Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

diskbench.png

Ρε παιδιά λίγο χαμηλά δεν είναι για τον 500άρι evo αυτά τα νούμερα? Πάνω είναι ο Vertex 4 γεμάτος στο 80% και κάτω ο evo o 500άρις με 310Gb ελέυθερα!

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

diskbench.png

Ρε παιδιά λίγο χαμηλά δεν είναι για τον 500άρι evo αυτά τα νούμερα? Πάνω είναι ο Vertex 4 γεμάτος στο 80% και κάτω ο evo o 500άρις με 310Gb ελέυθερα!

Ρίξε και ένα AS SSD Benchmark. Ποιο είναι το σύστημά σου?

Δημοσ.

Όλα καλά τελικά...η μητρική μου έχει δύο Sata3 της intel που επικοινωνούν απευθείας με το chipset και έπρεπε εξ αρχής να κουμπώσω τους δίσκους εκεί, εγώ τους είχα στις άλλες 2 που είναι της AsMedia...είδα επιτόπου 150Mb διαφορά!

diskbench2.png

Η μητρική είναι η AsRock extreme 4-m...Z77 με i5 3570k. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια βοήθεια θα χρειαστώ και πάλι, στον συγκεκριμένο ssd πως κάνουμε τριμ? το κάνουμε μια φορά ή απλά το ενεργοποιούμε? πότε ξέρουμε αν χρειάζεται?

Δημοσ.

Η λειτουργία του trim είναι ενσωματωμένη στα windows απο τα 7 και μετά, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Για να δείς αν είναι ενεργοποιημένο άνοιξε command prompt σαν administrator και γράψε fsutil behavior query disabledeletenotify Αν σου βγάλει 0 είναι ενεργοποιμένο.

Δημοσ.

Η λειτουργία του trim είναι ενσωματωμένη στα windows απο τα 7 και μετά, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Για να δείς αν είναι ενεργοποιημένο άνοιξε command prompt σαν administrator και γράψε fsutil behavior query disabledeletenotify Αν σου βγάλει 0 είναι ενεργοποιμένο.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, μηδέν μου έβγαλε  :D

Δημοσ.

Με την εντολή αυτή δεν σημαίνει ότι τρέχει το trim. Πρέπει να τρέξεις το trimcheck όπως σωστά είχε αναφερθεί σε προηγούμενη σελίδα από τον EddieObscurant. Σύμφωνα όμως με τον Fernado υπάρχει πιο σίγουρη μέθοδος για το αν το trim φτάνει στον controller.

Δημοσ.

Με την εντολή αυτή δεν σημαίνει ότι τρέχει το trim. Πρέπει να τρέξεις το trimcheck όπως σωστά είχε αναφερθεί σε προηγούμενη σελίδα από τον EddieObscurant. Σύμφωνα όμως με τον Fernado υπάρχει πιο σίγουρη μέθοδος για το αν το trim φτάνει στον controller.

Μαααάλιστα, έχω ακόμη αρκετό διάβασμα δλδ περί trimming..

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημερα,

εγκατεστησα κι εγω τα windows 8.1 σε καινουργιο samsung evo 850  και εχω τα εξης προβληματα:

εχω αυτη τη μητρικη https://www.asus.com/Motherboards/P7P55DE_Deluxe/specifications/

και συνεδεσα τον ssd στον Marvell PCIe SATA 6Gb/s controller με επιλογη ACHI στο BIOS

ο hdd που ειχα ηδη σε sata 2 δεν συνεργαζεται, δλδ δεν κανει καν boot το pc

(οποτε τον εβαλα σε ανταπτορα ως εξωτερικο),για να μπορεσω να μπω στα windows,

επισης στο samsung magician φαινεται οτι δεν εναι σε achi και στη registry δεν βρισκω το mschi για να το αλλαξω...

Καλημερα,

εγκατεστησα κι εγω τα windows 8.1 σε καινουργιο samsung evo 850  και εχω τα εξης προβληματα:

εχω αυτη τη μητρικη https://www.asus.com/Motherboards/P7P55DE_Deluxe/specifications/

και συνεδεσα τον ssd στον Marvell PCIe SATA 6Gb/s controller με επιλογη ACHI στο BIOS

επισης στο samsung magician φαινεται οτι δεν εναι σε achi και στη registry δεν βρισκω το mschi για να το αλλαξω...

σας επισυναπτω φωτο

Καλημερα,

σας επισυναπτω φωτο

post-216232-0-69313700-1452163824_thumb.jpg

post-216232-0-19658800-1452163827_thumb.jpg

post-216232-0-43048200-1452163829_thumb.jpg

post-216232-0-04071500-1452163833_thumb.jpg

post-216232-0-88230200-1452164035_thumb.jpg

post-216232-0-95532000-1452164037_thumb.jpg

post-216232-0-72826600-1452164039_thumb.jpg

post-216232-0-33867100-1452164041_thumb.jpg

post-216232-0-04832200-1452164043_thumb.jpg

Δημοσ.

Οι θύρες sata από 1-2 υποστηρίζουν IRST drivers και είναι οι 6 θύρες που είναι μαζί. Από αυτές οι θύρες sata 1,2 είναι sata II, ενώ οι θύρες sata 3-6 είναι sata III. Σε αυτές λοιπόν τις θύρες θα βάλεις dvd drive και δίσκους/ssd. (Δες σελ. 2-33)

Οι άλλες 3 θύρες (άσπρες+μαύρη) έχουν άλλους controllers. Π.χ. ο Marvell έχει χαμηλότερες ταχύτητες. Επίσης σε αυτές τις θύρες δεν βάζεις dvd drive (κάπου το γράφει η μητρική σου).

Δες λοιπόν αναλυτικά το σχεδιάγραμμα στη σελ. 2.2.

Το ahci το αλλάζεις στο menu, στην 3η δηλ. εικόνα BIOS που έβαλες. Δεν ασχολείσαι δηλ. με 1η-2η BIOS εικόνα σου.

Αν τώρα εγκατέστησες τα win με enable το IDE τότε κάνεις εγκατάσταση τον IRST driver και αλλάζεις στη συνέχεια την τιμή στο regisrty (1η εικόνα). τέλος μπαίνεις στο BIOS και αλλάζεις το IDE σε ahci, 

IRST 12.9

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα που η motherboard (ga-x58a-ud3r) έχει μόνο Marvell ελεγκτή για SATA III, ενώ όλες οι άλλες θύρες είναι SATA II, που είναι καλύτερα να τον βάλω τον δίσκο;

Στον Marvell δίνει λίγο καλύτερες ταχύτητες, δυστυχώς όμως δεν φτάνει τις ονομαστικές του δίσκου, αλλά κάνει λίγο περισσότερη ώρα να φορτώσει στην εκκίνηση το bios. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή;

Διάβασα επίσης ότι γενικά δεν είναι αξιόπιστες αυτές οι θύρες (Marvell, JMicron κλπ). Ισχύει αυτό;

Δημοσ.

Οι θύρες sata από 1-2 υποστηρίζουν IRST drivers και είναι οι 6 θύρες που είναι μαζί. Από αυτές οι θύρες sata 1,2 είναι sata II, ενώ οι θύρες sata 3-6 είναι sata III. Σε αυτές λοιπόν τις θύρες θα βάλεις dvd drive και δίσκους/ssd. (Δες σελ. 2-33)

Οι άλλες 3 θύρες (άσπρες+μαύρη) έχουν άλλους controllers. Π.χ. ο Marvell έχει χαμηλότερες ταχύτητες. Επίσης σε αυτές τις θύρες δεν βάζεις dvd drive (κάπου το γράφει η μητρική σου).

Δες λοιπόν αναλυτικά το σχεδιάγραμμα στη σελ. 2.2.

Το ahci το αλλάζεις στο menu, στην 3η δηλ. εικόνα BIOS που έβαλες. Δεν ασχολείσαι δηλ. με 1η-2η BIOS εικόνα σου.

Αν τώρα εγκατέστησες τα win με enable το IDE τότε κάνεις εγκατάσταση τον IRST driver και αλλάζεις στη συνέχεια την τιμή στο regisrty (1η εικόνα). τέλος μπαίνεις στο BIOS και αλλάζεις το IDE σε ahci, 

IRST 12.9

εγω εβαλα τον ssd στον marvell για μεγαλυτερη ταχυτητα :unsure: ειδα κι εγω SATA 6Gb/s ports (gray) και πιστεψα οτι ειναι πιο γρηγορες,

το achi ειναι ηδη αλλαγμενο αλλα δεν το βλεπει το magician (os optimization), ουτε κι εγω , αφου οι επιδοσεις δεν ειναι οι αναμενομενες..

κατεβασα τον IRST driver απο το link που μου παρεθεσες αλλα δεν ξερω πως να τον περασω..

Δημοσ.

Κάνεις απλά εγκατάσταση κατεβάζοντας στην αριστερή στήλη το SetupRST.exe

Εμένα που η motherboard (ga-x58a-ud3r) έχει μόνο Marvell ελεγκτή για SATA III, ενώ όλες οι άλλες θύρες είναι SATA II, που είναι καλύτερα να τον βάλω τον δίσκο;

Στον Marvell δίνει λίγο καλύτερες ταχύτητες, δυστυχώς όμως δεν φτάνει τις ονομαστικές του δίσκου, αλλά κάνει λίγο περισσότερη ώρα να φορτώσει στην εκκίνηση το bios. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή;

Διάβασα επίσης ότι γενικά δεν είναι αξιόπιστες αυτές οι θύρες (Marvell, JMicron κλπ). Ισχύει αυτό;

Αν πέρασες σωστά τους marvell drivers και έχεις enable το ahci από το BIOS και δεν βλέπεις αποτέλεσμα, δοκίμασε σε sata II θύρα. Δεν έχω ψάξει και πολύ να σου πω την αλήθεια τι παίζει με marvell αλλά νομίζω σε παλιές μητρικές είναι χάλια. Σε sata II θα είσαι καλύτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...