Προς το περιεχόμενο

FIFA 16

SOADNICK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το επαιξα στο PS4 χθες με λογαριασμο Νεας Ζηλανδιας και πριν λιγο καταφερα να βαλω το Origin να κατεβαζει ωστε να το δω επιτελους και στο PC.

Εχοντας δωσει αρκετη ωρα στο Demo του PS4 θα ηθελα να αναφερθω σε καποια points που ισως κανουν τους φιλους παραπανω να χαρουν, αφου θα ακουστουν λιγο "γκρινιαρικα". Να επισημανω πρωτον πως ισως να κανω λαθος σε καποιες απο τις παρατηρησεις μου και να μην μπορεσα να βρω αυτο που ηθελα στο demo ελεω εκτασης... και δευτερον πως οπως και περσι ισως το τελικο παιχνιδι να εχει τελειως διαφορετικη αισθηση.

1) Τελος το Precision Dribbling οπως το ξεραμε. Την θεση του στο LB εχει παρει το "Messi Mode" οπως χαριτολογωντας το βαφτισα. Ως τωρα λατρευα το γεγονος πως μπορουσα με ενα κουμπι να κρατησω τη μπαλα κοντα μου, να σταματησω αποτομα, να τραβηξω τη μπαλα πιο πισω οταν ο αντιπαλος μαρκαρε ατσουμπαλα ή επεφτε για τακλιν... Φετος λοιπον στο Fifa 16 δε μπορω να το κανω αυτο, αφου πατωντας το LB ο παικτης μπαινει σε ενα mode - off the ball ντριπλας, στην οποια μπορει να κανει προσποιησεις γυρω και πανω απο τη μπαλα χωρις να την αγγιζει. Για καποιον που λατρευει το Μεσσι και αλλους παικτες με off ball skills, αυτο ισως ειναι καλο, αφου θα μπορουν να παιζουν με Μπαρτσελονα και να το "νιωθουν". Για καποιον σαν εμενα ομως, που βασιζα πολυ το παιχνιδι μου στο Precision Dribbling και στην κατοχη, πολλες φορες κρατωντας τη μπαλα και οχι παιζοντας τικι-τακα, αυτο ειναι απο τα μεγαλυτερα προβληματα που ειδα απο την αρχη κιολας του ματς. Μακαρι να μεταφερθηκε η λειτουργια σε αλλο κουμπι και να μου διεφυγε μετα απο τοσα παιχνιδια, αν και θεωρω πως δεν ειμαι αρκετα απειρος για να μη μπορω να το βρω μετα απο τοσα παιχνιδια.

2) Με την αφαιρεση του Precision Dribbling, εχασε την λειτουργικοτητα του το σταματημα της μπαλας, που απ οτι καταλαβα αργοτερα, και διορθωστε με αν υπαρχει και διαφορετικος τροπος, γινεται πλεον με το tap του πληκτρου τρεξιματος. Αυτο εχω την εντυπωση πως υπηρχε σε παλιοτερους τιτλους, χωρις να ειμαι σιγουρος αν ηταν σε pes ή σε fifa. Το παραπανω ισως δινει μια αμεσοτητα στο σταματημα, αφου το κανεις με το ιδιο κουμπι που τρεχεις, απο την αλλη οταν για παραδειγμα θες να σταματησεις τη μπαλα και να κανεις αμεσως προσποιηση με το αναλογικο, πολλες φορες το input εχει κρατησει το command που δινει το trigger και αντι για ντριπλα, ανοιγεις τη μπαλα, ας πουμε προς το πλαγιο αουτ, δινοντας κατοχη στον αντιπαλο. strike 2.

3) Τα flair passes μεταφερθηκαν στο L2 ή LT. Αυτο ειναι καθαρα θεμα συνηθειας ή προτιμησης. Με ξενισε για αρχη, αλλα ελπιζω να το συνηθισω. Η διαφορα ειναι πως στην πρωην θεση του flair, στο RB δηλαδη, μπηκε η επιλογη για drive ball... Μια πασα που οσο ετσουξε περσι η ταχυτητα στα φτερα, θα τσουξει φετος η συγκεκριμενη δυνατοτητα τις αμυνες. Ειναι κατι σαν την κοφτη μπαλια του Y ή του Δ, μονο που ειναι πιο manual και σαφως πιο αμεση. Βρεθηκα πολλες φορες τετ-α-τετ με τη χρηση του, χαρηκα με την προσθηκη γιατι μπορω να κανω μπαλιες καθετες και χαμηλες, ενω περσι δε μπορουσα, και ανοιγει νεα παραθυρα εκτος απο τις λομπες του LB+Y...

4) Το 14 και το 15 τα επαιξα σε PC παρα το γεγονος οτι ειχα PS4 στο launch και η ΕΑ προσπαθησε να μας ταισει την αγορα του με την Ignite (αφηνοντας την πλατφορμα που γουσταρω να παιζω στην απ εξω). Επομενως τα standards που εχω σε γραφικα και ηχο ειναι πολυ ψηλα για να τα φτασει ή να τα ξεπερασει το PS4, που προφανως δεν πιανει το clarity του PC ακομα και στο 15... Ειναι αρκετα κοντα, but still not there... Δεν θελω πριν κατεβει στο PC λοιπον να μιλησω για βελτιωση ή οχι σε γραφικα και ηχο, να σταθω ομως στο γεγονος οτι για παραδειγμα την Ρεαλ την σκαναρανε exclusively με νεα μεθοδο και λεγανε πως υπαρχει καλυτερη πιστοτητα... Το αποτελεσμα κατα την γνωμη μου ειναι ανομοιογενες. Υπαρχει διαφορα στα προσωπα με τις αλλες ομαδες και δεν ειναι προς το καλυτερο. Ο Ροναλντο για παραδειγμα μου εφερνε λιγο σε μαιμου, ενω συνολικα το direction που ακολουθει γραφιστικα θυμιζει PES. Με oversaturated μοντελα και κακο animation στα προσωπα. Απο την αλλη τα μοντελα των παικτων -σωματικα- εχουν βελτιωθει αισθητα και υπαρχει μεγαλυτερη ποικιλια στα "κορμια" μεσα στο γηπεδο...

Τελος θεωρω πως η ταχυτητα στα ακρα μειωθηκε αισθητα. Δεν θα επεκταθω σ αυτο γιατι καταλαβαινω πως οι περισσοτεροι θελατε πιο αργο το παιχνιδι και ξερω πως επρεπε να ακουσουν το μεγαλυτερο μεριδιο εκει στην ΕΑ και να αλλαξουν ακολουθως το παιχνιδι. Ωστοσο θεωρω πως ειναι αδικο και ψευτικο να μη μπορει σε μια κουρσα ο Μπειλ να αφησει σπιτι του το Βυντρα. Και καπως ετσι ενιωθα με τους γρηγορους παικτες στο demo...Ο,τι δεν ειχαν ελπιδα...

Στο γκολ δεν ειχα προβλημα... Τα σουτ ειναι βελτιωμενα και απο προφανη θεση αν ξερετε τους βασικους χειρισμους μπορειτε να σκοραρετε πολυ ευκολα... Οι συντελεστες στα μακρινα σουτ ειναι περισσοτεροι, αλλα ευτυχως ειναι θεμα λογικης και φυσικης και οχι τυχης το αν θα βγει καλη η ενεργια... Οποτε κανενα παραπονο σ αυτο...

Περισσοτερα (αν αλλαξει η γνωμη μου) αφου κατεβει το ρημαδι και παιξω :P

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ωραίος. Περιεκτικό το πρώτο review.

Βάζω κι εγώ να δω τώρα αλλά επειδή έχει και μπάσκετ δεν νομίζω να προλάβω ασχοληθώ πολύ, ούτε να γράψω αναλυτικές εντυπώσεις.

Να πω ότι ξετρελάθηκα, δεν θα το πω. Ελαφρώς βελτιωμένο '15 μου κάνει. Τα σουτ είναι πιο γεμάτα (ειδικά τα σκαστά), αφού η μπάλα φαίνεται πιο βαριά. Τα τάκλιν έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια (επιτέλους), η κίνηση των παικτών φαίνεται ελαφρώς πιο αργή, οι πάσες περίπου τα ίδια (η μόνη διαφορά πρακτικά είναι οι δυνατές με RB+πάσα που δυσκολεύουν τον αποδέκτη στο κοντρόλ). Ο διαιτητής ψεκάζει με σπρέι το χορτάρι, η default κάμερα νομίζω είναι λίγο πιο μακρυά, φάτσες κλπ δεν με ενδιαφέρουν καθόλου αφού ούτως ή άλλως σε συνθήκες αγώνες δεν βλέπεις πρόσωπα, το performance του παιχνιδιού φαίνεται καλό (δεν είδα slowdowns, έπαιζε στα 60fps), οι σέντρες ίσως κατεβαίνουν λίγο πιο γρήγορα, οι πλάγιοι σαν να κουράζονται περισσότερο μετά το 70' κλπ.

Το μόνο που μου έκανε πραγματική εντύπωση (μάλλον αρνητική) ήταν οι τερματοφύλακες. Σε κάποιες φάσεις ήταν αρκετά ασταθείς, σε μία τουλάχιστον περίπτωση κατάφερα να μπλοκάρω το βολέ του με επιθετικό (καθαρό φάουλ στην πραγματικότητα αφού είχα πλησιάσει στα 2 μέτρα) ενώ το χειρότερο που είδα ήταν ένα σκαφτό από τα 20 μέτρα, με την μπάλα να περνάει είκοσι εκατοστά από το στήθος του GK και αυτόν να μην απλώνει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για να τη διώξει. Πρακτικά την άφησε να μπει γκολ.

Γενικά ευχαριστημένος αν και φυσικά εναντίον του ΑΙ και μόνο με 4-5 παιχνίδια δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα. Το θέμα είναι τι γίνεται στο online εναντίον ανθρώπου. Θα έχουμε πάλι μπούγιο στις άμυνες; Θα έχουμε πάλι διαρκές πάνω-κάτω; (δεν μου φάνηκε να έχει βελτιωθεί το παιχνίδι κέντρου) Θα έχουμε ξανά κάθετες στην πλάτη της άμυνας και θα πρέπει να φτιάξουμε 15 custom συστήματα κατενάτσιο για να το αποτρέψουμε αυτό; Θα έχουμε ξανά ηλιθιότητες με την κατάργηση του quit στο αρχικό πεντάλεπτο, οπότε θα πρέπει να περνάμε 10 λεπτά απάλευτου lag; Θα παίρνουν ξανά ΟΛΟΙ Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και θα παίζουν μόνο με assisted; Αυτά με ενδιαφέρουν.

• Like 3

Γενικά ευχαριστημένος αν και φυσικά εναντίον του ΑΙ και μόνο με 4-5 παιχνίδια δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα. Το θέμα είναι τι γίνεται στο online εναντίον ανθρώπου. Θα έχουμε πάλι μπούγιο στις άμυνες; Θα έχουμε πάλι διαρκές πάνω-κάτω; (δεν μου φάνηκε να έχει βελτιωθεί το παιχνίδι κέντρου) Θα έχουμε ξανά κάθετες στην πλάτη της άμυνας και θα πρέπει να φτιάξουμε 15 custom συστήματα κατενάτσιο για να το αποτρέψουμε αυτό; Θα έχουμε ξανά ηλιθιότητες με την κατάργηση του quit στο αρχικό πεντάλεπτο, οπότε θα πρέπει να περνάμε 10 λεπτά απάλευτου lag; Θα παίρνουν ξανά ΟΛΟΙ Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και θα παίζουν μόνο με assisted; Αυτά με ενδιαφέρουν.

Για το παιχνίδι κέντρου που λες πλέον οι πάσες είναι αρκετά πιο δύσκολες εκτός και αν είχα κανά περίεργο mode all manual και δε το πήρα πρέφα. Πάσα/κάθετη με πλάτη πλέον δε βγαίνει ούτε με παίκτες τύπου Κρός κτλ.

Οι κάθετες στο χώρο πρέπει να έχουν βελτιωθεί αν και λογικά μιλάς για pace abuse από παίκτες τύπου Ντούμπια κτλ. Πλέον ίσως και να είναι λίγο πιο αργοί οι επιθετικοί απ'όσο θα πρεπε σε σχέση με τους αμυντικούς.

Αυτό με το early quit δε διάβασα πουθενά να το φτιάξαν.

Για να παίξεις vs Real/Barca κτλ λογικά έχεις διαλέξει και συ 5αστερη ομάδα οπότε δεν έχει κάτι να φτιάξουν εδώ. Πάρε 4αστερη ομάδα να παίξεις με αντίστοιχη. Επίσης, μπορείς να βάλεις να ψάχνει για αντίπαλο με ίδιες ρυθμίσεις με σένα assisted ή όχι. Υπήρχαν στο 15 αυτά..

Γενικά εγώ το "ένιωσα" πολύ διαφορετικό αλλά πριν παίξω με αντίπαλο άνθρωπο δε λέω και γω πολλά. Άλλωστε το demo βασίζεται σε build που είναι 2 μήνες πίσω οπότε πιστεύω πολλά θα είναι διαφορετικά (είδα και γω μερικές περίεργες συμπεριφορές τερματοφύλακα και κάτι τηλεμεταφορές παικτών που δε παίζει να υπάρχουν day one)

• Like 1

ναι μια χαρα δουλευει Γιαννη.

επαιξα δυο ματς κ πλεον προσεχω τι λεω για να μαι καλυμμενος...

λοιπον εμενα σε γενικες γραμμες μου αρεσε...ειδα πιο εντονο ρεεαλισμο απο κουραση εως κ κινησεις, απο πασες κ τριπλες εως η μπαλλα που ειναι γυρω στα 3 κιλα ενω στο 15 1 γραμμαριο...

ειδα την αμυντικη λειτουργια να συμπεριφερεται λογικα κλεινοντας χωρους κτλ...

πηρα μια καλη γευση θα τσεκαρω κ αλλο κ θα ξαναγραψω.

ωστοσο αυτα αλλο να τα δεις σε 2-3 ματσακια μονου κι αλλο online γι'αυτο κ ειμαι προσεκτικος.

• Like 1

Παιδια επαιξα και γω κανα 2 ματσακια στο pc. Οταν το βλεπεις σε βιντεακια στο youtube νομιζεις οτι ειναι ιδιο με το 15 ομως εχει μεγαλη διαφορα οταν παιξεις ο ιδιος. Παρατηρησα περισσοτερο ρεαλισμο κυριως στις κινησεις των παιχτων και κουραση. Το καταλαβαινεις οταν πατας τρεξιμο. Ενδιαφερον το κουμπακι LT που προστατευεις τη μπαλα. Η αμυντικη λειτουργια εχει βελτιωθει αρκετα. Αυτα τα ολιγα για την ωρα...Εγω παντως θα το αγορασω σιγουρα και φετος..

Εμενα δεν ανοιγει καν. Δε βγαζει σφαλμα, απλα δεν κανει τιποτα. Ουτε απο origin ουτε το exe μεσα απο τα files. Εχει καμια ασυμβατοτητα με τα Windows 10?

Μια χαρά μου παίζει σε windows 10. 

Έπαιξα και εγώ 2 αγώνες στο πισι μόλις τώρα. Σε γενικές γραμμές μου φάνηκε βελτιωμένο και πιο ρεαλιστικό ήθελε περισσότερτη σκέψη οι παίκτες παιρνίοντουσαν πιο δύσκολα και το AI πλέον δεν ήταν τόσο σπαστικό. Η μπάλα όντως πολύ βαριά αλλά μου άρεσε και αυτό γιατί θέλει περισσότερη δύναμη ενώ στο 15 έκανες κλικ απλά και έμπαινε γκολ.

Τα 2 πράγματα όμως που ήταν τα πιο σπαστικά στο 15 υπάρχουν ακόμη

1) Οι τερματοφυλακες είναι ακόμη καθυστερημένοι, συγκεκριμένα σε 2 φάσεις στα 2 ματς έκαναν κάποιο λάθος  με την μπάλα και μπερδεύτηκαν μπορεί να μην σας φαίνεται πολύ αλλά οταν παίζεις fut 5-10 παιχνίδια την μέρα αυτό θα γίνεται 2-3 φορές τουλάχιστον.

Επίσης ο διαιτητής όπως και στο 15 δεν ξέρει πότε να αφήσει πλεονέκτημα , δηλαδή βγάζω προωθημένη λουκούμι για τετ α τετ και σταματάει το παιχνίδι γιατί έγινε φαουλ την στιγμή που έδινα την πάσα.

Ειλικρινά αυτά και μόνο τα δύο πραγματα για μένα είναι deal breaker όσο καλό και αν είναι το παιχνίδι ότι καινούργιο και να βάλουν. Είχαν 1 χρόνο δεν μπορούσαν να το φτιάξουν τόσο δύσκολο είναι;

Θα μου πείτε καλά χαλάρωσε 2 παιχνίδια έπαιξες. Και απαντώ το gameplay μου άρεσε αυτά τα 2 πράγματα όμως είναι προβλήματα που δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται ούτε μια στους 100 αγώνες για μένα.

Εβαλα και γω το ντεμο.

Μια χαρα λιγο καλυτερο απο το περυσινο.

2 πραγματα με ξενισαν 

οι τερματοφυλακες ειναι το ιδιο με περισυ και σαν να μου φανηκε μια 

μικρη καθυστερηση στην αλλαξη παιχτη στην αμηνα.το εχω στο manual.

Επισης ενο χτες επαιξα 4-5 αγωνες απο σημερα το παιχνιδι βγαζει σφαλμα στην εκκινηση στο exe αρχειο.

Τι επανεκκινησεις εκανα τι το ξανακατεβασα τιποτα το παιχνιδι δεν ξεκιναει καν,,,

Οσοι δεν σας παιζει, δοκιμαστε να κανετε δεξι κλικ στο παιχνιδι αφου εχει κατεβει στα "παιχνιδια μου" στο origin και να επιλεξετε "Επιδιορθωση". Ειχε ξεκινησει ξαφνικα να πεταει "stopped working" στο 15 και το επαθα και στο 16 οταν εκλεισα το demo με alt+f4 (μετα απο σκληρη π**τσα απο την Μπαρτσελονα στο 80φευγα).

Αν συνεχισει μπορει να σχετιζεται με τα updates των windows και της καρτας γραφικων. Σε μενα μια απο τις φορες που πηγα να ανοιξω το παιχνιδι κρεμασε η καρτα και δεν ειχα εικονα...εκανα "hard" reboot για να ξεκολλησει το pc... Γενικα εχει θεματακια αλλα στο launch θα ειναι μπομπα... Δεν ειχα παραπονο στο fifa ποτε, εκτος απο τη μαλακια με το NAT type που δε με αφηνε να παιξω online...Πραγματικα δεν ξερω πως περιμενουν το "PEGI 3+" κοινο του παιχνιδιου να ξερει να κανει port forward, αλλα τελος παντων...

Στα του παιχνιδιου, μπορω να πω πως στο pc ειναι διαμαντι...Επισημως η διαφορα με τις κονσολες ειναι το ΑΑ, που στα PC φτανει 4x ενω στις πρωτες ειναι στο 2x... Ωστοσο στα δικα μου ματια φανηκε μια τεραστια διαφορα στο clarity της εικονας ακομα μια φορα... Ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το αισθητικο κομματι...Θεωρω οτι δεν εγινε τρελη βελτιωση, αλλα σιγουρα υπαρχει και ειναι εμφανης.

Στα του gameplay, οσο παιζω και συνηθιζω γουσταρω... Περιμενω το launch να δω καριερα και online experience και ειμαι sold...

btw αν βρειτε καμια καλη τιμουλα για κλειδακι ποσταρετε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...