Federacion Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Καλημέρα σε όλους. Έχω μια απλή ερώτηση, που όμως απ' ότι φαίνεται οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να απαντήσω. Έχω στη δουλειά ένα απλό notebook το Lenovo S10-2, του οποίου τα χαρακτηριστικά μπορείτε να δείτε εδώ http://www.cnet.com/products/lenovo-ideapad-s10-2/specs/ Μου προσφέρθηκε ένας mini ssd SSD KINGSTON SMS200S3/30G SSDNOW MS200 30GB MSATA MLC SATA3 του οποίου τα χαρακτηριστικά φαίνονται εδώ http://www.e-shop.gr/ssd-kingston-sms200s3-30g-ssdnow-ms200-30gb-msata-mlc-sata3-p-PER.345820 Το ερώτημα είναι μπορεί να μπει στο εν λόγω laptop; Είναι εύκολη η τοποθέτηση του; Θα έχω συνάμα και τον άλλον σκληρό για χρήση; Ευχαριστώ πολύ.
nikοs Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Φυσικά και μπορείς να τον βάλεις.Το θέμα είναι οτι η χωρητικότητα του ssd είναι πολύ μικρή,καλύτερα να πάρεις εναν 120gb.Για να εχεις 2 σκληρούς απλα αφαιρεις τον dvd rom και στη θέση του βάζεις ενα hdd caddy. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2015 από nikοs 1
Federacion Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 ΟΚ δηλαδή ο msata ssd μπαίνει όπως μπαίνει και ο κανονικός ssd, στη θέση του σκληρού; Δεν θέλω πολλά πράγματα windows 8.1, office, 3gb μουσική. Αυτά.
nikοs Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) ο msata και να μην μπει δεν πειράζει... Τα 8.1 64bit θέλουν 20 gb χώρο στον δίσκο μαζί με drivers κτλπ δεν θα έχεις καθόλου χώρο αν βάλεις τον msata... Αυτό που θα κάνεις θα είναι το εξής,θα αγοράσεις εναν ssd 120+gb εκεί θα περάσεις με άνεση το λειτουργικό σου(τα 30gb του msata είναι λίγα).Τον ssd 120gb θα τον βάλεις στην θέση που έχεις τώρα τον hdd σκληρό σου.Θα αφαιρέσεις το dvd rom και θα αγοράσεις ένα hdd caddy ,στο hdd caddy θα τοποθετήσεις ή τον hdd ή τον msata και θα το βάλεις στην θέση του dvd rom.Εγω θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς καθόλου με τον msata και στο hdd caddy να φορέσεις τον hdd που έχει τώρα το λαπτοπ σου,έτσι θα έχεις το λειτουργικό σου στον ssd και όλα τα υπόλοιπα στον hdd...Να ξέρεις πως για να δουλεύει καλά ένας ssd θέλει να μην είναι φουλαρισμένος ,να έχει μια σχετική άνεση. Για ακόμα καλύτερες επιδόσεις αφού περάσεις το λογισμικό στον ssd θα κάνεις μεταφορά τους φακέλους του user στον hdd...ουσιαστικά στον ssd θα τρέχει μόνο το λειτουργικό!!!Θα με θυμηθείς αν το κάνεις!!! Επεξ/σία 29 Μαΐου 2015 από nikοs 1
Federacion Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Ευχαριστώ για τη βοήθεια απλά ο msata μου προσφέρετε ας πούμε σαν κομμάτι μιας ανταλλαγής. Λεφτά για ssd δεν υπάρχουν, ούτε καν 40 ευρώ, οπότε ρωτάω αποκλειστικά για τον msata. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις πάντως.
nikοs Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Βασικά τώρα παρατήρησα πως το λαπτοπ σου δεν έχει dvd rom άρα δεν μπορείς να βάλεις hdd caddy...Τι να σου πω αν πιστεύεις πως θα αρκούν 30 gb για το λογισμικό + τα βασικά προγράμματα οκ προχώρα... Επεξ/σία 29 Μαΐου 2015 από nikοs 1
Federacion Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Το ερώτημα παραμένει για μένα. Έχει αυτό το laptop την δυνατότητα να δεχτεί τέτοιο δίσκο; Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
nikοs Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Ναι έχει... Επεξ/σία 29 Μαΐου 2015 από nikοs 1
Federacion Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Με κίνδυνο να φανώ γραφικός και πρηχτης μπαίνει εκεί που είναι τώρα ο σκληρός έτσι; Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
mphxths Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 ρε παιδια ο ανθρωπος μιλαει για msata..τι hdd caddy λετε? εκτος και αν κυκλοφορουν hdd caddy για msata τοτε πασο. Ανθρωπε , βρες το manual του φορητου και ψαξε να δεις αν μιλαει για msata slot...αν μιλαει , τοτε δεχεται , αν οχι..ατυχησες. 1
AlienTechGR Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δεν παίρνει mSATA το συγκεκριμένο netbook όπως και τα περισσότερα (αν όχι όλα) netbook με Atom N270/N280.
nikοs Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Πραγματικά συγνώμη δεν είδα ότι μιλάμε για netbook...Federacion υπάρχει μετατροπέας για msata τον βάζεις στον δίσκο σου και μετά το βάζεις στο hdd caddy...Σε κάθε περίπτωση όμως,ζητώ συγνώμη από τον φίλο γιατί από δικιά μου απερισκεψία αντί να τον βοηθήσω τον μπέρδεψα...Ξανά συγνώμη αλλά έγραφα από κινητό γιατί δεν ήμουν στο σπίτι και δεν διάβασα με προσοχή το θέμα πριν σου απαντήσω... 1
Federacion Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Νίκο δεν υπάρχει λόγος για συγγνώμη! Σ ευχαριστώ πολύ που απάντησες στο ερώτημα και όλους τους υπόλοιπους! Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα