Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Εχω εναν δανεικό 160αρι σκληρό στο λαπτοπ, οπου εχω τα windows7 και όλα μου τα προγραμματα, drivers κ αρχεία κτλ. κ πρεπει να τον επιστρέψω πίσω.

Τωρα θελω να αγοράσω εναν ssd για να τον βάλω μεσα, αλλα δεν θελω να κανω όλη την διαδικασία απο την αρχη. (Εγκατάσταση, προγράμματα, drivers κτλ)

Γινεται να μεταφερω τα περιεχόμενα σαν image file ή κατι παρόμοιο, στον νεο σκληρό? Κομπλέ εννοώ, με το λειτουργικό κ τα προγράμματα που έχω βάλει?

Δημοσ.

minitool partition wizard πάνε από το μενού στο wizard και επέλεξε το migrate os ...

Είναι ελεύθερο εργαλείο και έχει πάρα πολλές χρήσιμες λειτουργίες.

Πολύ πιθανόν και ο ssd που θα αγοράσεις να έχει δικό του πρόγραμμα που θα μπορείς να το κατεβάσεις από την σελίδα του κατασκευαστή,κατά κανόνα έχουν κάποια παραλλαγή του acronis.

Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλα πολλά προγράμματα ελεύθερα και όχι που κάνουν αυτήν την δουλειά οπότε αν θες περίμενε και άλλες γνώμες.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

καλημερα,

δοκιμασε το ascronis true image που προτεινε και ο the elf και mirror το δισκο και θα κανεις αυτο που θες και οταν ολοκληρωθει η διαδικασια δοκιμασε τον στο λαπτοπ αν παιζει σωστα που θα παιζει...

o ssd τι χωρετικοτητα εχει?

Δημοσ.

θα σου προτεινα το clonezilla περασμενο σε φλασακι, υπαρχει και μεσα στο hirerns boot cd

προσεχε ομως τα θεματα με τα μεγεθη των δισκων

και το θεμα του ahci mode αν το υποστηριζει το laptop σου

φανταζομαι πως θα γινει το image απο usb εξωτερικο ...

εκτος αν ακομα καλυτερα εχεις desktop μηχανημα να τους βαλεις και τους 2 δισκους σε sata

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω αγοράσει ακόμα τον SSD, αλλά θα έχει χωρητικότητα πάνω απο 200+ gb. Άρα θα είναι σίγουρα μεγαλύτερος απο τον 160άρι που εχει τωρα μεσα. Για το image , σκεφτόμουν αν χωράει να χρησιμοποιήσω ενα 64GB usb3 φλασάκι που έχω. Τα data μαζί με το OS πιάνουν γύρω στα 75 GB, λογικά το image θα ειναι compressed και πολύ λιγότερο. Αλλιώς έχω κ εναν εξωτερικό δίσκο κ το βάζω εκεί. 

Το ahci mode, μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο? 

Δημοσ.

τα νεα bios εχουν επιλογη για το mode λειτουργιας του sata δισκου

ide - ahci mode ... το δευτερο ειναι πιο νεο και ειναι πιο αποδοτικο για ειδικα για τους ssd

το προβλημα ειναι με τα windows7 οτι πρεπει να εχει ενεργοποιηθει πριν την εγκατασταση γιατι διαφορετικα μπορει να εχεις μπλε οθονες

αν ψαξεις παντως υπαρχουν οδηγιες για αλλαγη μετα το φορματ ... δεν το εχω κανει για να ξερω αν λειτουργουν

για clonιng θα απεφευγα τα usb φλασακια ειναι αναξιοπιστα για τοσο μεγαλα copy και αργα ας ειναι και usb3 .... σε καθε περιπτωση οτι κανεις να εισαι σιγουρος πως δεν γραφεις στον αρχικο δισκο ... οχι βιαστικες κινησεις

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα πάντως να ξανά σκεφτείς για καθαρή εγκατάσταση και απο την στιγμή που προκειται για καινούργιο δίσκο γιατι πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο με το cloning να μην γίνει σωστά και να έχεις θεματάκια , ενώ ετσι θα σου πάρει ενα μισάωρο παραπάνω αλλα ολα θα λειτουργούν στην εντέλεια και θα ξέρεις οτι ειναι καθαρά ολα

Δημοσ.

Εγώ θα επιμείνω (μιας και το έχουμε συζητήσει ξανά & ξανά) πως δεν υπάρχει λόγος φόβου να πάει κάτι λάθος στο cloning. Ακόμα και να αποτύχαινε (κάτι που δεν έχω δει), απλά χρησιμοποιείς πάλι τον αρχικό δίσκο και το ξανακάνεις.

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν υπάρχει λόγος να τρομάζουμε τον κόσμο πως ο πλέον μοντέρνος, ασφαλέστερος και πιο αυτοματοποιημένος τρόπος είναι στην ουσία επισφαλής.

Ειδικά όταν οι περισσότεροι χρήστες που αναζητούν τρόπους backup του συστήματος τους θέλουν να γλιτώσουν τη μανούρα του σεταρίσματος, προγραμμάτων, ενημερώσεων και όλα τα σχετικά είναι αντιπαραγωγικό να τους προτρέπουμε έτσι και αλλιώς στο setup.

Φιλικά πάντα SPANK.

@g8anos για μένα ότι είπε ο TheELF, το πιο πιθανό ο δίσκος σου να έρθει με κατάλληλο πρόγραμμα για migration ή χρησιμοποιείς τα δημοφιλή που ενίοτε αναφέρονται.

Και ναι το image θα είναι συμπιεσμένο (πχ το acronis σου δίνει δυνατότητα μεγέθους συμπίεσης).

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον "άδικος".

Με clonezilla θα γίνει άμεσα η δουλειά, στο δυνατότερο λιγότερο χρόνο και χωρίς κανένα φόβο για κάποιο πρόβλημα. Έχω στήσει εκατοντάδες PC έτσι.

Όσο για το ACHI/IDE, δεν υπάρχει θέμα αν τον νέο δίσκο τον δηλώσει στο BIOS όπως είναι ο τρέχων, μια χαρά θα παίξει. Μπορεί να το αλλάξει μετά αφού πρώτα κάνει την αλλαγή στην registry.

Δημοσ.

Εγώ δεν προτρέπω κανέναν να κάνει οτιδήποτε άπλα την προσωπική άποψη καταθέτω επί του θέματος τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας πράττει ανάλογα

Δημοσ.

Το clone δοκιμασμενα μπορεί να δουλευψει αψογα.

Από την άλλη δεν είναι και λίγα τα θέματα εδώ στο Ινσομνια που καταστράφηκαν σημαντικά αρχεία επειδή κάποιος μπέρδεψε τους δίσκους του.

• Like 1
Δημοσ.

Ε καλα αν ειναι να κανεις αναποδο cloning χαιρετισματα. και η γιαγια μου αν ειχει ροδες ειναι αυτο.........

Δημοσ.

Αμα είναι να μπερδέψεις τους δίσκους και στο format/setup θα σου τύχει.

Μάλιστα πιο συχνά τη πατάνε σ'αυτό παρά στο cloning  :P

Δημοσ.

Καλύτερα πάντως να ξανά σκεφτείς για καθαρή εγκατάσταση και απο την στιγμή που προκειται για καινούργιο δίσκο γιατι πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο με το cloning να μην γίνει σωστά και να έχεις θεματάκια , ενώ ετσι θα σου πάρει ενα μισάωρο παραπάνω αλλα ολα θα λειτουργούν στην εντέλεια και θα ξέρεις οτι ειναι καθαρά ολα

Τελικά ακολούθησα την συμβουλή σου και έκανα καθαρή εγκατάσταση και πέρασα τα αρχεία μου με το φλασάκι. Δεν ήθελα να ρισκάρω καμία στραβή. Έκανα λίγο παραπάνω, αλλα ειχα το μυαλό μου ήσυχο.

Παρ'επιπτώντος, τον 850 evo 250gb πήρα τελικά, με 110ε απο αμαζον... Στην αρχή που τον έβαλα δεν είδα καμία τρελή διαφορά, μετά έβαλα τα tools που είχε μεσα στο CD της συσκευασίας και ενεργοποίησα το rapid mode, και κατι αλλα optimizations που πρότεινε, και τώρα παει σφαίρα...   

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...