Προς το περιεχόμενο

FIFA 16

SOADNICK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν γινεται να αρεσει σε ολους ΟΣΟ ΓΑΜΑΤΟ και να ειναι, αυτο γιατι δεν μπορουν να το καταλαβουν-αποδεχτουν καποιοι φιλοι?

Δεν χρειαζεται να ειναι καποιος πολυνικης παιχταρας για να δικαιουται να πει οτι δεν τον καλυπτει το φιφα16.

100 ευρω σε περιοδο κρισης ειναι πολλα ...και 10 ειναι πολλα. Καταλαβαινω οτι το λες απο ενθουσιασμο αλλα επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι εγω θα τα εδινα σε καποιον που ξερω οτι τα εχει αναγκη.

Γενικα τετοιες ατακες δεν τις λες ευκολα στις μερες που διανυουμε. Παιδακια πανε στο δημοτικο σχολειο χωρις να φανε πρωινο... τι λεμε τωρα...

Σορρυ για τον τονο...φιλικα τα εγραψα.

Νζεπος καπου διαβασα (εδω μεσα ισως δεν θυμαμαι) οτι το ντεμο πατσαρεται με πολλες ομαδες, αν σε ενδιαφερει,  απλα ΟΚ δεν παιζεις ονλαιν 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κοίτα "exploits" πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Πάντα από κάποιες γωνίες τα σουτ θα πηγαίνουν καλά και από κάποιες όχι, πάντα κάποιες πάσες σε συγκεκριμένο timing θα είναι σχεδόν undefendable (αν όχι τελείως) κτλ κτλ και ποτέ δε θα είναι ρεαλιστικό το game γιατί πολύ απλά πρέπει:

1ον να χωρέσουν σε 12' τα κανονικά 90'. 

2ον 10 από τους 11 ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από το CPU και κάνουν ό,τι επιθετικές ή αμυντικές κινήσεις τους έβαλε να κάνουν ένας σχιστομάτης προγραμματιστής με όση ποδοσφαιρική λογική κατέχει.

Από κει και πέρα έχει τεράστια σημασία με ποιες ομάδες παίζεις. Αν παίζεις 24/7 με/εναντίων Ronaldo/Messi/Neuer τότε μη περιμένεις να δεις τα mechanics του παιχνιδιού (καλά ή κακά). 

Αυτό πάντως που λες με το να περάσεις όλη την ομάδα με το Ρονάλντο δε παίζει εκτός και αν ο ένας είναι πολύ ικανός και ο άλλος κουλός που τότε λογικό είναι. Στο μέσο ματς ο Ρονάλντο είναι μια χαρά defendable απλά αν το ματς είναι στην κόψη παίζει σε μισή ευκαιρία να κάνει γκολ που δεν είναι τόσο δα παράλογο ειδικά αν απ'την απέναντι υπάρχει και εκεί κάποιος αντίστοιχος.

Το μεγάλο κακό που βλέπω εγώ τουλάχιστον στη PC έκδοση και το είχα δει και στο 15 και με παρεξένευε είναι ότι δεν έχει πολλούς online παίκτες. Για κάποιο λόγο νιώθω ότι παίζω σε private server με 1000 άτομα online σε όλη την Ευρώπη σε όλα τα modes μαζί.

Οι συμβιβασμοί που συνεπάγεται η χρονική συμπίεση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα καθώς και τα όποια κουλά της ΑΙ είναι όντως αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ποδοσφαιρακίων από την αυγή του χωροχρόνου. Προσωπικά, όμως, είναι η πρώτη φορά που νιώθω τόσο ανήμπορος με ποδοσφαιράκι. Το πρώτο ποδοσφαιράκι που έπαιξα ποτέ είναι αυτό εδώ, και ακόμη και σε αυτό, το input μου είχε μεγαλύτερο impact στο παιχνίδι από ό,τι στο FIFA 15. Κι αυτό δεν το λέω ούτε χάριν εντυπωσιασμού, ούτε υπερβάλλω καθόλου. Π.χ. ο κυριότερος λόγος που δεν μπορώ να κάνω μια ορθολογική ανάπτυξη δεν είναι το υπερανθρώπινο και αμείωτο pressure pace, αλλά η "ό,τι θέλω κάνω" ΑΙ που αντί να με αφήσει να κάνω μια συντηρητική ανάπτυξη αποφασίζει να στείλει την μπάλα κατευθείαν στον σέντερ φορ, ανεξαρτήτως του πού έχω στραμμένο εγώ τον μοχλό και πόση ώρα πατάω το κουμπί της πάσας. Και μην αρχίσουμε πάλι την κουβέντα για τα manual controls, εκτός κι αν μπορεί να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε ότι μπορεί α) να βρει αντίπαλο με manual controls σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα β) να νικήσει με manual controls κάποιον που παίζει φλιπεράκι με assisted.

Συμφωνώ ότι όσοι παίζουν με ομάδες τρεισίμισι αστεριών και κάτω βλέπουν άλλο παιχνίδι. Έλα όμως που φέτος ήταν η πρώτη φορά που με Παναθηναϊκό (τον οποίο μέχρι το 15 έπαιρνα πάντα σε όλα τα FIFA) έκανε πέντε κι έξι προσπάθειες να μου βρει αντίπαλο. Κι επειδή είμαι σε μία φάση της ζωής μου που αν δουλεύω μόνο οκτώ ώρες τη μέρα το θεωρώ ρεπό, συγγνώμη, αλλά δεν θα περιμένω πότε θα φτιάξει το matchmaking η ΕΑ για να απολαύσω το real football που διαφημίζει.

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, νομίζω ότι ξεχνάμε γρήγορα. Υπενθυμίζω, λοιπόν, ότι μέχρι και το 2011, ο πραγματικά skilled παίχτης μπορούσε να κερδίσει τη Ρεάλ με την ΑΕΚ. Στα τελευταία FIFA μού έχει τύχει να πέσω σε άτομα που είναι πολύ ψηλά στα leaderboards, αλλά δεν μούδιασα από το skill τους. Δεν ξεχώριζαν δηλαδή σε skill από (θεωρητικά) πολύ κατώτερους παίκτες. Αντίθετα, αν π.χ. στο FIFA 11 έπεφτα σε άτομο στο TOP 100, ήξερα ότι αντίο ζωή. Όταν, από τη μία πας να προσδώσεις ελευθερία στο παιχνίδι και να περιορίσεις τα scripted κομμάτια του, ενώ από την άλλη πας να διευρύνεις τη δυναμικότητα των ομάδων με τεχνητό τρόπο, τότε προφανώς τα undefendables και τα exploits θα χτυπήσουν ταβάνι.

Anyway, έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι απλά διαφωνώ με τη γενικότερη λογική στην οποία έχει στρέψει η ΕΑ τη σειρά, αλλά αυτή τη στιγμή - κακά τα ψέματα - είναι ό,τι καλύτερο έχουμε στα χέρια μας. Απορώ, όμως, πώς δεν βλέπουν όλα τα κουλά που γίνονται στο παιχνίδι (στα πέντε αστέρια) όλοι όσοι το εκθειάζουν. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν απλά είμαι εγώ τελείως άμπαλος, αλλά με δύο πρωταθλήματα στην Div 1 και τέσσερα από κάθε κύπελλο, νομίζω ότι αν μη τι άλλο είμαι λίγο πάνω από το μέσο όρο :Ρ

• Like 3

Platini:

Δεν είπα πουθενά ότι πρέπει να αρέσει σε όλους το Fifa 16 απλά ότι είναι δύο σκάλες πάνω από 15 και από Pro.

Αυτό που θα πω δεν αφορά εσένα οπότε μη στραβώσεις αλλά όταν κάποιος λέει ότι του φαίνεται το Pro καλύτερο, διασκεδαστικότερο ή οτιδήποτε θετικό λόγω της αγάπης που είχα για τα Pro και των εκτρωμάτων που βγάζει τελευταία η Konami αυτόματα τρώει άκυρο από μένα και η άποψή του έχει πολύ μικρότερη βαρύτητα πάλι για μένα.

Σε σχέση με τα λεφτά... Οκ υπερέβαλλα αλλά επειδή γενικότερα το gaming είναι ακριβό σπορ (αν και μάλλον είναι το φτηνότερο χόμπυ που μπορείς να έχεις) αν το παιδί σου πηγαίνει σχολείο χωρίς να φάει...ερμμμ... δε μπορώ να το πω διαφορετικά. Καλύτερα μην ασχολείσαι με το gaming.

Nzeppos:

Σορρυ για τα σχόλιά μου για το offline. Είναι ενα mode που δεν έχω αγγίξει και δε σκοπεύω γιατί το βρίσκω ΕΓΩ ανούσιο να παίζω με CPU και αυτό θα ίσχυε για οποιοδήποτε ποδοσφαιράκι. Απλά δε παίζω offline οπότε την άποψή μου σ'αυτό αν την πήρες υπόψην αγνόησέ την.

Ektelion:

Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω σε πολλά.

Ναι είναι απαράδεκτο εν έτη 2015 να "προσπαθείς" να βρεις online αντίπαλο σε τόσο δημοφιλές game. Δεν είναι τόσο τραγικό σαν χρόνος αναμονής 3-5' max συνήθως αλλά παραμένει αδικαιολόγητο. Όπως και τα random disconnects που έχουν πολλοί σε ένα στα τόσα games. Όταν το FUT είναι η ναυαρχίδα του Franchise σου και σου αποφέρει άπειρα χρήματα τότε απλά το φτιάχνεις.

Πλέον και με assisted και με semi-assisted όπως διαπιστώνεις και από τις γκρίνιες κάποιων το φλιπεράκι μειώθηκε. Στο 16 (που νομίζω είπες δεν έπαιξες) δε μπορείς από τον Κιελίνι να δώσεις τη μπάλα στον Μάτζουκιτς με τίποτα και για να βγεις επίθεση χρειάζεσαι minimum 3-5 πάσες σε σχέση με τις 1-2 που χρειαζόταν στο 15.

Τώρα αν με το φλιπεράκι εννοείς τα καθυστερημένα που γυρνάν τη μπάλα γύρω γύρω και νιώθεις ότι παίζεις κορόιδο με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τιλτάρεις και να θες να του σπάσεις τα πόδια και εν τέλη να παίζεις τραγική άμυνα και να τρως γκολ και αυτά να χαίρονται...Είναι σημείο των καιρών. Τα ίδια μαλακισμένα αν τα έβαζες στο pro 6 πάλι τίκι τάκα θα παίζαν για να τιμήσουν το "μεγάλο δάσκαλο" Γκουαρδιόλα.

Στο 16 νομίζω η διαφορά σε skill πλέον ανάμεσα στους παίκτες φαίνεται πολύ καθαρά στο χορτάρι. Θα υπάρχουν και τα ματς 20-3 σουτ 0-3 σκορ αλλά σπάνια και δε νομίζω είναι άσχημο να υπάρχει η έκπληξη. 

Σε σχέση με τα scripted δε μπορώ να πω πως καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς τουλάχιστον σε σχέση με το online. Εκτός από κάποια αδικαιολόγητες στιγμές που η ομάδα γυρνάει όλη πίσω ή βγαίνει όλη μπροστά και αρχίζει ένα σφυροκόπημα για λίγο (χωρίς να έχεις δώσει εσύ κάποια τέτοια εντολή) δεν έχω δει κάτι άλλο.

Πάντως θα πρέπει λίγο να σκεφτούμε όλη όσοι γκρινιάζουμε(και εγώ) ότι θέλουμε ένα παιχνίδι που:

- να μπορούν να γίνουν τρίπλες αλλά παράλληλα η δική μας άμυντικοί να είναι θεριά 

- να μπορεί να γίνει passing game αλλά η δική μας άμυνα να μπορεί να τις κόψει

- να μπαίνουν μακρινά σουτ αλλά ο δικός μας τερματοφύλακες να τα βγάζει

- τα δικά μας crosses να βρίσκουν κεφάλι του αλλου κερκίδα κτλ κτλ

Μέσες άκρες:

- Εμείς Νοιερ αυτοι Κονσταντζο

- Εμεις Καναβαρο αυτοι Μποτια

- Εμεις Ινιεστα αυτοι Σιμάο (τον παλιο του βάζελου :) )

- Εμεις Ντανι Αλβες αυτοι Βυντρα

- Εμεις Ρονάλντο αυτοί Σαλπιγγιδη

- Εμεις Φαν Νιστελροι αυτοί Μπορχα

Πέρα από τη πλάκα το ποδόσφαιρο από τη φύση του είναι random άθλημα. Ο ίδιος Βύντρα που δε μπορεί με σέντρα να πετύχει ένα κουτί 100 τετραγωνικά μέτρα είναι ο ίδιος που έβαλε τη γκολάρα με τη Σεβίλλη πριν χρόνια. 

Αν θέλουμε το παιχνίδι να μας δίνει πολλές επιλογές και μια μηχανή που το αποτέλεσμα της κάθε πάσας, τρίπλας, σουτ να μην είναι τελείως φίξ τότε αναγκαστικά θα υπάρχουν και exploitable και undefendable και γενικά εκνευριστικές στιγμές.

Δε νομίζω όμως ότι μπορεί κάποιος να πει ότι η Ignite με εξαίρεση κάποιες αστείες στιγμές ή κάποια φάουλ που δινονται-δε δινονται δεν είναι μια καταπληκτική μηχανή πραγματικό έργο τέχνης για τα ποδοσφαιράκια έστω με τις καλές και τις κακές στιγμές της.

Μη ξεχνάμε ότι δεν είναι ποδόσφαιρο. Είναι Fifa. Και φέτος απλά μοιάζει περισσότερο με ποδόσφαιρο από άλλες χρονιές.

ΥΓ. Ωραία κουβέντα πάντως.

• Like 2

Πέρα από τη πλάκα το ποδόσφαιρο από τη φύση του είναι random άθλημα. Ο ίδιος Βύντρα που δε μπορεί με σέντρα να πετύχει ένα κουτί 100 τετραγωνικά μέτρα είναι ο ίδιος που έβαλε τη γκολάρα με τη Σεβίλλη πριν χρόνια.

Το πρόβλημα δεν είναι η τυχαιότητα, αλλά η συχνότητα αυτής. Άλλο να βλέπεις ένα απίστευτο γκολ μια φορά κάθε δύο χρόνια και άλλο πέντε φορές σε δεκαπέντε αγώνες. Τα ίδια που γίνονται και στο μάνατζερ δηλαδή.

• Like 3

Πολύ ευχάριστα αυτά που λες για το '16 και από τα γραφόμενά σου γενικά είναι φανερό ότι ξέρεις τι λες, οπότε θα λάβω πολύ σοβαρά υπ' όψιν την άποψή σου για το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα η διαφωνία μας είναι θεμελιώδης γιατί εγώ θέλω ένα "ποδοσφαιράκι", όχι εξομοιωτή ποδοσφαίρου. Ένα παιχνίδι δηλαδή με το οποίο θα νιώθω εκτόνωση και ενθουσιασμό παίζοντάς το. Κάτι πιο fun ή "arcade" όπως λέγαμε παλιότερα. Τα τελευταία FIFA όντως εξομοιώνουν το randomness του πραγματικού ποδοσφαίρου, αλλά αυτό το επιτυγχάνουν "κλέβοντας", δηλαδή με scripted τρόπο και όχι μέσω του input του ίδιου του παίχτη. Δεν ενίσταμαι στο να γίνεται το κουλό μια στο τόσο, όσο άδικο κι αν φαντάζει αυτό. Αυτό στο οποίο ενίσταμαι είναι στο να γίνεται με την απαράδεκτα υψηλή συχνότητα με την οποία γίνεται στο FIFA15.

Όσο για την Ignite, όλα είναι σχετικά. Αν υποθέσουμε ότι το... Skynet είναι ένας μορφωμένος ενήλικας, τότε η Ignite είναι ένα νήπιο: ξέρει να βάζει τα τουβλάκια στις σωστές τρυπούλες, αλλά αν της δώσεις να λύσει καμία εξίσωση, θα κωλώσει. Αυτό ακριβώς πιστεύω ότι κάνει η ΕΑ με την Ignite: Έχει δώσει τεράστια ελευθερία μεν στο παιχνίδι, τόσο τεράστια που η Ignite δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Κι εκεί βέβαια υπεισέρχεται πάλι ο παράγοντας script. Οι παίκτες που ελέγχει η ΑΙ δεν αντιλαμβάνονται (σε μεγάλο βαθμό) ούτε τις σχετικές θέσεις μεταξύ τους (π.χ. στο διπλό μαρκάρισμα πρέπει να προσαρμοζόμαστε εμείς στις κινήσεις του αμυντικού που ελέγχει η ΑΙ και όχι το αντίθετο), ούτε τη θέση της μπάλας μετά από κόντρα, ούτε τη γενικότερη εικόνα του αγώνα (όπως είναι φανερό από τα άκυρα πλεονεκτήματα - or lack thereof - και τα σημεία που σφυρίζει ο διαιτητής τη λήξη). Για τα δε φάουλ τι να πει κανείς. Αφού, όμως, έχουν αχρηστέψει τα τάκλιν κάνοντας τόσο OP τους επιθετικούς, κάποιο τρόπο θα έπρεπε να βρουν για να γίνονται φάουλ.

Συμπερασματικά, ναι, αυτό που βλέπω στην οθόνη μου μπορεί να θυμίζει αληθινό ποδόσφαιρο περισσότερο από ποτέ, αλλά αυτό που βιώνω εγώ προσωπικά παίζοντας το παιχνίδι, είναι μόνο εκνευρισμός και ανημπόρια να εφαρμόσω αυτό που έχω κατά νου ή να αμυνθώ κόντρα σε προδικασμένα αποτελέσματα. Θα προτιμούσα, λοιπόν, κάτι λιγότερο ρεαλιστικό, αλλά πιο interactive. Η ΕΑ, όμως, με κάθε installment δείχνει ότι προτιμά να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Κι αφού έχει βρει και την κότα με τα χρυσά αβγά τώρα (λέγε με FUT), τότε δεν βρίσκω το λόγο να αλλάξει. Ακόμη κι εγώ που ανήκω στη μειοψηφία που κράζουν το παιχνίδι, εκεί θα καταλήξω, ελλείψει ανταγωνισμού.

• Like 2

Ας το θέσω έτσι:

Στην επίθεση νιώθω ότι έχω τον απόλυτο έλεγχο και επειδή παίζω όχι με τον πιο efficient τρόπο αλλά με τον δικό μου τρόπο το κάθε γκολ είναι διαφορετικό από το προηγούμενο και κάθε λάθος που γίνεται με εξαίρεση κάποια κακά σουτ/δοκάρια/κοντρόλ είναι ή τουλάχιστον νιώθω ότι είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Το παιχνίδι μου επιτρέπει να παίξω με το δικό μου τρόπο και να δοκιμάσω ό,τι γουστάρω και μάλιστα να έχω και πιθανότητες επιτυχίας.

Θέλω να δοκιμάσω να τους περάσω όλους? Μια στις τόσες θα το καταφέρω.

Θέλω να σουτάρω από τα 30μέτρα? Μια στις τόσες θα γράψει.

Θέλω να παίξω με γιόμες? Μια στις τόσες θα το παστελώσει το γομάρι μου μπροστά.

Στην άμυνα δεν έχω τόσο έλεγχο και είναι εν μέρη λογικό και εν μέρη εκνευριστικό.

1ον επειδή τους 20 από τους 22 τους ελέγχει η CPU αν κάποιος επιθετικός κάνει καλύτερη κίνηση στο χώρο από τον αντίστοιχο αμυντικό μου που ελέγχει η CPU ο αντίπαλος έχει την ΕΠΙΛΟΓΗ να τη δώσει εκεί δημιουργώντας undefendable καταστάσεις ή απλά να μη τη δώσει αν δε κάνει καλή κίνηση.

2ον επειδή γεμίσαμε καριερίστες και στο Fifa που παίζουν με τον πιο efficient τρόπο κάνουν exploit τις όποιες αδυναμίες της μηχανής που οδηγεί σε επαναλαμβανόμενα γκολ και πάλι undefendable καταστάσεις.

Να πω βέβαια ότι αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ από οποιοδήποτε άλλο ποδοσφαιράκι και δε μπορώ να φανταστώ τρόπο μελλοντικά να εξαληφθούν τελείως.

Νομίζω αυτό απαντάει και σε nzeppo και σε κομμάτι του extelion.

Συμφωνώ για αυτά που λες για Ignite Engine αλλά είναι ένα θετικό βήμα μπροστά σε σχέσει με άλλες που η μπάλα και οι παίκτες δεν είχαν βάρος/όγκο ή τελος πάντων ίχνος φυσικής.

Σε σχέση με το arcade και το simulation κομμάτι... Virtual striker ή sensible soccer ή το αγαπημένο μου sierra soccer σίγουρα δεν είναι. Είναι αρκετά πιο πολύπλοκο και θέλοντας και μη παίζεις πιο κοντά στην οθόνη και όχι βυθισμένος στον καναπέ ή στη καρέκλα αλλά και στα παλιά Pro στα οποία είχα καεί πάντα έτσι συγκεντρωμένος έπαιζα εκτός και αν υπήρχε διαφορά δυναμικότητας οπότε μαλακιζόμουνα.

Και αλλα ματς ,πλεον div 8 .Λοιπον,οι ομαδες παιζουν τρομακτικο ρολο πλεον.Πηρα αρσεναλ και πηρε ο αλλος μπαγιερν.Παιδια ειχαν την μπαλα τους τζαρτζαρα και επεφτα εγω,εκανα ηττα πολυ ευκολη,μου ειχαν παρει το κεντρο γιατι δεν μπορουσα να την κλεψω.

Κατι φταιει λεω ,και παιρνω παρι και μετα εβερτον.Ενταξει με παρι πρωτη φορα που παιζω τοταλ φοοτμπαλ.Ματουιντι βερατι παστορε κεντρο δεν παιρναγε τιποτα.3 ματς επαιξα και στα 3 να μην μπορει ο αντιπαλος να κουνηθειπΜιλαω για κατοχες 65-35  ,20 σουτ-1 ο αντιπαλος κτλ].Δεν ξερω αλλα οι ομαδες παιζουν τεραστιο ρολο και πως κουμπωνουν πανω σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να σου πω, απλά μου περιγράφεις άλλο ποδοσφαιράκι από αυτό που βιώνω εγώ τον τελευταίο χρόνο. Μιλάμε βέβαια πάντα για το 15, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, και - ακόμη πιο σημαντικά - τονίζω ότι φέτος παίζω για πρώτη φορά με Ρεάλ, πράγμα που σίγουρα σε μεγάλο βαθμό εξηγεί το frustration μου. Ίσως τα προβλήματα που αναφέρω να τα είχε και το '13 και το '14, αλλά απλά να μην τα είχα πάρει πρέφα παίζοντας με τον Παναθηναϊκό.

Για να καταλάβεις τι εννοώ, στο 95% των περιπτώσεων θα φάω/βάλω γκολ με τους εξής δύο τρόπους:

- Τσιμπάει την μπάλα κάποιος αστεράτος επιθετικός μου (Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά) και αρχίζει το σλάλομ. Υπόψιν ότι στο '15 είναι τόσο ΟΡ οι επιθετικοί που μπορούν να αλλάζουν κατεύθυνση λες και είναι σε ράγες ακόμη κι αν έχω πατημένο το τούρμπο. Οι αντίπαλοι αμυντικοί, είτε της ΑΙ είτε αυτοί που ελέγχει ο αντίπαλος, δεν έχουν καμία ελπίδα. Αν δε το παιχνίδι έχει αποφασίσει ότι πρέπει να βάλω γκολ, είτε θα πάει και θα ρίξει τον στόπερ που ελέγχει η ΑΙ πάνω σε αυτόν που ελέγχει ο αντίπαλος, είτε απλά θα περάσω από μέσα του (και όχι από γύρω του). Καραβολίδα και γκολ.

- Ψιλοκρεμαστή προωθημένη, η αντίπαλη ΑΙ παίζει καθυστερημένα το τεχνητό οφσάιντ ή απλά ο αντίπαλος στόπερ/μπακ κάνει "τσαφ", και μετά πιάστε τους... άσπρους.

Ναι, κι εγώ προσπαθώ να κάνω όλα αυτά που λες (γενικά εγώ είμαι του passing game του Γκουαρδιόλα που ανέφερες νωρίτερα), αλλά πολύ απλά, το παιχνίδι δεν με αφήνει να τα εφαρμόσω, παρότι έχω σύρει όλα τα σχετικά sliders τέρμα δεξιά. Ακόμη κι αν κάνω ένα "τακ" στην πάσα με κατεύθυνση προς το δεκάρι, το χαφ θα τη στείλει κατευθείαν στο σέντερ φορ. Για να μην παρεξηγηθώ, αν είμαι αμαρκάριστος, κατά 90% η μπάλα θα πάει εκεί που θέλω. Αυτό, όμως, είναι σπάνια περίπτωση με τέτοιο pressure pace. Οπότε με βάση την εμπειρία μου, το στιλ παιχνιδιού μου, και συνυπολογίζοντας ότι μιλάω για πεντάστερες ομάδες (δηλαδή Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, άντε και καμία Μπορούσια, Τσέλσι, Σίτι που θα μου βγάλει πολύ πιο σπάνια), τότε διαφωνώ κάθετα ότι το παιχνίδι σου δίνει ελευθερία κινήσεων. Ή τέλος πάντων, σου δίνει μία πλασματική ελευθερία κινήσεων. Αναγκαστικά, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να προσαρμοστείς στο στιλ που φέρνει νίκες, και αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι τόσο πολυποίκιλο όσο περιγράφεις.

Σταματάω εδώ το off topic, ελπίζοντας να υπάρχει κάποια βελτίωση σε όλα όσα ανέφερα στο '16.

Επεξ/σία από ektelion
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και αλλα ματς ,πλεον div 8 .Λοιπον,οι ομαδες παιζουν τρομακτικο ρολο πλεον.Πηρα αρσεναλ και πηρε ο αλλος μπαγιερν.Παιδια ειχαν την μπαλα τους τζαρτζαρα και επεφτα εγω,εκανα ηττα πολυ ευκολη,μου ειχαν παρει το κεντρο γιατι δεν μπορουσα να την κλεψω.

Κατι φταιει λεω ,και παιρνω παρι και μετα εβερτον.Ενταξει με παρι πρωτη φορα που παιζω τοταλ φοοτμπαλ.Ματουιντι βερατι παστορε κεντρο δεν παιρναγε τιποτα.3 ματς επαιξα και στα 3 να μην μπορει ο αντιπαλος να κουνηθειπΜιλαω για κατοχες 65-35  ,20 σουτ-1 ο αντιπαλος κτλ].Δεν ξερω αλλα οι ομαδες παιζουν τεραστιο ρολο και πως κουμπωνουν πανω σου.

Γιατι αυτο ειμαι σιγουρος οτι συμβαινει και στο 15? καποιες ομαδες στο φιφα πχ Ιντερ, Λιβερπουλ ειναι OP.

Αν εννοεις αυτο ομως.

Platini:

Δεν είπα πουθενά ότι πρέπει να αρέσει σε όλους το Fifa 16 απλά ότι είναι δύο σκάλες πάνω από 15 και από Pro.

Αυτό που θα πω δεν αφορά εσένα οπότε μη στραβώσεις αλλά όταν κάποιος λέει ότι του φαίνεται το Pro καλύτερο, διασκεδαστικότερο ή οτιδήποτε θετικό λόγω της αγάπης που είχα για τα Pro και των εκτρωμάτων που βγάζει τελευταία η Konami αυτόματα τρώει άκυρο από μένα και η άποψή του έχει πολύ μικρότερη βαρύτητα πάλι για μένα.

Σε σχέση με τα λεφτά... Οκ υπερέβαλλα αλλά επειδή γενικότερα το gaming είναι ακριβό σπορ (αν και μάλλον είναι το φτηνότερο χόμπυ που μπορείς να έχεις) αν το παιδί σου πηγαίνει σχολείο χωρίς να φάει...ερμμμ... δε μπορώ να το πω διαφορετικά. Καλύτερα μην ασχολείσαι με το gaming.

Απο τη μια γραφεις οτι το φιφα ειναι 2 σκαλες πανω απο το προ και αμεσως μετα χαρακτηριζεις το προ εκτρωμα και οσους παιζουν προ και διασκεδαζουν (παιχνιδι ειναι φιλε μου, διασκεδαση με νικητες και χαμενους, ετσι ειναι τα παιχνιδια για τους περισσοτερους διασκεδαστικα, δεν ειναι φυσικη οπως νομιζετε καποιοι παιχτες - αναλυτες εδω μεσα και οχι μονο εδω) αυτοματα τους κατατασεις σε υποδεεστερη κατηγορια (?) παιχτων football game χωρις σημαντικη αποψη.

Οταν επαιζες προ εσυ δεν εκανες τοτε αναλυσεις δλδ? Δεν ειχες αποψη? Ησουν ενας απο μας τοτε φανταζομαι.......

Sorry αλλα πλεον οτι εγραψες περι βαρυτητας να ξερεις ισχυει και τουμπαλιν. Δεν ειναι οτι στραβωσα απλα προσπαθω να βγαλω ακρη με τις πρωτες σειρες που εγραψες (δεν αναφερομαι στις αναλυσεις σου στο παιχνιδι ΑΛΛΑ στα υπολοιπα).

Σε σχεση με τα λεφτα που εγραψα απο τη μια γραφεις οτι υπερεβαλες και στο καπακι εγραψες ΠΑΛΙ ατακες του τυπου μην ασχολειστε οσοι δεν εχετε λεφτα.

Προσωπικα δεν εχω παιδια, ενα σκυλο εχω....αλλα αφου αυτο ειχες να πεις- γραψεις πανω σε αυτο που σου ειπα-εγραψα τοτε....ΑΣΤΟ! 

Ας συνεχισουμε τις αναλυσεις στο φιφα16 καλυτερα :-D (μην ειμαστε και οφτοπικ) 

Επεξ/σία από Platini_Athens

και μια ερώτηση,πως μπορώ να μοιραστώ γκολ που βάζω/τρωω;
https://www.easports.com/uk/fifa/social/fifa16-pc/my-activity

έχω πάει εδώ,αλλά δεν τα βλέπω κάπου...τί πρέπει να κάνω;

Εγω παντως εχω βρει 2-3 ατομα για online friendlies που παιζουν σε manual, παιξαμε μερικα ματσακια και ηταν καλα. Χαμηλο σκορ, πολλη τακτικη. Απλα και αυτοι παιζουν offline διοτι η cpu AI ειναι παρα πολυ καλη φετος. Παιζω 15λεπτα σε World Class και ολοι μου οι αγωνες στο Career Mode ηταν η αποθεωση του simulation μεχρι τωρα. Πολλη τακτικη, υπομονη στο build up και στην αμυνα, καλυψη χωρων και πιεση συμπαικτων με legacy εκει που πρεπει. Τα στατιστικα στο τελος του αγωνα ειναι βγαλμενα απο την αληθινη BPL. Τα δε φαουλ στο συνολο κυμαινονται σε 15 λεπτο απο 10-18 στους αγωνες μου. 

Ειμαι κατευχαριστημενος με football videogame επιτελους μετα απο 10 χρονια περιπου.

• Like 1

Τι να σου πω, απλά μου περιγράφεις άλλο ποδοσφαιράκι από αυτό που βιώνω εγώ τον τελευταίο χρόνο:

- Τσιμπάει την μπάλα κάποιος αστεράτος επιθετικός μου (Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά) και αρχίζει το σλάλομ. Υπόψιν ότι στο '15 είναι τόσο ΟΡ οι επιθετικοί που μπορούν να αλλάζουν κατεύθυνση λες και είναι σε ράγες ακόμη κι αν έχω πατημένο το τούρμπο. Οι αντίπαλοι αμυντικοί, είτε της ΑΙ είτε αυτοί που ελέγχει ο αντίπαλος, δεν έχουν καμία ελπίδα. Αν δε το παιχνίδι έχει αποφασίσει ότι πρέπει να βάλω γκολ, είτε θα πάει και θα ρίξει τον στόπερ που ελέγχει η ΑΙ πάνω σε αυτόν που ελέγχει ο αντίπαλος, είτε απλά θα περάσω από μέσα του (και όχι από γύρω του). Καραβολίδα και γκολ.

- Ψιλοκρεμαστή προωθημένη, η αντίπαλη ΑΙ παίζει καθυστερημένα το τεχνητό οφσάιντ ή απλά ο αντίπαλος στόπερ/μπακ κάνει "τσαφ", και μετά πιάστε τους... άσπρους.

Μα αυτό ακριβώς λέω και γω ;p. Μιλάμε για άλλο ποδοσφαιράκι. 

- Αυτό έχει μειωθεί σε απίστευτο βαθμό. Έχει διπλασιαστεί ο όγκος και ο χώρος δράσης των αμυντικών. Είναι σχεδόν OP σε σχέση με τους επιθετικούς ακόμη και επιπέδου Ρονάλντο.

- Τη ψιλοκρεμαστή ξέχασέ την. Ουσιαστικά την αφαίρεσαν. Δεν έχει κάποια χρησιμότητα ingame. Και η κάθετη πλέον είναι η πιο ανθρώπινη κάθετη που έχω δει.

Σου προτείνω να δοκιμάσεις το demo. Έχει ακόμη τα θεματάκια του αλλά καμία σχέση με αυτά του 15'. Αυτά που λες είναι θαρρείς και τα είπες ο ίδιος στην ΕΑ ότι ήταν τα προβλήματα του 15 και τα έφτιαξαν για τη πάρτη σου. Ξαναλέω ότι έχει ακόμη κάποιους OP τρόπους ανάπτυξης αλλά δεν είναι οι 2 που ανέφερες.

Edit: Σωκράτη αυτό που λες έχει να κάνει με το πως κουμπώνει η μία ομάδα με την άλλη. Εκτός από το προφανές ότι η κάθε ομάδα έχει το δικό της σύστημα default υπάρχουν και τα default sliders της κάθε ομάδας και για κάθε παίκτη (πχ τα back να ανεβαίνουν ή όχι, οι επιθετικοί να γυρνάνε κτλ) που φαντάζομαι δε πειράζεις πριν από κάθε ματς που για να στο πω στη γλώσσα του LoL μπορεί να κάνουν counter τον αντίπαλο.

Μακάρι! Το demo το έπαιξα, αλλά δεν βγάζεις άκρη. Εμπειρικά, συνήθως η άποψή μου για το FIFA καταλλαγιάζει μετά από κάνα δύο μήνες λιώσιμο στο online, οπότε τι να μου πει το demo. Παρατήρησα κι εγώ αυτό που λένε όλοι, ότι δηλαδή πλέον οι πάσες δεν είναι όλες λέιζερ και ότι οι επιθετικοί δεν ξεφτυλίζουν τον Μπολτ, αλλά σίγουρα θέλω σημαντικά μεγαλύτερο δείγμα πριν καταλήξω. Λογικά θα το τσιμπήσω αν πέσει κάτω από τα 30 ευρώ... Εκτός αν μου το δώσουν τσάμπα για PS4, γιατί παίζει και αυτή η περίπτωση, αν και τα τελευταία τρία χρόνια το παίζω στο PC οπότε θα μου φανεί περίεργο να αλλάξω πλατφόρμα τώρα.

Να σημειώσω και εγώ κάτι μαζί με τον jim777 που συμφωνώ στα περισσότερα που γράφει. 

Για τα τακλιν που είπες ektelion και αυτά έχουν αλλάξει πλέον τους σηκώνεις για πλάκα και είναι πολύ δυνατά.

@xtrmnspr το ψαχνα αυτό το site με το profile μας πάλι φέτος (αν είναι αυτό που νομίζω) εγώ ψάχνω εκείνο που λέει τους αγώνες μας στο online τις κατατάξεις και διάφορα στατιστικά μας. 

Edit: αυτο που ψάχνεις πρέπει να είναι στο game data και μετα media.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...