Προς το περιεχόμενο

FIFA 16

SOADNICK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα

αποτι βλεπω είμαι στο 2ο γκρουπ -ευτυχως απεφυγα τον παντελη-.

1 ερωτηση

πως αλλαζει ο παικτης που εκτελει αραουτ??

προσπαθω από περσι χωρις αποτελεσμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ανάλογα με τα άτομα που θα μαζευτούμε μπορούμε να αποφασίσουμε τη μορφή του τουρνουά και αφού την κάνουμε θα γίνει και η "κλήρωση" οπότε δε τον απέφυγες ακόμη...!

Αυτός ο κερατάς με αποφεύγει όμως και δε μπορώ να τον βρω να τον παρταλιάσω! Να διαλύσω το μύθο του.

Παντελή έχουμε αφήσει κάτι στη μέση!

Έχοντας παίξει και με τους δυο σας (που, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σας θεωρώ και τους δύο πολύ καλούς και σίγουρα καλύτερους από εμένα), έχω να πω το εξής: Be careful what you wish for ;-)

Επίσης παίζοντας αρκετά το τελευταίο καιρό κάποια tips:

1) Παίξτε με καλές ομάδες αν θέλετε να μάθετε το παιχνίδι. Με ομάδες που ανταμείβουν τις καλές προσπάθειες και τιμωρούν τα λάθη. Καλή η κάβλα που βγαίνει με μέτριες/κακές ομάδες αλλά όταν κάνεις καλές προσπάθειες και ο κάθε Ιντέγιε τη στέλνει στα πουλιά ή δε κάνει κοντρόλ ή αντίστοιχα ο κάθε Ταβλαρίδης κάνει τσαφ και τρως γκολ δε μαθαίνεις ούτε άμυνα ούτε επίθεση επειδή το RNG είναι πολύ υψηλό.

2) Ασχοληθείτε με τα custom tactics και κάντε κάτι που να σας βολεύει και μάθετε να το αλλάζετε ανάλογα με τον αντίπαλο. Το να έχεις τη γραμμή άμυνας στο κέντρο πχ βολεύει απέναντι σε ένα τριπλέρ ενώ αν την έχεις στη γραμμή της περιοχής ο ίδιος παίκτης θα σε παρταλιάσει γιατί θα έχει αποκτήσει ταχύτητα από το κενό στις γραμμές. Το ανάποδο ισχύει απέναντι σε κάποιον που παίζει τικι τακα.

3) Να είστε aggressive στην άμυνα και σε επίθεση. Το παιχνίδι έχει αρκετά μικροθεματάκια στη μηχανή του που ευνοεί τους aggressive σε σχέση με τους passive παίκτες. Τι εννοώ:

Άμυνα: Η πισωπεταλιά είναι η πιο σίγουρη άμυνα ΑΛΛΑ μια στις 4-5 φορές επειδή είστε passive ο αντίπαλος απλά θα κερδίσει τη κόντρα και θα περάσει και θα γκρινιάζετε στην ΕΑ. Επίσης, με τη πισωπεταλιά πολύ συχνά ναι μεν θα τον κόψετε αλλά δε θα πάρετε τη μπάλα. Αντίθετα με aggressive άμυνα και πέφτοντας σαν σκύλος πάνω στον παίκτη ναι μεν κάποιες φορές θα μαντέψετε λάθος και θα φάτε τρίπλα (αν και πάλι κάποιος άλλος αμυντικός συνήθως μπορεί να σώσει τη κατάσταση) αλλά όταν θα τη πάρετε τη μπάλα θα τον βρείτε off-balance τον αντίπαλο και θα βγείτε σε καλή κόντρα.

Επίθεση: Δοκιμάστε πράγματα, ταλαιπωρήστε τη μπάλα, βγάλτε σέντρες, σουτάρετε από περίεργες γωνίες κτλ κτλ. Όταν δε βγαίνει το κλασσικό τικι τακα σας απλά δοκιμάστε κάτι άλλο. Δόξα τω θεώ υπάρχουν 1002 μαλακίες που μπορεί να γίνουν από τσαφ αμυντικού, κόντρες, λάθη τερματοφύλακα που απλά δε θα συμβούν υπέρ σας αν δε δοκιμάσετε πράγματα.

Ektelion έχω παίξει δύο ματσάκια μαζί του και είναι όντως άλλη κλάση ο τύπος. Στα 2 όμως αυτά ματς είχαμε από μία νίκη και γενικά καλή κόντρα. Σε βάθος παιχνιδιών με έχει λογικά εκτός και αν μάθω τα χούγια του αλλά το θεωρώ δεδομένο ότι μπορώ να τον κοντράρω και να το ευχαριστηθούμε

ΥΓ. Από σένα μου προέκυψε το 3ο "tip" που παίζει να έχω και άδικo
  • Like 1

Το 2 είναι μεγάλη αλήθεια, αλλά πρακτικά μη εφαρμόσιμο στο Seasons που πολύ απλά δεν μπορείς να ξέρεις εκ προιμίου το στιλ παιχνιδιού του αντιπάλου σου. Θα μου πεις "προσαρμόσου στην πορεία", αλλά σίγουρα αυτό δεν μπορείς να το κάνεις στο βαθμό που θα έπρεπε σε ένα 12λεπτο παιχνίδι. Πάντως μου κάνει εντύπωση το κόλλημα ορισμένων με συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, ανεξαρτήτως του πώς παίζει ο αντίπαλος. Μιλάμε για προσαρμοστικότητα μηδέν, μέχρι και η πανηλίθια ΑΙ του φίφα προσαρμόζεται κάπως στην εξέλιξη του αγώνα. Χθες π.χ. στον αγώνα που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ με την εθνική Πορτογαλίας, ο τύπος για κάποιο λόγο άλλαζε πασούλες με τις ώρες ανάμεσα στα στόπερ και στα μπακ του, υποθέτω περιμένοντας να παρασύρει τους επιθετικούς μου για να βρει χώρους ( ; ). Ε, μόλις το άρπαξε, αντί να αλλάξει νοοτροπία και να αρχίσει να επιτίθεται, συνέχισε να ταλαιπωρεί την μπάλα έξω από την περιοχή του. Είναι να απορείς...

Πάντως το γενικό μου συμπέρασμα μέχρι στιγμής είναι ότι ναι, πλέον μπορείς να αντιμετωπίσεις ακόμη και καλύτερο αντίπαλο αν έχεις την ψυχραιμία και την έμπνευση να προσαρμοστείς σωστά στο παιχνίδι του και να το "καταστρέψεις". Αμήν και Αλληλούια!

• Like 1

jim τι εννοεις aggressive αμυνα?? πως γινεται?? (πατωντας συνεχεια το Υ??)

επισης πως αλλαζει ο παικτης που εκτελει αραουτ??

Αδερφέ για το αραουτ ιδέα δεν έχω. 

Παράδειγμα για το aggressive:

-Ο rakitic στέλνει μια μπαλιά από την άμυνα στο ύψος του κέντρου και δεξιά στον Messi. Προσπάθησε με το αριστερό σου back να βγεις πρώτος στη μπάλα. Ναι, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αποτύχεις και ο messi απλά να βρει ελεύθερο χώρο μπροστά του αλλά και πάλι θα έχεις άλλες 2-3 πιθανότητες να τον κόψεις. Αν όμως τη πάρει τελικά τη μπάλα έχοντας και ήδη επιτάχυνση βρίσκεις όλη την άμυνα του αντιπάλου off-balance.

Έχει πολύ καλό risk-reward.

Το ίδιο ισχύει για πολλές πάσες που ίσως μπορείς να βρεις πρώτος στη μπάλα

-Άμυνα σε τρίπλα.

Υ= Αμυντικός

Ζ= Επιθετικός

Χ1,Χ2,Χ3,Χ4= Πιθανές κατευθύνσεις που θα πάτε τον αμυντικό

Χ2

Χ1 Υ Χ3     Ζ

Χ4

Με τη πισωπεταλιά εννοώ να πηγαίνετε στη θέση Χ1. Αυτό είναι passive άμυνα. Δίνεις μέτρα και ελπίζεις να πέσει ο επιθετικός πάνω σου. Δεν είναι κακός τρόπος άμυνας αλλά πολύ συχνά ή θα σε περάσει με κόντρα ή θα τον κόψεις αλλά δε θα πάρεις κατοχή.

Αντίθετα αν κινηθείς επιθετικά ανάμεσα σε Χ2-Χ3 ή Χ4-Χ3 αν μαντέψεις σωστά σχεδόν σίγουρα θα πάρεις κατοχή και στη χειρότερη μπορείς να αφήσεις ελεύθερη τη πλευρά που θεωρείς λιγότερο επικίνδυνη. Να μη τον αφήσεις να κόψει προς τη περιοχή για παράδειγμα αλλά να του αφήσεις τον ασβέστη ελεύθερο.

Προφανώς αυτά δε τα παίρνεις σαν Ευαγγέλιο και τα κάνεις ΚΑΘΕ φορά αλλά καλό θα ήταν να είναι ΚΑΙ αυτά μέσα στο gameplan σου.

Σόρρυ αν αυτά που γράφω δε βγάζουν νόημα. Είναι δύσκολο να γίνω αρκετά γλαφυρός για να περιγράψω την κατάσταση και τις περιπτώσεις που έχω στο μυαλό μου.

• Like 1

jim τι εννοεις aggressive αμυνα?? πως γινεται?? (πατωντας συνεχεια το Υ??)

επισης πως αλλαζει ο παικτης που εκτελει αραουτ??

Fsssss Μονος του αλλαζει ο παικτης που εκτελει το πλαγιο.αν δεν το εκτελεσης γρηγορα.

πωπωπω βγήκαν τα e-penis παγανιά!

Θέλω να δω την μέρα που θα σκοτωθείτε,όταν ΔΗΘΕΝ θα πέσει η σύνδεση κάποιου..

Πιστεύω rematch τότε δε πρέπει να χει και να χρεωθεί το 3-0.

Θα ετοιμάσω τα ποπκορν..

• Like 1

Μπα δε νομίζω ή μάλλον δε θα θελα καν να σκεφτώ ότι σε μεταξύ μας ματς θα νοιαστεί κάποιος τόσο για το αποτέλεσμα όσο για τη φάση με μπύρα, skype, χαβαλέ, πείραγμα και παράλληλα να βελτιωνόμαστε όσο γίνεται. Να κερδίζεις μούφα πέναλτυ και να γελάς με τον άλλο όχι να νοιώθεις άσχημα που το σφύριξε και ο άλλος να βγάζει ανακοίνωση Πανόπουλου στο chat.

Αν είναι να τσιτωνόμαστε παίζουμε και με Πολωνούς και Τούρκους.

Ναι, για σκέψου το όμως γιατί στο τελευταίο τουρνουά ήταν κάτι περίεργοι. Ας ξεκαθαρίσουμε καλύτερα ότι παίζουμε για πλάκα γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι πάνε για πρωτάθλημα που λέει και το ανέκδοτο...

• Like 1

θΑ εμπαινα στο τουρνουα αλλα το εχω στο ps4.

Ερωτηση το 4-2-3-1 πωςω το βλεπεται.Εχω δει μεγαλες διαφορες με αυτο το συστημα.2 αμυντικα χαφ ,3 πισω απο τον επιθετικο.4-5-1 to εχει μεσα με rm lm cf striker.

Και τα δύο συστήματα καλά φαίνονται αρκεί να βολεύουν το τρόπο παιχνιδιού σου. Έχουν πολυκοσμία στο κέντρο που βοηθάει εναντίον τίκι τάκα, στο 4-2-3-1 μπορείς και συ να παίξεις τίκι τάκα οπότε γενικά καλά φαίνονται αν κ ίσως λίγο αμυντικά. Αν μπορείς επιθετικά να αποδώσεις τότε απαντάς μόνος σου στο ερώτημά σου.

Εγώ προσωπικά έχω μάθει να παίζω με 2 επιθετικούς και δη ψηλούς επειδή μου δίνει πολλαπλούς τρόπους ανάπτυξης οπότε παίζω

4-1-2-1-2 wide αλλά πίσω με ένα CDM βασίζομαι πολύ στο όποιο skill μου στην άμυνα γιατί είναι πολύ exploitable σύστημα.

Νομίζω όλα τα συστήματα μπορούν να λειτουργήσουν και κλειδί είναι να αποφασίσεις αν χρειάζεσαι CAM ή 2 επιθετικούς ή όχι για να μπορείς να σκοράρεις που είναι και το θέμα. Αφού απαντήσεις αυτό νομίζω τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας αφού υπάρχουν συστήματα να καλύψουν όλες τις επιλογές.

Μπα δε νομίζω ή μάλλον δε θα θελα καν να σκεφτώ ότι σε μεταξύ μας ματς θα νοιαστεί κάποιος τόσο για το αποτέλεσμα όσο για τη φάση με μπύρα, skype, χαβαλέ, πείραγμα και παράλληλα να βελτιωνόμαστε όσο γίνεται. Να κερδίζεις μούφα πέναλτυ και να γελάς με τον άλλο όχι να νοιώθεις άσχημα που το σφύριξε και ο άλλος να βγάζει ανακοίνωση Πανόπουλου στο chat.

Αν είναι να τσιτωνόμαστε παίζουμε και με Πολωνούς και Τούρκους.

όνειρο ζω μη με ξυπνάτε!!

Ναι, για σκέψου το όμως γιατί στο τελευταίο τουρνουά ήταν κάτι περίεργοι. Ας ξεκαθαρίσουμε καλύτερα ότι παίζουμε για πλάκα γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι πάνε για πρωτάθλημα που λέει και το ανέκδοτο...

αυτό που λέει ο εκτέλιον..

το 12 είχε γίνει μπάλα η φάση..και γω ο κακός της παρέας

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...