Προς το περιεχόμενο

Κεφαλές εκτύπωσης - μελάνια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω αγορασει τον hp 2540.

Θελω να ξερω που βρισκονται οι κεφαλες εκτυπωσης, αν ειναι μες τον εκτυπωτη, ή πανω στα μελανια.

 

Απο την εμπειρια μου, αλλα το συζηταμε, δεν αξιζει συνηθως το ρισκο για ιμιτασιον μελανια, οταν οι κεφαλες ειναι μες τον εκτυπωτη, γιατι αν χαλασουν οι κεφαλες, κοστιζουν συνηθως περισσοτερο και απο τον ιδιο τον εκτυπωτη.

 

Αν ομως οι κεφαλες ειναι πανω στα cartridges , τοτε και να χαλασουν οι κεφαλες ή να μην αποδιδουν καλα, δεν χαλασε ο κοσμος, αγοραζεις αλλα μελανια και ολα καλα.

 

Εδω σε αυτο το διλεπτο βιντεο δειχνει τα μελανια και την θηκη τους.

 

 

Μου λεει καποιος που ειναι οι κεφαλες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί κάποιος να πει συνοπτικά τι προβλήματα μπορεί να πάθει ένας εκτυπωτής από ιμιτασιον μελάνια, γιατί είμαι στη διαδικασία αγοράς και θα θελα να ξέρω τι με παίρνει να κάνω με το καινούριο μηχάνημα...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί κάποιος να πει συνοπτικά τι προβλήματα μπορεί να πάθει ένας εκτυπωτής από ιμιτασιον μελάνια, γιατί είμαι στη διαδικασία αγοράς και θα θελα να ξέρω τι με παίρνει να κάνω με το καινούριο μηχάνημα...!

 

Τίποτα δεν παθαίνει από καλής μάρκας aftermarket μελάνια άλλου κατασκευαστή. Σαν τι να πάθει; Μελάνι είναι.

Δουλεύω με διάφορα μελάνια εδώ και χρόνια, είτε από συμβατά εταιριών, είτε επαναγέμιση, είτε ciss. Δεν είχα ποτέ θέμα να βγει βλάβη από μελάνι. Μια φορά στις εκατό θα τύχει να έχει κάποιο κανα καμμένο τσιπάκι. Αυτό όμως δεν επηρεάζει τον πελάτη. Απλώς δεν παίζει το μελάνι. Το αντικαθιστούμε και τέλος.

 

Φυσικά μιλάω πάντα για μελάνια από εταιρίες με πιστοποιήσεις.

 

Μόνη περίπτωση βλάβης είναι ο ανθρώπινος παράγοντας όταν είναι επαναγέμιση. Να σου γεμίσει κάποιος το δοχείο σου πχ με μελάνι διαφορετικού τύπου από αυτό που μπορεί να δουλέψει η κεφαλή του εκτυπωτή σου. Φρόντισε να πας σε σοβαρό μαγαζί που είναι εξειδικευμένο με μελάνια για να αποκλείσεις τέτοιες περιπτώσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ έχω χρησιμοποιήσει συμβατά αρκετές φορές και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα! Έχω inkjet στο γραφείο και laser στο σπίτι και δεν είχα ποτέ θέμα ούτε με τα τόνερ ούτε με τα μελάνια. Βέβαια  όταν με παίρνει οικονομικά παίρνω και αυθεντικά. Πχ τώρα που τρέχει μια προσφορά με επιστροφή στα τόνερ της hp πήρα αυθεντικά γιατί ήταν καλή προσφορά, αλλά ότι και να διαλέξεις το μηχάνημα δεν θα πάθει τίποτα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.

Βασικά όμως το ουσιαστικό πλεονέκτημα τους είναι και το μειονέκτημα τους.

 

Πλεονέκτημα ότι αλλάζοντας μελάνι, αλλάζεις και κεφαλή. Άρα θα έχεις έναν εκτυπωτή που δεν θα έχει θέμα με τις κεφαλές του γιατί θα είναι πάντα καινούριες.

Μειονέκτημα ότι κάθε φορά που αλλάζεις μελάνι, αγοράζεις και την ενσωματωμένη κεφαλή που ανεβάζει το κόστος σε σχέση με τα απλά μελανοδοχεία άλλων τύπων.

 

Ούτε στα συμβατά θα έλεγα ότι έχει πλεονέκτημα, επειδή και στους άλλους τύπους υπάρχουν συμβατά μελάνια που δεν έχουν ενσωματωμένες κεφαλές και είναι αναλογικά το ίδιο φθηνά σε σχέση με τα γνήσια τους.

 

Εγώ θα έλεγα στο τέλος ότι καταλήγουμε στην χρήση για να δουμε τι συμφέρει καλύτερα. Αν εκτυπώνεις κάθε μέρα και πάνω από 10 σελίδες, παίρνεις εκτυπωτή με την κεφαλή πάνω στο μηχάνημα για να σε συμφέρει οικονομικά. Αν εκτυπώνεις απο 2-3 σελίδες, 1-2 φορές τον μήνα, παίρνεις εκτυπωτή με μελανοκεφαλές.

 

Η κάθε κατηγορία έχει το κοινό της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ετσι το ξεκινησαν παλια (ενσωματωμενη κεφαλη)και αυτος ειναι και ενας λογος που τα παλια inkjet αντεχαν περισσοτερο στο χρονο,συν φυσικα την καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.

Και εγω ψηφιζω με ενσωματωμενη κεφαλη,αν ειχα inkjet θα ητανε τετοιος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιος τύπος μου αρέσει περισσότερο. Με δεδομένο ότι ξαναγεμίζω ο ίδιος  τα μελάνια μου, είτε σε μελανοκεφαλές είτε σε μελανοδοχεία, αρα το κόστος δεν είναι θέμα, επειδή το μελάνι μου στοιχίζει το ίδιο, θα πω ότι την ποιότητα εκτύπωση του φωτογραφικού μου Epson δεν την πιάνει κανένας με μελανοκεφαλές. Ούτε τα ποιο ακριβά μοντέλα. Επιπροσθέτως οι μελανοκεφάλές παίρνουν λιγότερη ποσότητα μελανιού, οπότε τα γεμίσματα είναι συχνότερα, κάτι ενοχλητικό για όποιον εκτυπώνει πολύ και συχνά.

 

Δεν ξέρω...

Καταλαβαίνω σίγουρα πάντως όσους κάνουν την επιλογή για εκτυπωτή με μελανοκεφαλές. Είναι η σίγουρη λύση, με καλύτερη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου και με πολύ λιγότερη φθορά στο ίδιο το μηχάνημα. Αλλά από οικονομία και ποιότητα υστερούν έναντι των άλλων, ακόμη και με συμβατά μελάνια. 

 

Ίσως να φταίει που είμαι κολλημένος epsonakias. :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστευω οτι σε βαθος χρονου, οι μελανοκεφαλες ειναι οι σιγουρη και ασφαλης επιλογη, ετσι καταλαβα.

Τουλαχιστον ξερεις οτι ο εκτυπωτης 'δεν θα τα παιξει' απο αυτο το κρισιμο σημειο.

Ειχα και canon με μελανια 'χωριστα', τρομερος εκτυπωτης οντως, με κεφαλες ομως πανω στο μηχανημα.

Στην 7ετια χαλασε. Και φυσικα δεν αξιζει η επισκευη. Απλα τον πεταξα, οσο και αν δεν το θελα(τον ειχα αγορασει κι ακριβα, ειχε πολλες δυνατοτητες).

Ενω πχ με hp και μελανοκεφαλες, μου χει τυχει inkjet να βγαλει δεκαετια, αλλο που μετα χαλασε ο μηχανισμος τροφοδοσιας χαρτιου, ισως κι εγω αν δεν τον ειχα εκτεθειμενο στην σκονη του περιβαλλοντος, να λειτουργουσε ακομη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σου έβγαλε 7ετία ούτε του παπά μην το πεις. 

Γενικά είμαι της γνώμης ότι τα περισσότερα inkjetakia και ειδικά τα κάτω των 100 ευρώ έχουν έναν ορίζοντα ζωής 5-6 χρόνων ( αν δουλεύουν κανονικά και όχι μια φορά τον μήνα). Αν όχι η κεφαλή, τότε η τροφοδοσία χαρτιού, ή κάποια ηλεκτρονική λειτουργία θα χαλάσει. Δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά.

 

Πάντως ναι, οι μελανοκεφαλές είναι μια ασφαλής επιλογή για να μην την πατήσεις από αυτό το σημείο. Αλλά όταν δεις πόσο μελάνι έχει μέσα μια μελανοκεφαλή είναι να αρχίσεις να κλαις. Πολλές μελανοκεφαλές συγχρονων εκτυπωτών (που θα βρείτε στα 40-50 ευρώ) έχουν μόλις 3ml μελανιού μέσα. Ενώ σε έναν εκτυπωτή με την κεφαλή μέσα στο μηχάνημα (όπως κάποιοι epson και canon) που θα αγοράσεις μόνο το δοχείο μελάνης, θα πάρεις στα ίδια χρήματα 11-13ml ή και παραπάνω. 

 

θα το πω αλλιώς για να γίνει αντιληπτό. Στις μελανοκεφαλές μετά από κάποιες αγορές δοχείων έχεις κόστος όσο θα είχες για αλλαγή κεφαλής σε έναν εκτυπωτή με κεφαλή στο μηχάνημα.Ή ακόμη και αντικατάστασης ολόκληρου του εκτυπωτή.

 

Για εμένα το βασικό μειονέκτημα των εκτυπωτών με κεφαλή πάνω στο μηχάνημα είναι ότι θέλουν καθημερινή λειτουργία. Τίποτα άλλο. Στα υπόλοιπα υπερτερούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...