιμάσω πριν την αγορά. Επίσης, μπορεί να μου φαίνεται πιο βολικό στο μέγεθος αλλά μπορεί να μην είναι πολύ βολικό στον χειρισμό. Γι' αυτό όλη αυτή η φασαρία. :P

Δημοσ.

Για να εγκαταστήσεις τις δικές σου εφαρμογές θα έπρεπε να βάλεις το δικό σου Apple ID και αυτό δεν επιτρέπεται.

Οι εφαρμογές που είδες εγκατεστημένες (angry birds κλπ) είναι φορτωμένες από την ίδια την Apple στις demo συσκευές.

• Like 1
Δημοσ.

Ok αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος τρόπος; Έστω να έχει το κατάστημα δικό του Apple ID και να μπορείς να κατεβάσεις έτσι; Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω προσπαθώντας να βρω μία λύση. Οι εφαρμογές που με ενδιαφέρουν έτσι κι αλλιώς είναι free. Δεν θα είχε κάποιο κόστος!

Για το Angry Birds δεν το γνώριζα. Στο site της Apple δεν ήταν μέσα στα προεγκατεστημένα παιχνίδια, οπότε θεώρησα ότι κάποιος από το κατάστημα το έχει εγκαταστήσει.

Thanks για τις πληροφορίες πάντως. Μάλλον πρέπει να ψάξω κάποιον που να έχει το mini, γιατί αλλιώς δεν βλέπω να καταφέρνω να το δοκιμάσω!

Δημοσ.

καλησπέρα φίλε μου, το θέμα με την εγκατάσταση εφαρμογών και ποιες από αυτές προέρχονται τελικά από την apple  είναι μπερδεμένο καμιά φορά.. Το ίδιο είχα πάθει και εγώ σε public   άλλα στον Κοττσοβο λο  την ιδια ώρα έχει το ίδιο μηχάνημα με εγκατεστημένο ότι μπορείς να φανταστείς μέσα από εφαρμογές.  demo  δεν ήταν η συσκευή βέβαια μπορούσες να την αγοράσεις κανονικά άμα ήθελες στην οπτασιακή τιμή των 20 εύρο κάτω τησ αρχικής ..  :-(

Η  διαφορά ΣΘ στην οθόνη είναι αρκετή .. εγώ θα σου έλεγα  να πας για το μεγάλο το οποίο είναι αρκετά καλύτερο και σαν χαρακτηριστικά ειδικά τώρα με τις φήμες για 2 εφαρμογές την ίδια στιγμή στην οθόνη ..   Από το μοντέλο που δοκίμασες μέχρι το  air 2  υπάρχει μια τεράστια πραγματικά διαφορά.. Είναι κατά πολύ πιο φορητό .. Είναι αισθητά λεπτότερο και ελαφρύτερο καθώς και μικρότερο γενικά σε διαστάσεις έχοντας τις ίδιες Ινδές οθόνη .. όταν το κρατάς γυμνό στο χέρι σου πραγματικά σου δίνει την αίσθηση μιας φλοίδας και το συνολικό του βάρος πραγματικά αμελητέο σε μια τσάντα άλλα ακόμα και στο χέρι ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...