Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστρωσε μετά από επανεκκίνηση και το άκουσα( ο μικρός πίνει γάλα). :-D  

Το πρώτο είναι.

Memory problem

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά ναι ξέρεις πως το διαπίστωσα έτυχε ένας από τους 3 υπολογιστές μου να δέχεται αυτήν την συγκεκριμένη ραμ και το αποτέλεσμα δεν ανοίγει , τώρα μένει να μου πείτε πως μπορώ να το φτιάξω , μήπως μπορείτε να μου πείτε τι μπορώ να κάνω να το φτιάξω είναι κρίμα η ραμ.

Επεξ/σία από stefant24
Δημοσ.

Τι είναι οι 3 υπολογιστές?

Βγάλε την ram από το pc που είχες το πρόβλημα και δοκίμασέ την σε άλλο. Αν δεν ξεκινήσει πέτα την. Αν ξεκινήσει, τότε τρέξε ένα memtest και το dell έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Βρές μια άλλη ram που να ταιριάζει και βάλτην να δεις αν ξεκινάει. Αν ξεκινήσει αγοράζεις καινούρια.Αν δεν ξεκινήσει το dell έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Δημοσ.

Το αστείο ξέρετε που είναι τώρα , και εγώ τώρα το ανακάλυψα αυτός ο πύργος που μου έχει δοθεί έχει 2 4gb ram η μια της hp και η αλλη της corsair και οι δυο δεν δουλευουν(κανουν το beep που συζηταγαμε) στο πύργο του ανθρωπου αυτου που μου το εφερε ενω η μια , η hp δουλευει σε εμενα χωρις beep (μπαινοντας καθε φορα και κανοντας boot απο bios), τωρα η corsair εχει γενικα πρόβλημα και να φανταστειτε πηγε και την πηρε ο ανθρωπος απο το πλαισιο 1 μηνα πριν, δηλαδή να κάνουμε μία πατέντα.

Τι είναι οι 3 υπολογιστές?

Βγάλε την ram από το pc που είχες το πρόβλημα και δοκίμασέ την σε άλλο. Αν δεν ξεκινήσει πέτα την. Αν ξεκινήσει, τότε τρέξε ένα memtest και το dell έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Βρές μια άλλη ram που να ταιριάζει και βάλτην να δεις αν ξεκινάει. Αν ξεκινήσει αγοράζεις καινούρια.Αν δεν ξεκινήσει το dell έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Φίλε Δημήτρη ξέχασα να βάλω το ''μου'' στους 3 υπολογιστές

Δημοσ.

Δες αν είναι και οι δύο ίδιες: non-ecc ή ecc.Μου έτυχε μια φορά σε ένα pc που μου έφερε ένας να είναι διαφορετικές. Το μηχάνημα δεχότανε ecc και αυτός αγόρασε λάθος μνήμη. Ή απλά έχει πρόβλημα η μνήμη. Αν έχει εγγύηση να την πάει πίσω για αντικατάσταση.

Δημοσ.

Tελικά η ραμ της hp είναι non-ecc διότι βρίσκονται πάνω σε αυτό 8 τσιπ αντί για 9 που θα σήμαινε ecc ram άρα η corsair είναι ecc ram και ξέρεις τι , μεταξύ μας αυτός ο τύπος μου είχε πει πως δούλευε η ραμ της hp πριν πάρει της corsair και από τότε που την πήρε σε συνδυασμό με αυτή της hp του έκανε όλη τη ζημιά και δεν μπορεί να παίξει την hp που παλαιότερα έπαιζε , μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να παίξει ξανά η ραμ της hp στον πύργο όπως παλιά??

Δημοσ.

Τώρα μία άλλη ερώτηση και απευθύνομαι σε όλους γιατί  ο πύργος αυτός άρχισε να κάνει πρόβλημα μετά την αγορά μιας άλλης μνήμης ram και μάλιστα της corsair που πριν η ραμ της hp έπαιζε κανονικά και τώρα δεν παίζει λόγω του beep???

Δημοσ.

Όχι , πάντοτε το εννοώ και όχι για να το λέω να περνά έτσι στο ντούκου για να καταλάβεις ότι το εννοώ , πρόσεξες μετά από πόση ώρα μου απάντησε ένας άνθρωπος και μετά εσύ?? Από εκεί και από την βοήθεια που μου δίνετε φαίνεται. Όσον αφορά το τσιγκέλι θέλω ένα ένα για να δοκιμάσω να δω πως θα το λύσω για αυτό αλλιώς έχω βγάλει τον σκληρό τον έχω βάλει αλλού και δεν ανοίγει κολλά δείχνει μία μπλε επιφάνεια(όχι αυτην που έχουμε συνιθήσει) και το ποντίκι , έχω βάλει εγώ έναν άλλο σκληρό δίσκο στον πύργο που συζητάμε και δεν δούλεψε , δοκίμασα να βάλω άλλη κάρτα γραφικών και όχι μία αλλά δύο , άλλαξα μνήμες ραμ αλλά και τις θέσεις του καμιά 12ρια φορές και πάλι τίποτα , για να φανταστείς άλλαξα ακόμη και τροφοδοτικό από HP ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΕ COOLERMASTER ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (εδώ να σημειώσω δεν έπαιρνε καθόλου μα καθόλου μπρος ούτε το λαμπάκι της τροφοδοσίας δεν άνοιγε) ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ αυτά!!!!

Ακόμα , ξέχασα να πω πως έφτασα στο σημείο να βγάλω την ψύκτρα του επεξεργαστή και να τη καθαρίσω και πάλι τίποτα , αφού μάλιστα δοκίμασα να το αφήσω και χωρίς ψύκτρα τον επεξεργαστή  και πάλι τίποτα. Δοκίμασα και το εξής έβγαλα την μπαταρία που τροφοδοτεί το ΒΙΟS και το ξανάβαλα και μια χαρά......... μα έλα που όμως όταν έκανα επανακκίνηση ξανά μα΄να τα ίδια.

Ρε παιδιά μήπως υπάρχει κανένας (έμπειρος) τεχνικός να μου επιλύσει το θέμα γιατί αύριο πρέπει να το παραδώσω στον ιδιοκτήτη του

Αμαν παναγία μου!!Αυτό που το παίζεται μαστόρια με τρελαίνει...!!!Πες του να το πάει σε ένα τεχνικό...Τι θα απογίνουν και αυτοί οι καημένοι??Κλέφτες θα γίνουν!!!

Δημοσ.

Αμαν παναγία μου!!Αυτό που το παίζεται μαστόρια με τρελαίνει...!!!Πες του να το πάει σε ένα τεχνικό...Τι θα απογίνουν και αυτοί οι καημένοι??Κλέφτες θα γίνουν!!!

Πήγα σε 3 τεχνικούς τα ίδια μου είπαν ότι έκανα αυτά μου πρότειναν , για να καταλάβεις τι σοι τεχνικοί υπάρχουν στην ΕΛΛΆΔΑ που δεν δίνουν λύσεις σωστές

Δημοσ.

O τρόπος που γράφεις είναι χαοτικός, για να έχεις την όποια βοήθεια θέλεις μέσω φόρουμ τουλάχιστον σε ένα θέμα που θα ανοίξεις θα πρέπει κατ ελάχιστον να γ΄ρψεις τα χαρακτηριστικά του pc το ακριβές μοντέλο της μητρικής και τις μνήμες που είχε ή άλλαξες ή τεσταρες, ΟΧΙ μια corsair ή μια ocz, ΠΟΙΟ μοντέλο?????

Γνωρίζεις και ασχολήθηκες ή μαθαίνεις (δεν το κακολογώ καλά κάνεις) αλλά μην βιάζεσαι και αν το παλεύεις καλό είναι να το κάνεις σε κάποιο μουλάρι δοκιμών ενα παλιό pc δικό σου να διαβάσεις παράλληλα, και να μην πρήζεις τα συκώτια σου με ξένα μηχανήματα και στενοχωριέσαι.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ στα socket 1156, 1366, οι memory controllers που βρίσκονται μέσα στους επεξεργαστές στους πρώτης γενιάς nahalem είτε αυτοί είναι (bloomfield, golftown, lynnfield) δεν είναι ΤΟΣΟ ανεκτικοι σε ότι μνήμη συνδυασμο ραμ κάνεις, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πρέπει στο 1156 να έχεις κάποιο dual chanell κιτ στα σωστά σλοτς με ΔΥΟ ΝΤΙΜΑΚΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια (ΚΙΤΑΚΙ) για να καταλαβαινόμαστε, ΠΟΤΕ 3 ντιμάκια, να παίξουν flex mode single chanel ή οτιδήποτε ΑΥΤΟ είναι βασικό, Κάπου πήρε το μάτι μου για EEC ram, ΠΟΙΟΣ πηγε και έβαλε σερβερ ντιμάκι σε mainstream desktop μητρική, και να ξεκίνησε ο υπολογιστής με αυτή την μνήμη ΠΟΛΥ δεπερισσότερο με άλλη άσχετη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΩΣΤΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Αφού λοιπόν έχεις σωστές μνήμες που τις υποστηρίζει η μητρική σου και δεν στραγγαλίζεται ο IMC του επεξεργαστή μπορείς να ελένξεις τα υπόλοιπα, έχε υπ' όψιν πώς το τροφοδοτικό μπορέίς να μετρήσεις τις τάσεις του με πολύμετρο, vga Μπορεις να τις αλλάξεις να δεις τι γίνεται αλλάζοντας σλότ και δοκιμάζοντας με άλλη, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η μητρική να σε αφήσει χρόνους, Βλέπεις θέλει δοκιμές δεν γίνεται διάγνωση απο το πληκτρολόγιο ούτε ρωτώντας ετσι μήπως και άν (πήγες το μηχάνημα σε τεχνικούς όπως είπες ή απλά πήρες τηλέφωνο του στύλ ξέρεις δο μου δουλεύει το pc ti εχεί???)

ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ να κάνεις αυτό που σου είπα με τις μνήμες και μετά κοιτάς τα υπόλοιπα (ΜΗΝ βιάζεσαι), και σε άλλο συμφορουμίτη είχα δώσει ανάλογη συμβουλή για μητρική 1366 που είχε τις μνήμες οτι να ναι και παραξηγήθηκε ΠΩΣ να το ΠΩ αν δεν το καταλαβαίνουν ορισμένοι σε αυτους τους επεξεργαστές ΘΕΛΕΙ ανάλογη μεταχείρηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ και τα σεταπ ΙΔΙΑ

Υ.Γ. ΔΕΝ φταίει κάποιος τεχνικός αν ο καθένας βάζει ότι μνήμη θέλει βλέπεις ddr3 την πετάς πάνω γιατι περίσεψε κάποιου φίλου μετα είναι μαλάκας ο τεχνικος που δεν δουλεύει το pc,ή γεμάτοι αυτοπεποήθηση κατσαβιδολόγοι προσπαθείς να εξηγήσεις κάτι βασικό όπως για την μνήμη που σου είπα και αντί να ακούσουν ,ε κάτσε να σου πώ, και ενας φίλος μου και μπλα μπλά, ε λόγικό είναι ο άλλος να σε συνδέσει....ξέρεις ΠΟΣΕΣ φορές το ΄χω δεί το έργο???, ΕΠΙΣΗΣ και κλείνω οι μητρικές δεν είναι για πάντα ΑΝ την έχασεσ πάμε για άλλα τι να σου κάνει ακριβώς ο τεχνικός 3-5 βήματα μπορεί να κάνει να τη δεί δεν είναι υποχρεωμένος να έχει καβάτζα οτιδήποτε, αν την έχασες ebay μτχ, ή καινούριο pc, ΠΟΛΛα μπορεί να συμβούν αν πάνω στη φούρια σου άλλξες ντιμάκι με την μητρική στο ρεύμα (soft off) κάλλιστα μπορεί να έκανες ζημιά

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ , εξηγήθηκες μια χαρά , σε κατάλαβα , έχεις απόλυτο δίκιο και ζητώ συγγνώμη όσον αφορά για τους τεχνικούς πήγα εγώ ο ίδιος σε 2 τεχνικούς  τίποτα πάλι μου και τελικά έφτασα στο σημείο να πάρει την ίδια την hp , η οποία μου πρότεινε να πάρω τηλέφωνο μια εταιρία που συνεργάζεται με αυτή και να τους στείλω  e-mail με το πρόβλημά μου (και ακόμη περιμένω μήνυμα για να δω την λύση). Τελικά πρέπει να πάω ή να πάει να αγοράσει ο τύπος που μου έφερε τον πύργο ένα κιτ με 2 μνήμες ραμ και να δούμε , γιατί το λέω γιατί είσαι ο δεύτερος άνθρωπος που μου πρότεινε να κάνω αυτό το συγκεκριμένο πράγμα. Υ.Γ. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ!!!!!!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Μακάρι να λυθεί το πρόβλημα, και να μην ταλαιπωρηθείτε άλλο

Από το στόμα σου και στου Θεού το αφτί 

Δημοσ.

Τώρα μία απορία έχω και ζητάω από όλους τους συμφορουμίτες εάν μπορούν να απαντήσουν σε αυτήν. Εάν πάω και αγοράσω μία μητρική πλακέτα όχι μάρκας αλλά ΟΕΜ δηλαδή ASUS, ASROCK,GIGABYTE ,MSI και βάλω αυτές τις μνήμες RAM που έχω με την μία να είναι non ecc και η άλλη ecc(δηλαδή όχι για server) και τις κουμπώσω σε αυτή την την μητρική θα παίξουν χωρίς κανένα πρόβλημα????

Δημοσ.

Εχεις μπερδευτει πολυ.Οι ecc μνημες ειναι αυτες που μπαινουν σε servers,οι non ecc ειναι αυτες που χρειαζεσαι για να δουλεψει ο υπολογιστης σου και εννοειτε οτι ecc-non ecc μαζι δεν δουλευουν.Επισης οι ASUS-Gigabyte-MSI ειναι μαρκες κανονικα,δεν ξερω τι εννοεις OEM.Τωρα τι ακριβως εχει παθει ο υπολογιστης σου δεν μπορεσα να καταλαβω,ζαλιστηκα με τα ποστ-εκθεσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...