Προς το περιεχόμενο

FIFA 16

SOADNICK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδες!!! Εγω εειμαι 1 Div στο ultimate team και καμια φορα στην δευτερη κατηγορια, η αποψη μου ειναι να μην βαζετε custom tactics ,το καλυτερο ειναι να βαζετε αναλογος το score αμυνα επιθεση στο παιχνιδι!! Αυτο που μπορει να βοηθησει ειναι τα instructions στους παικτες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολωνέ σόρρυ που θα στο χαλάσω αλλά έχεις πέρα για πέρα άδικο. 

Το δέχομαι ότι αν τα πειράξεις όλα πιο πιθανό είναι να χαλάσεις κάτι αντί να κερδίσεις κάτι ΑΛΛΑ στο FUT για παράδειγμα έχει RANDOM custom tactics.

Έπαιζα με ένα φίλο μου για χαβαλέ γιατί δε παίζω σοβαρά το fut φέτος και είδα κάτι τρούπες τεράστιες στην άμυνα. Μπήκα στα tactics και είχε (χωρίς να τα έχω βάλει εγώ) pressure στο 75 και offside trap... Προσκαλούσε τον αντίπαλό μου να βάλει γκολ.

Οκ τα περισσότερα ίσως και να μην έχουν μεγάλη σημασία αλλά είναι 3-4 που οφείλεις να τα πειράξεις γιατί δε γίνεται αλλιώς. Το offside trap είναι απλά καρκίνος για παράδειγμα.

https://www.reddit.com/r/FIFA/comments/3u85gs/a_indepth_guide_to_custom_tactics/

Ρίξτε μια ματιά. Δε φαίνεται και διάνοια αυτός που το έγραψε αλλά νομίζω έχει κάποιες καλές πληροφορίες που μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει.

o

Το λεπόν, έχουμε και λέμε:

- Όπως έγραψα σε προηγούμενο post, ανέβηκα με τα τσαρούχια από την Div. 4 στην Div. 2. Με μεγαλύτερη δυσκολία (αλλά και πάλι με την πρώτη) ανέβηκα στο πατάρι της Div. 1, όπου ίσα που πρόλαβα να ρίξω μια ματιά πριν πέσω ξανά κουτρουβαλώντας στη 2 με ρεκόρ 0-3-3. Το συγκεκριμένο ρεκόρ, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις μου μέχρι και στην Div. 2 (θυμίζω ότι είχα σερί 12 νικών), αποτελεί στατιστική ανωμαλία και σίγουρα υποδεικνύει scripting. Ευτυχώς, στην επόμενη σεζόν μου στην Div. 2 η κατάσταση ήταν πολύ πιο φυσιολογική με αποτέλεσμα να ανέβω ξανά στην Div. 1 στην οποία και κατάφερα να παραμείνω σχετικά άνετα. Όσον, όμως, αφορά στο να πάρω πρωτάθλημα...

- ...τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, κυρίως λόγω των mismatches. Το καλό είναι ότι φέτος ακόμη και οι αρκετά καλύτερες ομάδες από τη δική μου είναι αντιμετωπίσιμες στο βαθμό του εφικτού. Άλλωστε έτσι είναι και πιο ρεαλιστικό: Όταν έχεις ΠΑΟ και πας να παίξεις με τη Leicester η οποία αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στην Premier League, τότε αν ξεφύγεις με ισοπαλία λογίζεσαι και τυχερός. Όταν, όμως, το παιχνίδι απαιτεί οκτώ νίκες στους δέκα αγώνες (ή 7 νίκες και δύο ισοπαλίες), τότε τρεις φορές να σου κάτσει η Leicester (πράγμα καθόλου απίθανο) ή καμία CSKA Μόσχας, αντίο ζωή.

- Το πιο εκνευριστικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού κατ' εμέ είναι το "νερφάρισμα" της ομάδας μας προκειμένου να εξομοιωθεί η διαφορά δυναμικότητάς της με κάποια ανώτερη ομάδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να επηρεάζει τις επιδόσεις των δικών μου παικτών η ανωτερότητα του αντιπάλου. Πριν πει κανείς ότι μαρκάρουν καλύτερα οι αντίπαλοι ή δεν ξέρω κι εγώ τι, αποσαφηνίζω ότι αναφέρομαι σε πολύ βασικές ενέργειες, όπως σε ελεύθερες πάσες, τετ-α-τετ κλπ. Αυτό σίγουρα "διαμορφώνει αποτελέσματα" που λέμε και στη σούπερ λίγδα, αφού δεν έχεις μία σταθερή βάση πάνω στην οποία μπορείς να χτίσεις το παιχνίδι σου.

Σειρά μου και μένα να γκρινιάξω για κάποια πράγματα αν και συνεχίζω να επιμένω ότι το παιχνίδι είναι 10/10 και το καλύτερο ποδοσφαιράκι που έχω παίξει και τα έχω παίξει...ΟΛΑ!

Διαπιστώνω όσο περισσότερο παίζω τόσο με κουράζει.

Παρατήρησα ότι απλά δε με ευχαριστεί να παίζω στο Div 1 που είμαι. Παραείναι tryharding και από παιχνίδι ποδοσφαίρου γίνεται Fifa όλο και παραπάνω. Τι εννοώ με αυτό:

- Το παιχνίδι με αναγκάζει να παίξω με τον τρόπο του και όχι με το δικό μου. 

- 4-3-3 και τις παραλλαγές του. Τίποτα άλλο.

- Τικι-τακα

- Κανένα νόημα να βγάλεις σέντρα από τα πλάγια όταν μπορείς να κόψεις ευθεία προς τα μέσα.

- κτλ κτλ

Να τα εξηγήσω και λίγο τα παραπάνω.

Πρώτα απ όλα να τονίσω ότι το ρεκόρ νικών ηττών μου είναι κάτι σαν 70-7-15 οπότε δεν τα γράφω αυτά επειδή χάνω ή κάτι τέτοιο.

2 είναι λοιπόν τα μεγάλα προβλήματα του παιχνιδιού που τα παρατηρείς σε υψηλές κατηγορίες:

Το γαμημένο το τίκι-τάκα

Δε ξέρω από που να πρωτοαρχίσω εδώ. Από τη μια μου κάνουν πιο "δυσκολες" τις πάσες από την άλλη μου κάνουν το τικι-τακα να μη κόβεται.

- Η επιθετικοί κάνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ κινήσεις τέτοιες που πάντα είναι κάποιος σε απόσταση 5 μέτρων ελεύθερος. Αυτό που σκατά το έχουν δει στη FIFA. Πάσα, κοντρόλ, 1-3 επαφές και ξανά πάσα στον δίπλα ελεύθερο χωρίς να υπάρχει δυνατότητα άμυνας και επανάληψη αυτού μέχρι να φτάσεις μέσα στη περιοχή.

- Δε είναι κακό να κάνουν κινήσεις οι επιθετικοί και οι κεντρώοι. Ίσα ίσα. Αλλά υπάρχει και ένα όριο. Αυτή η άεναη κίνηση στο κενό χώρο σε συνδιασμό με το από κάτω δημιουργεί μια εκνευριστική κατάσταση για τον αμυνόμενο. Άλλο να σου προσφέρει η CPU με μια κίνηση μια επιλογή και άλλο να σου "δείχνει" που να δώσεις τη μπάλα σε κάθε επίθεση και σε κάθε σημείο της επίθεσης.

- Οι αμυντικοί για κάποιο γαμημένο λόγο εμ μου απλώνουν το πόδι αυτόματα χωρίς να πατήσω κάτι για να κόψουν τη μπάλα που περνάει δίπλα τους εμ δε τη κόβουν. Αποτέλεσμα? Ένα κοκκάλωμα του αμυντικού για 1'' που εντείνει ακόμη παραπάνω το τικι-τακα. Ρε καραγκιόζηδες ή θα το κάνετε αυτόματο και θα κόβει τη μπάλα ή θα με αφήσετε να τη κόψω εγώ manually. Αυτή η "automatic failure" τι σκατά πιπα είναι?

Το κόψιμο από πλάγια προς τα μέσα 

Το είχε αναφέρει και ο ektelion και είχα αναφέρει ότι κόβεται. Επιμένω ότι κόβεται αλλά είναι 10 φορές πιο δύσκολο να κοπεί σε σχέση με μια εφόρμιση κάθετη από τον άξονα.

- Αν στον άξονα πας να κάνεις ευθεία εφόρμιση ακόμη και αν ο αμυντικός πάει αριστερά και συ δεξιά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σε κόψει ακόμη και αν είναι ο Μποτία. Αντίστοιχα αν από το κόρνερ κόψεις παράλληλα ακόμη και σωστά να κόψει ο αμυντικός υπάρχει πιθανότητα ο Καρέλης να σε περάσει.... ΓΙΑΤΙ? Μειώνεται ο όγκος ή ο χώρος δράσης του αμυντικού ανάλογα αν αμύνεται στον παράλληλο ή στο κάθετο άξονα?

- Κάντε τους γαμημένους τους επιθετικούς να στέκονται όρθιοι και να μη πέφτουν σε κάθε επαφή. Γαμώ την Ignite engine σας. Ωραίες οι επαφές και ρεαλιστικές αλλά ο κόσμος δε μπορεί να παίξει άμυνα ειδικά στη παράλληλη εφόρμιση. Αν πέφτουν λιγότερο θα δικαιολογείτε και το να σφυράν λιγότερο οι διαιτητές. Κερδίζω 2-3 πέναλτυ ανά ματς. ΕΛΕΟΣ

- Γιατί αυτό το μόνιμο Isolation στα πλάγια? Δε ξέρω αν είναι ρεαλιστικό ή όχι αλλά ΦΤΑΝΕΙ! Βάλτε κόσμο να βοηθάει τον back και να μην είναι μόνιμα στο ένας εναντίων ενός που οδηγεί στα παραπάνω.

- Βγάλτε αυτό το contain button. Το κουμπί του nooba που δε ξέρει να παίζει άμυνα. Ποιανού μαλάκα ιδέα ήταν αυτή η παπαριά. Είναι αυτό που γαμάει τις περισσότερες κατά μετωπο επιθέσεις και αυτό είναι που οδηγεί τον κόσμο στα άκρα επειδή είναι πιο εύκολο να σκοράρεις από κει.

Όλα αυτά με αναγκάζουν πλέον να παίζω πολύ συγκεκριμένα συστήματα, με συγκεκριμένες ομάδες που τα υποστηρίζουν και με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να είμαι full συγκεντρωμένος και το παιχνίδι από ποδοσφαιράκι γίνεται ένας διαγωνισμός του ποιος έχει το καλύτερο σύστημα/tactics για να παίζει καλύτερο τικι-τακα ή ποιος θα βγει παραπάνω φορές στα πλάγια.

Αρχίζει να μου θυμίζει το elo hunting του LoL. Αντίθετα όταν μπαίνω για χαβαλέ FUT στις χαμηλές κατηγορίες ευχαριστιέμαι αντρίκια μπάλα.

• Like 3

Βασικά ο κύριος λόγος που χάνω στα FIFA είναι ότι είναι τόσο ρεαλιστικά αληθοφανή, που προσπαθώ να παίξω βάσει λογικής ποδοσφαίρου κι όχι βάσει λογικής "ποδοσφαιρακίου". Δυστυχώς, όταν μιλάμε για σκορ της τάξεως του 5-2 σε 12λεπτα παιχνίδια, βαρύγδουπες εκφράσεις τύπου "εξομοιωτής ποδοσφαίρου" καταντάνε αστείες. Οπότε μένει απλά (αν είμαστε τυχεροί) ένα fun ποδοσφαιράκι που μας μεταφέρει πιστά την ψευδαίσθηση ενός κανονικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Όταν, λοιπόν, όλο μου το είναι μου λέει να μην εφορμήσω παράλληλα στην περιοχή με τον Καρέλη γιατί θα φάω τα μούτρα μου, αλλά στην πράξη τον βλέπω να μεταμορφώνεται σε ένα υβρίδιο Βαν Μπάστεν - Ιμπραΐμοβιτς, να περνάει τους πάντες και τα πάντα, οι αντίπαλοι αμυντικοί να πέφτουν στο διάβα του ως άλλοι προσκυνητές ή απλά να τον χαζεύουν εκστασιασμένοι, και εν τέλει να το καρφώνει στο γάμα με τέτοια ταχύτητα που η μπάλα ταξιδεύει λιγάκι πίσω στο χρόνο, τότε φίλε θα το κάνω (ακόμη μετανιώνω που δεν έγραψα την γκολάρα που έβαλα χθες με την πάρτη του, θα νομίζατε ότι έχω βρει cheat και του έχω περάσει τα στατιστικά του Μέσι).

Κι εγώ νόμιζα στην αρχή ότι θα μπορούσα να εφαρμόσω passing game κλπ, αλλά όταν βλέπω ότι η τελική προωθημένη που είναι το αποκορύφωμα της επίθεσης που με τόση μαεστρία έχω αναπτύξει, κατά 98% θα καταλήξει κατευθείαν στον τερματοφύλακα γιατί απλά η κατεύθυνση και η δύναμή της δεν έχει καμία λογική (μιλάω για κοινή λογική, όχι για ποδοσφαιρική ικανότητα), τότε απλά κοιτάω να βρω το εξτρέμ, να αδειάσω το μπακ όσο πιο γρήγορα μπορώ για να αποφύγω την πολυκοσμία και μετά κατά 90% τρία θα είναι τα αποτελέσματα: α) θα περάσω και τα ανήμπορα πλέον να αντιδράσουν στόπερ και θα το καρφώσω β) θα δώσω πάσα σε έναν αφύλακτο επιθετικό μου που θα το καρφώσει αυτός γ) θα κερδίσω πέναλτι. Αν θες να κερδίσεις, προσαρμόζεσαι. Αλλιώς, βασανίζεσαι. Έχω γράψει σεντόνια ολόκληρα περί scripting και ελλιπούς ΑΙ και του ότι αναγκαζόμαστε να προσαρμοστούμε εμείς στο παιχνίδι αντί για αυτό σε εμάς, αλλά απλά φέτος για λόγους που έχουν υπεραναλυθεί το βρίσκω πιο fun το παιχνιδάκι και παρότι τα παραπάνω συνεχίζουν να ισχύουν, εγώ το απολαμβάνω. Με εξαίρεση τα πέναλτι που είναι απλά απαράδεκτα γιατί το παιχνίδι απλά δεν ξεχωρίζει πότε κάνει φράγμα ο αμυντικός και πότε πέφτει πάνω του ο επιθετικός, η οποία είναι και η ειδοποιός διαφορά (και για αυτό μου έτυχε κορυφαίο παράδειγμα χθες που δυστυχώς δεν κατέγραψα για να σας δείξω). Προφανώς το παιχνίδι χρήζει βελτίωσης σε όλους τους τομείς, αλλά για εμένα αυτό που πρέπει να φτιάξουν είναι οπωσδήποτε τα φάουλ και τα πέναλτι. Στο 80% των περιπτώσεων δεν καταλαβαίνω καν ότι έκανα φάουλ, απλά ακούω ένα σφύριγμα και βλέπω την μπάλα να γυρίζει πίσω.

• Like 2

.....

- Γιατί αυτό το μόνιμο Isolation στα πλάγια? Δε ξέρω αν είναι ρεαλιστικό ή όχι αλλά ΦΤΑΝΕΙ! Βάλτε κόσμο να βοηθάει τον back και να μην είναι μόνιμα στο ένας εναντίων ενός που οδηγεί στα παραπάνω.

- Βγάλτε αυτό το contain button. Το κουμπί του nooba που δε ξέρει να παίζει άμυνα. Ποιανού μαλάκα ιδέα ήταν αυτή η παπαριά. Είναι αυτό που γαμάει τις περισσότερες κατά μετωπο επιθέσεις και αυτό είναι που οδηγεί τον κόσμο στα άκρα επειδή είναι πιο εύκολο να σκοράρεις από κει.

Όλα αυτά με αναγκάζουν πλέον να παίζω πολύ συγκεκριμένα συστήματα, με συγκεκριμένες ομάδες που τα υποστηρίζουν και με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να είμαι full συγκεντρωμένος και το παιχνίδι από ποδοσφαιράκι γίνεται ένας διαγωνισμός του ποιος έχει το καλύτερο σύστημα/tactics για να παίζει καλύτερο τικι-τακα ή ποιος θα βγει παραπάνω φορές στα πλάγια.

Αρχίζει να μου θυμίζει το elo hunting του LoL. Αντίθετα όταν μπαίνω για χαβαλέ FUT στις χαμηλές κατηγορίες ευχαριστιέμαι αντρίκια μπάλα.

Στα περισσότερα δε διαφωνήσω αλλα δε θα συμφωνήσω ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις. Σε γενικές γραμμές μαζί σου σε αυτά που λές. 

Αλλά στα μαύρα διαφωνώ. Το contain button δεν ειναι το κουμπί του nooba (ειδικά το teammate contain θέλει πολύ προπόνηση).

Φέτος ειδικά το contain σπάει απο τον επιθετικό που να έπαιζες κάτι 13-14-15 που δεν έσπαγε με τίποτα. Ήξερα οτι θα χάσω απο την αρχή αν  έβλεπα κάποιον να παίζει με contain και μόνο.

Για αρχή λοιπόν να πώ οτι απο τη στιγμή που το contain κάνει αυτό που κάνει πιάνει και στη καταμέτωπο και στη πλάγια επίθεση.

Απλά στη πλάγια χρησιμοποιούν τους τρόπους για να το σπάσουν με αποτέλεσμα να περνάει ο άλλος. Επίσης οι περισσότεροι εκμεταλεύονται το φόβο σου να μη δώσεις πέναλτυ και μπουκάρουν όπως να ναι. Φέτος αν παρατηρήσω κάποιον ο οποίος προσπαθεί να μου βάλει γκολ απο πλάγια. Ξέρω οτι έχει χάσει ήδη γιατί δε θα μπορέσει.

4 τροποι λοιπόν αντιμετώπισης του contain για μένα είναι. Πρώτος, προσποίηση το contain φέτος τη τρώει και με απότομο ξεπέταγμα με τρέξιμο τον αφήνεις πίσω. Δεύτερος, τρίπλα με δεξί αναλογικό αν πιάσει έφυγε έργο ο αμυντικός. Τρίτος η νέα κίνηση με το L1,LB αυτή θέλει προπόνηση αρκετή όμως για να βγεί σωστά. Τέταρτος, αυτό που έπιανε και στα προηγούμενα φιφα πατημένο τρέξιμο με L2,LB ο παίχτης κάνει μια περίεργη κίνηση κρατήματος μπάλας αν έτσι όπως τη κρατάει και ο αμυνούμενος πατάει contain, εσύ αφήσεις το L2,LB και μείνεις με το τρέξιμο με μια κατεύθηνση το ξεπέταγμα είναι τέτοιο που ο αμυντικός μένει πίσω.

• Like 1

Παντελή το point του post μου παραμένει.

Thx για τις συμβουλές για το πώς να σπάσω το contain αλλά ούτως ή άλλως τον έχω τον τρόπο μου κουτσά στραβά. Το ερώτημα είναι γιατί υπάρχει το γαμημένο το κουμπί? 

Νομίζω ξέρεις ότι παίζω καλή άμυνα και δε το χρησιμοποιώ ΚΑΘΟΛΟΥ. Δε το αγγίζω το μπουρδέλο. Ο κολλητός μου που είναι για division 4-6 παίζει μόνο με contain άμυνα. Το κρατάει πατημένο και άγιος ο θεός. Το αποτέλεσμα είναι μέσες άκρες να παίζουμε την ίδια άμυνα ένας που ξέρει και ένας που δε ξέρει. 

Ναι προφανώς και αυτό όπως και όλα θέλει προσπάθεια να το τελειοποιήσεις αλλά ο noobas παίρνει τρελό boost και για τον καλό αμυντικό είναι μάλλον κάτι αχρείαστο γιατί μπορεί να κάνει το ίδιο ακριβώς με το contain με σωστή χρήση μοχλού και τρεξίματος. 

Από τα πλάγια για τον όποιο ψυχολογικό ή μη λόγο είναι πιο εύκολο να σπάσεις την άμυνα με ή χωρίς contain με αποτέλεσμα αυτός που παίζει καταμέτωπο νιώθει μαλάκας.

Ξερει κανεις πως μπορω να ξεκλειδωσω τον λογαριασμο μου?ειχα ξεχασει την μυστικη απαντηση που ειχα βαλει πριν καιρο και την εκανα 5 φορες λαθος.τωρα παω να μπω fut και μου γραφει να επικοινωνησω μαζι τους ή μα αλλαξω κωδικο οπως και εκανα αλλα παλι μου βγαζει το ιδιο μνμ..μονο τηλεφωνικος φτιαχνεται αυτο?και γιατι μου ζητησε την ερωτηση ρε παιδια?απο το πσ και το κινητο μπαινω μονο..

Παντελή το point του post μου παραμένει.

Thx για τις συμβουλές για το πώς να σπάσω το contain αλλά ούτως ή άλλως τον έχω τον τρόπο μου κουτσά στραβά. Το ερώτημα είναι γιατί υπάρχει το γαμημένο το κουμπί? 

Νομίζω ξέρεις ότι παίζω καλή άμυνα και δε το χρησιμοποιώ ΚΑΘΟΛΟΥ. Δε το αγγίζω το μπουρδέλο. Ο κολλητός μου που είναι για division 4-6 παίζει μόνο με contain άμυνα. Το κρατάει πατημένο και άγιος ο θεός. Το αποτέλεσμα είναι μέσες άκρες να παίζουμε την ίδια άμυνα ένας που ξέρει και ένας που δε ξέρει. 

Ναι προφανώς και αυτό όπως και όλα θέλει προσπάθεια να το τελειοποιήσεις αλλά ο noobas παίρνει τρελό boost και για τον καλό αμυντικό είναι μάλλον κάτι αχρείαστο γιατί μπορεί να κάνει το ίδιο ακριβώς με το contain με σωστή χρήση μοχλού και τρεξίματος. 

Από τα πλάγια για τον όποιο ψυχολογικό ή μη λόγο είναι πιο εύκολο να σπάσεις την άμυνα με ή χωρίς contain με αποτέλεσμα αυτός που παίζει καταμέτωπο νιώθει μαλάκας.

Οτι δεν είναι απόλυτα balanced το παιχνίδι το ξέρουμε. Ξέρω ναι οτι παίζεις καλή άμυνα χωρις το contain. Αλλά αφου θεωρείς οτι με το contain θα παίζεις καλύτερη άμυνα γιατί δε το χρησιμοποιείς; Θα σου δώσω την προσωπική απάντηση οτι εγώ δε μπορώ να παίξω με contain όχι γιατί δε μαρέσει αλλα γιατί δε το κάνω καλά θέλει μεγάλη ακρίβεια για το πότε θα το αφήσεις και θα πατήσεις το χ για να κλέψει, την οποία δεν έχω. 

Γιατί δε το χρησιμοποιώ.... Γιατί όπως και συ κάποια πράγματα λόγω εμπειρίας τα κάνω αυτόματα χωρίς να σκέφτομαι. Θα μπορούσα στα γεράματα να προσθέσω και το contain αν ένιωθα ότι θα μου προσφέρει κάτι σημαντικό όπως πρόσθεσα στο ρεπερτόριό μου την RT+πάσα, το φάλτσο στο σουτ, τη προσποίηση με LT, κάποιες τρίπλες με δεξί μοχλό κτλ κτλ πράγματα που μου ήταν ξένα μέχρι πέρυσι ή κάποια μέχρι φέτος.

Το contain σε εμένα δε προσφέρει ούτως ή άλλως κάτι όπως και στους περισσότερους γιατί το 99% των παικτών σπάει αρχίδια με το τίκι-τάκα. Όμως σε εμένα που μου αρέσει να κουβαλάω τη μπάλα και να τη ταλαιπωρώ είναι μεγάλο counter να μη μπορώ να τριπλάρω νουμπάδες που το κρατάν απλά πατημένο.

Και αυτό μας ξαναγυρνάει σε αυτό που έλεγα ότι επειδή το contain μου κάνει counter στις τρίπλες ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ να παίζω έστω σε κάποιο βαθμό τικι-τακα που δε το γουστάρω. 

Γιατί δε το χρησιμοποιώ.... Γιατί όπως και συ κάποια πράγματα λόγω εμπειρίας τα κάνω αυτόματα χωρίς να σκέφτομαι. Θα μπορούσα στα γεράματα να προσθέσω και το contain αν ένιωθα ότι θα μου προσφέρει κάτι σημαντικό όπως πρόσθεσα στο ρεπερτόριό μου την RT+πάσα, το φάλτσο στο σουτ, τη προσποίηση με LT, κάποιες τρίπλες με δεξί μοχλό κτλ κτλ πράγματα που μου ήταν ξένα μέχρι πέρυσι ή κάποια μέχρι φέτος.

Το contain σε εμένα δε προσφέρει ούτως ή άλλως κάτι όπως και στους περισσότερους γιατί το 99% των παικτών σπάει αρχίδια με το τίκι-τάκα. Όμως σε εμένα που μου αρέσει να κουβαλάω τη μπάλα και να τη ταλαιπωρώ είναι μεγάλο counter να μη μπορώ να τριπλάρω νουμπάδες που το κρατάν απλά πατημένο.

Και αυτό μας ξαναγυρνάει σε αυτό που έλεγα ότι επειδή το contain μου κάνει counter στις τρίπλες ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ να παίζω έστω σε κάποιο βαθμό τικι-τακα που δε το γουστάρω. 

Ιδιο στυλ παίζουμε απλά φέτος στο φιφα για να κουβαλήσεις μπάλα θέλει χώρο αρκετό. Αν μπείς τη καθιερωμένη ώρα σήμερα έλα να σε αναγκάσω να παίξεις contain  :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...