Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Θέλω να βάλω τα windows 8.1 σε παλιό μηχάνημα της αδερφής μου και σκέφτηκα να του βαλω ssd να μην κολλαει! Γινεται αυτο η ειναι πολυ παλιο το συστημα; 

Δημοσ.

Αν εχει sata θα ειναι sata1 οποτε θα χαραμιζεται ο ssd. Αλλα και παλι θα ειναι καλυτερα απο το μηχανικο δισκο που θα εχει τωρα πανω.

Για το αν σηκωνει τα 8.1 εξαρταται και για ποσο παλιο συστημα μιλαμε. Αν ειναι απο τα τελευταια 478 με prescott στα 3.2 και Hyperthreading, 2GB RAM και τον ssd θα πηγαινει οριακα αξιοπρεπως εφοσον δεν κανεις κατι πολυ βαρυ και αρκεισαι στο browsing

Για οτιδηποτε παραπανω και οτιδηποτε πιο κατω σε Hardware θα σερνεται.

Επισης προσωπικα δεν θα ξοδευα ουτε ευρω για συστημα σε 478. Καλυτερα παρε κανενα μεταχειρισμενο σετ με 775 απο εδω και κρατα κουτι-τροφοδοτικο-dvd εφοσον αντεχουν

Δημοσ.

πετα το οπως εισαι πραγματικα... δεν εχει νόημα... με 200€ σήμερα στήνεις πολυ καλό καινούργιο σύστημα...

PER.558460
CPU INTEL CELERON G1820 2.70GHZ LGA1150 - BOX

product_wishlist_small.jpg

35.79 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 35.79 € basket_delete.png PER.528760.jpg PER.528760
ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK H81M-VG4 R2.0 RETAIL

45.39 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 45.39 € basket_delete.png PER.553690.jpg PER.553690
RAM CRUCIAL CT51264BA160BJ 4GB DDR3 1600MHZ PC3-12800

30.37 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 30.37 € basket_delete.png PER.552831.jpg PER.552831
SSD SANDISK SDSSDP-128G-G25 128GB 2.5'' SSD SATA3

63.49 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 63.49 € basket_delete.png PER.911217.jpg PER.911217
CASE ASUS VENTO TA-N11 BLACK ATX

14.90 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 14.90 € basket_delete.png PER.641606.jpg PER.641606
PSU DEER DE149XD 450W

20.90 € basket_remove.png  basket_add.png 
Αλλαγή 20.90 € basket_delete.png Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 210.84 €

(To psu και το tower ειναι μαπα αλλα σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο του P4)

Εναλλακτικά δες κανένα Mini pc τύπου pipo στα 100€ να τελειωνεις αν ειναι για απολυτως βασικη χρήση...

Δημοσ.

Εμένα με p4 socket 478 2.6 ht northwood το μηχάνημα δεν υποστήριζε τα 8.1 λόγω έλλειψης instructions του επεξεργαστή. Τι παίζει με τους prescott δεν ξέρω, πάντως το μόνο που έχω να πω είναι ότι για τέτοιο παλιό επεξεργαστή τα xp είναι τα πιο ελαφριά windows.

Δημοσ.

Ειναι της αδερφης μου και το θελει απλα για το ιντερνετ! Τον αναγνωριζει τον δισκο αλλα οταν παω να τον κανω φορματ δεν γινεται τπτ κολλαει! Αυτη την στιγμη στο παλιο σκληρο εχει τα windows 7

Δημοσ.

στο σαιτ της μητρικής. ψαξε εναν οδηγό καπου γιατι εχω να το κανω χρόνια...

θεωρω παντως οτι το πρόβλημα σου δεν ειναι στο δισκο αλλα στο ότι δε συνεργάζονται τα 8 με τον επεξεργαστη σου

Δημοσ.

Δες παρακάτω!

Windows 8 needs support for Intel's PAE/NX/SSE2 features -- Physical Address Extension (PAE) mode, No-eXecute (NX), and Streaming SIMD Extensions 2 (SSE2) -- plus Data Execution Prevention (DEP) in the BIOS, plus WDDM graphics drivers. Download the Windows 8 Upgrade Assistant, which will check both hardware and software for compatibility.

Και γιατί πας σε 8.1 και δεν μένεις στα 7άρια;

Επίσης, πόση μνήμη έχει το pc; Κάτω από 2gb είναι δύσκολα τα πράγματα για 7 και 8. Αν έχεις παρακάτω δες καλύτερα μια αναβάθμιση σε ram.

Αν εχει sata θα ειναι sata1 οποτε θα χαραμιζεται ο ssd. Αλλα και παλι θα ειναι καλυτερα απο το μηχανικο δισκο που θα εχει τωρα πανω.

Ο v300 είναι έτσι κι αλλιώς ο ποιο αργός ssd και σε καμία περίπτωση δεν εκμεταλλεύεται το sata3. Και σε sata 5 να έμπαινε πάλι με την ίδια ταχύτητα θα λειτουργούσε.

Δημοσ.

Έχει 1.8κατι ραμ και ακομα και τα windows 7 που προσπαθησα να βαλω δεν γινοταν τπτ. Κολουσε στο λογοτυπο και δεν προχωρουσε !Εν τελη το εβαλα στο δικο μου pc και απο εκει εγκατεστησα τα windows 7 και δυλεψε στο pc της αδερφης μου! Θα δοκιμασω μς τον ιδιο τροπο και τα 8.1 32bit και αν τρεξουν εχει καλως! Θελω τα 8.1 για να κατεβαζει καμια εφαρμογη κανα game απο το store! 

Δημοσ.

Ειναι της αδερφης μου και το θελει απλα για το ιντερνετ!

Τοτε βαλε linux mint

Δημοσ.

Ειναι ελαφριά? Δεν ξερω τπτ για αυτο το λειτουργικό.

Το mint είναι πολύ καλό εναλλακτικό (των windows) λειτουργικό. Για έναν παλιό υπολογιστή που θέλει μόνο internet είναι μια χαρά.

Κατέβασε την xfce 32 bit έκδοση που δεν θέλει δυνατή κάρτα γραφικών (η cinnamon είναι η καλύτερη έκδοση αλλά θέλει δυνατό σύστημα). Πάρτο ή από torrent ή από κάποιον Ελληνικό σέρβερ από τη λίστα. Είναι σε live iso οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις πρώτα απευθείας από το dvd πριν το εγκαταστήσεις.

Δημοσ.

Εγώ λέω να βάλεις τον ssd και να ευχαριστηθείς αμεσότητα το αν εκμεταλλεύεται το 100% του διαύλου των προδιαγραφών του ένεκα περασμένης γενιάς μητρικής sata 2 δεν είναι κάτι το επιβαρυντικό για περασμένης γενιάς επεξεργαστή, στο κάτω κάτω σου μένει ο δίσκος για μελλοντική τοποθέτηση και σε linux OS ότι αποφασίσεις. 

Ο επεξεργαστής ή η αδύναμη κάρτα γραφικών θα φρενάρει τις δυνατότητές του υπολογιστή σου. Παράδειγμα όταν παίζεις βίντεο στο youtube με 720p πόσο ανηφορίζει ο επεξεργαστής από εκεί θα καταλάβεις τις δυνατότητες του H/Υ και πόσο θα αντέξει στο χρόνο.

Αλλά τα 2 gb είναι περιοριστικός παράγοντας σαν να σου κόβει την αναπνοή για να το καταλάβεις επιβαρύνεις τον επεξεργαστή με μικρή μνήμη φαίνεται περισσότερο σε αδύναμο hardware. Κάνε τα δύο τρία μόνο μετά από τη τοποθέτηση του ssd να αξίζει κιόλας η αγορά του επιπλέον 1gb ram.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...