Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιαννη απλα παρε καλωδια, αμα μεινεις καπου σταματας ενα αλλο αμαξι, τα συνδεεις και ξεμπερδεψες. Αυτες οι μπαταριες ειναι λιγο φασαρια στο κουβαλα. Υπόψιν πως με εντελως αδεια μπαταρια ουτε με καλωδια περνει ευκολα.

• Like 1
Δημοσ.

Γιαννη απλα παρε καλωδια, αμα μεινεις καπου σταματας ενα αλλο αμαξι, τα συνδεεις και ξεμπερδεψες. Αυτες οι μπαταριες ειναι λιγο φασαρια στο κουβαλα. Υπόψιν πως με εντελως αδεια μπαταρια ουτε με καλωδια περνει ευκολα.

Απο πολυ παλια εχω καλωδια στο αμαξι !!!Νομιζα οτι ειναι πιο πρακτικη και αυτονομη λυση αυτα τα "κατασκευασματα"

Δημοσ.

Τσεκάρε και μπαταρίες LiPo 3S από ebay. Είναι αρκετά μικρές, σχετικά φθηνές και επαναφορτιζόμενες εννοείται. Είναι ικανές για παροχή αρκετών ampere έτσι ώστε να κάνουν jump start το αυτοκίνητο.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ νομίζω η καλύτερη λύση είναι τα καλώδια.

Όλο και κάποιος σταματάει να σε βάλει μπρος. ;p

Για να τσεκάρω την κατάσταση της μπαταρίας, έχω ένα βολτόμετρο που μπαίνει στον αναπτήρα και δείχνει την τάση της.

Πιθανότατα όχι με την ακρίβεια της μέτρησης που θα πάρει ένα κανονικό βολτόμετρο, αλλά μια ιδέα σου δίνει όταν είναι έτοιμη να σε κρεμάσει η μπαταρία.

Αν σου δείχνει κάτω από 11.8 - 11.6V standby, είναι στα τελευταία της ή χρειάζεται φόρτιση, οπότε έχεις το νου σου.

• Like 1
Δημοσ.

Για να τσεκάρω την κατάσταση της μπαταρίας, έχω ένα βολτόμετρο που μπαίνει στον αναπτήρα και δείχνει την τάση της.

Πιθανότατα όχι με την ακρίβεια της μέτρησης που θα πάρει ένα κανονικό βολτόμετρο, αλλά μια ιδέα σου δίνει όταν είναι έτοιμη να σε κρεμάσει η μπαταρία.

Αν σου δείχνει κάτω από 11.8 - 11.6V standby, είναι στα τελευταία της ή χρειάζεται φόρτιση, οπότε έχεις το νου σου.

Μια καινουργια μπαταρια ποσο πρεπει να δειχνει ???

Δημοσ.

Μια καινουργια μπαταρια ποσο πρεπει να δειχνει ???

0% Φορτισμένη: 11,8v

25% Φορτισμένη: 12,0v

50% Φορτισμένη: 12,2v

75% Φορτισμένη: 12,4v

100% Φορτισμένη: 12,6v

Υπόψιν, η τάση σου δείχνει ΜΟΝΟ το ποσοστό φόρτισης, όχι την κατάσταση τη μπαταρίας.

• Like 2
Δημοσ.

0% Φορτισμένη: 11,8v

25% Φορτισμένη: 12,0v

50% Φορτισμένη: 12,2v

75% Φορτισμένη: 12,4v

100% Φορτισμένη: 12,6v

Υπόψιν, η τάση σου δείχνει ΜΟΝΟ το ποσοστό φόρτισης, όχι την κατάσταση τη μπαταρίας.

Υπαρχει κατι να δειχνει και τα δυο ???

Δημοσ.

Την κατάσταση της μπαταρίας μόνο από το ματάκι που έχει (αν έχει) πάνω της, αλλά και αυτό δεν ειναι απόλυτα αξιόπιστο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Χθες μου ηρθε κατι τετοιο και μου δειχνει 13,7 σε μπαταρια 3 μηνων. Θα το δοκιμασω και στα αλλα δυο αμαξια .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...