Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες.
Θα ήθελα τα φώτα σας σε κάτι που σκέφτομαι να κάνω. 
Θέλω να ενώσω, αν έχουν τη δυνατότητα τα 2 ΖΤΕ σε ένα μικρό οικιακό δίκτυο που χρειάζομαι. Να το κάνω απλά το ένα θα είναι στη γραμμή του οτε απάνω ως κανονικό μόντεμ/ρούτερ και το 2ο να είναι είναι συνδεδεμένο με το πρώτο ως απλό ρούτερ πάνω στο πρώτο.
Κ εδώ αρχίζουν οι απορίες

1) το ΖΤΕ μπορεί να γίνει απλο ρούτερ? Γιατί δεν είδα γραμμή εισόδου
2) Στο 2ο θα είναι απάνω συσκευές ενωμένες. Θα παίρνουν κανονικά DHCP απο το πρώτο??
3) Το δεύτερο, θα μπορεί να δίνει ίντερνετ κ μέσο wi fi???

Ευχαριστώ πάρα πολύ σε όποιον ξέρει κ κάνει τον κόπο να με βοηθήσει.

Δημοσ.

το δευτερο μπορεις να το βαλεις σαν lan ειτε με Utp ειτε με wifi 

Me wifi να συνδεθεί ως δεύτερο??????

δηλαδή σαν repeater μου λες??

Δημοσ.

1. Τα περισσότερα modem/router δεν μπορούν να αλλάξουν μια LAN θύρα να παίζει ως WAN. Οπότε πιθανότατα δεν θα παίζει ως απλό router, αλλά δώσε το ακριβές μοντέλο για να δούμε αν μπορεί.

Μπορεί να παίξει όμως ως απλό ΑΡ και switch, συνδεδεμένο ενσύρματα με το πρώτο, μέσω καλωδίου δικτύου.

2. Ναι, θα παίρνουν αυτόματα διευθύνσεις από το πρώτο. Υπάρχει και η λύση να δίνουν και τα 2 διευθύνσεις, αλλά σε συγκεκριμμένο εύρος της ίδιας περιοχής. Π.χ. το πρώτο 192.168.1.10-100 και το δεύτερο 192.168.101-200.

3. Ναι, θα δίνει σύνδεση στο διαδίκτυο ενσύρματα από τις υπόλοιπες 3 θύρες LAN και ασύρματα ως ΑΡ.

Δημοσ.

1.Κ ως ΑP ή switch αν παίζει νομίζω μια χαρά θα κάνω τη δουλειά μου.........

Είναι το κλασσικό του ΟΤΕ, το ZXHN H108NS αν θυμάμαι καλά.

2.Η λύση που λες μου φαίνεται απίστευτα καλή. Για πολλούς κ διαφόρους λόγους. Δεν είχε περάσει καν απο το καρκάλι μου.

3.Ακόμα κ αν στο αρχικό μόντεμ/ρούτερ έχω κλειστό το ασύρματο το δεύτερο θα μπορεί να δώσει ασύρματα ε??

Δημοσ.

1. Το H108NS δεν μπορεί να παίξει ως απλό ασύρματο router. Παίζει όμως κανονικά ως απλό switch και AΡ.

3. Ναι, τα 2 ασύρματα μπορούν να δουλέψουν ανεξάρτητα, αφού είναι διαφορετικές συσκευές.

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις βάζουμε και στα 2 το ίδιο SSID και ρυθμίσεις ασφάλειας, αλλά διαφορετικό κανάλι (τουλάχιστον ± 4 ψηφία) π.χ. 1 και 6. Έτσι συνδεόμαστε σε αυτό που έχει το δυνατότερο σήμα.

Όμως κάλλιστα μπορείς να τα ρυθμίσεις όπως εσύ θέλεις, με εντελώς διαφορετικές επιλογές και χρήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σε οποιαδήποτε θύρα LAN εκτός αυτής που είναι για σύνδεση STB (IPTV αν υπάρχει τέτοια).

Αυτό το STB δεν έχω ιδέα τι είναι........

Οπότε χοντρικά.......

Συνδέω κανονικά το πρώτο ρούτερ, του δίνω ένα συγκεκριμένο εύρος στον DHCP κ καρφώνω ένα καλώδιο πάνω του.

Πάω το καλώδιο στο 2ο ρούτερ (το βάζω σε όποια θύρα να ΄ναι?), αφήνω τον dhcp ανοικτό αλλα με άλλο εύρος απο το πρώτο, αφήνω ανοικτό κ το ασύρματο κ όλα δουλεύουν κανονικά?

Μάλλον κάτι χάνω τώρα. Στις ρυθμίσεις συνδεσιμότητα τους 2ου δε πρέπει να βάλω κάτι?? 

Α κ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη διαθεσή σου να με βοηθήσεις..........

Δημοσ.

Γιατί να μπερδεύεις δύο dhcp? Κλείσε το δεύτερο δεν υπάρχει λόγος

Νομίζω πως η συμβουλή του φίλου jkoukos είναι καλή.

Γιατί αν θέλω να ανοίξω κ τα 2 wi fi που είναι σε απόσταση το ένα απο το άλλο, σε όποιο συνδέετε να παίρνει κατευθείαν απο εκεί διεύθυνση .

Τα άλλα τα λέω σωστά?

Δημοσ.

Για παράδειγμα θεωρώ ότι το κύριο modem/router έχει διεύθυνση 192.168.1.1.

Στο δεύτερο modem/router:

α. Θα του ορίσεις μία σταθερή διεύθυνση στο ίδιο εύρος με του κύριου, αλλά αχρησιμοποίητη (π.χ. 192.168.1.254).

β. Θα του κλείσεις ΝΑΤ, Firewall και DHCP.

γ. Τις ασύρματες ρυθμίσεις μπορείς να τις κάνεις όπως επιθυμείς (το έγραψα προηγούμενα).

δ. Τέλος θα τα συνδέσεις μεταξύ τους, με ένα καλώδιο δικτύου σε οποιαδήποτε LAN θύρα.

Όσον αφορά τον DHCP κανονικά πρέπει να είναι ένας μόνο ενεργοποιημένος και να δίνει διευθύνσεις στο ίδιο δίκτυο. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να δουλεύουν και περισσότεροι, εφόσον ρυθμιστούν σωστά.

Κάποιες φορές έχει παρατηρηθεί ότι μερικές ασύρματες συσκευές, χάνουν περιοδικά τη σύνδεση με το δεύτερο modem/router. Στην περίπτωση αυτή μια λύση που δουλεύει αξιόπιστα είναι να ενεργοποιήσουμε και τον δεύτερο DHCP server.

Όμως για να μην υπάρξει διένεξη μεταξύ τους, φροντίζουμε να δουλεύουν σε διαφορετικό (και συγκεκριμένο) εύρος στην ίδια περιοχή. Π.χ. ορίζουμε στον έναν περιοχή 192.168.1.10-100 και στον άλλο 192.168.101-200.

Έτσι έχουμε και μερικές διευθύνσεις που μπορούμε να τις ορίσουμε ως σταθερές (192.168.1.2-99 και 192.168.1.201-254.

• Like 1
Δημοσ.

Για παράδειγμα θεωρώ ότι το κύριο modem/router έχει διεύθυνση 192.168.1.1.

Στο δεύτερο modem/router:

α. Θα του ορίσεις μία σταθερή διεύθυνση στο ίδιο εύρος με του κύριου, αλλά αχρησιμοποίητη (π.χ. 192.168.1.254).

β. Θα του κλείσεις ΝΑΤ, Firewall και DHCP.

γ. Τις ασύρματες ρυθμίσεις μπορείς να τις κάνεις όπως επιθυμείς (το έγραψα προηγούμενα).

δ. Τέλος θα τα συνδέσεις μεταξύ τους, με ένα καλώδιο δικτύου σε οποιαδήποτε LAN θύρα.

Όσον αφορά τον DHCP κανονικά πρέπει να είναι ένας μόνο ενεργοποιημένος και να δίνει διευθύνσεις στο ίδιο δίκτυο. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να δουλεύουν και περισσότεροι, εφόσον ρυθμιστούν σωστά.

Κάποιες φορές έχει παρατηρηθεί ότι μερικές ασύρματες συσκευές, χάνουν περιοδικά τη σύνδεση με το δεύτερο modem/router. Στην περίπτωση αυτή μια λύση που δουλεύει αξιόπιστα είναι να ενεργοποιήσουμε και τον δεύτερο DHCP server.

Όμως για να μην υπάρξει διένεξη μεταξύ τους, φροντίζουμε να δουλεύουν σε διαφορετικό (και συγκεκριμένο) εύρος στην ίδια περιοχή. Π.χ. ορίζουμε στον έναν περιοχή 192.168.1.10-100 και στον άλλο 192.168.101-200.

Έτσι έχουμε και μερικές διευθύνσεις που μπορούμε να τις ορίσουμε ως σταθερές (192.168.1.2-99 και 192.168.1.201-254.

Είσαι είσαι πολύ κατατοπιστικός.

Στο δεύτερο δηλαδή δεν πειράζω τίποτα απο ρυθμίσεις σύνδεσης. Απλά να κοιτάξω να βάλω ίδιες ρυθμίσεις σύνδεσης κ στα 2 wi fi έτσι?

(φαντάζομαι ότι με τον ίδιο τρόπο μπορώ να βάλω κ 3τρίτο ρούτερ μιας κ τα έχω διαθέσιμα, καθώς μιλάμε για εγκατάσταση 2 ορόφων )

Δημοσ.

Ρυθμίσεις σύνδεσης, δεν βάζεις καθόλου στο δεύτερο Modem/router. Αν βάλεις τίποτα δεν θα δουλεύει. Μόνο ένα modem επιτρέπεται σε κάθε γραμμή.

Στο ασύρματο κάνεις ότι θέλεις. Είτε ίδιο SSID και ασφάλεια, είτε διαφορετικά. Μόνο οπωσδήποτε διαφορά στα κανάλια τουλάχιστον ± 4 ψηφία.

Μπορείς να συνδέσεις όσα άλλα ΑΡ ή router ή modem/router θέλεις, με τον ίδιο τρόπο.

• Like 1
Δημοσ.

Ρυθμίσεις σύνδεσης, δεν βάζεις καθόλου στο δεύτερο Modem/router. Αν βάλεις τίποτα δεν θα δουλεύει. Μόνο ένα modem επιτρέπεται σε κάθε γραμμή.

Στο ασύρματο κάνεις ότι θέλεις. Είτε ίδιο SSID και ασφάλεια, είτε διαφορετικά. Μόνο οπωσδήποτε διαφορά στα κανάλια τουλάχιστον ± 4 ψηφία.

Μπορείς να συνδέσεις όσα άλλα ΑΡ ή router ή modem/router θέλεις, με τον ίδιο τρόπο.

Φίλε είσαι θεός.

Κάπως έτσι το σκεφτόμουν αλλα είχα κ εγώ τις ανασφαλειές μου, κυρίως αν τα ρουτεράκια θα παίξουν ή πρέπει να αγοράζω switchάκια κ άλλες χαζομάρες, ενώ υπάρχουν είδη 3 ρούτερ του ΟΤΕ.

Οπότε τα λεφτά λέω να τα επενδύσω σε αγορά ενός σοβαροτερου κεντρικού ρούτερ κ τα ΖΤΕ απλά να μοιράζουν ότι παίρνουν απο το κεντρικο

Α απορία.

Για να στήσει κανείς το χωρίς καλώδια μέσο Powerline συστήματα, τι προϋποθέσεις υπάρχουν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...