Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τον τελευταίο καιρό ψάχνομε για ένα οικονομικό laptop για απλές εργασίες, web browsing περισσότερο, με λειτουργικό κάποια ελαφριά διανομή linux και σχεδόν κατέληξα σε Refurbished laptop. βρήκα ένα lenovo t61 γύρο στα 135 ευρώ σύν μια καινούρια μπαταρία στα 30 ευρώ.

να αναφέρω επίσης οτι με ενδιαφέρει μια μέση διάσταση οθόνης μικρότερη απο 15.6 και μεγαλύτερη απο 11.6 και να έχει και συσκευή dvd/rw για τα οποία αν πάω σε καινούριο θα πρέπει να δώσω κάπου στα 100-120 ευρώ παραπάνω.

το ερώτημά μου είναι υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στα Refurbished laptop?

με μια καινούρια μπαταρία προφανώς όχι αυθεντική 6-cell li-ion battery (4400mah) θα έχω για παράδειγμα 2-2,5 ώρες αυτονομία με ελαφριά χρήση? 

αυτά προς το παρών :-)

Δημοσ.

Το βασικότερο για εμένα σε τετοια μηχανήματα ειναι να πάρεις γραπτή εγγύηση γιατι δεν μπορείς να εισαι σίγουρος τι πρόβλημα ειχε ή μπορει να έχει

Δημοσ.

Δεν ξερω τι παιζει γενικα στο εξωτερικο με τα refurbished,αλλα αυτα που εχω δει σε ελληνικα μαγαζια εμενα μου μοιαζουν απλα για δουλεμενα(πολλες ωρες) μηχανηματα που απλα τα καθαρισανε και τους κανανε φορματ.Οι τιμες πχ μπορει να ειναι αρκετα χαμηλες σε καποια μοντελα,πχ core 2 duo κλπ,αλλα δεν παυουν να ειναι μηχανηματα 5+ χρονων,

Δημοσ.

Όπως είπε και ο SPANK πριν αγοράσεις ένα τέτοιο μηχάνημα θα πρέπει να κοιτάξεις αν σου δίνουν κάποια εγγύηση,αν δεν σου δίνουν τότε δεν βρίσκω κανέναν λόγο να πάρεις ένα refurbished laptop και να μην πάρεις απλά ένα μεταχειρισμένο...Βασικά κοίτα και στις αγγελίες για μεταχειρισμένα γιατί υπάρχουν πολλοί καλοί υπολογιστές σε πολύ καλές τιμές!!!

Από εκεί και πέρα εμένα στην θέση σου δεν θα με απασχολούσε αν η μπαταρία θα κρατούσε 2-3 ώρες αλλά ότι το συγκεκριμένο lenovo έχει όλο κι όλο 1gb ram DDR2 και 100gb σκληρό...Με 1gb ram δεν μπορείς να τρέξεις με ευκολία windows 7 ή winodws 8 θα μείνεις στα ξεπερασμένα windows xp,εκτός αν επιλέξεις να αγοράσεις μια ακόμα ραμ στα 1 gb ή στα 2gb άρα το κόστος σου θα είναι +15-20 ευρώ για την πρώτη ή +20-25 για την δεύτερη.Από εκεί και πέρα όμως και ο δίσκος είναι μικρός,εκτός αν σου δίνουν καινούργιο δίσκο...αν πάλι δεν σου δίνουν καινούργιο δίσκο κατά πόσον θα είναι καλός ένας δίσκος 8 ετών;;;Μην ξεχνάς ότι θες να πάρεις και μια μπαταρία οπότε υπολόγιζε +35 ευρώ στην καλύτερη...

Αν είναι στο τέλος να δώσεις πάνω από 200 ευρώ τότε καλύτερα να κοιτάξεις για κανένα αξιόλογο μεταχειρισμένο από Ελλάδα,να πας να το δεις από κοντά,να το τσεκάρεις και να πιάσουν τόπο και τα λεφτά σου...

Δημοσ.

Θα καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία. Αγόρασα Lenovo T61 refurbished από μέλος του insomnia. Μου έβγαλε πρόβλημα στο ανεμιστηράκι μετά από 10 μέρες. Το επισκεύασα. Μου έβγαλε βλάβη στο λογισμικό (πειρατικό) μετά από 5 μήνες το επισκεύασα βάζοντας Linux και μου έβγαλε βλάβη στο inverter που το επισκεύασα.  Αυτή τη στιγμή δουλεύει οκ μετά από 8 μήνες αλλά φοβάμαι και το πάνελ μη τα φτύσει και τότε θα το παρατήσω γιατί οικονομικά δεν θα με συμφέρει.  Συνεπώς τα refurbished είναι μεταχειρισμένα "βαριά" και είναι πολύ επηρρεπή σε βλάβες. Αν δεν το έχετε με την επισκευή καλύτερα να τ'αποφύγετε. Επίσης ενέχει ο κίνδυνος να πάθει σοβαρή βλάβη το πάνελ ή και η μητρική από φθορά χρήσης επομένως εν κατακλείδι ίσως και οικονομικά δεν συμφέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...