Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι λιγο περιεργες οι θερμοκρασιες για ι-5 750?

Τωρα καμια βδομαδα εχει πολλες θερμοκρασιες και δεν νομιζω να ειναι λογο καλοκαιριου.

Πριν κανα μηνα που ειχα κανει παλι τεστ ειχε φτασει 65 βαθμους τωρα 75 και σε idl ηταν 18-24 το πολυ ενω τωρα μπορει να βαρεσει και 50αρι

Η καρτα γραφικων ειναι μια χαρα νομιζω

Επισης τα ρευματα ειναι οκ?

Δεν εχω ασχοληθει ποτε με ο/c  σε αυτο το pc και ουτε προκειται 

Ευχαριστω!

post-337838-0-95143000-1432766904_thumb.png

post-337838-0-98201000-1432766943_thumb.png

post-337838-0-43943200-1432767102_thumb.png

Δημοσ.

Ποσους ανεμιστηρες εχεις στο κουτι? Πολλους φανταζομαι. Αν τωρα το καλοκαιρι χρειαστει, βαζεις κανα-δυο ακομα, τι 8 ανεμιστηρια, τι 10...

Δημοσ.

αλλαξε την ψυκτρα και θα δεις τεραστια διαφορα,και οταν την αλλαξεις μην ξεχασεις θερμικη παστα.

λογικα θα το εχεις και καποια χρονια οποτε θα χρειαζεται αλλαγη.

Δημοσ.

δοκίμασε να αλλάξεις θερμική πάστα (καθαρισμός της παλιάς) και μετά νέα

αν έχεις χρόνια να το κάνεις θα δεις βελτίωση και πιθανόν να είναι αυτός ο λόγος της "ξαφνικής" αύξησης της θερμοκρασίας τώρα που καλοκαιριάζει

αν δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να δώσεις λεφτά για καμια 212evo ψυκτρα που θα σου μείνει και για το μέλλον

Δημοσ.

Ποιο ειναι το μεγιστο χρονικο διαστημα για να αλλαξει καποιος παστα στον επεξεργαστη του?

Δημοσ.

iordanis77

εξαρτάται κατα περίπτωση

εγώ έχω ι5 -2400/1155 με μαμίσια ψύκτρα 4 χρόνια .... έχει μακροχρονίως φυσιολογική θερμοκρασία χωρίς σκαπανευάσματα και δεν την έχω πειράξει ποτέ την ψύκτρα και την πάστα.

όσο ποιο πολύ "παιζεις" με o/c , aftermarket coolers ή αν έχεις επεξεργαστή με πάνω από 70-80w TDP  τοσο ποιο συχνά την ελέγχεις & επεμβαίνεις. Οι παλιοί στους υπολογιστές λένε ΠΑΝΤΟΤΕ μην προσπαθείς να φτιάξεις κάτι που δουλεύει σωστά.

Εχω φίλο ψαχτήρι φανατικό του o/c που παρόλο που βάζει ακριβή πάστα την αλλάζει 3-4 φορές τον χρόνο.

Δημοσ.

Η παστα ειναι της arcti και η ψυκτρα thermaltake μοντελο δε θυμαμι ειναι παλια παντως 

Παστα αλλαξα πριν κανα 5 μηνο και καθαρισα ολο το pc

Ανεμηστηρια εχω μονο 4 2 μπροστα 1 πανω 1 πισω (και ενα μικρο για τους σκληρους)

Δημοσ.

ο ι5 είναι ΠΑΛΙΟΣ (45 nm) άρα έχεις ανάγκες σαν τους AMD

http://ark.intel.com/products/42915/Intel-Core-i5-750-Processor-8M-Cache-2_66-GHz

TDP 95w .... άρα υπολόγισε 120 περίπου σε περιπτώσεις στρεσαρίσματος

οπότε ..... ξαναδες το μοντέλο της ψύκτρας που έχεις και αν δεν είναι σοβαρό πήγαινε προς evo212

--------------------------------------------------------------------

smoke0man2

πάνω κάτω ισχύουν και για εσένα ....αν δεν έχεις σοβαρή ψύκτρα αυτές είναι "φυσιολογικές" θερμοκρασίες για τον επεξεργαστή σου ...  και εσύ δες το μοντέλο της ψύκτρας που έχεις και αν δεν είναι σοβαρό πήγαινε προς evo212

Δημοσ.

Έχω μια της cooler Master tk3. 4 κάπως έτσι δεν είναι η stock ποιο από τα δύο πρόγραμμα πρέπει να κοιτάω γιατί το ένα έχει γύρω στο 20και το άλλο γύρω στο 30

Δημοσ.

Τόση διαφορά στις θερμοκρασίες με πρόσφατο καθάρισμα μου δημιουργεί υποψίες για:

1.Μη καλή εφαρμογή της πάστας , με την αύξηση της περιβαλλοντικής θερμοκρασίας ξεπεράστηκαν τα όρια και είχες μεγάλη αύξηση θερμοκρασίας CPU (πιθανότερο)

2.Κάποιο πρόγραμμα που εγκατέστησες πρόσφατα και ξεκινά αυτόματα με την εκκίνηση του υπολογιστή οπότ ουσιαστικά δεν είσαι ποτέ σε idle

Δημοσ.

εξαρτάται κατα περίπτωση

εγώ έχω ι5 -2400/1155 με μαμίσια ψύκτρα 4 χρόνια .... έχει μακροχρονίως φυσιολογική θερμοκρασία χωρίς σκαπανευάσματα και δεν την έχω πειράξει ποτέ την ψύκτρα και την πάστα.

όσο ποιο πολύ "παιζεις" με o/c , aftermarket coolers ή αν έχεις επεξεργαστή με πάνω από 70-80w TDP  τοσο ποιο συχνά την ελέγχεις & επεμβαίνεις. Οι παλιοί στους υπολογιστές λένε ΠΑΝΤΟΤΕ μην προσπαθείς να φτιάξεις κάτι που δουλεύει σωστά.

Εχω φίλο ψαχτήρι φανατικό του o/c που παρόλο που βάζει ακριβή πάστα την αλλάζει 3-4 φορές τον χρόνο.

Δε κανω ποτε o/c, εχω cpu φυσικα >70-80 ΤDP και ειχα βαλει (ακριβη) παστα σε θηριωδη ψυκτρα Scythe Ninja πριν διομυσι χρονια.

Ειναι καλα θερμοκρασιες 45-55οC σε mobo-cpu-gpu ?

Eixa to ιδιο προβλημα. Εγκατέστησα 1 ανεμιστηράκι ακόμα και λυθηκε.

Αυτο ακριβως ελεγα στο φιλο χτες, ετσι κι αλλιως κομπρεσερ ειναι τα μηχανακια σας:P, απλα προσθεστε ανεμιστηρια, τι 12 να εχεις, τι 14...

Μονο οσοι εχουμε ελαχιστα επιλεγμενα σε σφραγισμενο κουτι και ζουμε στο κοσμο της απολυτης σιωπης, θα τρομαζαμε με την ιδεα της προσθηκης ανεμιστηρων :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...