Προς το περιεχόμενο

FIFA 16

SOADNICK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μα φυσικά, και για εμένα όπως έχω γράψει πολλές φορές είναι το καλύτερο FIFA που έχω παίξει (τουλάχιστον από τότε που μπήκαν τα Seasons στο κόλπο, αλλά νομίζω και γενικά). Μπορεί να γκρινιάζουμε τώρα, αλλά πιστεύω ότι αν βάζαμε να παίξουμε ακόμη και ποδοσφαιράκια που έχουν αφήσει εποχή, όπως το FIFA 11 ή το PES 2005, θα ξενερώναμε από τη ζωή μας. Απλά οι προσδοκίες πλέον είναι πολύ υψηλές και είναι πραγματικά κρίμα να πετυχαίνουν τα δύσκολα στην ΕΑ και να αποτυγχάνουν στα εύκολα. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα πίσω από το περιβόητο "momentum", αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ με ποια κριτήρια το παιχνίδι επιλέγει ποιον να ευνοήσει και ποιον να αδικήσει. Οπότε θα ακολουθήσω το Ξυράφι του Όκαμ και θα υποθέσω απλά ότι απέτυχαν τραγικά στην εφαρμογή του momentum. Πάμε τώρα ξανά σήμερα την πέμπτη κατηγορία μπας και καταφέρουμε να ανέβουμε επιτέλους στην τέσσερα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά αρχίζω να κλίνω προς το συμπέρασμα ότι η ΕΑ προτίμησε κακό matchmaking, παρά ανύπαρκτο matchmaking. Αυτό που εννοώ είναι ότι η μηχανή/αλγόριθμος/δεν ξέρω πώς σκατά το λένε που έχει αναλάβει το matchmaking, βιάζεται να κάνει το mismatch προκειμένου να μην περιμένουμε δέκα ώρες να μας βρει αντίπαλο. Τι εννοώ;

Έχασα τρίτη φορά από τη Γαλατά. Το πάλεψα όσο μπορούσα, αλλά σε αυτό και αυτό το γκολ, ειλικρινά δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Ο όρος "undefendable" απλά ωχριά. Ειδικά στο πρώτο γκολ, τον Σνάιντερ τον μαρκάρουν πέντε (5) παίκτες! Από την άλλη, όμως, βαριέμαι να κάνω τη δουλειά του παιχνιδιού και να σημειώνω ποιες ομάδες είναι mismatch για τον Παναθηναϊκό, ώστε να κάνω quit με το που δω ότι με βάζει με δαύτες. Ποδοσφαιράκι παίζουμε άλλωστε, μην τρελαινόμαστε.

Αυτή τη σεζόν ξεκίνησα δυνατά και εξασφάλισα την παραμονή σε μόλις πέντε αγώνες με ρεκόρ 3-1-1. Ήθελα δύο νίκες σε πέντε αγώνες για να ανέβω στην τέταρτη, αλλά στους τρεις πρώτους έχω ήδη δύο ήττες και μία ισοπαλία. Τώρα θέλω οπωσδήποτε νίκες και στους δύο εναπομείναντες αγώνες, αλλιώς "του χρόνου" θα παίζω ξανά στην πέμπτη κατηγορία. Δεν βαριέσαι...

Στο πρωτο γκολ οι οι παίκτες σου κοπανανε ο ενας στον αλλο και εκει νομίζω την πληρωνεις...
Αρκετα συνηθισμένο,όπως και η περιπτωση με «σκριναρισμα» που κάνει κάποιος επιθετικός του αντιπάλου που ελέγχεται απο την ΑΙ στους αμυντικούς και δεν δινεται ποτε φαουλ.

Νομίζω με ενα patch θα μπορέσουν να διορθωθούνε κάποια τετοια "ενοχλητικά" πραγματάκια της ΑΙ αλλά και διαφορά αλλα προβληματικά mechanics του παιχνιδιου (ζω για ενα stamina patch).

Οι μαλακίες δε θα εκλείψουν ποτέ. Είναι τέτοια η μηχανή.

Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου θα σου πρότεινα να παίζεις με καλύτερες ομάδες για να μειωθούν αυτά που σ' ενοχλούν. Με τον Ταυλαρίδη και τον Καρέλη προκαλείς τη μοίρα σου να βλέπεις τσαφ και χαμένες ευκαιρίες. Και επειδή και η δημιουργία φάσεων είναι πιο επίπονη διαδικασία με αυτές τις ομάδες (όπως τις προάλλες που παίξαμε) τόσο παραπάνω σου μένει το τσαφ και το δοκάρι.

Πιστεύω ότι αυτό το Fifa φτιάχτηκε για να παίζετε με 4,5-5άστερες ομάδες όπως το 15 είχε φτιαχτεί για να παίζεται από 4 και κάτω. 

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ταλαιπωρείσαι με κακά κοντρόλ, αβίαστες λάθος πάσες, κακά σουτ κτλ κτλ λόγω κακών στατς της ομάδας που παίρνεις. Απλά αυξάνεις το RNG σε δυσθεώρητα ύψη και προσθέτεις ακόμα περισσότερες μεταβλητές ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ στις ήδη υπάρχουσες που επίσης δεν ελέγχεις.

Και γω γουστάρω όσο τίποτα το Θρύλο αλλά δε θα βγάλω καρκίνο μέχρι να κοντρολάρει ο Ιντέγιε και ούτε θέλω να κερδίζω ή να χάνω παιχνίδια ανάλογα με το αν ο Ιντεγιε ο δικός μου ή ο δικός του ΕΤΥΧΕ να κοντρολάρει καλύτερα.

Κανε μια χάρη στον εαυτό σου και ανέβασε το επίπεδο της ομάδας. Με κάποια που αμύνεται και επιτίθεται με περισσότερο consistency βάση των skill σου.

Ρε παιδιά να πω και εγω κάτι???

Είναι ιδέα μου η δίνει ότι πένταλντυ να νε..???

Παίζω ονλινε με φίλους και δίνει κάτι πέναλντυ που δεν υπάρχουν ούτε στον χάρτη..Δλδ εντάξει έλεος..

• Like 1

Παιδιά θα βγει patch για το θέμα με τα πέναλτι. Θα λέγεται Fifa 17....
Απλά στη μεγάλη περιοχή προσπαθείτε να κάνετε contain γιατί με την παραμικρή επαφή σφυρίζει πέναλτι. 

• Like 1

Οι μαλακίες δε θα εκλείψουν ποτέ. Είναι τέτοια η μηχανή.

Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου θα σου πρότεινα να παίζεις με καλύτερες ομάδες για να μειωθούν αυτά που σ' ενοχλούν. Με τον Ταυλαρίδη και τον Καρέλη προκαλείς τη μοίρα σου να βλέπεις τσαφ και χαμένες ευκαιρίες. Και επειδή και η δημιουργία φάσεων είναι πιο επίπονη διαδικασία με αυτές τις ομάδες (όπως τις προάλλες που παίξαμε) τόσο παραπάνω σου μένει το τσαφ και το δοκάρι.

Πιστεύω ότι αυτό το Fifa φτιάχτηκε για να παίζετε με 4,5-5άστερες ομάδες όπως το 15 είχε φτιαχτεί για να παίζεται από 4 και κάτω. 

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ταλαιπωρείσαι με κακά κοντρόλ, αβίαστες λάθος πάσες, κακά σουτ κτλ κτλ λόγω κακών στατς της ομάδας που παίρνεις. Απλά αυξάνεις το RNG σε δυσθεώρητα ύψη και προσθέτεις ακόμα περισσότερες μεταβλητές ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ στις ήδη υπάρχουσες που επίσης δεν ελέγχεις.

Και γω γουστάρω όσο τίποτα το Θρύλο αλλά δε θα βγάλω καρκίνο μέχρι να κοντρολάρει ο Ιντέγιε και ούτε θέλω να κερδίζω ή να χάνω παιχνίδια ανάλογα με το αν ο Ιντεγιε ο δικός μου ή ο δικός του ΕΤΥΧΕ να κοντρολάρει καλύτερα.

Κανε μια χάρη στον εαυτό σου και ανέβασε το επίπεδο της ομάδας. Με κάποια που αμύνεται και επιτίθεται με περισσότερο consistency βάση των skill σου.

Συμφωνώ σχεδόν με όλα τα παραπάνω, αλλά λέω να συνεχίσω να βασανίζομαι :-)

Πέρα από την πλάκα, για εμένα που γουστάρω passing game και ομαδική άμυνα, το pace του παιχνιδιού στα 3,5 αστέρια είναι ιδανικό και υπερκεράζει (ναι, είναι legit λέξη, look it up) τις όποιες γνωστές και ανεμενόμενες τσαχπινιές της Α.Ι. Τονίζω ότι το παιχνιδάκι συνεχίζω να το απολαμβάνω πολύ και παρά τα πρόσφατα ατυχή αποτελέσματα δεν μετανιώνω για το εννιαράκι που του έδωσα στο byteme. Μπορεί να χάνω πιο πολύ από ό,τι σε όλα τα FIFA που έχω παίξει μέχρι τώρα, αλλά στα δύο - τρία προηγούμενα το pressure pace ήταν τόσο ανελέητο που το passing game στο κέντρο μου θύμιζε T.V. Sports Basketball (αν έχεις παίξει) που το παιχνίδι σε πήγαινε κατευθείαν από τη μία ρακέτα στην άλλη με ένα cutscene που έδειχνε τους παίκτες να περνάνε από το κέντρο. Και κατά τα λοιπά μού θύμιζε το... Pinball Dreams. Μπορεί όντως να ζορίζομαι πιο πολύ λοιπόν για να κερδίσω σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά όταν βγει εκείνη η μαεστρική επίθεση των οκτώ ή δέκα πασών, τότε φίλε βγάζω τη φανέλα και τρέχω στο imaginary σημαιάκι του κόρνερ. A, και επίσης, είναι η πρώτη φορά που ακόμη κι όταν φάω το πρώτο γκολ, νιώθω ότι αν συγκεντρωθώ λίγο παραπάνω μπορώ να πετύχω την ανατροπή (κάτι που έχει γίνει αρκετές φορές ήδη άλλωστε).

• Like 1

Συμφωνώ σχεδόν με όλα τα παραπάνω, αλλά λέω να συνεχίσω να βασανίζομαι :-)

Πέρα από την πλάκα, για εμένα που γουστάρω passing game και ομαδική άμυνα, το pace του παιχνιδιού στα 3,5 αστέρια είναι ιδανικό και υπερκεράζει (ναι, είναι legit λέξη, look it up) τις όποιες γνωστές και ανεμενόμενες τσαχπινιές της Α.Ι. Τονίζω ότι το παιχνιδάκι συνεχίζω να το απολαμβάνω πολύ και παρά τα πρόσφατα ατυχή αποτελέσματα δεν μετανιώνω για το εννιαράκι που του έδωσα στο byteme. Μπορεί να χάνω πιο πολύ από ό,τι σε όλα τα FIFA που έχω παίξει μέχρι τώρα, αλλά στα δύο - τρία προηγούμενα το pressure pace ήταν τόσο ανελέητο που το passing game στο κέντρο μου θύμιζε T.V. Sports Basketball (αν έχεις παίξει) που το παιχνίδι σε πήγαινε κατευθείαν από τη μία ρακέτα στην άλλη με ένα cutscene που έδειχνε τους παίκτες να περνάνε από το κέντρο. Και κατά τα λοιπά μού θύμιζε το... Pinball Dreams. Μπορεί όντως να ζορίζομαι πιο πολύ λοιπόν για να κερδίσω σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά όταν βγει εκείνη η μαεστρική επίθεση των οκτώ ή δέκα πασών, τότε φίλε βγάζω τη φανέλα και τρέχω στο imaginary σημαιάκι του κόρνερ. A, και επίσης, είναι η πρώτη φορά που ακόμη κι όταν φάω το πρώτο γκολ, νιώθω ότι αν συγκεντρωθώ λίγο παραπάνω μπορώ να πετύχω την ανατροπή (κάτι που έχει γίνει αρκετές φορές ήδη άλλωστε).

Αυτή ακριβώς είναι η μαγεία και η κατάρα αυτού του παιχνιδιού. Απαιτεί συγκέντρωση MOBA game γι'αυτό και ελάττωσα λίγο το χρόνο που παίζω ιδιαίτερα τα βράδια γιατί μου φέρνει υπερένταση. Αν αράξεις στην καρέκλα πίσω, δε χαζεύεις ραντάρ και δε σκεφτείς και την επόμενη κίνησή σου η μπάλα χάθηκε.

Παρατηρώ και γω τον εαυτό μου να κάνω αντίστοιχα τραγελαφικά με αυτό με το σημαιάκι του κόρνερ λόγω της αυξημένης δυσκολίας του παιχνιδιού.

Εμένα μ'αρέσει να παλεύω πιο πολύ την ατομική προσπάθεια και το εξεζητημένο ακόμη και φέτος που το passing game είναι πιο σωστός τρόπος ανάπτυξης αλλά αδυνατώ να το πετύχω με Ολυμπιακό κτλ λόγω παιχτών. Ταλαιπωρούμε λίγο όταν παίζω με τόσο κακές ομάδες.

ΥΓ. Τα θυμάμαι τα παιχνίδια που ανέφερες. Το παράπονο που έχω από τους amigaδες είναι που κανείς δεν αναφέρει το Sierra Soccer Club και το Goal! που τα έβρισκα κλάσεις ανώτερα από kick off και sensible soccer :)

Χαχαχαχα, ακριβώς, ενώ κουτουλάω από τις έντεκα, βάζω FIFA και τελικά κοιμάμαι μία η ώρα και με ταχυκαρδία, χαχα!

Συμφωνώ απόλυτα και για το Goal! το οποίο προσωπικά ήταν το αγαπημένο μου ποδοσφαιράκι από Amiga. Το Sierra Soccer Club δεν το θυμάμαι, αλλά θυμάμαι το John Barnes που δεν ξέρω αν το έχεις παίξει, αλλά είχε την παγκόσμια πρωτοτυπία να μπορείς να οργανώνεις επακριβώς τα στημένα, π.χ. πάσα - πάσα - γκολ. Και αν έβγαινε η φάση, εκεί να δεις γλέντια :-)

• Like 3

Παίζω ονλινε με φίλους και δίνει κάτι πέναλντυ που δεν υπάρχουν ούτε στον χάρτη..Δλδ εντάξει έλεος..

Κλασσικη αχιλλειος πτερνα τα πεναλτυ στο fifa.. Τιποτα καινουργιο.. Θελει πολυ προσοχη το μαρκαρισμα εντος περιοχης, ακομη και η απλη τοποθετηση του σωματος σου οταν σουταρει ο αντιπαλος.. Οποιαδηποτε επαφη μπορει να δωθει πεναλτυ υπο συνθηκες.. Αν κραταγα μερικα replay θα εφτιαχνα μια συλλογη να γελαω με τις ωρες. 

Lol TVSports Basketball ο ενας, John Barnes ο αλλος και Sierra Soccer Club ολοι οι νεοι ειμαστε εδω μεσα .. :D

Βαλε και ενα Microprose Soccer να δεσει το γλυκο λιγο ή το Lakers Vs Celtics στο μπασκετακι και εδεσε το γλυκο..

• Like 1

Το Goal! ήταν εκπληκτικό παιχνίδι, ίσως το μοναδικό που μπορούσα να πω ότι ήμουν μακράν καλύτερος από τον ektelion και την υπόλοιπη παρέα (πχ. papus, τον ξέρει καλά ο padelis). Είχαν φάει ωραίες μαζεμένες ψωλιές υπό τους ήχους των Manowar (κυρίως του Hail to England LP). Στα Kick Off, Sensible Soccer και σία η κατάσταση αντιστρεφόταν και συνήθως ήμουν εγώ αυτός που έχανα, ακόμα κι όταν έπαιζα το κατενάτσιο του αιώνα.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα πω ότι το Goal! ήταν συνολικά καλύτερο από αυτά. Ούτε για αστείο. Είχε το πλεονέκτημα των δύο διαφορετικών οπτικών γωνιών (ανήκουστο για την εποχή) συν κάποια άλλα θετικά, αλλά η αίσθηση ήταν κατώτερη.

Το Sierra ομολογώ πως πρώτη φορά το ακούω. Τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν εννοείται ότι τα είχα λιώσει μέχρι τελικής πτώσης.

Με το Fifa16 επιμένω να μην ασχολούμαι. Ίσως όταν θα ωριμάσει η κατάσταση και θα φανούν (ή λυθούν) τα όποια χοντρά κουσούρια.

• Like 1

Με το Fifa16 επιμένω να μην ασχολούμαι. Ίσως όταν θα ωριμάσει η κατάσταση και θα φανούν (ή λυθούν) τα όποια χοντρά κουσούρια.

Νομιζω οτι πρεπει να του δωσεις μια δευτερη ευκαιρια.. Εχω διαβασει και που διαφωνεις, αλλα συνολικα νομιζω οτι ειναι η καλυτερη εμπειρια των τελευταιων ετων με τα οποια κουσουρια του. Το διασκεδαζω δεοντως..

Τελικά αρχίζω να κλίνω προς το συμπέρασμα ότι η ΕΑ προτίμησε κακό matchmaking, παρά ανύπαρκτο matchmaking. Αυτό που εννοώ είναι ότι η μηχανή/αλγόριθμος/δεν ξέρω πώς σκατά το λένε που έχει αναλάβει το matchmaking, βιάζεται να κάνει το mismatch προκειμένου να μην περιμένουμε δέκα ώρες να μας βρει αντίπαλο. Τι εννοώ;

Έχασα τρίτη φορά από τη Γαλατά. Το πάλεψα όσο μπορούσα, αλλά σε αυτό και αυτό το γκολ, ειλικρινά δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Ο όρος "undefendable" απλά ωχριά. Ειδικά στο πρώτο γκολ, τον Σνάιντερ τον μαρκάρουν πέντε (5) παίκτες! Από την άλλη, όμως, βαριέμαι να κάνω τη δουλειά του παιχνιδιού και να σημειώνω ποιες ομάδες είναι mismatch για τον Παναθηναϊκό, ώστε να κάνω quit με το που δω ότι με βάζει με δαύτες. Ποδοσφαιράκι παίζουμε άλλωστε, μην τρελαινόμαστε.

Αυτή τη σεζόν ξεκίνησα δυνατά και εξασφάλισα την παραμονή σε μόλις πέντε αγώνες με ρεκόρ 3-1-1. Ήθελα δύο νίκες σε πέντε αγώνες για να ανέβω στην τέταρτη, αλλά στους τρεις πρώτους έχω ήδη δύο ήττες και μία ισοπαλία. Τώρα θέλω οπωσδήποτε νίκες και στους δύο εναπομείναντες αγώνες, αλλιώς "του χρόνου" θα παίζω ξανά στην πέμπτη κατηγορία. Δεν βαριέσαι...

Εκτελιον να κανω κ εγω λιγο το δικηγόρο του διαβόλου αλλά θα αναφερθώ αλλού. Στο πρώτο γκολ φταις στη πρώτη πάσα που δε την έκοψες μετά απο αυτό χάθηκε ο μπούσουλας. Για το 2ο καντηλάκια μόνο αυτό κάνω εγώ, μετά ηρεμώ λέω θα τον μπιιπ συγκεντρώνομαι και το γυρνάω.

Παιδιά θα βγει patch για το θέμα με τα πέναλτι. Θα λέγεται Fifa 17....

Απλά στη μεγάλη περιοχή προσπαθείτε να κάνετε contain γιατί με την παραμικρή επαφή σφυρίζει πέναλτι. 

Τα πέναλτυ μέσα απο τη περιοχή μπορούν να αποφευχθουν απλά σχετικά δύσκολα. Δε παίζω με contain καθόλου μόνο με μαρκαρισμα και jockey και απλά θέλει μαντεψιά για το που θα πάει ο αντίπαλος και αν έχει πιασει ταχύτητα και είσαι δίπλα του και τρέχεις κ εσύ θέλει χειρουργικές κινήσεις. Πλέον κάνω 1 πεναλτυ ανα 4 αγώνες και μπορεί να λέω και λίγους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...