Προς το περιεχόμενο

FIFA 16

SOADNICK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχουν και 100άδες παίκτες ενδιάμεσα στον Καρέλη και στο Ρονάλντο οι οποίοι ούτε μόνο αρνητικά έχουν όπως ο μεν ούτε μόνο θετικά όπως ο δε.

πχ.

- ο Μπολασι που έχει τρίπλα και χειρισμό ίσως και καλύτερο από Ρονάλντο αλλά τελείωμα Ατζαγκούν

- ο Ντε Ρόσι που έχει εξαιρετική πάσα και σουτ αλλά ταχύτητα Μερτεζακερ

- σχεδόν όλοι οι επιθετικοι 80-83 που άλλοι είναι ψηλοί και αργοί με καλά τελειώματα και άλλοι γρήγοροι με χειρότερα τελειώματα

κτλ κτλ

Το να παίζεις με πολύ χαμηλές ομάδες κάνει bottleneck στη διαφορά skill γιατί οι παίκτες είναι απίστευτα inconsistent. 

- Ο Κλωναρίδης μπορεί να ΤΥΧΕΙ να βγάλει σέντρα Beckam ή σέντρα Βύντρα

- Ο Καρέλης μπορεί να ΤΥΧΕΙ να κάνει κοντρόλ Ροναλντίνιο σε μια μακρινή μπαλιά ή κοντρόλ Φανη Γκέκα με καλάμι

- Ο Μπεργκ μπορει να ΤΥΧΕΙ να τελειώσει 3 στις 3 ευκαιρίες ή να τις χάσει και τις 3 

κτλ

Αυτό κατ'εμέ οδηγεί σε άυξηση αυτού που λέτε "scripting" γιατί είναι τόσα πολλά που βασίζονται στο RNG και είναι ουσιαστικά "everybody's game".

Και στον τρόπο επίθεσης/άμυνας τα πράγματα είναι πολύ μονόπατα. Το τίκι τάκα είναι OP στο παιχνίδι και δε κόβεται γιατί πολύ απλά ελέγχεις έναν αμυντικό και ο αντίπαλος έναν επιθετικό αλλά έχει τη βοήθεια από τις κινήσεις των άλλων επιθετικών.

Προσωπικά δε με ευχαριστεί η επιθετική ανάπτυξη μου να εξαρτάται ΜΟΝΟ από τις κινήσεις των επιθετικών που δεν ελέγχω εγώ αλλά ο CPU και αν πηγαίνουν όπου να'ναι να μην έχω άλλη επιλογή επίθεσης που να περιέχει και την ατομική προσπάθεια. 

Κατά την άποψή μου υπάρχουν 3 Fifa.

- Τo Fifa με 5άστερες συγκεκριμένες ομάδες(τις ξερετε όλοι τις 4-5 που εννοω) που είναι αρκετά frustrating γιατί εκεί υπάρχει RNG μόνο προς τα πάνω δηλαδή γίνονται κάποιες κουφές επεμβάσεις από Νόιερ ή κάτι χαζά γκολ από Μέσσι Ρονάλντο και ΣΙΑ

- Το Fifa με κάτω από 4άστερες ομάδες που εκεί φτύνεις άιμα για να κάνεις επίθεσεις και υπάρχει RNG μόνο προς τα κάτω με κακές άμυνες,κοντρόλ, τελειώματα. Δε κάνουν καν τα βασικά

- Το Fifa με τις ενδιάμεσες ομάδες όπου εκεί νιώθω ότι έχεις τον πραγματικό έλεγχο και της άμυνας και τις επίθεσης και οι πολύ χοντρές RNG μαλακίες μειώνονται. Και τρίπλες μπορείς να κάνεις αν ξέρεις και τίκι τάκα και παιχνίδι από τα άκρα με σέντρες και άμυνα και τα πάντα όλα. 

Χωρίς να θέλω να μειώσω κάποιον νομίζω ότι κάποιος παίζει με πολύ κακές ομάδες όταν δε μπορεί να κάνει ατομικές προσπάθειες. Αυτό δεν είναι μειωτικό γιατί λογικά και ο αντίπαλός του δε μπορεί να κάνει το ίδιο και το κακό είναι ότι δε ξέρω αν είναι εφικτό να μάθεις να κάνεις ατομική προσπάθεια με τον Ζέκα.

Για να κάνω και μια αυτοκριτική και γω δε παίζω το Fifa στη βέλτιστη μορφή του (τουλάχιστον όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου και την έγραψα παραπάνω) γιατί νοιάζομαι πολύ για τη νίκη και νιώθω πιο άνετα παίζοντας με Μπάγερν. Βέβαια αντίστοιχα είναι κάποια ματς που νιώθω ότι σπάω πέτρες στην άμυνα όταν πρέπει να αμυνθώ απέναντι σε κάποιον skilled στη τρίπλα αλλά απ'την άλλη αφού το παιδί ξέρει είναι δίκαιο να με ταλαιπωρεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μια χαρα γινονται ατομικες προσπαθειες ακομα και με το τριφιλι.

Με το σπριντ και το Λ2 παντα γιατι απο σκιλλς δεν σκαμπαζω...

Ειδικα οπως ειναι οι αμυντικοι στο 16 με τα τσαφ (ασχετα αν βγαινουν πρωτοι στην μπαλα και παπαριες Μαριτσα μου).....οι σουπερ σταρ επιθετικοι ειναι unstoppable.

Βαλε και τη διαιτησια μεσα σε ολο αυτο! :eek:

Για να μην ξαναμπαίνουμε σε αυτό το φαύλο κύκλο, ας συμφωνήσουμε απλά ότι το scripting του παιχνιδιού γίνεται πιο ενοχλητικό ανάλογα και με τον τρόπο που παίζουμε. Η εμπειρία του κάθε ενός είναι αυστηρά προσωπική και υποκειμενική, οπότε δεν έχει νόημα να διαφωνούμε επ' αυτού.

nzeppos ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ τους αλλους (μονοι μας) αντε και τον ektelion επειδη ειναι παιχτουρα και τριφιλαρα!

υγ παντως ειναι αδικια να σε βγαζει αντιπαλο με την Φενερ, παιζω με τον Ταβλαριδη και τον Βεμερ κοντρα στους Βαν Περσι και Βαν Προπερσι....

πριν απο λιγο Τριφιλι - Φενερ 1-0 (Μπεργκ) ...ηταν καλος ο γειτονας!!!!

1 νικη 1 ηττα dev 6, παμε γερα!

Τριφιλι - Σελτικ 3-0! το χαντικαπ ζει και βασιλευει! :eek:

Κατι πρεπει να κανει η ΕΑ...δεν παει αλλο, το παιχνιδι ειναι για γελια και για κλαματα! :-D

Δεν ειχε νοημα να ανεβασω τα γκολ που πετυχα....οποτε ανεβασα τα αχαστα του αντιπαλου ο οποιος ηταν καλυτερος. Κι εγω στην θεση του θα ειχα κουιταρει...νωριτερα! 

post-342864-0-18221400-1447944433_thumb.jpg

post-342864-0-67945300-1447944437_thumb.jpg

Ε, τώρα θα αρχίσουν τα κλασικά "όλα μπαίνουν και όλα χάνονται"...

...αγνοώντας το γεγονός ότι αυτά που βλέπουμε σε 5 αγώνες, στην πραγματικότητα θέλουν 5 χρόνια για να γίνουν.

Άντε να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια.

iZoF2dN.png?1

tV6XvP5.png?1

-Και οι δύο παίκτες έχουν ΤΡΑΓΙΚΑ τελειώματα όπως βλέπεις στη κάρτα τους

-Αν τις έχεις βάλει και με τη σειρά τις φάσεις βαράνε και με το κακό τους πόδι και οι δύο.

-Είναι προφανές ότι ο τύπος δε σημαδεύει καν σωστά και ειδικά στη 1η σημαδεύει και λάθος γωνία.

Αυτό εννοείς εσύ scripting και handicap? Δηλαδή ο Σαλίνο με τη Bayern που βάρεσε με το αριστερό  στο 80' και πήγε η μπάλα σαν σκατό έξω scripting ήταν?

Nzeppos όχι δε μπαίνουν όλα και όλα χάνονται. Είναι κάποια που δε μπαίνουν ποτέ. Αφού παίζεις και 2k απ ότι διαβάζω είναι σαν να βαράς τρίποντο με το Σακίλ και να γκρινιάζεις που έχασες ελευθερο τρίποντο.

jim777 δεν θελω να σε κουραζω....

Δλδ εσυ τωρα την ωρα που παιζεις προλαβαινεις και  βλεπεις με ποιο ποδι σουταρει ο παιχτης που ελεγχεις?

Παω πασο αν ισχυει αυτο...αν και οι περισσοτεροι παιχτες δεν ειναι like you ξερεις.

Δεν μπαινω σε συζητησεις - συγκρισεις  παιχνιδιου και πραγματικοτητας.

Και την φωτο την ανεβασα για να δειξω οτι κερδισα 3-0 αφου στην αλλη φωτο δεν φαινεται το σκορ-εκανε quit ο αντιπαλος, δλδ σαν αποδεικτικο στοιχειο την εβαλα οτι κερδισα  :-D δεν θυμαμαι αν ειναι αυτοι οι 2 παιχτες της Σελτικ στις φασεις...μπορει να ειναι ομως.

Δλδ ποτε μπορουν να σκοραρουν αυτοι οι 2 τυποι? οταν θα παιζουν μονοι τους? :-D

Μα γιατι δεν το βλεπουμε? ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ (...και δινει στον Καρελη  :P μπαμ με τη μια το χλατσαρε...το τριποντο!) 

Κοίτα. Παίζοντας 20 χρόνια ποδοσφαιράκια ναι φροντίζω να σουτάρω με το καλό πόδι του παίκτη και εγώ και άπειροι άλλοι. Τουλάχιστον όταν παίζω με ομάδα που ξέρω τους παίκτες και τα "καλά" τους πόδια. Αν είναι να σουτάρω με το κακό πόδι συνήθως δε σουτάρω καθόλου.

Όχι οι παίκτες αυτοί με το κακό τους πόδι δε θα σκοράρουν ποτέ ούτε μόνοι τους. Ή τέλος πάντων θα σκοράρουν ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ με αυτό το τρόπο. Δοκίμασε να σουτάρεις με το κακό πόδι του Ταυλαρίδη 50 φορές και πες μου πόσες θα πάει καν εστία :).

Τα νουμεράκια στα στατιστικά παίζουν ρόλο και μάλιστα μεγάλο και εντάξει δε σου λέω να τα ξέρεις απ'έξω αλλά τουλάχιστον να παίρνεις προσπάθειες αν είναι δυνατόν με το καλό πόδι με παίκτες που "το'χουν" σουτ/finishing. Δεν είναι θέμα άποψης,scripting,handicap. Είναι θέμα λογικής.

Και στην από πάνω έκθεση που έγραψα αυτό εννοούσα. Ότι όσο χειρότερα στατιστικά έχει ένας παίκτης τόσο περισσότερο βασίζεσαι στη τύχη για να μπει το γκολ, να βγει η πασα, να γίνει σωστό κοντρόλ, να κοπεί ο επιθετικός. Είναι θέμα στατιστικών και πιθανοτήτων και όχι τόσο του τι κάνεις με τα δάχτυλα σου στο χειριστήριο.

Σιγουρα ειναι στατιστικα, πιθανοτητες, αλγοριθμοι και δεν ξερω γω τι αλλοι μηχανισμοι της ΕΑ.

Το οτι αυτος εκανε 15 σουτ τα 5 στον στοχο και 0 γκολ ενω εγω 3 σουτ 3 γκολ...δεν λεει κατι αυτο περα απο το οτι αυτος σουταρε με το αδυναμο ποδι του?

Ακομα και με το αδυναμο ποδι να βαρεσε που το δεχομαι σαν εξηγηση (δειχνει μαλιστα ποσο δουλεμενο και μπροστα ειναι το παιχνιδι) 

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ θα βαρεσει με το κακο και ποσες με το καλο ποδι?ποσα πρεπει να χασει ωστε το παιχνιδι να κανει τις πραξεις εκεινες ωστε να βαρεσει με το καλο?  :-D

Ξαναλεω ΑΝ ειναι καποιος απο τους 2 στα βιντεακια...

Δεν θελω να ειμαι απολυτος οτι ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ τα πραγματα αλλα ειναι μια συχνη επαναλαμβανομενη παρατηρηση ποτε υπερ εμου ποτε εις βαρος μου.

Εγω αυτο που ξερω οτι στα ξαφνικα η ΕΑ εφτιαξε το καλυτερο βιντεογκειμ ποδοσφαιρου απο εποχης WE9 LE.  Μιλαω παντα για offline. Δεν ειμαι παλαβος να παιξω online. Αν κρινω μαλιστα απο μερικους εδω μεσα που το μονο που σας ενδιαφερει ειναι η νικη, δεν προκειται ποτε να ασχοληθω με το online.

Ζεππο το αγορασες τελικα??

Δε ξέρω ρε συ Πλατινί πόσα σουτ βάρεσε με το κακό και πόσα με το καλό πόδι. Ούτε ξέρω υπό ποιες προϋποθέσεις βάρεσε τα σουτ. Αν τα βάρεσε από το γάμα του καραγκιόζη δε μετράνε καν.

Τώρα αν για παράδειγμα αυτός είχε 10 σουτ με αυτούς τους δύο και εσύ 3 με τον Μπεργκ μάλλον τα λεφτα μου σε σένα θα τα έβαζα αν με καταλαβαίνεις.

Επίσης, το με ποιο σουτ βαράει εσύ το ορίζεις ανάλογα με τη στάση του σώματος και που σημαδεύεις. Δεν είναι random το συγκεκριμένο.

Fearwhatnow θα παίξεις το 30% του game χωρίς το online. Είναι απίστευτα καλό παιχνίδι όπως είπες και η όποια διαφωνία/κουβέντα έχουμε στο φόρουμ δεν είναι λόγος για να παίζεις vs CPU μόνο.

Εγω αυτο που ξερω οτι στα ξαφνικα η ΕΑ εφτιαξε το καλυτερο βιντεογκειμ ποδοσφαιρου απο εποχης WE9 LE.  Μιλαω παντα για offline. Δεν ειμαι παλαβος να παιξω online. Αν κρινω μαλιστα απο μερικους εδω μεσα που το μονο που σας ενδιαφερει ειναι η νικη, δεν προκειται ποτε να ασχοληθω με το online.

Ζεππο το αγορασες τελικα??

Μπα όχι ακόμα, προτιμώ να ταλαιπωριέμαι με το NBA 2k16 προς το παρόν. Ούτως ή άλλως αν και όταν το αγοράσω, θα είναι μόνο για offline Career, τοπικό Αγγλίας και τέτοια, τα γνωστά. Οπότε δεν βιάζομαι ιδιαίτερα.

Άσε που ακόμα δεν έχει πέσει η τιμή του, 33 ευρώ έχει.

Δε ξέρω ρε συ Πλατινί πόσα σουτ βάρεσε με το κακό και πόσα με το καλό πόδι. Ούτε ξέρω υπό ποιες προϋποθέσεις βάρεσε τα σουτ. Αν τα βάρεσε από το γάμα του καραγκιόζη δε μετράνε καν.

Τώρα αν για παράδειγμα αυτός είχε 10 σουτ με αυτούς τους δύο και εσύ 3 με τον Μπεργκ μάλλον τα λεφτα μου σε σένα θα τα έβαζα αν με καταλαβαίνεις.

Επίσης, το με ποιο σουτ βαράει εσύ το ορίζεις ανάλογα με τη στάση του σώματος και που σημαδεύεις. Δεν είναι random το συγκεκριμένο.

Fearwhatnow θα παίξεις το 30% του game χωρίς το online. Είναι απίστευτα καλό παιχνίδι όπως είπες και η όποια διαφωνία/κουβέντα έχουμε στο φόρουμ δεν είναι λόγος για να παίζεις vs CPU μόνο.

Ωραια, αν θελει τοτε καποιος ας με κανει add. Παιζω μονο σε ρυθμισεις manual. Ισως κανω μια υποχωρηση και παιξω σε semi passing. Τα υπολοιπα ολα manual και ταχυτητα στο Slow. Δεν παιζω με Top tier ομαδες τυπου Μπαρτσα, Αρσεναλ, Ρεαλ και δεν συμμαζευεται.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...