Heatspreader Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Εχοντας να ασχοληθω απο το FIFA 10 ,η περισυνή μου εμπειρια με το 15 ήταν απογοητευτική. Μεγάλο πλήγμα για μενα ήταν η απιστευτη υποβάθμιση του career σε σχεση με το παρελθον, καθως το 80% του παιχνιδιού μου είναι offline ,αλλά κυριως η απαράδεκτη αμυντικη λειτουργία του ΑΙ σε συνδυασμό το φλιπεράκι στις πάσες - σουτ αλλά και στα ορια του exploit rb+y με τις πάσες στην πλάτη της αμυνας.. Κατέβασα το demo του 16 και όσο αφορα gameplay η συγκριση με το περσινό παιχνίδι είναι χαοτικη: Αξιοπρεπής αμυντική λειτουργία .διαφορετικά στυλ παιχνιδιου απο την ΑΙ ανάλογα με την δυναμικότητα της ομάδας ,βαριά, ποιο αργή και ρεαλιστιη μπάλα και γενικά ποιο αργος ρυθμος στην κανονική ταχυτητα -μου φαινεται ποιο κοντα στην περισινή slow. Στις πασες-σουτ πλεον παίζει πραγματικα τεράστιο ρόλο η θέση του σωματος αλλα και η ταχυτητα του παίκτη ,ενω παράλληλα πρέπει να έχει πάρει και ενα boost το finesse shot σε σχέση με το κανονικό,που εχει δυσκολέψει αρκετα για παίκτες με ποιο χαμηλα στατιστικά. Γενικά όσο αφορα το gameplay του ματς είμαι ενθουσιασμένος απο το demo. Δεν θα πω το ίδιο και για το career καθως ειχα μεγαλυτερες προσδοκιες όσο αφορα την αναβαθμιση της που και συμφωνα με αυτα που διαβάζω μάλλον τα εξτρα στοιχεια ειναι θα ειναι φτωχα. Πραγματικα μου λειπει η καριερα των παλιων Φιφα με τους χορηγους,την αναβαθμιση προπονητικων εγκαταστασεων κτλ,σε σχεση με αυτο που υπάρχει,τωρα. Συνολικα εγινε η προπαραγγελία καθως εμεινα ικανοποιημενος απο αυτο που είναι το Α κ Ω για μενα σε ενα ποδοσφαιρικο παιχνιδι:το gameplay του αγωνα. ενα σχόλιο για το PES μια και αναφερθηκε ποιο πάνω. Μακάρι να αποκτήσει κάτι απο την παλιά του αίγλη και να τραβήξει μεγαλύτερη μερίδα παικτών φέτος,ώστε να υπάρχει σωστός ανταγωνισμός γιατι το ΦΙΦΑ παίζει πλέον μπάλα μόνο του. Αλλά τραγικά ανόητη η κίνηση της ΚΟΝΑΜΙ να μην βγάλει φέτος demo στο steam για το pc ,ειδικά μετα παράπονα για το ΦΙΦΑ 15 και για το offline και την ΑΙ. Οκ καταλαβαίνω οτι μαλλον το μαρουλι ειναι στις next gen κονσόλες,αλλά αν είναι να ξεκινήσει κάποιου είδους "αντεπίθεση" το PES ,νομίζω οτι το PC είναι κατάλληλη πλατφόρμα καθως το game πατσαρεται πανευκολα,παρά οι κονσόλες που λογω licenses ,το φιφα θα τραβάει ετσι κ αλλιως την μεγαλυτερη μεριδα παικτων Συμφωνώ. Ήθελα να γράψω, αλλά με κάλυψες σε γενικές γραμμές. Το Offline πέρα από διπλό που παίζω με φίλους δεν με απασχολεί. Περισσότερο παίζω Online. Το νέο FIFA το έκαναν τέρμα ρεαλιστικό. Σε σημείο που πραγματικά θέλει υπομονή. Είναι επιστήμη. Αν κάποιος θέλει να χαλαρώσει δεν είναι... Αντίθετα το Pro είναι απλό και διασκεδαστικό. Και φέτος με το FIFA θα ασχοληθώ όπως τα τελευταία 3 χρόνια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν έχω να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι. Μόνο αυτό. Μετά από πολλά χρόνια, έχουμε επιτέλους ένα διαμαντάκι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Βάζω να δω Pro2016 να συγκρίνω. Βγήκε σήμερα στα γνωστά λημέρια. Όπως πάντα δεν περιμένω πολλά πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μην το βάλεις. Σοβαρά. Κάνε κάτι άλλο. Φύτεψε φακές σε βαμβάκι. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δίκιο είχες. Γραφικά 2005 (και αν), κίνηση παικτών λες και έχουν καταπιεί κανα στυλιάρι, κοντρόλ για τα πανηγύρια (κολλάει η μπάλα λες και έχει μαγνήτη το πόδι/στήθος του παίκτη), μπάλα πιο ελαφριά κι από αυτές τις πλαστικές θαλάσσης, slowdowns σε PC που δεν θα έπρεπε να έχει slowdowns, το ΑΙ παίζει μόνο με προωθημένες (συρτές και κυρίως ψηλοκρεμαστές στην πλάτη της άμυνας), τερματοφύλακες για γέλια, λες κι έχουν λουμπάγκο και δεν μπορούν να σκύψουν (και στα 3 γκολ που μπήκαν), τάκλιν που κατά 90% είναι φάουλ. Αυτά δηλαδή που πρόλαβα να δω μέσα σε ενάμιση ημίχρονο πριν αποφασίσω να το βγάλω. Τραγωδία. Ενδεχομένως το αδικώ σε αρκετά σημεία και με τη συνήθεια θα εκτιμήσω κάποια στοιχεία καλύτερα, αλλά δεν βλέπω πως αυτό το πράγμα μπορεί να σταθεί δίπλα στο Fifa εδώ και πολλά χρόνια (από το 2008 για τις κονσόλες, απ' το 2011 για τα PC). Η μόνη του ελπίδα είναι το nextgen gameplay να είναι καλύτερο από αυτό του PC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Ειλικρινά, η αίσθηση του pes 15 μου άρεσε πολύ. Τα animations, τα μοντέλα των παιχτών καθώς και κάποια άλλα στοιχεία, παρόλο που είχε αρκετά προβλήματα. Το χειρότερο, όμως, ήταν το τραγικό lag σε σουτ/πάσες που το καθιστούσε πρακτικά unplayable για μένα. Κατά τα άλλα, έδειχνε ότι είχε προοπτικές να φτάσει και γιατί όχι να ξεπεράσει το FIFA. Αντ' αυτού, το FIFA έκανε σε μια χρονιά άλματα (πρώτη φορά είναι ταυτόχρονα ρεαλιστικό και απολαυστικό ως παιχνίδι), ενώ το Pro διαλύθηκε εντελώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ex3Lmei Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε παιδια τα ιδια λεγαμε και οταν βγηκε το FIFA15 μεχρι που με τα συνεχομενα patch χαλασαν το παιχνιδι.. Μονο εγω βλέπω τις ιδιες χαζοκοντρες να υπαρχουν στο fifa16demo, να βαλω γκολ με τη σεντρα που δεν εχει γινει στο fifa15 και οι πασες να ειναι παλι οπως του fifa15 με τη μονη προσθηκη τις δυνατης πασας; Λιγο βελτιωμενο το βλεπω σε σχεση με το περσυνο και κατι μου λεει πως σε 6-7μηνες παλι θα κραζουμε εδω μεσα τα χαζα τις impact engine και τα patch που σκοτωνουν το παιχνιδι με αποτελεσμα να δινει τροφη η EA στο hype που θα ξαναδημιουργησει για το fifa17! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim777 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Ρε παιδια τα ιδια λεγαμε και οταν βγηκε το FIFA15 μεχρι που με τα συνεχομενα patch χαλασαν το παιχνιδι.. Μονο εγω βλέπω τις ιδιες χαζοκοντρες να υπαρχουν στο fifa16demo, να βαλω γκολ με τη σεντρα που δεν εχει γινει στο fifa15 και οι πασες να ειναι παλι οπως του fifa15 με τη μονη προσθηκη τις δυνατης πασας; Λιγο βελτιωμενο το βλεπω σε σχεση με το περσυνο και κατι μου λεει πως σε 6-7μηνες παλι θα κραζουμε εδω μεσα τα χαζα τις impact engine και τα patch που σκοτωνουν το παιχνιδι με αποτελεσμα να δινει τροφη η EA στο hype που θα ξαναδημιουργησει για το fifa17! Το demo που έπαιξα δεν έχει καμία σχέση με το 15. Δεν είναι καν κοντά σαν παιχνίδια. Είδες τώρα εσύ σοβαρά τις πάσες του 15? Που πατούσες στο 15 στα τυφλά πάσα και απλά πήγαινε σε παίκτη σου? Μπορείς να βγάλεις με την ίδια άνεση κάθετες πάσες? Μπορείς να βγάλεις τη ψηλή κάθετη του 15 που δε κοβόταν ποτέ και με τίποτα? Ή εγώ είμαι άχρηστος και ζορίζομαι να δημιουργήσω φάσεις (πάντα μιλάω με αντίπαλο άνθρωπο. Με CPU δε με αφορά) τουλάχιστον με τον τρόπο που δημιουργούσα πριν και κάνω ένα κάρο λάθος πάσες ή εσύ έπαιξες κάτι άλλο. Δε ξέρω πόσο κοντά είναι το demo με την live έκδοση και αν όλα αυτά τα κρατήσουν αλλά μεγαλύτερες αλλαγές σε ποδοσφαιράκι μέσα σε μια χρονιά έχω χρόνια να δώ (από εποχές PES 1-6). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ex3Lmei Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Το demo που έπαιξα δεν έχει καμία σχέση με το 15. Δεν είναι καν κοντά σαν παιχνίδια. Είδες τώρα εσύ σοβαρά τις πάσες του 15? Που πατούσες στο 15 στα τυφλά πάσα και απλά πήγαινε σε παίκτη σου? Μπορείς να βγάλεις με την ίδια άνεση κάθετες πάσες? Μπορείς να βγάλεις τη ψηλή κάθετη του 15 που δε κοβόταν ποτέ και με τίποτα? Ή εγώ είμαι άχρηστος και ζορίζομαι να δημιουργήσω φάσεις (πάντα μιλάω με αντίπαλο συμπαίκτη. Με CPU δε με αφορά) τουλάχιστον με τον τρόπο που δημιουργούσα πριν και κάνω ένα κάρο λάθος πάσες ή εσύ έπαιξες κάτι άλλο. Δε ξέρω πόσο κοντά είναι το demo με την live έκδοση και αν όλα αυτά τα κρατήσουν αλλά μεγαλύτερες αλλαγές σε ποδοσφαιράκι μέσα σε μια χρονιά έχω χρόνια να δώ (από εποχές PES 1-6). Δεν ειναι οτι δε μπορεις να δημιουργησεις φασεις,απλα η λογικη του world class και πιο πολυ legentary δυσκολια και στο fifa16demo και στο fifa15(που εχω παιξει παρα πολυ) ειναι να κραταει η CPU τη μπαλα και να μη τη περνεις με καμια παναγια,να γυρναει γυρω γυρω η μπαλα και στο τελος να το βαλει! Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να μη βιαστεις να κανεις γρηγορα φαση ωστε να εχεις κατοχη αλλιως θα χασεις.. Τωρα αν η βελτιωση στην αμυντικη λειτουργια και τη προσθηκη της δυνατης πασας, εγινε η μεγαλυτερη αλλαγη ολων των εποχων,δικαιωμα σου να το πεις! Οι συγκρουσεις των παιχτων και τα τζαρτζαρισματα ειναι γερασμενα animation που τα εχει το fifa και γελαμε.. θεωρω καλυτερα στο Pes2016! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim777 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω είπα πως δε παίζω vs CPU και δε το κάνω για τους λόγους που ανέφερες. Το ότι το CPU AI έχει μείνει στάσιμο και εκνευριστικό δεν έχει καμία σχέση με το αν άλλαξαν τα mechanics του παιχνιδιού ή όχι Edit: Είχα γράψει "αντίπαλο συμπαίκτη" αντί για "αντίπαλο άνθρωπο" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ex3Lmei Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Μεχρι στιγμης δεν εχω προλαβει να παιξω fifa16demo με αντιπαλο ανθρωπο να σου πω! Και αν το ειπες(που το ειπες) καταλαβα λαθος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 World class και legendary δεν θεωρώ ότι είναι μέτρα σύγκρισης, αφού σε αυτά τα επίπεδα αυτό το πράγμα που παίζει το ΑΙ μόνο ποδόσφαιρο δεν είναι. Απλώς κλέβει ασύστολα, προσπαθώντας να ισορροπήσει τη διαφορά από την ανθρώπινη νοημοσύνη (όπως πρακτικά κάνουν όλα τα παιχνίδια του είδους, βλ. ΝΒΑ 2k κλπ). Το πραγματικό ποδόσφαιρο εναντίον του ΑΙ θα έπρεπε να παίζεται στο Professional με τα κατάλληλα sliders. Δυστυχώς όμως η αύξηση του επιπέδου δυσκολίας δεν είναι γραμμική και όπως το Semi-Pro έχει τεράστια διαφορά με το Professional, όμως και τα World class/Legendary από τα προηγούμενα. Το αποτέλεσμα είναι το Professional να φαίνεται αρκετά εύκολο ενώ τα άλλα υπερβολικά δύσκολα. Σε σημείο που για να νικήσεις δεν παίζεις "μπάλα", απλώς προσπαθείς να εκμεταλλευτείς τις όποιες αδυναμίες του ΑΙ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim777 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι με το ΑΙ δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα και φαίνεται μέσα σε ένα ημίχρονο. Βελτίωσαν/αύξησαν λίγο τους τρόπους ανάπτυξης του ΑΙ ώστε να μην αλλάζει 500 "άκοπες" πάσες ανά επίθεση αλλά και πάλι είναι υπερβολικά εκνευριστικά αργή η ανάπτυξη του ΑΙ για να ασχοληθώ. Για να μη συζητήσω την "περίεργη" passive άμυνα που παίζει που αν στέκεσαι ακίνητος σε κοιτάει αλλά αν επιχειρήσεις τρίπλα την "μαντεύει". Anyway με το φιλαράκι μου που παίξαμε 30αριά ματς σε σχέση με το 15: - Δύσκολες πάσες. Και όταν λέμε δύσκολες εννοούμε ρεαλιστικές. Πάσα με πλάτη και λάθος πόδι με τον Κουτσοσπύρο απλά δε βγάζεις. Αρκετά ρεαλιστικό και πλέον φαίνεται και η διαφορά όταν πασάρεις με Πέπε η με Ινιέστα ακόμη και στα 10 μέτρα. - Δύσκολες κάθετες. Εκείνη η αηδία του 15 που ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ να κάνει κίνηση ο Ντούμπια και πριν ολοκληρώσει τη σκέψη του ήταν τετ-α-τετ στη πλάτη της άμυνας ΤΕΛΟΣ. Μειώσαν το acceleration και τη ταχύτητα με τη μπάλα στα πόδια και πλέον έχει αλλάξει όλος ο τρόπος ανάπτυξης. - Τρίπλες με επιτάχυνση/αλλαγή κατεύθυνσης μειώθηκαν αισθητά αλλά είναι ακόμη εφικτές. Μπορείς ακόμη να κάνεις τρίπλες αλλά θέλει παραπάνω skill και η άμυνα επιτέλους έχει δυνατότητα counterplay. Η καλύτερη αλλαγή που έχω δει μέχρι τώρα. - Σουτ. Τα σουτ τα νιώθω πολύ διαφορετικά. Όπως και στις πάσες πρέπει να έχεις πολύ καλύτερα ισορροπία σώματος για να πάει καλά. Παρατήρησα βέβαια και πάλι να έχω ΠΟΛΛΑ δοκάρια και μου φάνηκαν και λίγο OP τα σουτ με τον κατάλληλο παίκτη. Πιο πολλά γκολ βάζω εκτός περιοχής παρά εντός χωρίς υπερβολή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Φαντάζομαι ότι μιλάμε για assisted controls γιατί σε semi (και ειδικά σε manual), ούτε πέρσι υπήρχαν εύκολες πάσες/κάθετες/σέντρες/σουτ κλπ. Μάλλον φέτος δυσκόλεψαν λίγο και το πρώτο, κάτι που φυσικά είναι θετικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim777 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Στο 15 με semi μου φαινόταν πολύ εύκολη η ανάπτυξη. Σ'αυτό τις άφησα assisted γιατί βαρέθηκα να πειραματιστώ και είχα ανάπτυξη Παναθηναϊκού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα