karib Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Διαβάζω κατά καιρούς διάφορα σχόλια για τις τοχύτητες της Dsl και δεν έχω καταλάβει ακριβώε τι συμβαίνει. Μερικοί λένε ότι το σαββατοκύριακο οι ταχύτητα πέφτει. Μα καλά, δεν υπάρχει κάτω όριο-πλαφόν στην ταχύτητα της dsl, ανάλογα με τη γραμμή που του έβαλε ο οτε και την συνδρομή που εκανε στον isp? Δεν ισχύει δηλαδή ότι και στην isdn, πχ. κάθε στιγμή στην 64k, η ταχύτητα είναι γύρω στα 7k/sec, ανεξάρτητα αν είναι καθημερινή μέρα ή σκ? Γιατί αν είναι έτσι όπως τα λένε, τότε γυρίσαμε στην εποχή της pstn, η ταχύτητα εξαρτάται από την ώρα και πόσοι συνδέονται ταυτόχρονα. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω! Thanx
FISHERMAN Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Pote kai kaneis den sou egguatai tpt.Akoma oi taxitites paizoun ligo poly se oles tis etairies.Synexeia me to tilefwno sto xeri kai priksimo sta help desk kai sta tech support pou ola ta blepoun pws douleuoun roloi kai olo kanoun psilorythmiseis.Vevaia den simvainei se olous pou exo rotisei.Paizei analoga me ton ISP,perioxi klp.Auta ta leo apo "ereuna" metaksi filwn kai diaforwn etairiwn p.x Tellas,Forthnet,Otenet stis poleis Xanthi,Serres,Thessaloniki. En kairw ola tha ftiaksoun akoma arxi einai pisteuw.
karib Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Οk, μπορώ να καταλάβω διάφορα μικροπροβλήματα, λόγω του ότι η τεχνολογία είναι νέα για την Ελλάδα. Πχ., να μη συνδέεσαι, να σε πετά εκτός κλπ. Αλλά ρε γαμώτο, αυτό που έχω σήμερα με την ταπεινή Isdn μου, πλαφόν 64κ σύνδεση, που σημαίνει Minimum 6,4k/sec, όταν κάνω συνδρομή dsl, δεν θα το έχω πια; Αυτό λέγεται πρόοδος;
TheNetPoet Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 kaneis den sou eggyatai oti me dialup h dsl h akoma kai mis0wmenh 0a exeis panta thn megisth taxythta, giati apla kanenas den sou dinei sla kai guaranteed bandwidth afou kati tetoio anebazei trella to kostos. Egw pantws den exw parathrhsei problhma sthn taxythta me th dsl, diarkws pianw th megisth taxythta (an bebaia kai to site ap'opou katebazw exei kalh diasyndesh).
karib Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δεν θέλω τη μέγιστη ταχύτητα. Απλά, να ξέρω τι να περιμένω. Πλαφόν προς τα κάτω. Να ξέρω ότι minimum θα πιάσω x. Τώρα, αν κάποιες στιγμές πιάνω 2x , ακόμη καλύτερα. Και τώρα που έχω isdn64, δεν ζητώ τα ρέστα στον isp όταν δεν πιάνω 7,4k! Αλλά δεν έχω πέσει και ποτέ κάτω από 6,4! Αυτό για μένα είναι εγγύηση. Το παραπάνω καλοδεχούμενο, αλλά όχι να είμαστε και όσα πάνε και όσα έρθουν, έρμαια των καταστάσεων!
MY80- Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Ma einai h fysh ths dsl pou de sou dinei egyhmeno bwidth an kai egw proswpika pote den eixa provlhma... An thes egyhmeno bwidth (pou pali einai egyhmeno mexri ena shmeio mono) prepei na ta skaseis gia misthomenh... Ase pou h ypodomh einai etsi ftiagmenh pou tis perissoteres fores (xwris ereyna) den xereis an prepei na vriseis ton isp sou h ton ote... Btw, akoma kai me thn isdn, borei na mhn exeis na moirasteis to bwidth tou dslam me allous users, alla akoma moirazese to bwidth tou isp. Mh mou peis dld oti, px, otan eixe ginei o seismos sthn algeria kai evgaine olh h ellada mesw ntua, epianes kalo speed sta dl apo servers tou exwterikou... Opws kai na xei, ektws apo thn otenet pou se ena shmeio eixe xemeinei teliws apo bwidth (to opoio paizei na isxyei akoma) den eixa akousei se kanenan allo paroxea na peftei to speed katw apo taxythtes isdn-pstn. Ta perissotera parapona pou exw akousei einai gia speed ths taxews twn 20-30k.
karib Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Ok, αρχίζω να μπαίνω στο νόημα...αλλά και να προσγειώνομαι δυστυχώς. Με βάλατε σε σκέψεις ρε παιδιά... Αν κατάλαβα καλά, με την isdn, έστω κι αν δεν υπάρχει σύγκριση στις ταχύτητες με dsl, είμαι πιο εξασφαλισμένος.
madboy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Tellas 384/128 monima taxythtes apo 32 mexri 48. Bebaia kaneis den sou eggyate oti tha exeis full download oles tis ores kai tis meres! Pantos edo kai ena mhna pou allaxa apo otenet se tellas den exo pesei katholou kato apo 40.
karib Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει κάτω όριο ή όχι; Δηλαδή μία συνδρομή 256, πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει;
madboy Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Den yparxei katotato orio.Mporei na katebaseis kai me 10KB h me to anotato pou mporeis.Kaneis den mporei na sou pei me akribeia poio tha einai to katotero orio ths syndeshs sou.
karib Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Ενώ με την isdn ποτέ δεν θα πέσω κάτω από 6,4kb. Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, όταν έβαζα την isdn, έλεγαν (οι διαφημίσεις αν θυμάμαι καλά) ότι "ξεχάστε ότι η ταχύτητα παίζει κλπ ανάλογα με χρήστες κλπ). Αν είναι να έπαιρνα isdn64 (βολεύει ως παράδειγμα για να πω πως το σκέφτομαι) και να έπεφτα σε ταχύτητα κάτω από 56k (δεν είναι και μεγάλη η απόσταση) ε τότε, τι να πω. Σίγουρα το always connected είναι άπαιχτο, και σίγουρα θέμα χρόνου είναι να βάλω dsl, αλλά για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν είναι να πάρω κάτι το οποίο θα έχει τεράστια σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα, έ κάπου, το διπλοσκέφτομαι. Ετσι είναι η τεχνολογία, δεν μπορούμε να την αλλάξουμε, το δέχομαι, αλλά δεν υπάρχει κανένα quality standard? Quality of service? Και αν αύριο μεθαύριο μας την 'φέρουν' όπως οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας; Κερδίζουν τόσα από εμάς, και μια αναβάθμιση στο δίκτυό τους ώστε δεν κάνουν! Γινεται ένας σεισμός και ...αυτό ήταν! Το επικροτούμε; Τι να πω...Μας σέρνουν.
BlizardBill Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Στην isdn που εχεις ομως δεν υπαρχει εγγυηση οτι θα βρεις παντα ελευθερη γραμμη, στο dsl σου δινουν αυτη την εγγυηση... Αλλα σε θεωριτηκη περιπτωση που ειναι ΟΛΟΙ μεσα και κατεβαζουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ , η συνηθης εγγυηση που εχω δει στην Ευρωπη ειναι απο 5 εως 35kbits/sec (οχι kbytes/sec) Aυτο δεν λεει παντος τιποτα, στην πραξη θα δουμε τι θα γινει, και οσο πιο φτηνα δινει ο Οτε την γραμμη του, τοσο πιο απλοι user θα μπαινουν μεσα, και τοσο θα βελτιωνονται οι τιμες και οι ταχυτητες. Προς το παρον ολοι οι isp μαλλον πανε καλα και φαινεται να υπολογιζουν τιμες και bandwith σωστα, με εξαιρεση την Οτενετ που για ενα διαστημα τα ειχε κανει μπαχαλο. Αντιστοιχα προβληματα ομως μπορει να υπαρξουν και απο την μερια του Οτε, αφου αυτος φερνει την γραμμη απο το σπιτι σου μεχρι ενα access point στην Αθηνα πχ για να το δωσει εκει στους Isp. Προς το παρον τα παει καλα και ο Οτε στα περισσοτερα σημεια, ενω σε αλλα που εχουν γεμισει εχει τα προβληματα που λες. Εχει καθηστερισει ο Οτε να κανει αναβαθμησεις και δεν υπαρχει διαθεσημο dsl πλεον σε πολλες περιοχες...μολις τις κανει θα δουμε πως θα πανε και τοτε τα πραγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.