Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φιλος εχει εναν υπολογιστη που τελευταια παγωνει η εικονα, οποτε πρεπει να το κανει restart απ το διακοπτη του psu, ή καποιες αλλες φορες μαυριζει η εικονα και κλεινει μονο του.
Μου το εφερε, το εβαλα 5-6 ωρες και επαιζε χωρις προβλημα. Το πηρε σπιτι του και την αλλη μερα μου λεει οτι και παλι παγωνει-κλεινει...

Μηπως μπορει να το βραχυκυκλωνει καποιο usb περιφερειακο?
Του ειπα και αλλαξε το ποντικι, χωρις ομως αποτελεσμα.

Αν δεν ειναι θεμα drivers αλλα υποσυστηματων, ποιο ειναι πιθανοτερο να εχει προβλημα? η ram?

Δημοσ.

Αφου σε εσενα δεν εβγαλε προβλημα,  ενω σε αυτον το εβγαλε παλι,  τοτε ισως φταιει η ταση της πριζας που βαζει το pc….. 

Δημοσ.

Εσύ χρησιμοποίησες τον υπολογιστή ή προσπάθησες να τον στρεσσάρεις για να δεις αν θα εμφανίσει το πρόβλημα;

Δημοσ.

Οχι δε στρεσαρισα, απλα τον ειχα ανοιχτο κανα 5ωρο.

Του εκανα και ενα ρεκτιφιε, σε λογισμικο επιπεδο μονο.

Δημοσ.

Ρώτησε το φίλο σου πότε του παγώνει και κλείνει ( όταν είναι σε ελαφριά χρήση ή όταν τρέχει απαιτητικά προγράμματα).

Δημοσ.

Ρώτησε το φίλο σου πότε του παγώνει και κλείνει ( όταν είναι σε ελαφριά χρήση ή όταν τρέχει απαιτητικά προγράμματα).

Οχι δε τρεχει απαιτητικα προγραμματα, στη πραγματικοτητα δε τρεχει τιποτα, μονο για ιντερνετ το εχει σχεδον.

Μεσα σε ενα μισαωρο θα παγωσει ή μαυρισει η εικονα, ή θα κλεισει απο μονο του.

Δημοσ.

Κάνε ένα έλεγχο στις θερμοκρασίες CPU και  GPU. Έχει κάρτα γραφικών ξεχωριστή ή onboard ; Από τα πρώτα που μπαίνει για έλεγχο είναι η κάρτα  γραφικών εαν οι θερμοκρασίες σου είναι σε λογικά πλαίσια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με σειρα πρωτεραιοτητας.

1)δοκιμασε με αλλη καρτα γραφικων και αλλο τροφοδοτικο αν υπαρχουν(ιδιο προβλημα ειχα στο pc του σαλονιου και τα ειχε φτυσει το τροφοδοτικο).

2)Τρεξε απο ενα cd ή usb ενα memtest 86+ για ελεγχο της ραμ.Συνήθως με ένα pass βρισκει αν υπαρχει πρόβλημα αν θες αστο να κανει και δευτερο pass.

3)Ελεγχος θερμοκρασίας cpu αν και δεν νομιζω να φταιει αυτο με απλό σερφάρισμα.Τρέξε και ενα  intel burn test στο standard με 10 επαναληψεις (κανα τεταρτο στρεσαρισμα δλδ).

4)Τρεξε και ενα hd sentinel για να δεις και τον σκληρο.

Εγω πονταρω σε ψωφιο τροφοδοτικο παντως.

Επεξ/σία από spgkolem
Δημοσ.

Κάνε ένα έλεγχο στις θερμοκρασίες CPU και  GPU.

Οι θερμοκρασιες ειναι καλες.

Με σειρα πρωτεραιοτητας.

1)δοκιμασε με αλλη καρτα γραφικων και αλλο τροφοδοτικο αν υπαρχουν(ιδιο προβλημα ειχα στο pc του σαλονιου και τα ειχε φτυσει το τροφοδοτικο).

2)Τρεξε απο ενα cd ή usb ενα memtest 86+ για ελεγχο της ραμ.Συνήθως με ένα pass βρισκει αν υπαρχει πρόβλημα αν θες αστο να κανει και δευτερο pass.

3)Ελεγχος θερμοκρασίας cpu αν και δεν νομιζω να φταιει αυτο με απλό σερφάρισμα.Τρέξε και ενα  intel burn test στο standard με 10 επαναληψεις (κανα τεταρτο στρεσαρισμα δλδ).

4)Τρεξε και ενα hd sentinel για να δεις και τον σκληρο.

Εγω πονταρω σε ψωφιο τροφοδοτικο παντως.

Καρτα υπαρχει, τροφοδοτικο οχι(αυτο ομως αλλαξε περυσι).

H μνημη ειναι DDR2 2x2GB προ 6ετιας.

Αρα δοκιμαζω πρωτα memtest 86, μετα hd sentinel, μετα αλλη καρτα και τελικα αλλο psu.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι , είναι μια καλή σειρά.Άλλωστε τα δυο πρώτα δεν κοστίζουν.

Και πριν δώσεις χρηματα για κάρτα ή τροφοδοτικό κάνε ένα σε βάθος σκανάρισμα για ιούς κλπ

Δημοσ.

Aλλη καρτα εχω ή βαζω τη δικη μου.
Αυτο με τους ιους το ακουω συνεχεια. Αλλα τελικα εχω διαπιστωσει οτι ποτε ιοι δε φταινε για προβλημα υπολογιστη.
Ο ιος ενδιαφερεται βασικα να αλλαξει τη home σελιδα σου, να σου πεταει διαφημισεις, να υποκλεψει στοιχεια σου. Οχι να σου κλεινει τον υπολογιστη :)

Δημοσ.

Aλλη καρτα εχω ή βαζω τη δικη μου.

Αυτο με τους ιους το ακουω συνεχεια. Αλλα τελικα εχω διαπιστωσει οτι ποτε ιοι δε φταινε για προβλημα υπολογιστη.

Ο ιος ενδιαφερεται βασικα να αλλαξει τη home σελιδα σου, να σου πεταει διαφημισεις, να υποκλεψει στοιχεια σου. Οχι να σου κλεινει τον υπολογιστη :)

ή να σε κάνει φάρμα,και να κλείνει το πισι από θεςρμοκρασίες.

Κανά καθάρισμα στο κουτι έχει γίνει;

Δημοσ.

Σε ίδιο πρόβλημα που είχε ο αδελφός μου οφειλόταν στο ότι δεν γείωση η πρίζα. Μόλις την έφτιαξα σταμάτησε και το πρόβλημα.

Σε αυτόν συνέχεια κρασαρε και όσες φορές το είχα εγώ δούλευε μια χαρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...