Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικα πιστευω κανει δουλεια γιατι οταν πιασω τα backplate εχουν μια καποια θερμοκρασια. σε αλλες που ειχα δεν..... αλλα δεν ακουμπουσαν καν την πλακετα. Το συγκεκριμενο λειτουργει με τον ιδιο τροπο που λειτουργουν τα passive heatsinks.

Τωρα εαν το κοστος δεν δικαιολογει αυτο ή για να το πω καλυτερα το VFM εκει δεν μπορω να πω κατι.

Εαν ειχα κανει μετρηση με και χωρις backplate θα μπορουσα να ειμαι ποιο αντικειμενικος/ξεκαθαρος.

Μπορουμε να σοβαρευτουμε λιγο; Αναφερω κατι που εχω και ειχα σε παλαιοτερες καρτες και μου βρηκες μια απαντηση απο καποιον στο πουθενα. Ελεος βρε  B)

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2323663

Όλος ο κόσμος το λέει όπου και να διαβάσω και σε 10αδες βίντεο που έχω δει και λένε όλοι το ίδιο. Τώρα εσύ μου λες πως με ένα κομματάκι λαμαρίνας έχεις τρομερά αποτελέσματα στη ψύξη? Δεν στέκει. 

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οκ αφου το λεει ολος ο κοσμος ετσι θα ειναι. καλυτερα τωρα; Μην σε κανω να νοιωθεις ασχημα οχι τιποτα αλλο.

Δημοσ.

Οκ αφου το λεει ολος ο κοσμος ετσι θα ειναι. καλυτερα τωρα; Μην σε κανω να νοιωθεις ασχημα οχι τιποτα αλλο.

Καλά που έχω και τη συμπαράσταση σου και νιώθω καλύτερα  B)

Δημοσ.

Αλλα μιας και δεν νοιωθω καλα εγω τωρα..... και θελω να δω την ταινια μου χωρις να σκαω...

http://www.xtremerigs.net/2014/08/11/r9-290x-gpu-waterblock-roundup/  6C διαφορα στα VRM λεει ολος ο κοσμος  :-D σε μετρησεις.

Εγω ειπα το πιανω και εχει διαφορα απο αλλες καρτες που ειχα με backplate και δεν ειχαν επαφη με το PCB. Τωρα εαν νομιζεις οτι γραφω για να γραφω ή οτι κουναω σημαιες και πανο ε τι να πω. Τα ειπα ηρεμισα και παω να δω την ταινια μου. Ουφ

Δημοσ.

Αλλα μιας και δεν νοιωθω καλα εγω τωρα..... και θελω να δω την ταινια μου χωρις να σκαω...

http://www.xtremerigs.net/2014/08/11/r9-290x-gpu-waterblock-roundup/  6C διαφορα στα VRM λεει ολος ο κοσμος  :-D σε μετρησεις.

Εγω ειπα το πιανω και εχει διαφορα απο αλλες καρτες που ειχα με backplate και δεν ειχαν επαφη με το PCB. Τωρα εαν νομιζεις οτι γραφω για να γραφω ή οτι κουναω σημαιες και πανο ε τι να πω. Τα ειπα ηρεμισα και παω να δω την ταινια μου. Ουφ

Προϋπόθεση όλων αυτών που γράφει είναι η ύπαρξη VRM στο πάνω μέρος της κάρτας, λογικό είναι να ρίχνει την θερμοκρασία αν έρθει σε επαφή μέταλλο και VRM(VRM’s are generally rated for higher temperatures so are generally considered “less” important.). Σε θέμα πυρήνα δεν υπάρχει καμία διαφορά και 30 ευρώ για τους 6 βαθμούς σε VRM είναι κάκιστη επιλογή αν το θες μόνο γι'αυτόν τον λόγο.

Δημοσ.

Πάλι δεν διαβασες, δεν πειράζει. Θα στο πω εγώ που δεν έχω επιλεκτική ανάγνωση. Αναφέρθηκα στο ΕΚ, με το AC backplate το οποίο είναι συμβατό με το μπλοκ της EK πάμε στους 18.

Σιγά τα αυγά θα πεις πάλι, εσένα δεν σε ενδιαφέρουν τα VRM γιατί αντέχουν παραπάνω.Έτσι λέει όλος ο κόσμος.

Απο την άλλη αγαπητέ μου ο πυρήνας στις δικές μου με λίγο OC παίζει στους 41C σε benchmark loop πόσο θέλεις να πάει 10c ή μήπως έκανα βλακεία και εγώ με την αγορά γιατί είναι πολλά τα λεφτά; Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε στο τέλος με αυτά που διαβάζω. Ο Ts έκανε μια ερώτηση στην αρχή, αν είχα το δικό σου στυλ θα έπρεπε να του πω "ε τι μαλακία έκανες ρε μεγάλε και πήρες 295". Θα κρίνω εγώ την επιλογή του;

Και τελειώνοντας θα έπρεπε να πεις " προσωπικά δεν θα έδινα 30€ για 6C " όχι το υφακι ότι εσύ είσαι ο γνώστης και οι άλλοι τα γατάκια. Νιαου;

• Like 1
Δημοσ.

Πάλι δεν διαβασες, δεν πειράζει. Θα στο πω εγώ που δεν έχω επιλεκτική ανάγνωση. Αναφέρθηκα στο ΕΚ, με το AC backplate το οποίο είναι συμβατό με το μπλοκ της EK πάμε στους 18.

Σιγά τα αυγά θα πεις πάλι, εσένα δεν σε ενδιαφέρουν τα VRM γιατί αντέχουν παραπάνω.Έτσι λέει όλος ο κόσμος.

Απο την άλλη αγαπητέ μου ο πυρήνας στις δικές μου με λίγο OC παίζει στους 41C σε benchmark loop πόσο θέλεις να πάει 10c ή μήπως έκανα βλακεία και εγώ με την αγορά γιατί είναι πολλά τα λεφτά; Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε στο τέλος με αυτά που διαβάζω. Ο Ts έκανε μια ερώτηση στην αρχή, αν είχα το δικό σου στυλ θα έπρεπε να του πω "ε τι μαλακία έκανες ρε μεγάλε και πήρες 295". Θα κρίνω εγώ την επιλογή του;

Και τελειώνοντας θα έπρεπε να πεις " προσωπικά δεν θα έδινα 30€ για 6C " όχι το υφακι ότι εσύ είσαι ο γνώστης και οι άλλοι τα γατάκια. Νιαου;

Ο πυρήνας σου με λίγο OC παίζει στους 41C, Χωρίς backplate πόσο είναι 42C ? Α όχι θες να πεις ότι και κει σου έριξε 18 βαθμούς. 

Κατάλαβες την ερώτηση του @Reflexologos?

(Μια ερώτηση, λόγω γενικότερης άγνοιας. Το backplate που δίνουν ξέχωρα από το waterblock για την gpu, προσφέρει κάτι το ουσιώδες;)

Ποιο είναι το ουσιώδες δλδ ? υπάρχει θέμα αν δεν την χρησιμοποιήσει? 

Δημοσ.

Μια ερώτηση, λόγω γενικότερης άγνοιας. Το backplate που δίνουν ξέχωρα από το waterblock για την gpu, προσφέρει κάτι το ουσιώδες;

Ορίστε η ερώτηση του. Αλλά εσύ εκεί.....

Το βιολί σου, όχι είναι για ομορφιά, ε σιγά για 6C πολλά τα λεφτά και κατέληξε στον πυρήνα. WTF πολιτικός είσαι;

Κάνε και μια έρευνα για το λόγο των failure rate και αν δεις VRM να σκάνε πες στους παθόντες ότι είναι rated για πολλούς βαθμούς γιατί έτσι διαβασες.

Τα περισσότερα είναι rated για 125C όπως και εσύ για 41 θέλεις να έχεις 41;

Αλλά τζάμπα μιλάω τι να λέμε εσύ τα ξέρεις όλα απλά δεν μπορείς να αποφασισεις και λες οτι σου κατέβει, αποφάσισε τι απο αυτά που είπες ισχύουν. Ο TS ρώτησε τι κάνει το backplate, του απάντησα είπες όχι στο εδειξα μου λες σιγά και μετά μιας και δεν έχεις επιχείρημα μου λες για core temp. Ε δεν παιζεσαι....

Τώρα για το κόστος, το παλικάρι έχει μια κάρτα κοντά 1000€ οπότε νομίζω είναι δικό του θέμα εαν θέλει να δώσει 30 40 50€ για να την βελτιωση, εκτός και αν η γνώμη σου είναι νόμος και πάω πάσο.

Ο πυρήνας σου με λίγο OC παίζει στους 41C, Χωρίς backplate πόσο είναι 42C ? Α όχι θες να πεις ότι και κει σου έριξε 18 βαθμούς.

Κατάλαβες την ερώτηση του @Reflexologos?

(Μια ερώτηση, λόγω γενικότερης άγνοιας. Το backplate που δίνουν ξέχωρα από το waterblock για την gpu, προσφέρει κάτι το ουσιώδες;)

Ποιο είναι το ουσιώδες δλδ ? υπάρχει θέμα αν δεν την χρησιμοποιήσει?

Για να σου απαντήσω στο τέλος της ερώτησης πρέπει να βγάλει ενα ss με τα VRM temps. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δω 70-80C.

Δημοσ.

Ορίστε η ερώτηση του. Αλλά εσύ εκεί.....

Το βιολί σου, όχι είναι για ομορφιά, ε σιγά για 6C πολλά τα λεφτά και κατέληξε στον πυρήνα. WTF πολιτικός είσαι;

Κάνε και μια έρευνα για το λόγο των failure rate και αν δεις VRM να σκάνε πες στους παθόντες ότι είναι rated για πολλούς βαθμούς γιατί έτσι διαβασες.

Τα περισσότερα είναι rated για 125C όπως και εσύ για 41 θέλεις να έχεις 41;

Αλλά τζάμπα μιλάω τι να λέμε εσύ τα ξέρεις όλα απλά δεν μπορείς να αποφασισεις και λες οτι σου κατέβει, αποφάσισε τι απο αυτά που είπες ισχύουν. Ο TS ρώτησε τι κάνει το backplate, του απάντησα είπες όχι στο εδειξα μου λες σιγά και μετά μιας και δεν έχεις επιχείρημα μου λες για core temp. Ε δεν παιζεσαι....

Τώρα για το κόστος, το παλικάρι έχει μια κάρτα κοντά 1000€ οπότε νομίζω είναι δικό του θέμα εαν θέλει να δώσει 30 40 50€ για να την βελτιωση, εκτός και αν η γνώμη σου είναι νόμος και πάω πάσο.

Για να σου απαντήσω στο τέλος της ερώτησης πρέπει να βγάλει ενα ss με τα VRM temps. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δω 70-80C.

Τι να μιλάω με έναν που δεν ξέρει καν να διαβάζει ?

1η απάντηση μου (Μπά... κυρίως για ομορφιά και προστασία των πίσω components.) Είπα ότι δεν ρίχνει την θερμοκρασία?

2η απάντηση μου ( http://superuser.com/questions/829265/benefits-of-metal-backplate-on-graphics-card )

και περιέχει αυτό :

1. Aesthetics, some people prefer the look to a bare PCB
  2. Rigidity, depending on how it's constructed it can help larger/heavier cards "drooping" once they are installed in a case; potentially reducing stress on the PCIe slot.
  3. Cooling/Heat dissipation, arguably the metal can help dissipate heat (especially if there are extra components on the back of the PCB). Though the actually cooling benefit is likely next to zero if not completely negligible.
  4. They are often part of the mechanism for mounting water-cooling blocks to GPUs, though you would normally buy a third party back plate with the water block in these cases.

Αλλά όχι εσύ επέμενε ότι μπορεί να σκάσουν τα VRM! Έλεος τι να πουν και οι stock που έπιαναν 95 βαθμούς... έσκαγαν σαν pop corn. 

Δημοσ.

Μιας και τελείωσαν οι διαξιφισμοί περί της αναγκαιότητας ή μη αγοράς του backplate, λέω να πάμε σε ένα επόμενο θέμα.

Έχω ήδη αγοράσει ένα εξωτερικό ψυγείο, το mo-ra2 ή κάπως έτσι ονομάζεται, το οποίο θα στέλνει το υγρό στη gpu αλλά επειδή θέλω να το ψύχω εκ νέου προκειμένου να οδεύει όσο το δυνατό ψυχρότερο στο δεύτερο φουρνέλο που διαθέτω (cpu), προτίθεμαι να προμηθευτώ ένα δεύτερο - ενδιάμεσο, εσωτερικό ψυγείο.

Το κουτί μου μπορεί να δεχθεί ένα 280άρι (max) στο μπροστά - κάτω μέρος, όπου εκεί δεν αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες, ή ένα 420άρι (max) στο πάνω μέρος το οποίο όμως δέχεται όλη τη θερμότητα από τη mobo, μνήμες κλπ.

Το ερώτημα που τίθεται όπως καταλαβαίνετε, είναι για το ποιο εκ των δυο παρέχει την αποτελεσματικότερη ψύξη, το μικρό στο ψυχρότερο σημείο ή μεγάλο στη θερμότερη θέση;

Προσωπικά θεωρώ ως πιο ενδεδειγμένη λύση το μικρό, τι λέτε όμως και εσείς;

Αν οι απαντήσεις σας δεν εμπεριέχουν ξεσπαθώματα τύπου καφενείου, θα με κάνετε πιο χαρούμενο.

Σας ευχαριστώ προκατα-βολικά!

Δημοσ.

Εαν τέλος σου λείπουν οι γνώσεις είμαι σίγουρος οτι θα βρεθεί κάποιο παιδί απο το φόρουμ πρόθυμο να βοηθήσει σε κάθε απορία.

...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...