Προς το περιεχόμενο

FIFA 16

SOADNICK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η πάσα με το R1 είναι εντελώς αχρείαστη. Θα μπορούσε να αντικατασταθεί από κανονική πάσα με max πίεση.

Για το online, μεγάλο σπάσιμο η κατάχρηση του "τρέχω και πιέζω σαν να μην υπάρχει αύριο" ενώ εσύ προσπαθείς να παίξεις μπάλα. Ας βάλουν μια μπάρα προσωρινής κούρασης 

Τα χω γραψει κι εγω...ποιος μας ακουει ομως....μου βαλαν την πασα με το R1 για να φανει οτι σκιστηκαν στην δουλεια με το gameplay του παιχνιδιου...

Τα κουσουρια του φιφα ειναι ακομα εδω.

Η μπαρα νομιζω υπαρχει αλλα αυτο το σταμινα εχουν περασει 5 χρονια ακομα να δουμε προκοπη, να επηρεαζει το ματς.

Αλλωστε μην ξεχναμε οτι ακομα παιζουν με BRONZE παιχτες στον παγκο  ωστε να μην ξεπερναει το 78 rating.

90 λεπτα χωρις αλλαγες.....σιμ football game  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εκτός του ότι είναι μη-ρεαλιστικό, ότι δε δίνει πολλές φορές φάουλ ή ότι ντριπλάρεις τον αντίπαλο ο οποίος σε turbo mode περιστρέφεται 180 μοίρες και σε ξαναπρολαβαίνει; Τίποτα.

Γενικώς με το tactical defending έχω θέματα, αυτά που ακριβώς που αναφέρονται πιο πάνω.

Τι σχέση έχει με το ότι τρέχουν και πιέζουν με το ότι δε δινονται φάουλ ή έχουν παραπάνω ταχύτητα οι αμυντικοί από όσο πρέπει με τα οποία συμφωνώ?

Δε χρησιμοποίησες σωστές λέξεις γι'αυτό το μπέρδεμα.

Η πλάκα είναι πως δεν είναι μόνο η πίεση στο κέντρο, αλλά δίνεις πάσα, έρχεται ο αντίπαλος μπροστά και ο συμπαίχτης σου φεύγει μακριά. Καταδικασμένες οι πάσες. Πρέπει να κοντρολάρεις, να κάνεις μία στροφή τελευταία στιγμή να δίνεις πάσα και τσούκου τσούκου να βρεθείς κοντά στην περιοχή.

Αυτο για τη πασα που γραφετε εμενα μου φαινεται χρησιμη και πολυ μαλιστα. Δοκιμαστε τη για να σπασετε τη πιεση αντι για το τικι τακα. Για το πρεσινκ που λετε δε διαφωνω αλλα ειναι επιλογη του καθε παιχτη να παιζει με τοσο πιεση το κακο ειναι που δε κουραζονται.

Οσο για το tactical defending ετσι το θελουμε δυσκολο η αμυνα σε ενα sim ποδοσφαιρακι πρεπει να ειναι δυσκολη οχι με 1 κουμπι θελει σωστους χρονους πολλα κουμπια για να τα καταφερεις. Αλλιως υπαρχει κ το προ που με πατημενο χ απλα παιρνεις τη μπαλα.

@heatspreader δοκιμασε με το που δινεις πασα να τρεχεις προς τη μπαλα. Αμεσως ομως με τη μια. Επισης δοκιμασε τη δυνατη πασα δε θα σου συμβαινει αυτο.

Μ' αυτά που διαβάζω, κάθε λεπτό που περνάει χαίρομαι που δεν πλήρωσα 38 ευρώ και δεν αγόρασα για πρώτη φορά μετά το Fifa08.

• Like 1

Μ' αυτά που διαβάζω, κάθε λεπτό που περνάει χαίρομαι που δεν πλήρωσα 38 ευρώ και δεν αγόρασα για πρώτη φορά μετά το Fifa08.

νομίζω τα παιδιά είναι υπερβολίκα..

Εσυ χανεις διοτι ειναι το καλυτερο football sim μετα το WE9 LE. Οσοι γκρινιαζουν το κανουν για το online. Βρηκες ετος να μην αγορασεις το παιχνιδι και εσυ! Αγοραζες τοσα χρονια τις μαπες και τωρα δεν παιζεις το καλυτερο.

• Like 1

Δεν έχεις άδικο, αλλά κατά βάση online θα με ενδιαφέρει να παίξω. Δεν λέω, ωραίο το career, πέρσι το 90% των παιχνιδιών μου το είχα παίξει σε Β/Γ Αγγλίας παρά στο online (αφού απηύδησα με το τελευταίο). Όμως μετά από δυο μήνες τα παράτησα γιατί δεν μου κράταγε πια το ενδιαφέρον. Με το online βγάζεις άνετα τη χρονιά, έλα μου όμως που αν ισχύουν όσα λέγονται (ή έστω τα μισά από αυτά) τότε πραγματικά μακριά κι αλάργα.

Ενδεχομένως να αναθεωρήσω αν δεν έχω τίποτα καλύτερο να παίξω, δεν κολλήσω με το επερχόμενο μάνατζερ, μου ξαναέρθει η όρεξη για offline, βγει κανα patch ή ακόμα καλύτερα κανα mod και φυσικά πέσει και η τιμή αρκετά κάτω από τα 30 ευρώ.

Δεν έχεις άδικο, αλλά κατά βάση online θα με ενδιαφέρει να παίξω. Δεν λέω, ωραίο το career, πέρσι το 90% των παιχνιδιών μου το είχα παίξει σε Β/Γ Αγγλίας παρά στο online (αφού απηύδησα με το τελευταίο). Όμως μετά από δυο μήνες τα παράτησα γιατί δεν μου κράταγε πια το ενδιαφέρον. Με το online βγάζεις άνετα τη χρονιά, έλα μου όμως που αν ισχύουν όσα λέγονται (ή έστω τα μισά από αυτά) τότε πραγματικά μακριά κι αλάργα.

Ενδεχομένως να αναθεωρήσω αν δεν έχω τίποτα καλύτερο να παίξω, δεν κολλήσω με το επερχόμενο μάνατζερ, μου ξαναέρθει η όρεξη για offline, βγει κανα patch ή ακόμα καλύτερα κανα mod και φυσικά πέσει και η τιμή αρκετά κάτω από τα 30 ευρώ.

Mod εχει βγει ηδη απο ModdingWay.

...εχεις κατεβασει ομως τα ντεμο των 2 παιχνιδιων, right?  δεν μπορει να μην εισαι περιεργος  :-D

Αυτό είναι το κακό με τα φόρουμς όπου ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του.

- Σε άλλον δεν αρέσει η πίεση. Οκ να κάθονται σε απόσταση 10 μέτρων οι αμυντικοί να κοιτάνε ή να κουράζονται και να θέλουν αλλαγή στο ημίχρονο. Πίπες να' χαμε να λέγαμε.

- Άλλος βρίσκει δύσκολες τις πάσες... Που αν μάθεις να παίζεις και να κάνεις πάσες είναι ό,τι πιο OP ever

κτλ κτλ

Nzeppos το παιχνίδι είναι διαμάντι. Έχει στραβά στο online με disconnects κανά lag κτλ αλλά αν ευχαριστήθηκες το online στο 15 που είχε τα αντίστοιχα αυτό είναι 2 κατηγορίες πάνω σε επίπεδο gameplay.

Και γω που γκρινιάζω για κανά δυο πράγματα πιο πολύ γκρινιάζω για να γκρινιάξω. Δε ξέρω πως είσαι οικονομικά κτλ αλλά για το παιχνίδι εγώ θα έδινα και 70€ και 100€ σε σχέση με άλλες πίπες που έχω πληρώσει. 

Το παιχνίδι είναι αυτό του Ντέμο. Αν σου άρεσε πάρτο. Δεν έχει αλλαγές σε σχέση με το live άσχετα με το ράδιο αρβύλα του insomnia και του reddit. Μόνο βελτιώσεις έχει.

Μιλάω πάντα μόνο για το online γιατί και αυτό και το 15 δε νομίζω ότι είναι playable offline. Καλύτερα παίξε manager για offline.

Το πρόβλημα με τα τελευταία FIFA δεν είναι τα επί μέρους στοιχεία τους, αλλά η γενική εικόνα. Σύμφωνοι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχουν άρτιο τεχνικό τομέα, ρεαλιστική φυσική και τεράστια ελευθερία. Τι να το κάνω όμως, όταν όχι απλά έχουν exploits (όπως π.χ. ο Αντριάνο του PES 2005 αν θυμάμαι καλά), αλλά όλο το παιχνίδι είναι ένα τεράστιο exploit. Ναι, ξέρω ότι μπορώ να επιτεθώ με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, αλλά γιατί να σκοτώνομαι όταν μπορώ απλά να περάσω όλη την αντίπαλη άμυνα από τη σέντρα με τον Ρονάλντο; Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, με το 90% των γκολ που βγάζω να προέρχονται από ενέργειες που κανονικά θα έπρεπε να χαρακτηρίζονταν "απελπισίας", ενώ το 90% των γκολ που τρώω είναι απλά undefendable.

Συνεπώς, το αν το FIFA είναι ρεαλιστικό στα επί μέρους στοιχεία του δεν μου λέει κάτι, το ξέρω ήδη. Το θέμα είναι αν και κατά πόσο έχει γύρει η πλάστιγγα προς τη μεριά του skill και μακριά από τη μεριά του exploit. Από εκεί και πέρα, ούτε να αναλύουμε ένα ποδοσφαιράκι στα εξ ων συνετέθη χρειάζεται, ούτε να διυλίζουμε τον κώνωπα. Ακόμη κι αν συνεχίσουν να υπάρχουν τα scripted αποτελέσματα (πιστεύω να μην υπάρχουν ακόμη αδαείς που να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν και ότι όλα είναι αποτέλεσμα ικανότητας ή τύχης), αν τα exploits και τα undefendables έχουν μειωθεί, τότε σίγουρα θα μιλάμε για μεγάλη βελτίωση.

ΥΓ: Επειδή μάλλον δεν το κατέστησα σαφές, τα περί exploits αφορούν στο FIFA 15. Το 16 δεν το έχω αγοράσει ακόμη για να έχω άποψη.

• Like 3

Κοίτα "exploits" πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Πάντα από κάποιες γωνίες τα σουτ θα πηγαίνουν καλά και από κάποιες όχι, πάντα κάποιες πάσες σε συγκεκριμένο timing θα είναι σχεδόν undefendable (αν όχι τελείως) κτλ κτλ και ποτέ δε θα είναι ρεαλιστικό το game γιατί πολύ απλά πρέπει:

1ον να χωρέσουν σε 12' τα κανονικά 90'. 

2ον 10 από τους 11 ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από το CPU και κάνουν ό,τι επιθετικές ή αμυντικές κινήσεις τους έβαλε να κάνουν ένας σχιστομάτης προγραμματιστής με όση ποδοσφαιρική λογική κατέχει.

Από κει και πέρα έχει τεράστια σημασία με ποιες ομάδες παίζεις. Αν παίζεις 24/7 με/εναντίων Ronaldo/Messi/Neuer τότε μη περιμένεις να δεις τα mechanics του παιχνιδιού (καλά ή κακά). 

Αυτό πάντως που λες με το να περάσεις όλη την ομάδα με το Ρονάλντο δε παίζει εκτός και αν ο ένας είναι πολύ ικανός και ο άλλος κουλός που τότε λογικό είναι. Στο μέσο ματς ο Ρονάλντο είναι μια χαρά defendable απλά αν το ματς είναι στην κόψη παίζει σε μισή ευκαιρία να κάνει γκολ που δεν είναι τόσο δα παράλογο ειδικά αν απ'την απέναντι υπάρχει και εκεί κάποιος αντίστοιχος.

Το μεγάλο κακό που βλέπω εγώ τουλάχιστον στη PC έκδοση και το είχα δει και στο 15 και με παρεξένευε είναι ότι δεν έχει πολλούς online παίκτες. Για κάποιο λόγο νιώθω ότι παίζω σε private server με 1000 άτομα online σε όλη την Ευρώπη σε όλα τα modes μαζί.

Nzeppos το παιχνίδι είναι διαμάντι. Έχει στραβά στο online με disconnects κανά lag κτλ αλλά αν ευχαριστήθηκες το online στο 15 που είχε τα αντίστοιχα αυτό είναι 2 κατηγορίες πάνω σε επίπεδο gameplay.

Και γω που γκρινιάζω για κανά δυο πράγματα πιο πολύ γκρινιάζω για να γκρινιάξω. Δε ξέρω πως είσαι οικονομικά κτλ αλλά για το παιχνίδι εγώ θα έδινα και 70€ και 100€ σε σχέση με άλλες πίπες που έχω πληρώσει. 

Το παιχνίδι είναι αυτό του Ντέμο. Αν σου άρεσε πάρτο. Δεν έχει αλλαγές σε σχέση με το live άσχετα με το ράδιο αρβύλα του insomnia και του reddit. Μόνο βελτιώσεις έχει.

Μιλάω πάντα μόνο για το online γιατί και αυτό και το 15 δε νομίζω ότι είναι playable offline. Καλύτερα παίξε manager για offline.

Για μένα το online του 15 ήταν μια αισχρότητα και γι' αυτό δεν ασχολήθηκα πρακτικά καθόλου μαζί του (πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια). Το offline σε manual/slow μου φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρον και γι' αυτό άντεξα να παίξω μερικές σεζόν στο Career. Για το demo του 16 γενικά έχω να πω καλά λόγια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μου φάνηκε πως είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι. Γι' αυτό και δεν μπήκα μέχρι τώρα στον κόπο να το αγοράσω.

Το ωραίο είναι πως για το 16 μόλις στις 2-3 τελευταίες σελίδες έχουν ακουστεί οι εντελώς αντίθετες απόψεις, οι μισοί λένε ότι αξίζει μόνο το offline, οι υπόλοιποι μόνο το online. Οι μισοί βγάζουν ένα εκατομμύριο κουσούρια, οι υπόλοιποι τα βρίσκουν όλα θετικά. Άντε βγάλε άκρη μετά. Δεν είναι θέμα τα 70 ή 100 ευρώ. Είναι πως ακόμα και 10 να δώσω, φοβάμαι πως στη βδομάδα πάνω θα το παρατήσω (το πιθανότερο), αφού οι απαιτήσεις/προτιμήσεις μου είναι hardcore simulator και ακόμα και το slow μου φαίνεται γρήγορο. Οπότε θα πάνε τζάμπα τα λεφτά για άλλη μια χρονιά.

Μου φαίνεται θα επιστρέψω στην εγγύηση του Euro Truck Simulator μέχρι να βγει το Manager (που κι αυτό που έσπασε τα @@ πέρσι βέβαια και μετάνιωσα που το αγόρασα αλλά τελοσπάντων...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...