Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια και χαρά στην παρέα, έχω ένα PC με τον 4770κ για cpu και την R9 295x2 για gpu. Για τον επεξεργαστή έχω μια 280mm υγρόψυξη με δυο 14άρια ανεμιστηράκια και η κάρτα γραφικών διαθέτει ένα εργοστασιακό cooler 120mm στο οποίο έχω προσθέσει και δεύτερο ανεμιστήρα.

Το κουτί είναι το 750D της Corsair, με επιπλέον ανεμιστηράκια για καλύτερο airflow. Σε full load καταστάσεις κατά τις πρώτες ζεστές μέρες του Μάη, έπιασα 72 βαθμούς στη gpu και 63 στη cpu.

Με δεδομένο ότι το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και με το δωμάτιό μου να βρίσκεται κάτω από το αμόνι του ηλίου όλη τη μέρα, καταλαβαίνω ότι κάτι επιπλέον θα πρέπει να κάνω.

Βρήκα ένα εξωτερικό δοχείο - ψήκτρα νερού της Zalman και σκέφτομαι να το ενώσω με πατέντες με τις δυο υπάρχουσες υγροψύξεις. Ο πιο απλός τρόπος είναι να κόψεις τις σωληνώσεις από τα κυκλώματα και να τα συνεδέσεις με τη μεγάλη ψήκτρα σε σειρά, κρατώντας παράλληλα και τα υπάρχοντα coolers. 

Το ερώτημα είναι το εξής: Τα σωληνάκια της υγρόψυξης της R9 έχουν εξωτερική διάμετρο 1 εκατοστό. Το ίδιο ισχύει και για την υγρόψυξη της cpu. Μήπως γνωρίζει κάποιος ποια μπορεί να είναι η εσωτερική δίαμετρός τους, προκειμένου να αγοράσω τους κατάλληλους αντάπτορες πριν από το "σφάξιμο";

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλά πριν κάνεις όλα αυτά σκεψου την εγγύηση που θα χάσεις.

Μετά πρέπει να καταλάβεις ότι έχεις δυο κυκλώματα θα θέλεις και δυο ρεζερβουάρ.

Μετά απο όλα αυτά θα πρέπει να ξέρεις οτι μιλάμε για αντλίες της πλάκας.

Μετά απο όλα τα παραπάνω μάλλον το ξεχνάς.

Πουλάς το AIO που έχεις βγαζεις το μαμά της 295 και κάνεις ενα custom loop της προκοπής.

Αυτές οι πατέντες που λες μόνο για σφάξιμο είναι όπως είπες.

Εαν τώρα μου πεις για χρήματα ε οκ πάω να πέσω απο το μπαλκόνι, έχεις μια κάρτα 1000€ και θέλεις να την στειλεις αδιάβατη.

Συμπέρασμα... Ή μας δουλεύει ή πραγματικά δεν ξέρεις που πας να μπλεξεις.

• Like 2
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον fallen.

Οτι γίνεται... γίνεται (οι σωλήνες είναι 10/8 mm ή 5/16" σε ίντσες),άλλα πολλά μπορούν να πάνε στραβά.

Μείνε ώς έχει ή μάζεψε ένα budget της τάξης των 350~400 ευρώ για να φτιάξεις κάτι αξιόλογο.Το hardware έρχεται και παρέρχεται μέσα στο κουτί,το σύστημα ψύξης θα σου μείνει για καιρό...

Ίδιο κουτί έχουμε,μπορείς να βάλεις ένα ψυγείο των 360mm πάνω και ένα των 280mm μπροστά.Συμπληρωματικά ένα 120mm πίσω,ίσως και 140mm με πάσα επιφύλαξη (εξαρτάται αν εμποδίζει το 360mm ψυγείο).Ένα 5,25" bay reservoir με μια D5 αντλία,μερικά μέτρα ακρυλικών σωλήνων και το αποτέλεσμα θα είναι παρασάγγης καλύτερο απο οποιαδήποτε πατέντα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο βασικός μου ενδοιασμός αφορά την κάρτα γραφικών, την εγγύηση καθώς και τη μεταπώλησή της. Από την άλλη ακόμα και έτοιμο waterblock να αγοράσω, πάλι την εγγύηση τη χάνω. 

Από εκεί και έπειτα δεν καταλαβαίνω γιατί μπορούν να πάνε στραβά τα πράγματα. Η Zalman ψήκτρα διαθέτει αντλία και η εταιρία υποστηρίζει ότι καλύπτει τη ψύξη 4 πυρήνων. Οι αντλίες στις υγροψύξεις που διαθέτω είναι σίγουρα μικρές αλλά θα υποστηρίζονται από τη μεγάλη.

Οτι γίνεται... γίνεται (οι σωλήνες είναι 10/8 mm ή 5/16" σε ίντσες),άλλα πολλά μπορούν να πάνε στραβά.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση περί της διάστασης φίλε μου. Αν θες βοήθησέ με να αντιληφθώ τι είναι αυτό που θα μπορούσε να πάει στραβά.

Δημοσ.

Πρωτα απολα οι θερμοκρασίες σου είναι αριστες για τετοιο hw. 295x2 στους 72 βαθμους παρτυ θα επρεπε να κανεις οχι να γκρινοιάζεις...

Ασε το συστημα σου ως έχει και ασε στην ακρη τις ταρζανιες σε κλειστα κυκλωματα ψυξης... Το πιο πιθανο ειναι οτι θα γινει μακακια και μετα θα τρέχεις!!

Δημοσ.

Ο βασικός μου ενδοιασμός αφορά την κάρτα γραφικών, την εγγύηση καθώς και τη μεταπώλησή της. Από την άλλη ακόμα και έτοιμο waterblock να αγοράσω, πάλι την εγγύηση τη χάνω. 

Από εκεί και έπειτα δεν καταλαβαίνω γιατί μπορούν να πάνε στραβά τα πράγματα. Η Zalman ψήκτρα διαθέτει αντλία και η εταιρία υποστηρίζει ότι καλύπτει τη ψύξη 4 πυρήνων. Οι αντλίες στις υγροψύξεις που διαθέτω είναι σίγουρα μικρές αλλά θα υποστηρίζονται από τη μεγάλη.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση περί της διάστασης φίλε μου. Αν θες βοήθησέ με να αντιληφθώ τι είναι αυτό που θα μπορούσε να πάει στραβά.

Ας ξεκινήσουμε απο την κάρτα.Πολύ καλά κάνεις και προβληματίζεσαι για την αξία μεταπώλησης.Αν προχωρήσεις στο εγχείρημα,ουσιαστικά βγάζεις off το oem σύστημα ψύξης και όταν θα έρθει η ώρα να την αποχωριστείς, θα πουλάς μια "μονταρισμένη" 295x2.Σάν αγοραστής,θα ήμουν ιδιαίτερα σκεπτικός αν έβλεπα κομμένες και επανασυνδεδεμένες σωληνώσεις.

Η συγκεκριμένη υδρόψυξη μετράει κοντά 10 ετία (!).Αμφιβάλλω αν anno 2005~2006 υπήρχαν κάρτες γραφικών με TDP που φλερτάρει κοντά στα 500watt.Τουλάχιστον απο αυτά που διαβάζω (εν τάχυ),η Zalman είναι ικανή για 300watt TDP.Κάτσε και σκέψου τώρα,με ένα ψυγείο+ανεμιστήρα είσαι @72°C,σύστημα το οποίο είναι σχεδιασμένο να διαχειριστεί το συγκεκριμένο θερμικό φορτίο.Τι λές να συμβεί αν πάς σε μια fanless λύση, με σαφώς χαμηλότερες δυνατότητες;

Και φυσικά δέν κάνω λόγο για τυχών διαρροές ελέω κόψε-ράψε,τον χώρο που θα καταλαμβάνει αυτή η αρχαιολογία ή τον χρόνο ζωής που απομένει στην αντλία.

Καταλαβαίνω τις θέσεις του fallen4ngel,απο την άποψη οτι έχεις ακριβό h/w και προσπαθείς να το ψύξεις με κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί,με πάσα επιείκεια,σκουπίδι!

Εκτός και αν το κάνεις ως πείραμα,για την πλάκα,για εκπαιδευτικούς λόγους ή δέν σε απασχολεί να κάψεις κάτι.Εκεί πάσο,δικό σου μηχάνημα,δικά σου και τα χρήματα.

Δημοσ.

Με την πατέντα που σκέφτηκα δε θα αντικατασταθούν οι υπάρχουσες υγροψήκτρες αλλά θα προστεθεί σε αυτές την κολώνα με την αρχαιολογική αξία. Οπότε λογικά μόνο κέρδος θα έχω σε θερμοκρασίες. Βέβαια αν η αρχαία αντλία με χαιρετήσει τότε ναι, θα υπάρχει πρόβλημα διότι μόνο σε μουσείο θα μπορέσω να βρω άλλη και συνάμα υπάρχουν τα ζητήματα εγγύησης - μεταπώλησης, καθώς και των ενδεχόμενων διαρροών.

Κοντολογίς σε πρώτη φάση μάλλον το καλύτερο που έχω να κάνω, είναι να βάλω ένα a/c στο δωμάτιο και από εκεί και έπειτα βλέπουμε...

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Mε σύστημα κοντά στα 2000€ τέτοιο  hardware γιατι δεν κάνεις eνα σωστό  custom loop απο την αρχή με σωλήνες g 1/4 της ίντσας καινούρια parts κλπ. και πειραματίζεσαι με το αρχαίο zalman που ούτε κάλη απόδοση είχε σαν καινούριο, το ψυγείο αυτό είναι αλουμινένιο χωρίς να είναι κάτι  ιδιαίτερο, και ποιό το νόημα να έχεις την γκουμούτσα δίπλκα στο κουτί σου αν έχεις γυναίκα στο σπίτι, κατοικίδιο, ή κάποιο ανηψάκι πολύ εύκολα μπορεί να γίνει η στραβή, και με τις ανλίες που έχεις πώς θα δουλέψεις το σύστημα σου?

Δημοσ.

Θα μπορούσε να δουλέψει με τις αντλίες σε σειρά κατά ένα τρόπο, αλλά με διαφορά στα Lt/h και head pressure θα γίνονταν ο γάμος του Κουτρουλη.

Η εγγύηση δεν χάνεται εαν βγάλεις προσεκτικά το μαμά cooler. Υποθέτω έχει κάποιο αυτοκόλλητο σε βίδα ίσως; Και εμένα έτσι ήταν, το έβγαλα προσεκτικά χωρίς να χαλάσει και όλα μέλι γάλα.

Συμφωνώ απόλυτα με τα υπόλοιπα παιδιά και επαναλαμβάνω ότι custom loop για σένα είναι μονόδρομος.

Μπορεί να φάνηκα κάπως επιθετικός αλλά λυπήθηκα πραγματικά το hardware με αυτά που διάβασα.

Αν ψαξεις λίγο έχω δώσει θερμοκρασίες απο 290x με λίγο oc που ακόμη και τώρα είναι 40-42C χωρίς κάτι εξωτικό στην ψύξη, με τις πολλές ζέστες θα δείξει δεν ξέρω.... Το κλιματιστικό θα σου ρίξει την θερμοκρασία σίγουρα αλλά σαν λύση είναι μπάλωμα, βέβαια δεν ξέρω τι θερμοκρασίες παίζουν στο δωμάτιο οπότε το λέω με ενδοιασμούς.

Άσε την χαρά της δημιουργίας ενός loop....

Εαν τέλος σου λείπουν οι γνώσεις είμαι σίγουρος οτι θα βρεθεί κάποιο παιδί απο το φόρουμ πρόθυμο να βοηθήσει σε κάθε απορία.

• Like 2
Δημοσ.

Έχεις R9 295x2 και θες να κόψεις τους σωλήνες ?? Είναι δώρο η την αγόρασες εσύ? Γιατί για να μπαίνεις σε τέτοιες σκέψεις μάλλον δεν την αγαπάς καθόλου.

Δημοσ.

Η αρχική λύση έχει πλέον απορριφθεί. Ο ενδεδειγμένος δρόμος είναι η αγορά 2 waterblocks ένα για την 295 (230 ευρώ περίπου) και ένα για τη cpu (60-70 ευρώ). Από εκεί και έπειτα θα κοιτούσα για κάποια εξωτερική και μεγάλη ψήκτρα (σίγουρα με γυναίκα στο σπίτι υπάρχει ένα ρίσκο, καλά τα λέει ο φίλος looproll, για παιδιά δεν το συζητάμε) διότι ακόμα και το 280mm cooler που έχω για τη cpu δε μπορώ να πω ότι σώζει απόλυτα την κατάσταση.

Η αντλία δε γνωρίζω ποια μπορεί να είναι και πόσο να κοστίζει για τη δική μου περίπτωση. Σωληνάκια, σφιγκτήρες, ζουμιά, ανεμιστήρες και ότι άλλο έχω παραλήψει,  θα φτάσουν ένα κόστος 700 ευρώ στην καλύτερη από ότι καταλαβαίνω.

Θα ήθελα παρακαλώ να μου δώσετε κάποιες προτάσεις για τα εξαρτήματα που συνθέτουν ένα τέτοιο project. Όχι ότι θα τρέξω να τα αγοράσω αλλά καλό είναι να γνωρίζω.

Έχεις R9 295x2 και θες να κόψεις τους σωλήνες ?? Είναι δώρο η την αγόρασες εσύ? Γιατί για να μπαίνεις σε τέτοιες σκέψεις μάλλον δεν την αγαπάς καθόλου.

Αυτό που με αγανακτεί με δαύτη είναι ότι διαθέτει ένα αστείο σύστημα ψύξης για της ανάγκες της και στην ουσία σου απαγορεύει να το βελτιώσεις. Ας έβγαινε τουλάχιστον με 240mm ψυγειάκι. 2 πυρήνες έχει, είναι λογικό με μονό cooler να ψύχεται;

Στο cooler της έχω (όπως έγραψα και ποιο πάνω) 2 ανεμιστήρες που φυσάνε έξω από το κουτί τον αέρα. Την έχω τοποθετήσει κάτω και μπροστά στο κουτί και από κάτω της υπάχει και άλλος ανεμιστήρας που το φυσά (και δεν κρυώνει). Με όλα αυτά 72 οι βαθμοί στις πρώτες ζέστες...

Δημοσ.

Η αρχική λύση έχει πλέον απορριφθεί. Ο ενδεδειγμένος δρόμος είναι η αγορά 2 waterblocks ένα για την 295 (230 ευρώ περίπου) και ένα για τη cpu (60-70 ευρώ). Από εκεί και έπειτα θα κοιτούσα για κάποια εξωτερική και μεγάλη ψήκτρα (σίγουρα με γυναίκα στο σπίτι υπάρχει ένα ρίσκο, καλά τα λέει ο φίλος looproll, για παιδιά δεν το συζητάμε) διότι ακόμα και το 280mm cooler που έχω για τη cpu δε μπορώ να πω ότι σώζει απόλυτα την κατάσταση.

Η αντλία δε γνωρίζω ποια μπορεί να είναι και πόσο να κοστίζει για τη δική μου περίπτωση. Σωληνάκια, σφιγκτήρες, ζουμιά, ανεμιστήρες και ότι άλλο έχω παραλήψει,  θα φτάσουν ένα κόστος 700 ευρώ στην καλύτερη από ότι καταλαβαίνω.

Θα ήθελα παρακαλώ να μου δώσετε κάποιες προτάσεις για τα εξαρτήματα που συνθέτουν ένα τέτοιο project. Όχι ότι θα τρέξω να τα αγοράσω αλλά καλό είναι να γνωρίζω.

Αυτό που με αγανακτεί με δαύτη είναι ότι διαθέτει ένα αστείο σύστημα ψύξης για της ανάγκες της και στην ουσία σου απαγορεύει να το βελτιώσεις. Ας έβγαινε τουλάχιστον με 240mm ψυγειάκι. 2 πυρήνες έχει, είναι λογικό με μονό cooler να ψύχεται;

Στο cooler της έχω (όπως έγραψα και ποιο πάνω) 2 ανεμιστήρες που φυσάνε έξω από το κουτί τον αέρα. Την έχω τοποθετήσει κάτω και μπροστά στο κουτί και από κάτω της υπάχει και άλλος ανεμιστήρας που το φυσά (και δεν κρυώνει). Με όλα αυτά 72 οι βαθμοί στις πρώτες ζέστες...

Ανέβασε μας κάποια φώτο απο το σύστημα σου για να σε βοηθήσουμε γιατί νομίζω πως το pc σου μπουκώνει από τον κακό αερισμό. Είναι κρίμα να κάνεις πατέντα σε τέτοια κάρτα, ακόμη και ας μην είναι δικιά μου,μου πόνεσε η καρδιά μόλις το διάβασα! 

Δημοσ.

Πολυ κατω απο τα 700 πιστευω θα βγει.

1.VGA http://www.ekwb.com/shop/blocks/vga-blocks/ati-radeon-full-cover-blocks/radeon-rx-200-series/ek-fc-r9-295x2-acetal-nickel.html

βαζεις και ενα backplate 

2.CPU http://www.ekwb.com/shop/blocks/cpu-blocks/supremacy-evo/ek-supremacy-evo-acetal-nickel.html

Στο κουτι τωρα εχεις χωρο πχ για ενα τριπλο και ενα διπλο 120αρι; Εαν ναι ασε τα εξωτερικα κτλπ γιατι δεν ειναι λυσεις.

Δημοσ.

Ανέβασε μας κάποια φώτο απο το σύστημα σου για να σε βοηθήσουμε γιατί νομίζω πως το pc σου μπουκώνει από τον κακό αερισμό. Είναι κρίμα να κάνεις πατέντα σε τέτοια κάρτα, ακόμη και ας μην είναι δικιά μου,μου πόνεσε η καρδιά μόλις το διάβασα!

Ευχαρίστως αλλά δε με αφήνει η διαδικασία του forum. Όταν είναι να βάλω αγγελία οι εικόνες στέλνονται πολύ εύκολα, όταν είναι για το forum, η κατάσταση γίνεται περίπλοκη...

Πολυ κατω απο τα 700 πιστευω θα βγει.

1.VGA http://www.ekwb.com/shop/blocks/vga-blocks/ati-radeon-full-cover-blocks/radeon-rx-200-series/ek-fc-r9-295x2-acetal-nickel.html

βαζεις και ενα backplate 

2.CPU http://www.ekwb.com/shop/blocks/cpu-blocks/supremacy-evo/ek-supremacy-evo-acetal-nickel.html

Στο κουτι τωρα εχεις χωρο πχ για ενα τριπλο και ενα διπλο 120αρι; Εαν ναι ασε τα εξωτερικα κτλπ γιατι δεν ειναι λυσεις.

Έχω χώρο για ένα 3πλό 12άρι πάνω και ένα 2πλό 12-14άρι εμπρός. Οι τιμές φαίνονται καλές, το site είναι δοκιμασμένο; Γιατί τα εξωτερικά δεν είναι λύση;

Δημοσ.

Ωραια μια χαρα εισαι απο χωρο στο κουτι εαν ειναι. 

Τωρα το εξωτερικο ειναι μια καπως λυση και για να πεις να παρεις κατι αξιολογο θελεις αρκετα χρηματα. Το εξωτερικο που προτεινες πχ ειναι για τα σκουπιδια (γνωμη μου) αλλα οκ ειναι ομορφο και δινει ενα wow factor. Εαν θελεις να κανεις παντως σωστα και ομορφα την δουλεια σου πας σε μια ομορφη λυση με τα ψυγεια μεσα στο κουτι και μια χαρα αποτελεσμα θα εχεις.

Επισης λογο των ανεμιστηρων θα εχεις και καλυτερο αερισμο στο κουτι χωρις να επιβαρυνεις τον θορυβο με extra φουρφουρια.

Τωρα για το κοστος χοντρικα 

VGA 187€  <--- αυτο ποναει.....

VGA backplate 35€

CPU 68€

Τριπλο 77€

Διπλο 58€

Ρακορ και σωληνας 40-50€

Αντλια 65€

Top για την αντλια 24€

Ρεζερβουαρ 25-40€

Συνολο 580-605€ + 5 φουρφουρια  B)

Απο εκει και περα μπορεις να δεις και λιγο τις αγγελιες μιας και βρισκεις αρκετα πραγματακια σε καλες τιμες πχ να γλυτωσεις 30-40€ απο τα ψυγεια κτλπ. Μπορεις επισης να δοκιμασεις και με ενα 3πλο να δεις πως παει και αν δεν... να βαλεις και το διπλο αργοτερα.

Εαν υπολογισεις και τα χρηματα απο την πωληση της AIO που εχεις + του οτι εχει ανεπαφη την καρτα δεν νομιζω να θελεις και κατι αλλο. Ολα τα παραπανω φυσικα σου μενουν για οποιαδηποτε μελλοντικη αναβαθμιση και να πεις να κανεις (εκτος δυστηχως την VGA).

df7c41fc_mybuild007.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...