g6519 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Τί έκανε ακριβώς? τετοιο λαγκ δεν εχω ξαναδει το παιχνιδι πηγαινε σαν slow motion ζητησα στα πρωτα λεπτα να το ακυρώσουμε, αλλα δεν δεχτηκε αυτος εμεινε στο 10' με 10 παικτες και στο 30' εχανα 4-0 το εκλεισα και ησυχασα, αλλα νευριασα παρα παρα πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Platini_Athens Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Κι εμενα μου τυχε χθες παρομοιο περιστατικο, του ζητησα να το ακυρωσουμε. Για λιγο δεν γινοταν τπτ (δεν παταγε δλδ) ωσπου ξαφνικα ΣΑΝ να κουιταρε και πηρα το τριποντο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIOVINCO Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 1. Νιωθω σε καθε ματς ευνοημενος απο το χαντικαπ που λετε. Ισως να παιζει ρολο οτι παιζω αρκετα με stand off αμυνα. 2. Οι τσιτερς πως ακριβως κλεβουν? Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektelion Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Προσοχή, ακολουθεί σεντόνι. Χθες κατάφερα επιτέλους να ξανασκαρφαλώσω στην Division 3 με τον Παναθηναϊκό, μετά από πολύ κόπο και πίκρα λόγω των πειραματισμών που έκανα μέχρι να καταλήξω στο σύστημα και στο στιλ παιχνιδιού που μου ταιριάζει και φέρνει αποτελέσματα. Έχοντας πλέον αρκετούς αγώνες στα πόδια μου, η άποψή μου για το παιχνίδι διαμορφώνεται ως εξής: Παιχνίδι Ευτυχώς, ακόμη διατηρώ την άποψή μου ότι το φετινό FIFA είναι το καλύτερο όλων των εποχών, και άρα και το καλύτερο ποδοσφαιράκι ever. Όλες οι παράμετροι που μέχρι και πέρσι αποτελούσαν παράγοντες εκνευρισμού έχουν εξομαλυνθεί αρκετά, χωρίς φυσικά να έχει βρεθεί η χρυσή τομή ούτε για αστείο. Παρόλα αυτά, εν τέλει ο ικανός παίκτης φέτος έχει ελπίδες να νικήσει έναν πιο αδύναμο αντίπαλο με καλύτερη ομάδα, αν και θα χρειαστεί τρομερή υπομονή και αυτοσυγκέντρωση για να το πετύχει. In other words, έχει εξομοιωθεί καλύτερα από ποτέ η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες. Ναι, υπάρχουν ακόμη αδικίες, ναι, οι παίκτες - τσιτέλια συνεχίζουν να είναι undefendable σε φάσεις, αλλά φέτος έχω την εντύπωση ότι η ΕΑ έκανε πολλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πάντως θα επιμείνω στην άποψή μου, έχοντας πλέον εμπειρία και από τις πεντάστερες ομάδες, ότι το παιχνίδι ξεδιπλώνει τις αρετές του κει γύρω στα 3,5 αστέρια. Ενδεχομένως πιο χαμηλά να είναι ακόμη καλύτερο, αλλά μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμπειρία μου με τον ΠΑΟ. Πιο ψηλά το παιχνίδι είναι πιο noob - friendly, αφού πολλά πράγματα γίνονται σχετικά αυτόματα με αποτέλεσμα προσωπικά να βρίσκω τον εαυτό μου να "ατροφεί" και να αφήνεται στο ρυθμό του παιχνιδιού αντί να προσπαθώ να επιβάλω το δικό μου ρυθμό. Βέβαια η παρατήρηση αυτή είναι καθαρά υποκειμενική, καθώς όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν είμαι περισσότερο fan του passing game και της αργής, ορθολογικής ανάπτυξης, παρά των αντεπιθέσεων - σφαίρα και του Blitzkrieg. Όσον αφορά στο περιβόητο scripting, ακόμη δεν έχω καταλήξει, πράγμα θετικό αφού πέρσι τέτοια εποχή ήμουν σίγουρος για την ύπαρξη προαποφασισμένων αποτελεσμάτων. Ναι, ο αριθμός των γκολ που μπαίνουν στο 45' και στο 90' είναι δυσανάλογα μεγάλος, ναι, μου έχει τύχει μερικές φορές οι παίκτες μου να μην μπορούν να αλλάξουν πάσα, να μην έχουν κερδίσει ούτε μία κόντρα, να χάνουν τα άχαστα κλπ, αλλά η συχνότητα αυτών των φαινομένων, μέχρι στιγμής, δεν υποδεικνύει κάτι το επιλήψιμο. Το ίδιο ισχύει και με την ευρύτερη εικόνα, δηλαδή με τα περιβόητα σερί νικών/ηττών, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει. Βέβαια από ό,τι βλέπω εδώ ο Μπλε Πάνθηρας θα διαφωνήσει ;-) Seasons Πλέον έχω καταλήξει ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες παικτών: Οι "exploiters" και οι "οπαδοί". Οι μεν πρώτοι κοιτάνε να βρουν μια ομάδα η οποία να είναι αρκετά OP ώστε να τους χαρίζει εύκολες νίκες χωρίς πολύ κόπο. Κάτι σαν τη Seattle Sounders του '14. Φέτος η ομάδα αυτή φαίνεται να είναι η Leicester, αν κρίνω από το πόσο συχνά τη συναντώ στο δρόμο μου και πόσο δύσκολα (και σπάνια) καταφέρνω να την κερδίσω. Και φυσικά υπάρχουν οι εύκολες λύσεις, δηλαδή α) οι μέτριες εθνικές ομάδες με έναν - δύο παιχταράδες μέσα (Πορτογαλία, Πολωνία, Ουαλία) καθώς και κάποιες ομάδες του MLS τις οποίες έχουν επιλέξει για να κολλήσουν τα τελευταία τους ένσημα ορισμένοι πάλαι ποτέ σούπερ σταρ του αθλήματος, όπως οι NYC (Βίγια, Πίρλο, Λάμπαρντ), Montreal Impact (Ντρογκμπά) κλπ. Μέχρι πέρσι τουλάχιστον, προσωπικά δυσκολευόμουν πολύ να τα βγάλω πέρα με δαύτους, αλλά φέτος τα πάω πολύ καλύτερα. Βοηθάει και το ότι κατά κανόνα δεν είναι άτομα που κοιτάνε να εξελίξουν το παιχνίδι τους, αλλά απλά πετάνε την μπάλα σε έναν από τους προαναφερθέντες σούπερ σταρ/παλαίμαχους, ελπίζοντας να περάσει μετά αυτός από μόνος του την αντίπαλη άμυνα. Κάτι που - δυστυχώς - εξακολουθεί να συμβαίνει μερικές φορές, αλλά γενικά πολύ πιο σπάνια. Κατά κανόνα, με μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση οι πάντες είναι αντιμετωπίσιμοι. Στη δεύτερη κατηγορία που ανήκω εγώ, απλά διαλέγουμε μια ομάδα (συνήθως αυτή που υποστηρίζουμε και στην πραγματικότητα) και προσπαθούμε να τη μάθουμε όσο καλύτερα γίνεται, να βρούμε το ιδανικό σύστημα και από εκεί και πέρα να εξελιχθούμε και οι ίδιοι ως παίκτες. Το κατά πόσο θα το καταφέρουμε αυτό, εξαρτάται από το ταβάνι που έχει το skill του καθενός, σε συνδυασμό φυσικά με τις δυνατότητες της ομάδας μας. Έχω την εντύπωση ότι φέτος έχει διευρυνθεί το Matchmaking (i.e. το παιχνίδι μάς βάζει να παίξουμε με ομάδες τόσο καλύτερες που καταντά άδικο ή και αντιστρόφως), οπότε παίζει τεράστιο ρόλο και το προς ποια πλευρά του φάσματος βρίσκεται η ομάδα μας. Αν βρίσκεται προς τα αριστερά, τότε θα ζοριστούμε. Αν βρίσκεται προς τα δεξιά, τότε θα περάσουμε πιο εύκολα. Και πάλι, όμως, η κατάσταση είναι σχετικά ισορροπημένη. Προφανώς, τα παραπάνω ισχύουν μόνο για τις μικρομεσαίες ομάδες. Στα πέντε αστέρια απλά παίρνεις Ρεάλ/Μπάρτσα/Μπάγερν και κάνεις το σταυρό σου. Στρατηγικές Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μπορούμε να εφαρμόσουμε έως ένα βαθμό το στιλ παιχνιδιού μας στο FIFA. Μέχρι πέρσι, κατά την ταπεινή μου άποψη, υπήρχε ένα προεξέχον στιλ παιχνιδιού που επιβράβευε το FIFA και αν δεν προσαρμοζόμασταν σε αυτό, τότε περνάγαμε πολύ δύσκολα. Οπότε αυτά που θα γράψω παρακάτω αφορούν αποκλειστικά εμένα, αλλά ελπίζω να βοηθήσουν και άλλους. Πριν τον αγώνα Αφού παραλείψω τα αυτονόητα ("βρείτε σύστημα που να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το έμψυχο υλικό της ομάδας σας" κλπ), θα σας παροτρύνω να πάτε και δύο tabs πιο δεξιά, δηλαδή Instructions και Tactics. Στο Instructions μπορείτε να ρυθμίσετε τη συμπεριφορά των παικτών σας, με διακριτική, αλλά σημαντική επιρροή στο παιχνίδι σας. Εγώ π.χ. που παίζω 4-3-3 έχω "πει" στον Μπεργκ (CF) να περιμένει την πάσα και να μην τρέχει κατευθείαν προς την αντίπαλη περιοχή με το που πάρω την μπάλα στην κατοχή μου. Παραδόξως, την ίδια εντολή έχω δώσει και στα δύο εξτρέμ μου, αφού οι αντεπιθέσεις είναι σπάνιες και οι through balls των CM μου σπάνια περνάνε από τα αντίπαλα μπακ. Έτσι προτίμησα αυτόν τον πιο συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος μου επιτρέπει να ανεβάσω όλη την ομάδα προς τα πάνω σιγά - σιγά παρά να πετάω την μπάλα μπροστά και να ελπίζω να μην κοπεί η πάσα μου/βγει οφσάιντ ο Καρέλης για χιλιοστή φορά. Φυσικά, μπορείτε να αλλάξετε και άλλα χαρακτηριστικά, όπως το αν τα CM θα γυρίζουν στην άμυνα ή θα παραμένουν ψηλά, το πόση ελευθερία κινήσεων θα έχουν οι παίκτες κλπ, το αν θα καλύπτουν χώρους ή αντιπάλους κλπ. Βρήκα αρκετά ικανοποιητική την εφαρμογή των παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο. Στο Tactics μπορείτε να ρυθμίσετε τη γενικότερη συμπεριφορά της Α.Ι. π.χ. το πόσο συμπαγής ή αραιή θα είναι η ομάδα, το αν θα σας πλησιάζουν οι συμπαίκτες σας για να πάρουν πάσα ή θα περιμένουν να τους τη στείλετε στο χώρο που κινούνται κλπ. Είπαμε, η Α.Ι. είναι αρκετά ελλιπής και πολλά από τα παραπάνω δεν εφαρμόζονται στην εντέλεια, αλλά αξίζει να ρίξετε μια ματιά κι εδώ. Μέσα στον αγώνα Οι συμφορουμίτες έχουν ήδη κάνει κάποιες πολύ σωστές παρατηρήσεις, τις οποίες θα ήθελα να συμπληρώσω με βάση τη δική μου εμπειρία: - Through balls: Πλέον η πάσα στον κενό χώρο δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Προφανώς, αν θέλουμε να έχει γρήγορο ρυθμό η επίθεσή μας, πρέπει να στοχεύουμε μπροστά από τον αποδέκτη και όχι στα πόδια του. Προσωπικά πλέον χρησιμοποιώ την απλή πάσα μόνο όταν θέλω να γυρίσω την μπάλα πίσω ή αν έχω στριμωχτεί πολύ. Το κακό είναι ότι αν δεν έχουμε διασπάσει την αντίπαλη άμυνα η through ball δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ασίστ, αφού η AI τείνει να τη στέλνει πολύ βαθιά μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα να δίνει ουσιαστικά πάσα στον τερματοφύλακα. Αυτό είναι μεγάλη παγίδα, αφού μέχρι εκείνο το σημείο η through ball δουλεύει άψογα, βοηθώντας μας να παρακάμψουμε αρκετούς αντίπαλους αμυντικούς. Αν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, μην τη χρησιμοποιείτε ως ασίστ. - "Δυνατές" πάσες (R1+πάσα): Τρομερά χρήσιμες, ειδικά στην αρχή μιας επίθεσης ή σε μία αντεπίθεση. Βέβαια στις μικρομεσαίες ομάδες υπάρχει το θέμα του κοντρόλ/στοπ... Και πάλι, όμως, μάθετε να τις χρησιμοποιείτε, είναι εκ των ουκ άνευ. - Σέντρες: Φέτος δεν μπορώ να σταυρώσω ούτε ένα γκολ με σέντρα, ακόμη κι αν τις κάνω υπό πολύ καλές προϋποθέσεις. Στο 99% των περιπτώσεων η μπάλα πάει αλλού γι' αλλού. Οι όποιες συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες. Λέω να τις βάλω στο semi μπας και μπορέσω να δω χαρά και από δαύτες. - Άμυνα: Μέχρι και πέρσι αρκούσε η σωστή τοποθέτηση του σώματος για να κλέψεις την μπάλα από τον αντίπαλο. Φέτος, αν δεν πατήσεις το κουμπί που στην επίθεση αντιστοιχεί στο σουτ (το Χ στο χειριστήριο του ΧΒΟΧ), ο αντίπαλος μπορεί να σε ντριπλάρει πολύ πιο εύκολα. Προσπαθήστε να μην αφήνετε τον αντίπαλο να μπει στην περιοχή σας, γιατί λόγω του bug (γιατί περί αυτού πρόκειται) των ανύπαρκτων πέναλτι, οι επιλογές σας περιορίζονται δραματικά. Γενικά, φέτος η aggressive άμυνα είναι must (kudos στον jim777 για τη συμβουλή). Αυτά βέβαια για όταν ο αντίπαλος έχει φτάσει έξω από την περιοχή σας. Μέχρι εκεί, προσωπικά αποφεύγω να πέφτω σαν το κριάρι πάνω του, αλλά απλά να καλύπτω τον κενό χώρο, μάλιστα πατώντας όσο πιο λίγο γίνεται το τούρμπο γιατί έτσι ελαττώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να κόψω κάποια πάσα. - Επίθεση: Παρατηρώ συχνή χρήση του exploit που εκμεταλλευόμασταν και σε ένα από τα πρώτα PES που είχαν κυκλοφορήσει σε PC: Η μπάλα στο δεξί ή αριστερό εξτρέμ, εφόρμηση στην περιοχή παράλληλα και κοντά στη γραμμή του κόρνερ, πάσα σε ελεύθερο επιθετικό και γκολ (ή μερικές φορές μπορεί να βάλει το γκολ και ο ίδιος ο παίκτης που ξεκίνησε την εφόρμηση). Όπως είπαμε, όσο πιο νωρίς κόψετε τον αντίπαλο που θα το επιχειρήσει αυτό, τόσο το καλύτερο. Αν μπει στην περιοχή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Το βασικό πρόβλημα του παιχνιδιού σε αυτό το κομμάτι είναι ότι α) θεωρεί αυτό που λέμε "τζαρτζάρισμα" φάουλ β) ακόμη κι αν πέσει πάνω σου ο επιθετικός αντί για το αντίστοφο (φράγμα) μπορεί να το θεωρήσει ως φάουλ και γ) οι επιθετικοί πέφτουν τόσο συχνά που καταντά γελοίο. Ακόμη κι αν δεν πατάμε το "τούρμπο" (σπριντ). Αυτά τα ολίγα από μένα. Wish me luck on Div. 3! Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2015 από ektelion 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g6519 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 1 μεγαλο ευχαριστω από μενα στον ektelion για ολες αυτές τις παραπανω χρησιμες συμβουλες καλη επιτυχια στην Div. 3. εγω ακομα δεν εχω καταφερει να περασω ουτε την 6 εχω όμως μια απορια: εάν πειραξεις τα custom tactics στο online, τοτε θα ισχυουν στα seasons?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektelion Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 1 μεγαλο ευχαριστω από μενα στον ektelion για ολες αυτές τις παραπανω χρησιμες συμβουλες καλη επιτυχια στην Div. 3. εγω ακομα δεν εχω καταφερει να περασω ουτε την 6 εχω όμως μια απορια: εάν πειραξεις τα custom tactics στο online, τοτε θα ισχυουν στα seasons?? Παρακαλώ, να 'σαι καλά! Ελπίζω να σε βοηθήσουν οι παρατηρήσεις μου Μέχρι πέρσι είχα κι εγώ αυτή την απορία. Είχα την εντύπωση ότι οι αλλαγές που έκανα στα tactics δεν εφαρμόζονταν στο παιχνίδι. Φέτος είμαι σίγουρος ότι εφαρμόζονται (φυσικά πρέπει να "τικάρεις" τα custom tactics που έφτιαξες για να θεωρηθούν ως default από το παιχνίδι). Π.χ. αρχικά είχα στήσει την ομάδα να είναι πολύ σφιχτοδεμένη, δηλαδή να συγκλίνουν οι παίκτες προς τη μεριά του γηπέδου που βρίσκεται η μπάλα για να γίνονται πιο safe οι πάσες. Δεν είχα, όμως, συνυπολογίσει ότι στην άμυνα έδινα πολύ χώρο στον αντίπαλο, αν αυτός το αντιλαμβανόταν αυτό και άλλαζε πλευρά με μία μακρινή σέντρα. Οπότε πλέον έχω μετριάσει αρκετά αυτή τη ρύθμιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim777 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δε καταλαβαίνω ακριβώς πως ξεχωρίζει το online με το seasons. Υποθέτω εννοείς τα φιλικά με τα seasons. Αυτά δεν σχετίζονται μεταξύ τους σε σχέση με τα custom tactics. Αν παίζεις σταθερά με μία ομάδα στα seasons τότε αν τα αλλάξεις μια φορά νομίζω παραμένουν μέχρι να αλλάξεις ομάδα ή να βγει update. Να δώσω και γω καμια συμβουλή γιατί ζήλεψα βάζοντας σαν παράδειγμα τον εαυτό μου. - Όταν ξεκίνησα να παίζω Fifa 16 έχοντας 15 χρόνια εμπειρία από ποδοσφαιράκια ήμουν γενικά καλύτερος από το μέσο όρο ωστόσο είχα πρόβλημα με τις πάσες. - Διαπίστωσα ότι ΚΑΙ οι 3 συρτές πάσες έχουν τη χρήση τους ανάλογα με τη περίπτωση και πρέπει να σου βγαίνουν αυτόματα χωρίς σκέψη. - Έπαιξα μερικά ματς μέχρι να συνηθίσω τη R1+πάσα και ουσιαστικά απλά έκανα training σε αυτό μέχρι να μπει στο πετσί μου. - Μετά έκανα training στη τρίπλα και προσποίηση κατά την υποδοχή της πάσας με LT/L2. - Έπειτα στα crossing με L1+σέντρα. Πόση δύναμη βάζεις, πότε τη χρησιμοποιείς και από πιο ύψος της περιοχής για να μη τη μαζεύει με έξοδο ο GK. - Επόμενη κίνηση ήταν να μάθω να βαράω φάουλ. Είδα ένα 5λεπτο video στο youtube και τέλος. 2 φάουλ χρειάστηκε να βαρέσω για να το μάθω. - Τέλος άρχισα να δουλεύω σταδιακά το δεξί μοχλό που έχει ατελείωτες τρίπλες και δυνατότητες. Εδώ έχω μείνει λίγο στάσιμος γιατί είναι και το πιο πολύπλοκο. Συμπέρασμα: Με το απλά να παίζετε δε θα γίνεται καλύτεροι. Ή μάλλον θα γίνετε αλλά έχει ταβάνι το τωρινό skill σας. Κάντε ένα γρήγορο research σε youtube και ματς ματς προσπαθήστε (και γω μέσα) να βάλετε καινούρια πράγματα στο παιχνίδι σας και να το εμπλουτίσετε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Το βίντεο του τελικού μπήκε τελικά και δεν το είδα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim777 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δε τον βρήκα το Παντελή χθες. Ελπίζω σήμερα διαφορετικά δε ξέρω πότε γιατί θα λείπω από αύριο για μια βδομάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gentleman88 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 ... Ευχαριστούμε για την βοήθεια. Παίζω πρώτη φορά UT online μιας και απο το FIFA 97 που παίζω ποδοσφαιράκια πάντα έπαιζα μόνο career mod που και που κανένα διπλό σε φίλο που είχε PS. Στην αρχή είχα δυσκολευτεί αρκετά μιας και είχα μάθει να παίζω μόνο με passing game και σέντρες. Δεν μπορούσα να ντριμπλάρω ούτε το δοκάρι. Ακόμα προσπαθώ να εξοικειωθώ με τις τρίπλες και την "προστασία της μπάλας". Διάβασα και το κείμενο του jim777 και μάλλον έχει δίκιο ότι πρέπει να "διαβάσουμε" και λίγο για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Σχετικά με τα tactics , είναι μεγάλο λάθος ότι δεν έχω ασχοληθεί ενώ το έκανα στο career. Δεν ήξερα κατά πόσο παίζουν ρόλο. Αυτή τη στιγμή είμαι στο DIV 4 αλλά νομίζω θα είναι δύσκολο να παραμείνω αν δεν αλλάξω κάτι. Έχω ομάδα με παίχτες της Serie A με μέσο όρο αξίας γύρω στα 3000-4000. Το παιχνίδι μου βασίζεται στην ταχύτητα και στο passing game αλλά σίγουρα υπάρχει χώρος για μεγάλη βελτίωση. Θα ήθελα να ακούσω και άλλες συμβουλές πάνω σε παίχτες και τακτικές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim777 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Τα tactics είναι εξαιρετικά σημαντικά αλλά είναι και δίκοπο μαχαίρι. Είναι πάρα πολύ υποκειμενικά γιατί εξαρτώνται από το τρόπο παιχνιδιού και τα μειονεκτήματα του καθενός. Εσύ βλέπεις τι προβλήματα αντιμετωπίζεις και δοκιμάζεις να τα επιλύσεις μέσω tactics ή formation. Ένα λάθος που βλέπω συχνά για παράδειγμα είναι άτομα που δε το έχουν με τη τρίπλα να παίζουν με ένα επιθετικό και 2 wingers το οποίο από τη φύση του απαιτεί ατομική προσπάθεια. Το μόνο που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας σε σχέση με tactics είναι να παίζετε "Organised-Free Form-Cover" στις 3 επιλογές που έχει. ΠΟΤΕ offside trap. Δοκίμασα κάποια custom tactics που είδα στο internet σαν "τα καλύτερα" που ουσιαστικά μετέφεραν την άμυνά μου από το κέντρο λίγο έξω από τη περιοχή μου. Το αποτέλεσμα ήταν ναι μεν να μη τρώω αντεπιθέσεις αλλά κάθε φορά που περνούσε ο αντίπαλος το κέντρο είχαν μεγάλη απόσταση οι γραμμές μου και σε αυτά τα ελεύθερα μέτρα έπαιρνε momentum. Αν ήταν noobas κοπανούσε απλά στους αμυντικούς μου οπότε κανένα πρόβλημα. Αν δεν ήταν όμως (που για τους καλούς αντιπάλους θες τα custom tactics) τότε δημιουργούνταν δύσκολη κατάσταση λόγω επιτάχυνσης που είχε ήδη αποκτήσει και πηγαίναμε σε μαντεψιές στην άμυνα 50/50. Τον Παντελή για παράδειγμα τον βολεύει η γραμμή άμυνας στην περιοχή. Εγώ τη θέλω ψηλά την άμυνά μου γιατί μου δίνει χρόνο να ξαναμαρκάρω κάποιο ακόμη και αν ξεφύγει. Το συμπέρασμα είναι ότι τον καθένα τον βολεύει κάτι άλλο ανάλογα με το πώς παίζει. Το ίδιο ισχύει και στα formations. Εγώ παίζω 41212 wide με ουσιαστικά 5 επιθετικογενείς παίκτες και μπορώ να υποστηρίξω το σύστημα με μόνο ένα αμυντικό χαφ γιατί παίζω καλούτσικη άμυνα. Οπότε το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι δοκιμές και stick to εκάστοτε σύστημα ώστε να το μάθεις. ΥΓ. Καλό θα ήταν να αποφύγεις συστήματα με 3 αμυντικούς. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Platini_Athens Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Eγω παλι χωρις να ειμαι σουπερ ντουπερ παιχτης θα πω οτι πολυ το αναλυουμε (παραθετω το παρακατω βιντεο) Oσο υπαρχει αυτη η δυνατοτητα στο παιχνιδι δλδ ενας αντιπαλος που εχει αψογο χειρισμο να παιρνει εναν γρηγορο και δυνατο παιχτη τυπου Ροναλντο, Μεσσι, Νταγκλας Κοστα (αυτος της Μπαγερν) κλπ (στο seasons ή στο UT - ειδικα εκει μαμησετα-) μπορει να περασει 2-3 παιχτες ΑΡΑ φαση για παστελι 99% ειναι περιττο να μιλαμε λες και το παιχνιδι ειναι εξομοιωτης ποδοσφαιρου. Καλα τα γραφουν τα παιδια δεν αντιλεγω αλλα ολα αυτα πανε περιπατο κοντρα σε ''καλους'' παιχτες - αντιπάλους- φοβερους χειριστες πχ οπου με εναν Marco Reus ή Hazard κανουν παπαδες . Τραβα διαβασε ωστε να βαλεις το φαουλ. Πες αλευρι...ο Ιτανι σε γυρευει (κι ο καθε Ιτανι) Εδω αρκετοι gamers δυσκολευονται να αλλαξουν μια πασα κι η ΕΑ εκανε το παιχνιδι παλι γρηγορο (+χαλια διαιτησια) ...να χαμε να λεγαμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ektelion Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Ένα λάθος που βλέπω συχνά για παράδειγμα είναι άτομα που δε το έχουν με τη τρίπλα να παίζουν με ένα επιθετικό και 2 wingers το οποίο από τη φύση του απαιτεί ατομική προσπάθεια. Μου είχες δώσει κι εμένα αυτή τη συμβουλή μετά τα παιχνίδια μας. Έχει μια λογική, αλλά μπορείς να ξεπεράσεις την αμπαλοσύνη σου (όσον αφορά στις ντρίπλες), παίζοντας το ένα - δύο με το δεκάρι μέχρι να ανέβουν και τα CM και οι wingers σου ώστε να έχεις περισσόττερες επιλογές στην πάσα. Εγώ πάντως από τότε που το γύρισα στο 4-3-3 πιο πολλά γκολ βγάζω με τους wingers παρά με τον CF. Συν τοις άλλοις, έτσι είναι πιο εύκολο να εκμεταλλευτείς το epxloit που ανέφερα με την παράλληλη εφόρμηση στην περιοχή από το πλάι. Το μόνο που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας σε σχέση με tactics είναι να παίζετε "Organised-Free Form-Cover" στις 3 επιλογές που έχει. ΠΟΤΕ offside trap. Έχεις τόσο, μα τόσο δίκιο σε αυτό. Δοκίμασα κάποια custom tactics που είδα στο internet σαν "τα καλύτερα" που ουσιαστικά μετέφεραν την άμυνά μου από το κέντρο λίγο έξω από τη περιοχή μου. Το αποτέλεσμα ήταν ναι μεν να μη τρώω αντεπιθέσεις αλλά κάθε φορά που περνούσε ο αντίπαλος το κέντρο είχαν μεγάλη απόσταση οι γραμμές μου και σε αυτά τα ελεύθερα μέτρα έπαιρνε momentum. Αν ήταν noobas κοπανούσε απλά στους αμυντικούς μου οπότε κανένα πρόβλημα. Αν δεν ήταν όμως (που για τους καλούς αντιπάλους θες τα custom tactics) τότε δημιουργούνταν δύσκολη κατάσταση λόγω επιτάχυνσης που είχε ήδη αποκτήσει και πηγαίναμε σε μαντεψιές στην άμυνα 50/50. Σωστά. Πολλοί νομίζουν ότι βρήκαν την συμπαντική αλήθεια, αλλά ο κάθε ένας έχει το στιλ του και δεν υπάρχει "το ένα" σύστημα που ταιριάζει σε όλους. Πολύ σωστό κι αυτό για το momentum. Ειδικά στις καλές ομάδες, αν πιάσει ο άλλος momentum με τρεις - τέσσερις καλές πάσες, άντε πιάστε τους μαύρους μετά που έλεγε κι ο Μαυρομάτης. Οπότε το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι δοκιμές και stick to εκάστοτε σύστημα ώστε να το μάθεις. ΥΓ. Καλό θα ήταν να αποφύγεις συστήματα με 3 αμυντικούς. Συμφωνώ και επαυξάνω και στα δύο. Είναι εύκολο να απογοητευτείς και να αλλάζεις τα συστήματα σαν τα πουκάμισα, πριν τους δώσεις την ευκαιρία να αναδείξουν τις αρετές τους. Κάθε σύστημα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Χρειάζεται αυτογνωσία για να ξέρεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Εγώ π.χ. από ένα σημείο και μετά είδα ότι με το 4-4-2 παγιδευόμουν εύκολα στην επίθεση και δεν έκανα πολλές τελικές. Στο 4-4-3 έχω μεν το πρόβλημα με την ντρίπλα που αναφέρεις, αλλά έχω και περισσότερες επιλογές στην πάσα όταν φτάνω στην αντίπαλη περιοχή. Κανένα από τα δύο δεν είναι τέλεια, οπότε τα ζυγίζεις και καταλήγεις στο μη χείρον. Αλλιώς απλά χάνεις γιατί δεν έχεις προλάβει να μάθεις το σύστημα, τα ρίχνεις όλα στο scripting και καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που ασχολήθηκες. Και είναι κρίμα γιατί το παιχνιδάκι μπορεί να γίνει πολύ fun αν το προσεγγίσεις χαλαρά, αλλά και υπομονετικά ταυτόχρονα. Όσο για τους τρεις αμυντικούς, προφανώς συνεπάγονται πιο στιβαρό κέντρο ή/και επίθεση, αλλά αν σε πιάσει κανένας που ξέρει να βγάζει γρήγορες αντεπιθέσεις ή/και να επιτίθεται κατά κύματα, θα σου κάνει πλάκα. Συμφωνώ ότι είναι πολύ ρίσκο. ΥΓ: Ρε για δες που καθόμαστε και κάνουμε επιστημονική ανάλυση για ποδοσφαιράκι ΧD XD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 ΥΓ: Ρε για δες που καθόμαστε και κάνουμε επιστημονική ανάλυση για ποδοσφαιράκι ΧD XD Είναι στο DNA μας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim777 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα